1.3.2018

 
 

Leroy Maluka jatkaa Tampere Unitedissa: ”Haluan TamUn kanssa Ykköseen”Viime kaudella Tampere Unitedin kannattajia heinäkuun loppupuolelta alkaen riemastuttanut Leroy Maluka, 32, pelaa Sinipaidoissa myös ensi kaudella. Keskikentän taituri tunnetaan viihdyttävistä otteistaan, jotka tuovat roppakaupalla lisää luovuutta Tampere Unitedin hyökkäyspeliin. Aina Veikkausliiga-tasolla asti pelannut ja kerran nouskarsinnat Kakkosen kauden päätteeksi kokenut Maluka janoaa menestystä ja uskoo sarjanousun olevan TamUlle mahdollinen tulevalla kaudella.

”Tuntuu hyvältä olla taas osa kunnianhimoista seuraa. Toivottavasti saavutamme suuria tavoitteita tällä kaudella”, toteaa Leroy Maluka tuore vuoden mittainen jatkosopimus kourassaan. ”Olen kerran ollut häviämässä Ykkösen nousukarsinnat, ja nyt haluaisin voittaa ne. Joukkue Ykkösessä tekisi hyvää myös koko Tampereelle, eikä TamUa parempaa ehdokasta Ykköseen ole. Siinä haluaisin olla mukana myös pidemmällä tähtäimellä.”

Leroy Malukan uskoa Tampere Unitedin nousumahdollisuuksiin ei horjuta edes se, että joukkue on kokenut muutamia pahoja menetyksiä viime kauden jälkeen. ”Täytettävänä on isoja saappaita, mutta jos kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja uskovat siihen että voimme haastaa muut joukkueet, kaikki on mahdollista”, Maluka uskoo.

Malukan edellinen seura ennen Tampere Unitedia oli nimenomaan Ykkösessä siloin pelannut FC Jazz. Porilaisten kausi 2016 ei tunnetusti ollut mikään menestys, vaan se päättyi putoamiseen Kakkoseen. Yhteensä 37 liigaottelua Turun Palloseuran riveissä puolestaan sijoittuvat kausille 2010–12 sekä 2014.

Viime kesänä Maluka liittyi Tampere Unitedin pidettyään kevätkauden taukoa pelihommista. ”Viime kausi oli hyvä, mutta olisin voinut tehdä enemmän maaleja. Harjoituskauden väliin jääminen vaikutti, ja uskon tämän kauden olevan parempi”, Maluka arvioi.

Viime kaudella Maluka nousi Sinipaitoihin siirryttyään nopeasti kannattajien suosikiksi. Kaikki näkivät heti kyseessä olevan Kakkosen tasolle kova pelimies, mutta erityisesti mieliä liikuttivat Malukan suorastaan leikittelevät otteet pallon kanssa. ”Filosofiani on, että katsojat maksavat peleistä, joten minun on annettava heille muistoja kotiin vietäväksi asti. Ihmisten on lupa odottaa minulta jotain erityistä, on se sitten maali maalisyöttö tai muu sykähdyttävä hetki”, taustoittaa Maluka näyttävää pelityyliään.

”Tärkeä sopimus!” kommentoi päävalmentaja Mikko Mäkelä ykskantaan. ”Oli tärkeä saada Lee mukaan jo näin aikaisessa vaiheessa, tuomaan kokemusta ja ammattimaisuutta jokapäiväiseen työhömme. Jokainen tietää, minkä tason pelaa Lee on, joten eipä miestä tarvitse ylistää sen enempää.”

”Joukkue rupeaa olemaan pikku hiljaa kasassa. Riku Oras liittyy mukaan ens kuussa, mutta kuitenkin pidämme vielä verkot vesillä, jos 1–2 vahvistusta vielä löytyisi määrätyille pelipaikoille”, Mäkelä toteaa.

Leroy Malukan sopimuksen myötä Tampere Unitedilla on nyt 24 sopimuspelaajaa, joista 20 on kenttäpelaajia ja 4 maalivahteja. Viimeisiä joukkueen täydennyksiä odotellessa voi käydä hankkimassa kausikortin TamU-kaupasta tai tälläkin sivulla oikeassa laidassa näkyvän sinisen ”Osta lippuja” -napin kautta. Uutena vaihtoehtona mukana on myös kausikortin hankkiminen Smartumin verkkokaupasta Smartumin liikunta- ja kulttuurisaldolla. Kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti.

Pääkatsomo Kannattajakatsomo VIP
Aikuiset 90 € 65 € 360 €
Alennusryhmät 65 € 45 €

Sopimuspelaajat 2018:

Tommi Ala-Hakuni
Elias Alanen
Juuso Auvinen
Berat Grabovci
Antti Haavisto
Elias Harala
Topias Järvelä
Roope Kostiainen
Antti Kuusinen
Tuomas Lehti
Leroy Maluka
Leevi Manninen
Radwan Moussa
Riku Oras
Ville Puustinen
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Jere Remes
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Tuomas Telemäki
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen