18.7.2017

 
 

Leroy Maluka tuo Sinipaitoihin vankkaa liiga­kokemustaTampere United on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Leroy Malukan, 31, kanssa. Kokenut keskikentt√§pelaaja on pelannut Suomessa veikkausliigatasolla yhteens√§ 37 ottelua Turun Palloseuran riveiss√§ kausilla 2010‚Äď12 sek√§ kaudella 2014. Viime kaudella Maluka pelasi Kakkoseen pudonneessa FC Jazzissa yhteens√§ 16 Ykk√∂sen ottelua ja teki niiss√§ kolme maalia.

Pettymykseen päättyneen viime kauden jälkeen Maluka on tamperelaistunut, mutta ei ole pelannut kevätkaudella missään joukkueessa. Harjoituskaudella hän pelasi maaliskuun lopulla Tampere Unitedin paidassa täydet 90 minuuttia FC Kultsua vastaan, mutta tuolloin sopimusneuvotteluissa ei päästy maaliin asti, ja harjoituspelit jäivät vain tähän yhteen. Sinipaitojen lisäksi Maluka kävi talvella myös FC Hakan harjoituksissa, mutta sopimusta ei syntynyt valkeakoskellekaan.

Myös Kakkonen on Leroy Malukalle entuudestaan tuttu sarja, sillä vyöllä on yhteensä 59 Kakkosen ottelua TPS:n yhteistyöseurana toimineessa Åbo IFK:ssa sekä kaudella 2013 FC YPAssa. Suomeen pelaamaan Maluka päätyi aikoinaan nimenomaan Åbo IFK:n kautta. Hän nimittäin osallistui turkulaisen Kakkosen joukkueen harjoituksiin kesällä 2010, ja tuli nostetuksi sieltä suoraan TPS:n liigajoukkueeseen ennen kuin ehti pelata otteluakaan Kakkosessa.

leroy_maluka_allekirjoitus

”Tuntuu hienolta p√§√§st√§ takaisin pelikentille”, Leroy Maluka kommentoi sopimusta. ”TamU on pelannut viime aikoina hyvin, ja toivon pystyv√§ni antamaan siihen oman lis√§ni. Seura on selv√§sti hyvin kunnianhimoinen, ja haluan olla mukana siin√§.”

”Haluan tietenkin voittaa kaikki ottelut jos vain mahdollista, mutta erityisesti haluaisin p√§√§st√§ nousukarsintoihin. Olen ollut niiss√§ kerran mukana ja silloin h√§visimme, mutta nyt haluan sinne uudestaan ja t√§ll√§ kertaa voittaa. Tuntuu ett√§ kilpailu joukkueiden v√§lill√§ ei ole t√§n√§ vuonna niin kova kuin aiemmin, joten sarjanousu on mielest√§ni t√§ysin otettavissa”, Maluka maalailee viitaten kauden 2012 nousukarsintoihin √Öbo IFK:n paidassa.

”Meill√§ on ollut liian kapea rinki harjoittelun, kilpailutilanteen ja poissaolojen kest√§misen suhteen”, taustoittaa pelaajakoordinaattori Mika Suonsyrj√§ uusien pelaajien hankintoja. ”Leroy on loistopelaaja ja sopiva roolimalli nuorille pelaajillemme. Uskon h√§nen osaltaan viev√§n meit√§ vahvaan syksyyn.”

”Leroy tuo todella kovaa kokemusta Sinipaitoihin ja tarvittavaa leveytt√§ kapeaan ryhm√§√§n”, komppaa p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Leroylla on varmasti paljon annettavaa ja soveltuu loistavasti pelitapaamme.”

Leroy Maluka on käytettävissä ensi lauantaina 22.7. vierasottelussa FC Espoota vastaan. Kotiyleisön eteen Maluka pääsee näillä näkymin ensimmäistä kertaa sunnuntaina 30.7. kun BK-46 vierailee Tammelassa.