5.8.2020

 
 

Loiske saapuu vieraaksi Pyynikille torstai-illan my√∂h√§is­ottelussaTampere Unitedin seuraava vastustaja on sarjan vahvasti aloittanut Loiske. Sinipaitojen viimeaikainen vahva vire avaa kuitenkin kotijoukkueelle mahdollisuuden kavuta sarjataulukossa jo vieraidensa yläpuolelle.

Amatöörijoukkueurheilussa lauantaista torstaihin ei ole pitkä matka. Forssan voitonjuhlien jälkeen väliin on mahtunut vain yksi yhteinen harjoituskerta tiistai-iltana. Pelien välisen yhteisen ajan vähyyden tiedostaa myös Nils Strömsholm.

”Kielt√§m√§tt√§ tuntuu, ett√§ torstai tulee aika nopeasti vastaan. Pelaajan omalle vastuulle on j√§√§nyt se, ett√§ itse huolehtii edellisest√§ matsista palautumisen erityisen hyvin. T√§ss√§ kohtaa t√§ytyy antaa kiitosta huoltaja/hieroja Petteri Koivuselle, jonka hierontap√∂yd√§ll√§ itse k√§vin maanantaina poistamassa pahimpia jumeja”, Str√∂msholm kiittelee.

Lauantain voitto oli Tampere Unitedille toinen perättäinen. Edellisen kerran TamU oli voittanut kaksi sarjaottelua putkeen syyskuussa 2017, kun Matinkylästä haetun EsPa-voiton jälkeen Peimari United kaatui vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen Ratinassa. Nykytilanteen kaltaista viiden tappiottoman ottelun putkea saa kaivaa samaisen kauden keskikesältä. Tuolloin EsPa kotivoiton jälkeen Sinipaidat äityi lopulta seitsemän ottelun pisteputkeen.

Toista kauttaan mukana olevalle Strömsholmille vihdoin saavutettavat tulokset maistuvat.

”Totta kai voittaminen tuntuu hyv√§lt√§! Viime kauden vaikeudet, ja t√§m√§nkin kauden, voisiko sanoa alkukankeus, ollaan pikkuhiljaa saatu sel√§tetty√§. Aika helpottunut fiilis, ett√§ tulosta alkaa tulemaan, mutta t√§ss√§ on viel√§ monta matsia j√§ljell√§ paljon duunia edess√§.”

Omia otteitaan Strömsholm purkaa tämän kauden osalta melko kaksijakoisin tuntein.

”Itsell√§ on sellainen olo, ett√§ siell√§ on oikeasti hyvi√§ matseja ja sitten muutama sellainen miss√§ j√§√§nyt ehk√§ hieman n√§kym√§tt√∂m√§ksi. Kokonaisuutena kuitenkin ihan hyv√§√§ tekemist√§, vaikka kehitett√§v√§√§ on tietenkin aina”, Str√∂msholm puntaroi.

Mahdollisuus ohittaa jälleen yksi selkä

Torstai-illan vierailija Loiske on ollut alkukaudesta ehkä se lohkon kaikkein suurin positiivinen yllätys. Joukkue aloitti vahvasti kolmella perättäisellä voitolla. Seuraavista neljästä ottelusta pisteitä on kuitenkin tullut vain neljä, ja näin pisteitä on nyt seitsemän ottelun jälkeen kasassa 13, joka on määränä kaksi pojoa Sinipaitoja enemmän. Tuleva ottelu antaakin siis tahmeasti aloittaneelle Unitedille mahdollisuuden nousta Loiskeen yläpuolelle.

Erityisen hyvin Loiske on onnistunut maalinteossa, sillä joukkue on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, peräti 21 kappaletta. Tämä on siis jopa kolme maalia ottelua kohden. Sinipaitojen hyvälle tasolle kehittynyt puolustus joutuukin siis Pyynikillä nyt todelliseen testiin. Eniten reppua on heiluttanut neljästi osunut Ville Viitaharju. Hänen lisäkseen kolme Loiskeen pelaajaa on onnistunut maalinteossa tähän mennessä kolmesti. Yksi heistä on Unitedin kannattajille kaudelta 2017 tuttu Tero Intala, joka tosin ei ole ollut kokoonpanossa kolmeen viimeiseen otteluun.

”Ei kauhean moni olisi arvannut, ett√§ Loiske l√∂ytyy t√§ss√§ vaiheessa kautta noin korkealta. Hyvin mielenkiintoista n√§hd√§ mit√§ sielt√§ tulee vastaan. Yhden pelin olen heilt√§ n√§hnyt ja siin√§ he eiv√§t ehk√§ olleet ihan parhaimmillaan”, Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa puntaroi tulevaa vastustajaa.

Asetelma on mielenkiintoinen. Kauden alla olisi voinut kuvitella, että Loiske tulee Pyynikille mittaamaan oman tasonsa, mutta tilanne on kääntynyt päinvastaiseksi, kun ottelu toimii paremminkin ehkä TamUn nousuvireen mittarina.

”Jos voitamme, p√§√§semme jo heid√§n ohitseen. T√§m√§ on meille hyv√§ haaste”, tiivist√§√§ Listenmaa ottelun l√§ht√∂kohdat.

Ottelun alla päävalmentajaakin mietityttää jo aiemmin mainittu pelien välin lyhyys. Toki tilanne on molemmille sama, sillä myös Loiske pelasi lauantaina häviten kotiottelunsa Nokian Palloseuralle.

”Sen yhden harjoituskerran lis√§ksi on toivottu, ett√§ pojat hoitaisivat pari tapahtumaa itsen√§isesti. Tiistain harjoituksissa k√§vimme hy√∂kk√§yspelaamistamme viel√§ uudelleen l√§pi. Tuolloin kuitenkin pystyimme ottamaan treeni√§ viel√§ ihan normaalisti. Kaksi p√§iv√§√§ ennen ottelua tehty harjoite, kun ei voi n√§ky√§ itse peliss√§ rasituksena”, Listenmaa avaa viikon kulkua.

Päävalmentajan mukaan pisteet tulivat Forssasta mukaan lisäkolhuitta, ja joukkueen terveystilanne on parempi kuin tuohon otteluun lähdettäessä.

Tampere United ‚Äď Loiske alkaa Pyynikill√§ torstaina 6.8. kello 19.30. TamU-TV l√§hett√§√§ ottelun tuttuun kotiottelun tapaan ja twitter-seuranta on luonnollisesti my√∂s l√§sn√§.

Järjestelyt stadionilla

Ottelu pelataan siis torstai-illan myöhäisotteluna. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla klo 18.30 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös stadionin palvelut.

Liput otteluun maksavat 8 ‚ā¨ aikuisilta ja 5 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset sek√§ Tampere Unitedin j√§senet).  Lipun voi ostaa my√∂s ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteist√§. Tampereella myyntipisteet l√∂ytyv√§t keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn. Anniskelu alkaa klo 18.30 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Koronavirustilanteen takia pyydämme ottamaan huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi k√§tesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on k√§sihuuhdetta, mutta voit ottaa my√∂s oman pikkupullosi mukaan.
  • Pid√§ 1‚Äď2 metrin turvav√§lit stadionilla sek√§ jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveist√§ on k√§yt√∂ss√§ vain joka toinen. Perheenj√§senet voivat toki istua l√§hell√§ toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nen√§liinaan ja heit√§ se roskiin heti k√§yt√∂n j√§lkeen. Jos nen√§liinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyyn√§rtaipeella. Desinfioi k√§tesi.
  • Desinfioi k√§tesi my√∂s ennen grillill√§ ja muilla myyntipisteill√§ asiointia ja ruokailua. K√§sihuuhdetta on saatavilla.
  • √Ąl√§ miss√§√§n nimess√§ tule otteluun jos olet sairaana. My√∂s riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyv√§n poissa ottelutapahtumista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!