16.12.2020

 
 

Lupaava Aapo Sipponen siirtyy Sinipaitojen maalilleTampere United on täydentänyt maalivahtiosastoaan erittäin mielenkiintoisella nuorella maalivahdilla, kun 19-vuotias Aapo Sipponen allekirjoitti 1+1-vuotisen sopimuksen. Maalivahtivalmentaja Juha Seppälän mukaan Sipponen on seuran satsaus tulevaisuuteen.

Toisen jakson sunnuntaina harjoitusottelussa ACE:a vastaan torjunut Aapo Sipponen on Tampere Unitedin kolmas sopimusmaalivahti tulevalle kaudelle ja seitsemästoista sopimuspelaaja ylipäätään.

Sipponen siirtyy TamUun TPV:n organisaatiosta, jossa h√§n en ehti pelata 14-vuotiaasta alkaen. TKT:n kasvatti on viett√§nyt ik√§vuodet 10‚Äď14 Ilveksen juoniorikoulussa. P√§√§ttyneell√§ kaudella Sipponen torjui miesten sarjaotteluita kolmessa TPV:n kakkosjoukkueen peliss√§, joista kaksi p√§√§ttyi voittoon.

”Sopimuksen p√§√§tytty√§ halusin vaihtaa seuraa ja hakeuduin TamUun tryouteille tutun valmennuksen per√§ss√§. Erityisesti halusin p√§√§st√§ j√§lleen treenaamaan jo TPV:st√§ tutuksi tulleen ’Juhiksen’ (Juha Sepp√§l√§) valmennuksessa”, Sipponen itse kommentoi siirtoa.

Sipponen näkee, että Tampere United on tässä vaiheessa uraa oikea ratkaisu hänelle.

”Minulla on kova halu kehitty√§ maalivahtina, ja asiantunteva pelipaikkakohtainen valmennus on siin√§ isossa roolissa”, jatkaa Sipponen.

Aapo Sipposen lisäksi Tampere Unitedilla on jo sopimukset Antti Kuusisen sekä Riku Tanilan kanssa ensi kaudesta, joten kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kovaa. Sipponen tiedostaa tämän, mutta on valmis ottamaan heitetyn haasteen vastaan.

”Vaikka olen maalivahdeista nuorin, pyrin ansaitsemaan peliaikaa hyvill√§ peliesityksill√§ niin peleiss√§, kuin treeneiss√§kin.”

Tutun valmennuksen lisäksi Sipponen löytää muitakin motivaationlähteitä vaihtaa Tampereen siniselle puolelle.

”Loistavan valmennustiimin lis√§ksi TamUun hakeutumiseeni vaikutti selke√§ nousutavoite ja seuran hyv√§ maine.”

Tärkeintä saada miesten pelejä kaudella 2021

Aapo Sipposen kovasti kehuma Juha Seppälä pitää erittäin tärkeänä, että Sipponen saa ensi kaudella riittävästi miesten pelejä.

”Sipposen tilanteessa on pelattu sellaisia sarjatasoja, ett√§ peliajan saaminen miesten peleiss√§ on nyt hyvin t√§rke√§√§. Pystymme tarjoamaan h√§nelle tasaisesti ysikymppisi√§ tulevalla kaudella. Sill√§ ei ole lopulta t√§ss√§ vaiheessa niin v√§li√§ tulevatko ne sitten ykk√∂s- vai kakkosjoukkueessa”, Sepp√§l√§ kertoo.

”Harjoituksia ja pelej√§ miesten kanssa tulevalla kaudella. Se seuraava vuosi on sitten Aapon aika n√§ytt√§√§”, jatkaa Sepp√§l√§.

Seppälä korostaa, että Sipponen on hyvin nyky-TamUn näköinen pelaaja.

”T√§m√§ sopimus menee hyvin siihen meid√§n ideologiaamme, ett√§ emme rakenna joukkuetta TamUssa vain yht√§ kautta ajatellen. Haluamme mukaan my√∂s kokeneempia kavereita, mutta siell√§ on hyv√§ olla kuitenkin taustalla se satsaus tulevaisuuteen, ja Aapo osuu todella hyvin t√§h√§n slotiin.”

Ominaisuuksiltaan Sipposen jalkapelaaminen saa Seppälältä erityistä kiitosta.

”2001 syntynyt Aapo on verrattain kokemattomampi kuin meid√§n muut maalivahdit, mutta h√§n lienee meid√§n maalivahdeistamme ainoa, joka on saanut kauttaaltaan modernin nykyaikaisen koulutuksen. H√§n on erityisen hyv√§ jalalla ja osaa sijoittua erinomaisesti.”

Kausikorttien alennuskampanja jatkuu joulukuun loppuun asti. Kampanjan ajan kausikortin hinta on vain 40 ‚ā¨, ja Lis√§ksi myynniss√§ on naisten edustusjoukkueen tukikausikortteja 15 ‚ā¨:n hintaan. Molemmat kausikortit yhdess√§ maksavat vain 50 ‚ā¨. Tule ostoksille: tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Ali Aitbenzanzoun, kk
Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Iikka Häkkinen, h
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Po Law, p
Eetu Räisänen, kk
Mauno Sirén, p
Aapo Sipponen, mv
Riku Tanila, mv
Jesse Vuori, p
Panu Väliaho, h