Lauantaina vuorosssa reissu Poriin Jazzin vieraaksi

06/04/2018
Otteluennakko

Tampere Unitedin seuraava harjoitusottelu vie joukkueen ensi lauantaina Poriin, jossa vastaan asettuu viime kaudelta ja helmikuun harjoitusottelusta erittäin tuttu FC Jazz. Porilaisnippu on sopivat mittari harjoituskauden loppusuoraa käyville Sinipaidoille, sillä FC Jazzin odotetaan taistelevan ensi kaudella jopa sarjanoususta. Toisaalta aiempi Pirkkahallissa pelattu ottelu päättyi TamUn mukavaan 4–1 (1–1) -voittoon, joten selvää ennakkosuosikkia ei lauantain ottelussa ole.

Helmikuun alun TamU-kohtaamisen jälkeen FC Jazz on pelannut viisi harjoitusottelua, joista se on ottanut kolme voittoa, pelannut kerran tasan sekä hävinnyt kerran. Voitot Jazz on napannut TamUn kanssa samassa Kakkosen lohkossa ensi kaudella pelaavasta Närpes Kraftista sekä Kolmosessa ensi kaudella pelaavasta Kaarinan Pojista. Viimeksi Jaaz pelasi 2–2-tasapelin HJS:n vieraana Hämeenlinnassa. Tuossa ottelussa viime kaudellakin Jazzille ison määrän maaleja mättänyt Juho Lehtonen sekä maaliskuussa jatkosopimuksen tehnyt Joonas Meura veivät porilaiset vierasjohtoon, mutta HJS tuli toisella jaksolla tasoihin.

Tampere United puolestaan lähtee otteluun hiukan uudesta tilanteesta, sillä joukkue on tällä viikolla jättänyt Pirkkahallin pölyt taakseen, ja siirtynyt harjoittelemaan täysimittaiselle ulkokentälle Kauppiin. Päävalmentaja Mikko Mäkelän mukaan tämä on tuonut uusia asioita harjoitteluun, mutta haasteitakin on. ”Sarjan alkuun on aikaa muutama viikko ja sen pyrimme käyttämään koko kentän reeneihin, mitä Pirkkahallissa ei pysty tekemään. Olisi tärkeä päästä myös harjoittelemaan 10v10-peliä ja eri teemoja ja osa-alueita, mutta se vaatisi kaikkien läsnäoloa ja se on hyvin harvinaista. Aina on jollain työ-, sairaus- tai loukkaantumisesteitä”, Mäkelä toteaa harjoittelun realiteeteista.

Päävalmentaja Mäkelä muistuttaa joukkueen joutuneen muuttamaan pelitapansa täysin viime kauden jälkeen: ”Olemme keskittäneet ajatuksemme tiiviiseen puolustuspelaamiseen ja sen eri muotoihin ja tapoihin. Tämä johtuu täysin siitä, että joukkue vaihtui todella paljon. Melkein puolet pelaajista on uusia, ja hyökkäyksestä lähti Matti ja Lauri Saaren sekä Tero Intalan myötä noin sata maalia kakkosen tasolta.”

”Meillä on vielä muutama viikko aikaa, ja uskon, että olemme valmiita, kun kausi alkaa. Paljon on tehty töitä tänä talvena, kun on jouduttu aloittaan kaikki alusta. Meille tuli 11 uutta pelaajaa tälle kaudelle Kolmosesta, joista 8 pelaajaa saa kasteen tänä vuonna Palloliion sarjoissa”, Mäkelä kertaa

Ottelu pelataan Porin urheilukeskuksen tekonurmella lauantaina 7.4. klo 15.15 alkaen. Ottelun tapahtumia voi seurata Twitterin välityksellä.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49