Lupaava Aapo Sipponen siirtyy Sinipaitojen maalille

16/12/2020
Uutinen

Tampere United on täydentänyt maalivahtiosastoaan erittäin mielenkiintoisella nuorella maalivahdilla, kun 19-vuotias Aapo Sipponen allekirjoitti 1+1-vuotisen sopimuksen. Maalivahtivalmentaja Juha Seppälän mukaan Sipponen on seuran satsaus tulevaisuuteen.

Toisen jakson sunnuntaina harjoitusottelussa ACE:a vastaan torjunut Aapo Sipponen on Tampere Unitedin kolmas sopimusmaalivahti tulevalle kaudelle ja seitsemästoista sopimuspelaaja ylipäätään.

Sipponen siirtyy TamUun TPV:n organisaatiosta, jossa hän en ehti pelata 14-vuotiaasta alkaen. TKT:n kasvatti on viettänyt ikävuodet 10–14 Ilveksen juoniorikoulussa. Päättyneellä kaudella Sipponen torjui miesten sarjaotteluita kolmessa TPV:n kakkosjoukkueen pelissä, joista kaksi päättyi voittoon.

”Sopimuksen päätyttyä halusin vaihtaa seuraa ja hakeuduin TamUun tryouteille tutun valmennuksen perässä. Erityisesti halusin päästä jälleen treenaamaan jo TPV:stä tutuksi tulleen ’Juhiksen’ (Juha Seppälä) valmennuksessa”, Sipponen itse kommentoi siirtoa.

Sipponen näkee, että Tampere United on tässä vaiheessa uraa oikea ratkaisu hänelle.

”Minulla on kova halu kehittyä maalivahtina, ja asiantunteva pelipaikkakohtainen valmennus on siinä isossa roolissa”, jatkaa Sipponen.

Aapo Sipposen lisäksi Tampere Unitedilla on jo sopimukset Antti Kuusisen sekä Riku Tanilan kanssa ensi kaudesta, joten kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kovaa. Sipponen tiedostaa tämän, mutta on valmis ottamaan heitetyn haasteen vastaan.

”Vaikka olen maalivahdeista nuorin, pyrin ansaitsemaan peliaikaa hyvillä peliesityksillä niin peleissä, kuin treeneissäkin.”

Tutun valmennuksen lisäksi Sipponen löytää muitakin motivaationlähteitä vaihtaa Tampereen siniselle puolelle.

”Loistavan valmennustiimin lisäksi TamUun hakeutumiseeni vaikutti selkeä nousutavoite ja seuran hyvä maine.”

Tärkeintä saada miesten pelejä kaudella 2021

Aapo Sipposen kovasti kehuma Juha Seppälä pitää erittäin tärkeänä, että Sipponen saa ensi kaudella riittävästi miesten pelejä.

”Sipposen tilanteessa on pelattu sellaisia sarjatasoja, että peliajan saaminen miesten peleissä on nyt hyvin tärkeää. Pystymme tarjoamaan hänelle tasaisesti ysikymppisiä tulevalla kaudella. Sillä ei ole lopulta tässä vaiheessa niin väliä tulevatko ne sitten ykkös- vai kakkosjoukkueessa”, Seppälä kertoo.

”Harjoituksia ja pelejä miesten kanssa tulevalla kaudella. Se seuraava vuosi on sitten Aapon aika näyttää”, jatkaa Seppälä.

Seppälä korostaa, että Sipponen on hyvin nyky-TamUn näköinen pelaaja.

”Tämä sopimus menee hyvin siihen meidän ideologiaamme, että emme rakenna joukkuetta TamUssa vain yhtä kautta ajatellen. Haluamme mukaan myös kokeneempia kavereita, mutta siellä on hyvä olla kuitenkin taustalla se satsaus tulevaisuuteen, ja Aapo osuu todella hyvin tähän slotiin.”

Ominaisuuksiltaan Sipposen jalkapelaaminen saa Seppälältä erityistä kiitosta.

”2001 syntynyt Aapo on verrattain kokemattomampi kuin meidän muut maalivahdit, mutta hän lienee meidän maalivahdeistamme ainoa, joka on saanut kauttaaltaan modernin nykyaikaisen koulutuksen. Hän on erityisen hyvä jalalla ja osaa sijoittua erinomaisesti.”

Kausikorttien alennuskampanja jatkuu joulukuun loppuun asti. Kampanjan ajan kausikortin hinta on vain 40 €, ja Lisäksi myynnissä on naisten edustusjoukkueen tukikausikortteja 15 €:n hintaan. Molemmat kausikortit yhdessä maksavat vain 50 €. Tule ostoksille: tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Ali Aitbenzanzoun, kk
Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Iikka Häkkinen, h
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Po Law, p
Eetu Räisänen, kk
Mauno Sirén, p
Aapo Sipponen, mv
Riku Tanila, mv
Jesse Vuori, p
Panu Väliaho, h

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa