Loiske saapuu vieraaksi Pyynikille torstai-illan myöhäis­ottelussa

05/08/2020
Otteluennakko

Tampere Unitedin seuraava vastustaja on sarjan vahvasti aloittanut Loiske. Sinipaitojen viimeaikainen vahva vire avaa kuitenkin kotijoukkueelle mahdollisuuden kavuta sarjataulukossa jo vieraidensa yläpuolelle.

Amatöörijoukkueurheilussa lauantaista torstaihin ei ole pitkä matka. Forssan voitonjuhlien jälkeen väliin on mahtunut vain yksi yhteinen harjoituskerta tiistai-iltana. Pelien välisen yhteisen ajan vähyyden tiedostaa myös Nils Strömsholm.

”Kieltämättä tuntuu, että torstai tulee aika nopeasti vastaan. Pelaajan omalle vastuulle on jäänyt se, että itse huolehtii edellisestä matsista palautumisen erityisen hyvin. Tässä kohtaa täytyy antaa kiitosta huoltaja/hieroja Petteri Koivuselle, jonka hierontapöydällä itse kävin maanantaina poistamassa pahimpia jumeja”, Strömsholm kiittelee.

Lauantain voitto oli Tampere Unitedille toinen perättäinen. Edellisen kerran TamU oli voittanut kaksi sarjaottelua putkeen syyskuussa 2017, kun Matinkylästä haetun EsPa-voiton jälkeen Peimari United kaatui vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen Ratinassa. Nykytilanteen kaltaista viiden tappiottoman ottelun putkea saa kaivaa samaisen kauden keskikesältä. Tuolloin EsPa kotivoiton jälkeen Sinipaidat äityi lopulta seitsemän ottelun pisteputkeen.

Toista kauttaan mukana olevalle Strömsholmille vihdoin saavutettavat tulokset maistuvat.

”Totta kai voittaminen tuntuu hyvältä! Viime kauden vaikeudet, ja tämänkin kauden, voisiko sanoa alkukankeus, ollaan pikkuhiljaa saatu selätettyä. Aika helpottunut fiilis, että tulosta alkaa tulemaan, mutta tässä on vielä monta matsia jäljellä paljon duunia edessä.”

Omia otteitaan Strömsholm purkaa tämän kauden osalta melko kaksijakoisin tuntein.

”Itsellä on sellainen olo, että siellä on oikeasti hyviä matseja ja sitten muutama sellainen missä jäänyt ehkä hieman näkymättömäksi. Kokonaisuutena kuitenkin ihan hyvää tekemistä, vaikka kehitettävää on tietenkin aina”, Strömsholm puntaroi.

Mahdollisuus ohittaa jälleen yksi selkä

Torstai-illan vierailija Loiske on ollut alkukaudesta ehkä se lohkon kaikkein suurin positiivinen yllätys. Joukkue aloitti vahvasti kolmella perättäisellä voitolla. Seuraavista neljästä ottelusta pisteitä on kuitenkin tullut vain neljä, ja näin pisteitä on nyt seitsemän ottelun jälkeen kasassa 13, joka on määränä kaksi pojoa Sinipaitoja enemmän. Tuleva ottelu antaakin siis tahmeasti aloittaneelle Unitedille mahdollisuuden nousta Loiskeen yläpuolelle.

Erityisen hyvin Loiske on onnistunut maalinteossa, sillä joukkue on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, peräti 21 kappaletta. Tämä on siis jopa kolme maalia ottelua kohden. Sinipaitojen hyvälle tasolle kehittynyt puolustus joutuukin siis Pyynikillä nyt todelliseen testiin. Eniten reppua on heiluttanut neljästi osunut Ville Viitaharju. Hänen lisäkseen kolme Loiskeen pelaajaa on onnistunut maalinteossa tähän mennessä kolmesti. Yksi heistä on Unitedin kannattajille kaudelta 2017 tuttu Tero Intala, joka tosin ei ole ollut kokoonpanossa kolmeen viimeiseen otteluun.

”Ei kauhean moni olisi arvannut, että Loiske löytyy tässä vaiheessa kautta noin korkealta. Hyvin mielenkiintoista nähdä mitä sieltä tulee vastaan. Yhden pelin olen heiltä nähnyt ja siinä he eivät ehkä olleet ihan parhaimmillaan”, Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa puntaroi tulevaa vastustajaa.

Asetelma on mielenkiintoinen. Kauden alla olisi voinut kuvitella, että Loiske tulee Pyynikille mittaamaan oman tasonsa, mutta tilanne on kääntynyt päinvastaiseksi, kun ottelu toimii paremminkin ehkä TamUn nousuvireen mittarina.

”Jos voitamme, pääsemme jo heidän ohitseen. Tämä on meille hyvä haaste”, tiivistää Listenmaa ottelun lähtökohdat.

Ottelun alla päävalmentajaakin mietityttää jo aiemmin mainittu pelien välin lyhyys. Toki tilanne on molemmille sama, sillä myös Loiske pelasi lauantaina häviten kotiottelunsa Nokian Palloseuralle.

”Sen yhden harjoituskerran lisäksi on toivottu, että pojat hoitaisivat pari tapahtumaa itsenäisesti. Tiistain harjoituksissa kävimme hyökkäyspelaamistamme vielä uudelleen läpi. Tuolloin kuitenkin pystyimme ottamaan treeniä vielä ihan normaalisti. Kaksi päivää ennen ottelua tehty harjoite, kun ei voi näkyä itse pelissä rasituksena”, Listenmaa avaa viikon kulkua.

Päävalmentajan mukaan pisteet tulivat Forssasta mukaan lisäkolhuitta, ja joukkueen terveystilanne on parempi kuin tuohon otteluun lähdettäessä.

Tampere United – Loiske alkaa Pyynikillä torstaina 6.8. kello 19.30. TamU-TV lähettää ottelun tuttuun kotiottelun tapaan ja twitter-seuranta on luonnollisesti myös läsnä.

Järjestelyt stadionilla

Ottelu pelataan siis torstai-illan myöhäisotteluna. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla klo 18.30 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös stadionin palvelut.

Liput otteluun maksavat 8 € aikuisilta ja 5 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet).  Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn. Anniskelu alkaa klo 18.30 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Koronavirustilanteen takia pyydämme ottamaan huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Pidä 1–2 metrin turvavälit stadionilla sekä jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveistä on käytössä vain joka toinen. Perheenjäsenet voivat toki istua lähellä toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Desinfioi kätesi myös ennen grillillä ja muilla myyntipisteillä asiointia ja ruokailua. Käsihuuhdetta on saatavilla.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2