Leevi Manninen hakee uusia haasteita Sinipaidoista

22/12/2017
Uutinen

Helsinkiläisissä seuroissa koko aiemman uransa pelannut Leevi Manninen, 18, on tehnyt kauden 2018 kattavan pelaajasopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Tamperelle hän päätti muuttaa nimenomaan uusien haasteiden takia, ja löysi paikkansa Tampere Unitedista tryouttien kautta.

”Ensimmäinen seurani oli Ponnistus. Sieltä HIFK:hon, jossa meni muutama vaikea vuosi. Sieltä lähdin FC Viikinkien B-poikiiin SM-sarjan toivossa, mutta karsinnat päätyivät pettymykseen”, kuvailee Manninen kautta 2016, jolloin hän pelasi lopulta Viikingeissä B-poikien Ykkösen pelejä. ”Itseluottamus kärsi siinä aika paljon, ja lopettaminen oli lähellä. Päätin kuitenkin, että haluan pelata miesten pelejä ja aloin tehdä töitä. Keräsin itseluottamusta nousemmalla miesten divareita ylöspäin SaPassa ja Malmin Palloseurassa – ja tässä ollan nyt.”

Nuoren miehen muutto Tampereelle vain jalkapallon perässä saattaa tuntua monesta yllättävältä ratkaisulta. ”Haluan haastaa itseäni ja siksi lähdin kauemmas. Tampere United tarjosi mahdollisuuden ja hyvän alustan kehitykselle. Joukkue on hyvin organisoitu”, kuvailee Manninen ratkaisunsa taustoja.

Manniselle kaavaillaan Tampere Unitedissa oikean laitahyökkääjän paikkaa, mutta myös keskemmällä pelaaminen on hänelle tuttua. Vahvuuksia kysyttäessä nuori mies vastaa vaatimattomasti: ”Sanoisin että oppimista vielä on, mutta annan aina sata prosenttia.”

Tulevaisuuteen Manninen katsoo maltillisesti. Ensi kauden osalta tavoitteet ovat toki selvät ”Tietenkin hyvä sija sarjassa, mutta on tärkeää että voidaan olla tyytyväinen omaan suoritukseen Otan rauhassa pieniä askeleita, eikä minulla ole mikään kiire urallani. Tietenkin haluan pelata ja taistella itselleni paikan joukkueessa”, Manninen päättää

”Leevi oli heti ensimmäisistä reeneistä alkaen positiivinen yllätys”, kehuu päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Leevi on päässyt reeni reeniltä joukkueeseen paremmin mukaan. Hönellä ei ollut joukkueessa vanhoja tuttuja niinkuin monilla muilla, ja olikin alussa hieman hiljainen ja ujo, mutta viimeisellä reeniviikolla ohjasi ja kannusti jo muita kentällä niinkuin kokeneempikin sotaratsu.”

”Leevin ehdottomia vahvuuksia ovat nopeus, räjähtävyys ja fysiikka. Hän on erittäin hyvä 1v1 tilanteissa. Kovan kaverin isot saappaat tulee täytettäväksi 18-vuotiaalle pojalle kun asettuu oikealle laidalle, mutta minulla on vahva tunne että Leevi tulee vielä tarjoamaan hienoja hetkiä tälle seuralle”, Mäkelä myhäilee viitaten TamUn oikealla laidalla viimeiset kaksi kautta loistaneeseen Matti Saareen.

”Nyt meillä on joukkueessa nuoria lahjakkaita poitsuja, niin jos pukki luet tämän viestin niin saisiko vähän vielä kokemusta mukaan joukkueeseen, sitten olisin erittäin tyytyväinen”, lähettää Mäkelä terveiset Korvatunturille.

Lopuksi päävalmentaja Mäkelä toivottaa kaikille oikeen hyvää joulua ja onnistumisten täytenäistä uutta vuotta, ja mainitsee kannattajaryhmän erikseen: ”Sinikaartille erityiskiitos menneestä kaudesta. Alussa oli vaikeaa, mutta jaksoitte aina olla mukana ja tsempata. Kiitos!”

Tampere United palaa harjoituskentille heti uuden vuoden aluksi, ja vuoden ensimmäinen harjoitusottelukin pelataan jo lauantaina 6.1. Eerikkilässä FC Espoota vastaan. ”Nyt on aika vähä rauhoittua ja 2.1. jatketaan täydellä rytinällä”, päättää Mäkelä.

Leevi Mannisen sopimusjulkaisu saattelee koko Tampere Unitedin seurayhteisön joulun viettoon. Koossa on nyt 19 pelaajasopimusta, joten kevään mittaan on odotettavissa vielä mukava tukku mielenkiintoisia pelaajauutisia. Niitä odotellessa kannattaa ottaa oma kausikortti talteen TamU-kaupasta. Kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti.

PääkatsomoKannattajakatsomo
Aikuiset90 €65 €
Alennusryhmät65 €45 €

Sopimuspelaajat 2018:

Tommi Ala-Hakuni
Juuso Auvinen
Berat Grabovci
Antti Haavisto
Topias Järvelä
Antti Kuusinen
Tuomas Lehti
Leevi Manninen
Radwan Moussa
Ville Puustinen
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Jere Remes
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Tuomas Telemäki
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF