23.12.2015

 
 

Lauri Saari siirtyy Keski-Uusimaalta UnitediinPallokerho Keski-Uusimaassa eli PKKU:ssa viime vuodet Kakkosen otteluita säännöllisesti pelannut Lauri Saari, 23, siirtyy Tampere Unitediin. Saari tunnetaan erittäin nopeana laitahyökkääjänä, jolla on kova ja tarkka laukaus. Erityisinä vahvuuksina voidaan mainita myös tilannevoima sekä suoraviivaiset juoksut linjan taakse. Kakkosen maalitilastot antavat ymmärtää, että usein nämä juoksut päättyvät tuliseen laukaukseen verkon perukoille.

Lauri Saari aloitti jalkapallon pelaamisen seitsemän vanhana Tuusulan Palloseurassa. A-juniori-ikäisenä hän siirtyi PKKU:hun kaudeksi 2010, ja pääsi heti samana vuonna debytoimaan Kakkosessa silloin pelanneessa edustusjoukkueessa. Ensi kausi on Saarelle siis jo seitsemäs miesten sarjoissa.

PKKU putosi viime kauden p√§√§tteeksi Kolmoseen j√§tetty√§√§n Kakkosen etel√§lohkossa taakseen vain Ilves-Kissat ja NJS:n. My√∂s Saaren oma kausi oli mollivoittoinen, sill√§ polvileikkauksen j√§lkeen lupa t√§ysipainoiseen harjoitteluun heltisi l√§√§k√§rilt√§ vasta kes√§kuussa. ”En kerennyt koko kauden aikana t√§yteen kuntoon. Tuntui pahalta, kun en pystynyt auttamaan joukkuetta samalla tavalla kuin olisin pystynyt t√§ydess√§ kunnossa ollessa, varsinkin kun kausi p√§√§ttyi putoamiseen sarjasta”, Saari manaa.

Saarella oli syksyll√§ joka tapauksessa edess√§ muutto Tampereelle ja uuden joukkueen hakeminen. ”Palo takaisin kentille oli suuri. Rupesin selvitt√§m√§√§n alueen joukkueita, ja silm√§√§ni osui TamUn uutinen pelaajahausta”, Saari kertaa. ”Heti tuli olo siit√§ ett√§ olisihan se nyt hienoa pelata Tampere Unitedissa, seurassa joka oli HJK:n kanssa se toinen seura, jota veikattiin Suomenmestariksi silloin kun opettelin pomputtelemaan palloa Kirkonkyl√§n ala-asteen hiekkakent√§ll√§. Haluankin nyt olla t√§ysill√§ mukana nostamassa t√§t√§ seuraa takaisin sinne minne se kuuluu.”

Tulevasta kaudesta Saari odottaa voitokasta. ”Olisi hienoa p√§√§st√§ syksyll√§ nousujuhliin nelj√§n vuoden tauon j√§lkeen”, Saari kertoo viitaten PKKU:n nousujuhliin kauden 2012 p√§√§tteeksi. ”Uskon ett√§ siihen on t√§ll√§ joukkueella t√§ydet mahdollisuudet. Oma tavoitteeni on pysy√§ kunnossa ja auttaa omalla panoksellani joukkuetta voittamaan mahdollisimman paljon otteluita.”

”Lauri on huippunopea, nuori ja taitava”, lausuu joukkuetta kokoava Mika Suonsyrj√§ uusimmasta hankinnastaan. ”H√§nell√§ on hyvi√§ maalim√§√§ri√§ kovissa peleiss√§ laiturin paikalta. Mahtavaa saada h√§net mukaan projektiimme.”

Lauri Saaren myötä TamU:lla on joulunviettoon siirryttäessä yhteensä 18 sopimuspelaajaa. Suomen Cupin alkuun on vielä reilu kuukausi aikaa, ja ennen sitä joukkueeseen lisätään vielä useampi pelaaja.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat:
Tuomas Alanen
Chakib Belbachir
Veli-Pekka Franssila
Timo Kauppinen
Jonne Keränen
Mika Kytöviita
Tuomas Lehti
Mika Lindroos
Riku Oras
Otto Pitkänen
Jussi Rasva
Eetu Rahkola
Jan Riikonen
Lauri Saari
Tuomas Savinainen
Jussi Siltanen
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen