Leevi Perkiö täydentää TamUn toppariosastoa

14/04/2023 TamU
Uutinen

Tampere Unitedin uusin vahvistus on 22-vuotias Leevi Perkiö. Tamperelle muuttanut keskuspuolustaja tuo joukkueeseen lisäkokemusta miesten peleistä, sekä uuden vaihtoehdon vahvistusta kaivanneelle pelipaikalle. Kouvolasta Tampereelle tullut Perkiö on viime vuosina pelannut MyPan mukana kolmella eri sarjatasolla, ja debyytti Kakkosessa tapahtui vielä melko nuoresta iästä huolimatta jo viisi vuotta sitten.

Leevi Perkiö, Tampere United

Leevi Perkiö

  • Syntynyt 5. syyskuuta 2000
  • Kouvolan Jalkapallon kasvatti, joka on pelannut Kakkosen otteluja MyPassa jo B-juniori-ikäisenä.
  • Pelitaitava ja fyysinen toppari.

Syksyllä tiesin että muutan Tampereelle ja olin entiseen valmentajaani yhteydessä. Kysäisin mikä joukkue olisi minun kantilta paras, ja minulle sanottiin, että TamU on se, mihin kannattaa ensisijaisesti pyrkiä.

- Leevi Perkiö
Toppari

Perkiö on vähän keskenkuntoinen, mutta koko ajan on menty parempaan. Hän on hyvä vasenjalkainen, peliä avaava toppari, joka on riittävän fyysinen.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Leevi Perkiö on ollut jo hetken aikaa Tampere Unitedin mukana ja on ehtinyt esiintyä kolmessa harjoitusottelussa. Varsinkin huhtikuun alun tuplaottelussa keskuspuolustajan tontilla viihtyvä Perkiö pelasi isot minuutit. 

TamU saa Perkiöstä pelaajan omien sanojen mukaan vasenjalkaisen, isokokoisen ja vahvan kamppailupelaajan, joka on parhaimmillaan oman pään pelissä. Aivan parastaan puolustaja ei vielä ole näyttänyt, sillä ikävät loukkaantumiset ovat haitanneet kauteen valmistautumista.

”Minulla oli aluksi haasteita saada jalat kuntoon. Tulin vähän myöhässä joukkueeseen, kun oli loukkaantumisia alla. Tosi hyvä fiilis, että sain tässä vaiheessa sopimuksen”, Perkiö kertoo.

Topparin omat tavoitteet liittyvät enemmän pelikuntoon pääsemiseen ja terveenä pysymiseen.

”Oikeastaan ainoana tavoitteena olisi nyt saada ehjä kausi. Tottakai plussaa olisi myös saada mahdollisimman paljon peliaikaa, mutta ykkösajatus olisi pelata terveenä”, Perkiö myöntää.

Perkiö on ollut tyytyväinen siitä, mitä tähän asti on nähnyt harjoituksissa ja harjoituspeleissä.

”Meininki joukkueen sisällä on näyttänyt hyvältä. Joukkue on motivoitunut, treeneissä mennään kovaa ja meillä on tosi hyväkuntoinen porukka kasassa”, Perkiö kehuu.

Kaivattu vahvistus toppariosastolle

Perkiö saapuu Tampere Unitediin Kouvolasta, jossa hän on pelannut urallaan tähän asti. Kouvolan Jalkapallon kasvatti siirtyi B-ikäisenä MyPaan, jossa hän pelasi Kakkosta jo kaudella 2018 yhdeksässä ottelussa sekä yhden Ykkösen ottelun vuonna 2019. Kaudeksi 2020 Perkiö siirtyi takaisin Kolmoseen ja KJP:n riveihin, jonka jälkeen kaksi edellistä kautta Perkiö on edustanut jälleen MyPaa ensin Kakkosessa ja sitten Kolmosessa.

Muutto Tampereelle johti kuitenkin uuden seuran etsintään.

”Syksyllä tiesin että muutan Tampereelle ja olin entiseen valmentajaani yhteydessä. Kysäisin mikä joukkue olisi minun kantilta paras, ja minulle sanottiin, että TamU on se, mihin kannattaa ensisijaisesti pyrkiä. Otin sitten itse selville sosiaalisen median kautta, millainen joukkue ja yhteisö on. Siinä tuli nopeasti selville, että TamU on minulle ykkösvaihtoehto”, Perkiö sanoo.

Tampere Unitedin sopimuspelaajien listalta ei tähän asti ole löytynyt kovin montaa keskuspuolustajan paikalle sopivaa palasta. Päävalmentaja Jukka Listenmaa olikin tyytyväinen saadessaan Perkiön joukkueeseen.

Keskuspuolustukseen on haettu ja etsitty vahvistuksia. Onneksi nyt löytyi pelaaja sille pelipaikalle minne oli tarvetta”, Listenmaa sanoo.

Perkiö on muutenkin mieluisa vaihtoehto valmennukselle, sillä hän tuo joukkueeseen sieltä aiemmin puuttuneita ominaisuuksia. Listenmaa näkee myös vielä käyttämätöntä potentiaalia.

”Perkiö on vähän keskenkuntoinen, mutta koko ajan on menty parempaan. Hän on hyvä vasenjalkainen, peliä avaava toppari, joka on riittävän fyysinen. Perkiö on pelitaitava puolustaja, joka tuo mukavasti lisää fyysisyyttä joukkueeseen. Hän on oikein hyvä paketti, kunhan hänet saadaan kuntoon”, Listenmaa kehuu.

Kohti Kakkosen avausottelua

Leevi Perkiön sopimuksen myötä Tampere Unitedilla on 24 sopimuspelaajaa. Alkavan kauden joukkue on siis lähes valmis, mutta lisää pelaajauutisia on vielä luvassa ennen kauden alkua.

Odotettu Kakkosen avausottelu Grankulla IFK:ta vastaan pelataan sunnuntaina 23.4. klo 18.00 alkaen Kaupin jalkapallostadionilla, ja kausikorttiostoksilla kannattaa käydä ennen kauden alkua. Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joihin on paketoitu mukaan myös TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Sopimuspelaajat

Ali Aitbenzanzoun, p
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Eino-Veikko Ek, p
Janar Georg, h
Arttu Haapala, kk
Juho Heikkinen, kk
Atte Jokinen, p
Topias Järvelä, h
Remu Koikkalainen, mv
Eelis Korhonen, p
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Arttu Mättö, kk
Leevi Perkiö, p
Arttu Raittinen, h
Joonas Rantala, p
Eemeli Rantaneva, p
Eetu Räisänen, kk
Casper Stenroos, kk
Julius Stenroos, kk
Veikka Stålhand, mv
Jesse Vuori, p
Taha Özcelik, kk

Katso Leevi Perkiön haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49