Lauantaina Tammelassa haussa paluu voittojen tielle

12/07/2018
Otteluennakko

Tampere Unitedilla on lauantaina Tammelassa edessään klassinen kuuden pisteen ottelu, kun se kohtaa tasapisteissä kanssaan olevan Vasa IFK:n. Samalla tavoitteena on katkaista neljän voitottoman ottelun putki, joka on syössyt Sinipaidat sarjan tyvipäähän. Kolmessa edellisessä ottelussa vastassa on ollut sarjan kärkipään joukkueita, ja kaikki nämä ottelut TamU on hävinnyt, joten sekä sarjatilanne että tunnelma kannattajien keskuudessa suorastaan huutavat voittoa.

Sinipaitojen asema sarjataulukossa on siis muodostunut hankalaksi, ja vain VIFK:ta parempi maaliero pitää TamUn ennen lauantain otteluita putoamisviivan yläpuolella. Toisaalta tilannetta on mahdollista kohentaa roimasti nopeastikin, sillä putoamisviivan molemmin puolin on jopa viisi joukkuetta vain neljän pisteen sisällä. Joka tapauksessa Sinipaitojen on alettava jossain vaiheessa napsia pisteitä säännöllisesti, jotta sarjapaikka säilyy. Kotiottelu toista sarjan häntäpään joukkuetta vastaan on tähän erinomainen tilaisuus.

Vasa IFK puolestaan tulee otteluun jopa kuuden voitottoman ottelun putkessa. Joukkoon mahtuu vain yksi piste TPV:n kanssa kesäkuun puolessa välissä Lamminpäässä pelatusta tasapelistä. Muutoin VIFK on pelannut koko kesä-heinäkuun tappiosta toiseen. On selvää, että myös Vaasassa nähdään käsillä olevan ne hetket, jolloin kausi on käännettävä, jos sarjapaikka halutaan säilyttää.

Sarjatilanteen lisäksi asetelmia lauantain otteluun luo heltorstaina Vaasassa pelattu edellinen kohtaaminen, jonka TamU hävisi karvaasti viime hetken maalilla. Tuossa ottelussa TamU oli selvästi kuskin paikalla, mutta myöhemminkin kaudella vaivannut tehottomuus esti silloin voiton, ja lopussa epäonnikin vaikutti takaiskun syntyyn.

”Edessä on kuuden pisteen ottelu”, toteaa myös päävalmentaja Leroy Maluka. ”Meillä on ollut hyviä joukkueita vastassa parina viime viikkoina, mutta se ei saa olla tekosyy. Otteluissa olemme näyttäneet, että pärjäämme peruspelissä ketä tahansa vastaan, mutta olemme aiheuttaneet tappiot omilla virheillämme. Olen kertonut pojille, että ne täytyy saada pois ja keskittyminen täytyy olla parempaa, sillä emme ole olleet henkisesti riittävän vahvoja.”

”Ottelu on erittäin tärkeä molemmilla joukkueille. Avauskokoonpanon valitseminen on haastavaa, sillä useimmat pelaajamme eivät ole nyt pelanneet samalla tasolla pelistä toiseen. Harkitsen jopa pelaavani itse”, toteaa Maluka kokoonpanoasioista.

”Odotan joka tapauksessa hyvää tulosta. Harjoituksissa on tehty tällä viikolla lujasti töitä, ja ilmapiiri joukkueen sisällä on pysynyt hyvänä huonoista tuloksista huolimatta”, Maluka päättää.

Myös TamU-TV on mukana Tammelassa, ja aloittaa ottelun puimisen kotiotteluista tuttuun tapaan jo klo 14 eli tunti ennen ottelun alkua. Kentän laidalla puhetta johtaa Tarmo Lyytikäinen, joka saa rinnalleen Joonas Niemelän. Klo 15 alkavaa ottelua selostaa tuttu sinivihreä ääni Manu Haapalainen.

Tammelan tunnelmaan

Ottelu alkaa Tammelan stadionilla lauantaina 14.7. klo 15.00. Otteluun myydään pääkatsomolippujen lisäksi myös edullisempia lippuja stadionin länsipäätyyn sijoittuvaan kannattajakatsomoon. Lisäksi vieraskannattajille on varattu tilaa stadionin itäpäädystä. Lippujen hinnat näkyvät oheisessa taulukossa.

PääkatsomoKannattajakatsomo
Aikuiset10 €7 €
Alennusryhmät7 €5 €

Alennusryhmiä ovat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa.

Ottelun lipunmyynnistä on myös saatavilla edulliseen hintaan kausikortteja, jotka kattavat kauden loput viisi ottelua, mukaanlukien 16.8. pelattavan Tampereen derbyn, jossa Sinipaidat haastavat paikalliskilpailija TPV:n. Loppukauden kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti.

PääkatsomoKannattajakatsomo
Aikuiset40 €30 €
Alennusryhmät30 €20 €

Ottelun virallisena jatkopaikkana toimii aivan stadionin kupeessa sijaitseva Kortteliravintola Kivenheitto.

Sinipaidat pelaavat nyt todella suurista asioista ja joukkue tarvitsee kaiken mahdollisen tuen. Tervetuloa mukaan tekemään Tammelasta sinivihreä!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2