7.7.2017

 
 

Lauantaina viikon toinen Helsingin vierailuTampere United pelaa lauantaina jo toisen kerran kuluvalla viikolla vierasottelun Helsingissä. Tällä kertaa pelataan Oulunkylässä ja ottelua isännöi Suomen parhaisiin junioriseuroihin kuuluva Käpylän Pallo. Tällä kaudella KäPa on menestynyt hyvin myös edustustasolla, sillä joukkue ole vielä hävinnyt yhtään ottelua ja on sarjassa toisella sijalla tasapistein sarjaa johtavan BK-46:n kanssa.

K√§pyl√§n Pallon juniority√∂n tasosta kertoo paljon se, ett√§ sill√§ oli viime vuonna per√§ti 14 maajoukkuepelaajaa. Luvun asettaa mittasuhteisiinsa se tosiseikka, ett√§ liigaseuroistakin vain yksi p√§√§si yli kymmeneen maajoukkuepelaajaan. Erinomaisen pelaajakehityksen lis√§ksi K√§pyl√§n Pallo on viime vuosina profiloitunut my√∂s Palloliiton kriitikkona, mist√§ n√§kyvin esimerkki oli Urheilulehdess√§ julkaistu avoin kirje Palloliitolle. Kaikkein mieleenpainuvin letkautus kuultiin Yle Puheen Urheiluillan jaksossa Suomi-futis vuonna nolla, jossa K√§pylan Pallon urheilutoimenjohtaja Juha Valla lainasi edelt√§j√§√§ns√§ sanoen, ett√§ ”yksi K√§Pan menestyksen salaisuus on ollut seurata tarkkaan Palloliiton ehdotuksia ja tehd√§ sitten tasan p√§invastoin.”

Tälläkin kaudella KäPan edustuksessa pelaa luonnollisesti nuoria maajoukkuepelaajia. Heistä U17-maajoukkueeen laitapuolustaja Arttu Eerola sekä laitahyökkääjä Jyri Kiuru ovat pelanneet säännöllisesti Kakkosen otteluita. Myös keskikenttäpelaaja Ville Räty on edustuksen listoilla, mutta ei ole toistaiseksi pelannut yhdessäkään ottelussa. KäPan kokeneemmista pelaajista ehdottomasti tunnetuin on useissa seuroissa liigatasollakin kiertänyt ja viime vuosina FC Hongassa pelannut hyökkääjä Antonio Inutile. Joukkueen paras maalintekijä on kuitenkin neljä maalia tehnyt Mustafa Mohamed.

Edustustasolla KäPa on pelannut viime vuosina vaihtelevasti. Viime kaudella sijoitus oli tasaisessa A-lohkossa vasta kahdeksas, eikä putoamisviivaan jäänyt matkaa kuin kuusi pistettä. Parhaimmillaan KäPa on viime vuosina ollut aivan sarjan kärkijoukkueita, mutta toisaalta pohjakosketus koettiin kaudella 2011, kun joukkue jäi lohkonsa viimeiseksi ja putosi Kolmoseen. Visiitti alhaalla jäi vain vuoden mittaiseksi, eikä sillä ollut seuran profiilin ja toiminnan kannalta ilmeisesti suurtakaan merkitystä.

T√§ll√§ kaudella K√§Pa on joka tapauksessa yksi sarjan parhaista joukkueista. Vaikka h√§vi√∂sarakkeessa on puhdas nolla, ei joukkue ole ollut t√§ysin haavoittumaton, vaan tilill√§ on viiden voiton lis√§ksi per√§ti viisi tasapeli√§, joista kaksi on tullut kahdessa viimeisess√§ ottelussa SalPaa ja Peimari Unitedia vastaan. N√§it√§ ennen K√§Pa voitti ennen juhannusta MuSan puhtaasti 3‚Äď0 (1‚Äď0).

KäPan selkeä vahvuus on puolustuspeli, jonka pitävyydestä kertoo se, että joukkue on päästänyt kymmenessä ottelussa vain viisi maalia. Lauantain ottelussa onkin mielenkiintoista nähdä, miten Tampere Unitedin parhaimmillaan iloisesti ja maalirikkaasti pyörinyt hyökkäyspeli puree, kun vastassa on kenties sarjan paras puolustus. Tällä kertaa pelialustana on Mustapekka Areenan hyväkuntoinen, täksi kaudeksi uusittu tekonurmi, joten edellisottelusta poiketen pelialustakin antaa hyvät mahdollisuudet pelata tehokkaasti maata pitkin.

My√∂s p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ on pannut merkille tulevan vastustajan tappiottoman rekordin ja p√§√§stettyjen maalien saldon. ”K√§Pa on ollut sarjan k√§rjess√§ alusta l√§htien ja varsinkin p√§√§stettyjen maalien m√§√§r√§ on 0,5 per peli on aivan huipputasoa. Nyt saadaan varmasti todella kova haaste, jonka mielell√§mme otamme vastaan”, M√§kel√§ maalailee.

”K√§Pa on Suomen johtava juniori- ja kasvattajaseura, jossa tehd√§√§n asioita todella ammattimaisella tasolla. Se ruokkii edustukselle hyvi√§ lahjakkaita pelaajia. Meill√§ on selke√§ idea, jota l√§hdemme peliin toteuttamaan, ja uskon ett√§ tulos on hyv√§ jos ja kun pystymme toteuttamaan sit√§”, M√§kel√§ sanoo.

Keskiviikon ottelussa FC Viikinkej√§ vastaan TamUn kokoonpanosta puuttuivat pienist√§ vammoista k√§rsineet Tuomas Alanen ja Tero Intala, mutta p√§√§valmentaja ei viel√§ tied√§ varmuudella kertoa heid√§n tilannettaan. ”Muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa vasta perjantain valmistavissa reeneiss√§”, M√§kel√§ kuitttaa.

Ottelu potkaistaan käyntiin Mustapekka Areenalla lauantaina 8.7. jo klo 14. Varhaisesta ajankohdasta huolimatta TamU-TV aloittaa lähetyksensä jo puoli tuntia ennen ottelun alkua eli klo 13.30. Tarmo Lyytikäisen isännöimässä ennakkostudiossa asiantuntijadebyyttinsä tekee TamU-hyökkääjälegenda Ville Lehtinen. Ottelun alkaessa ääneen tulevat Manu Haapalainen ja kommentaattorin roolin ensimmäistä kertaa ottava Elina Vainikainen.

Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.