Lauri Saari jatkaa Tampere Unitedissa

03/01/2017
Uutinen

Lauri Saari, 24, on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Loukkaantumisten rikkomaasta kaudesta huolimatta Saari kuului sarjanousuun päättyneellä kaudella 2016 joukkueen avainpelaajiin. Kauden ehdoton kohokohta oli kauden noususuuntaiseksi lopullisesti kääntänyt 0–2-voitto Rauman Pallo-Iirojen vieraana, sillä tässä ottelussa Saari teki molemmat maalit. Kaikkiaan Saari teki 13 pelaamassaan ottelussa kuusi maalia.

Ennen viime kautta Lauri Saari pelasi säännöllisesti Kakkosen otteluita Pallokerho Keski-Uusimaassa eli PKKU:ssa. Jo vuosi sitten Saaren siirtyessä Tampere Unitedin tiedettiin odottaa nopeaa laitahyökkääjää, joka elää juoksuista linjan taakse ja jolla on kova ja tarkka laukaus. Näistä avuista päästiinkin nauttimaan pitkin kautta, joskin alkukaudesta vaivanneen takareisivamman ja kauden ennenaikaisesti päättäneen polvivamman takia Lauri jäikin hiukan veljeänsä Matti Saarta vähemmälle huomiolle.

”Kausi oli kokonaisuudessa osaltani rikkonainen ja tuntui etten päässyt loukkaantumisten takia missään vaiheessa siihen parhaaseen suoritukseen. Harmitti kun loppukauden isot pelit jäi väliin”, Saari kertaa. ”Uskon että osasyy tähän oli se etten rehellisesti tehnyt omatoimista harjoittelua ja huoltoa juuri ollenkaan, ja näin jälkikäteen se tuntuu typerältä kun tuli oltua vähän huonommassa kunnossa. Tärkeintä kuitenkin oli se että joukkueena pääsimme tavoitteeseemme. Oli elämäni hienoimpia kausia kaikesta huolimatta.”

Jatko Tampere Unitedissa olikin Saarelle itsestäänselvä ratkaisu: ”Uskomaton jengi ja yhteisö. Hieno olla osa tätä tarinaa!”

Lauri Saari ei osallistunut ennen joulua pidettyyn kolmen viikon mittaiseen harjoitusjaksoon, mutta hänet nähtiin sen sijaan Pirkkahallin lehtereillä seuraamassa joukkueen harjoituksia. ”Nyt on yli kaksi kuukautta vasemman polven eturistisideoperaatiosta, ja kuntoutus on mennyt todella hyvin tähän mennessä”, paljastaa Saari ilouutisen. ”Töitä on tehty kuntosalilla paljon terveen polven eteen. Motivaatio on kova. Tammikuussa pääsen aloittamaan juoksuharjoitteet ja asteittain pääsen liittymään joukkueen pallollisiin harjoitteisiin. Niin sanotun täyspainoisen harjoittelun eli kontaktia sisältävät pelit sekä harjoitukset saan kuitenkin aloittaa vasta kaudenalun tienoilla. Onpahan aikaa parantaa fysiikkaa ja palata kentille ainakin nopeampana ja kovassa kunnossa.”

Tulevasta kaudesta Saari odottaa voitokasta. ”Jokaista peliä lähdetään varmasti voittamaan, ja loppua kohden nähdään mihin se riittää. Omat tavoitteet on saada polvi kuntoon sekä olla kovassa fyysisessä kunnossa, ja sitä kautta parempi pelaaja. Haluan auttaa joukkuetta voittamaan omalla panoksellani”, Saari toteaa päättäväisenä.

”Lauri on huikea vaihtoehto molemmille laidoille ja oli itsestään selvää, että halusimme jatkaa hänen kanssaan kun polvi kuntoutui”, toteaa pelaajakoordinaattori Mika Suonsyrjä. ”Toivottavasti vammat eivät hidasta. Silloin uskon todelliseen tykkikauteen.”

”On hienoa saada Lauri joukkueeseen”, toteaa päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Laurin viime kausi oli vähän epäonnekas loukkaantumisten suhteen, mutta aina kun hänet saatiin parsittua pelikuntoon oli tuloskin sen mukaista! Lauri tuo meidän jo ennestään kovaan laitapeliin vielä yhden ison vahvuuden lisää. Jos ja kun saadaan Late pysymään terveenä, niin uskon että hän tulee pelaamaan todella kovan kauden,”

”Tulkaa taas ensi kaudella seuraamaan tätä uskomatonta tarinaa paikan päälle ja ottakaa pari uutta kaveriakin mukaan!” Lauri Saari vinkkaa lopuksi.

TamU on julkistanut yhteenä 14 sopimusta kaudelle 2017 ja lisää sopimusuutisia on tulossa aivan lähipäivinä. Niitä odotellessa kannattaa hankkia Tampere Unitedin kausikortti kaudelle 2017 TamU-kaupasta. Normaalihintaiset kausarit maksavat 70 euroa ja seuran jäsenten ja muiden alennusryhmien kausarit 45 euroa.

Sopimuspelaajat kaudelle 2017:
Tuomas Alanen
Juuso Auvinen
Mehdi Fennane
Tero Intala
Ali Koljonen
Roope Kostiainen
Tuomas Lehti
Sampo Ojala
Riku Oras
Eetu Rahkola
Lauri Saari
Matti Saari
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2