12.7.2018

 
 

Lauantaina Tammelassa haussa paluu voittojen tielleTampere Unitedilla on lauantaina Tammelassa edessään klassinen kuuden pisteen ottelu, kun se kohtaa tasapisteissä kanssaan olevan Vasa IFK:n. Samalla tavoitteena on katkaista neljän voitottoman ottelun putki, joka on syössyt Sinipaidat sarjan tyvipäähän. Kolmessa edellisessä ottelussa vastassa on ollut sarjan kärkipään joukkueita, ja kaikki nämä ottelut TamU on hävinnyt, joten sekä sarjatilanne että tunnelma kannattajien keskuudessa suorastaan huutavat voittoa.

Sinipaitojen asema sarjataulukossa on siis muodostunut hankalaksi, ja vain VIFK:ta parempi maaliero pitää TamUn ennen lauantain otteluita putoamisviivan yläpuolella. Toisaalta tilannetta on mahdollista kohentaa roimasti nopeastikin, sillä putoamisviivan molemmin puolin on jopa viisi joukkuetta vain neljän pisteen sisällä. Joka tapauksessa Sinipaitojen on alettava jossain vaiheessa napsia pisteitä säännöllisesti, jotta sarjapaikka säilyy. Kotiottelu toista sarjan häntäpään joukkuetta vastaan on tähän erinomainen tilaisuus.

Vasa IFK puolestaan tulee otteluun jopa kuuden voitottoman ottelun putkessa. Joukkoon mahtuu vain yksi piste TPV:n kanssa kesäkuun puolessa välissä Lamminpäässä pelatusta tasapelistä. Muutoin VIFK on pelannut koko kesä-heinäkuun tappiosta toiseen. On selvää, että myös Vaasassa nähdään käsillä olevan ne hetket, jolloin kausi on käännettävä, jos sarjapaikka halutaan säilyttää.

Sarjatilanteen lisäksi asetelmia lauantain otteluun luo heltorstaina Vaasassa pelattu edellinen kohtaaminen, jonka TamU hävisi karvaasti viime hetken maalilla. Tuossa ottelussa TamU oli selvästi kuskin paikalla, mutta myöhemminkin kaudella vaivannut tehottomuus esti silloin voiton, ja lopussa epäonnikin vaikutti takaiskun syntyyn.

”Edess√§ on kuuden pisteen ottelu”, toteaa my√∂s p√§√§valmentaja Leroy Maluka. ”Meill√§ on ollut hyvi√§ joukkueita vastassa parina viime viikkoina, mutta se ei saa olla tekosyy. Otteluissa olemme n√§ytt√§neet, ett√§ p√§rj√§√§mme peruspeliss√§ ket√§ tahansa vastaan, mutta olemme aiheuttaneet tappiot omilla virheill√§mme. Olen kertonut pojille, ett√§ ne t√§ytyy saada pois ja keskittyminen t√§ytyy olla parempaa, sill√§ emme ole olleet henkisesti riitt√§v√§n vahvoja.”

”Ottelu on eritt√§in t√§rke√§ molemmilla joukkueille. Avauskokoonpanon valitseminen on haastavaa, sill√§ useimmat pelaajamme eiv√§t ole nyt pelanneet samalla tasolla pelist√§ toiseen. Harkitsen jopa pelaavani itse”, toteaa Maluka kokoonpanoasioista.

”Odotan joka tapauksessa hyv√§√§ tulosta. Harjoituksissa on tehty t√§ll√§ viikolla lujasti t√∂it√§, ja ilmapiiri joukkueen sis√§ll√§ on pysynyt hyv√§n√§ huonoista tuloksista huolimatta”, Maluka p√§√§tt√§√§.

Myös TamU-TV on mukana Tammelassa, ja aloittaa ottelun puimisen kotiotteluista tuttuun tapaan jo klo 14 eli tunti ennen ottelun alkua. Kentän laidalla puhetta johtaa Tarmo Lyytikäinen, joka saa rinnalleen Joonas Niemelän. Klo 15 alkavaa ottelua selostaa tuttu sinivihreä ääni Manu Haapalainen.

Tammelan tunnelmaan

Ottelu alkaa Tammelan stadionilla lauantaina 14.7. klo 15.00. Otteluun myydään pääkatsomolippujen lisäksi myös edullisempia lippuja stadionin länsipäätyyn sijoittuvaan kannattajakatsomoon. Lisäksi vieraskannattajille on varattu tilaa stadionin itäpäädystä. Lippujen hinnat näkyvät oheisessa taulukossa.

Pääkatsomo Kannattajakatsomo
Aikuiset 10 ‚ā¨ 7 ‚ā¨
Alennusryhm√§t 7 ‚ā¨ 5 ‚ā¨

Alennusryhmi√§ ovat seuran j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Alennusryhm√§√§n kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa.

Ottelun lipunmyynnistä on myös saatavilla edulliseen hintaan kausikortteja, jotka kattavat kauden loput viisi ottelua, mukaanlukien 16.8. pelattavan Tampereen derbyn, jossa Sinipaidat haastavat paikalliskilpailija TPV:n. Loppukauden kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti.

Pääkatsomo Kannattajakatsomo
Aikuiset 40 ‚ā¨ 30 ‚ā¨
Alennusryhm√§t 30 ‚ā¨ 20 ‚ā¨

Ottelun virallisena jatkopaikkana toimii aivan stadionin kupeessa sijaitseva Kortteliravintola Kivenheitto.

Sinipaidat pelaavat nyt todella suurista asioista ja joukkue tarvitsee kaiken mahdollisen tuen. Tervetuloa mukaan tekemään Tammelasta sinivihreä!