Leroy Maluka tuo Sinipaitoihin vankkaa liiga­kokemusta

18/07/2017
Uutinen

Tampere United on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Leroy Malukan, 31, kanssa. Kokenut keskikenttäpelaaja on pelannut Suomessa veikkausliigatasolla yhteensä 37 ottelua Turun Palloseuran riveissä kausilla 2010–12 sekä kaudella 2014. Viime kaudella Maluka pelasi Kakkoseen pudonneessa FC Jazzissa yhteensä 16 Ykkösen ottelua ja teki niissä kolme maalia.

Pettymykseen päättyneen viime kauden jälkeen Maluka on tamperelaistunut, mutta ei ole pelannut kevätkaudella missään joukkueessa. Harjoituskaudella hän pelasi maaliskuun lopulla Tampere Unitedin paidassa täydet 90 minuuttia FC Kultsua vastaan, mutta tuolloin sopimusneuvotteluissa ei päästy maaliin asti, ja harjoituspelit jäivät vain tähän yhteen. Sinipaitojen lisäksi Maluka kävi talvella myös FC Hakan harjoituksissa, mutta sopimusta ei syntynyt valkeakoskellekaan.

Myös Kakkonen on Leroy Malukalle entuudestaan tuttu sarja, sillä vyöllä on yhteensä 59 Kakkosen ottelua TPS:n yhteistyöseurana toimineessa Åbo IFK:ssa sekä kaudella 2013 FC YPAssa. Suomeen pelaamaan Maluka päätyi aikoinaan nimenomaan Åbo IFK:n kautta. Hän nimittäin osallistui turkulaisen Kakkosen joukkueen harjoituksiin kesällä 2010, ja tuli nostetuksi sieltä suoraan TPS:n liigajoukkueeseen ennen kuin ehti pelata otteluakaan Kakkosessa.

leroy_maluka_allekirjoitus

”Tuntuu hienolta päästä takaisin pelikentille”, Leroy Maluka kommentoi sopimusta. ”TamU on pelannut viime aikoina hyvin, ja toivon pystyväni antamaan siihen oman lisäni. Seura on selvästi hyvin kunnianhimoinen, ja haluan olla mukana siinä.”

”Haluan tietenkin voittaa kaikki ottelut jos vain mahdollista, mutta erityisesti haluaisin päästä nousukarsintoihin. Olen ollut niissä kerran mukana ja silloin hävisimme, mutta nyt haluan sinne uudestaan ja tällä kertaa voittaa. Tuntuu että kilpailu joukkueiden välillä ei ole tänä vuonna niin kova kuin aiemmin, joten sarjanousu on mielestäni täysin otettavissa”, Maluka maalailee viitaten kauden 2012 nousukarsintoihin Åbo IFK:n paidassa.

”Meillä on ollut liian kapea rinki harjoittelun, kilpailutilanteen ja poissaolojen kestämisen suhteen”, taustoittaa pelaajakoordinaattori Mika Suonsyrjä uusien pelaajien hankintoja. ”Leroy on loistopelaaja ja sopiva roolimalli nuorille pelaajillemme. Uskon hänen osaltaan vievän meitä vahvaan syksyyn.”

”Leroy tuo todella kovaa kokemusta Sinipaitoihin ja tarvittavaa leveyttä kapeaan ryhmään”, komppaa päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Leroylla on varmasti paljon annettavaa ja soveltuu loistavasti pelitapaamme.”

Leroy Maluka on käytettävissä ensi lauantaina 22.7. vierasottelussa FC Espoota vastaan. Kotiyleisön eteen Maluka pääsee näillä näkymin ensimmäistä kertaa sunnuntaina 30.7. kun BK-46 vierailee Tammelassa.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

16.9. HJS - TamU 1 – 1

17.9. TamU naiset - LeKi-futis 9 – 0

17.9. TamU 2 - PP-70 0 – 3

24.9. klo 16 GrIFK - TamU

24.9. klo 14 PaiHa - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV