Lauantaina Raumalla on vastassa tuttu joukkue

24/03/2023 TamU
Otteluennakko

Tampere Unitedin valmistautuminen kuukauden kuluttua alkavaan Kakkosen sarjakauteen jatkuu lauantaina Raumalla, jossa kohdataan viimeksi kuukausi takaperin vastassa ollut Rauman Pallo-Iirot. Tuo Pirkkahallissa pelattu ottelu oli Sinipaidoilta talven heikoin, vaikka tappiolukemat olivatkin siedettävän näköiset 0–1. Niinpä lauantaina Äijänsuolla halutaan nähdä jälleen se TamU, joka on sen jälkeen ottanut selkeät vierasvoitot muun muassa FC Kiffenistä ja viimeksi HJS:stä. Tulosta tärkeämpää on tietenkin nähdä, että Sinipaitojen peli on kehittynyt edelleen valmiimmaksi sarjakauden lähestyessä.

Pallo-Iirot – TamU

  • Pallo-Iirot vei 0–1-voiton edellisessä kohtaamisessa Pirkkahallissa.
  • Kauden alkuun on aikaa kuukausi, ja tuloksesta pelaamisen merkitys kasvaa myös harjoitusotteluissa.
  • Harjoituksissa on kuluneella viikolla keskitytty erityisesti hyökkäys­suunnan tilanteen­vaihtoihin.

Nyt aletaan opetella, miten pelataan esimerkiksi maalin johdossa. Tällaiset asiat pitää ottaa jo nyt mukaan, koska se ei tapahdu sarja-avauksessa sormia napsauttamalla

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Nousijajoukkueena Pallo-Iirot on edelleen jonkinasteinen kysymysmerkki kauden alun lähestyessä. Raumalaiset olivat jo viime kaudella Kolmosessa pelatessaan lähellä Kakkosen tasoa, mutta on silti vaikea arvioida, mikä on joukkueen iskukyky tulevalla kaudella.

TamUn kohtaamisen jälkeen Pallo-Iirot on pelannut vain kaksi ottelua, joissa se hävisi ensin Kakkosen C-lohkon kärkipäähän viime kaudella kuuluneen Närpes Kraftin vieraana lukemin 3–1 ja sitten kotikentällä Ykkösen kärkijoukkueisiin kuuluvalle TPS:lle tylysti 0–4. Näissä otteluissa vielä juniori-ikäinen oma kasvatti Aaro Salonen teki Iirojen ainoan maalin.

Vaikka Pallo-Iirot on kuukauden takaa tuttu joukkue, Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa lähestyy ottelua pitkälti oman pelin kautta.

”Nyt tiedetään mitä on tulossa vastaan, mutta emme me vielä paljoa vastustajan tekemistä mieti”, Listenmaa toteaa.

Edellisestä ottelusta paljon mukaan otettavaa

Tampere Unitedilla on alla edellisviikonlopun hyvä esitys ja ansaittu 0–2-vierasvoitto HJS:stä. Kuluneella harjoitusviikolla on edelleen keskitytty pallolliseen peliin.

”Painopiste harjoittelussa on ollut tilanteenvaihdoissa hyökkäyssuuntaan, ja näihin halutaan panostaa Raumalla. Puolustuspelissä halutaan nähdä sitä mitä se on aiemmissa peleissä ollut”, Listenmaa painottaa.

HJS-pelin tallenteelta katsonut päävalmentaja haluaa ottaa siitä ottelusta useitakin asioita mukaan Raumalle.

”Pelasimme siinä hyvää voittavaa jalkapalloa. Kenttätasapaino pysyi hyvin kasassa ja puolustettiin hyvin, ja vastustaja päässi vain aika minimaalisiin maalipaikkoihin. Meillä oli muutama tosi nätti hyökkäys, joissa lähdettiin maalivahdilta asti ja luotiin muutamalla hyvällä syötöllä maalipaikka.”

Kauden alkuun on aikaa vajaa kuukausi. Viikonloppuja on jäljellä neljä, ja TamU pelaa niistä kolmena siten, että reilun viikon päästä joukkueella on pelit sekä lauantaina että sunnuntaina.

”Nyt on suoraan sanoen ensimmäinen peli, jossa aletaan jo pikkuisen katsomaan tulostakin. Kaikki vaihdot tehdään sen mukaan, että tulos on tärkeä. Aletaan opetella, miten pelataan esimerkiksi maalin johdossa. Tällaiset asiat pitää ottaa jo nyt mukaan, koska ei se tapahdu sarja-avauksessa sormia napsauttamalla”, Listenmaa toteaa.

”Kokoonpanokin on lauantaina vahvimmasta päästä mitä se on tänä talvena ollut. On vaikea sanoa mikä se vahvin kokoonpano olisi, ja poissaoloja on töiden ja loukkaantumisten takia, mutta ei se meidän tasaisessa pelaajamateriaalissa haittaa”, Listenmaa pyörittelee kokoonpanosta kysyttäessä.

Ottelu pelataan Äijänsuon stadionilla Raumalla huomenna lauantaina 25.3. kello 14.00 alkaen. Ottelun kulkua voi seurata tutusti Tampere Unitedin live-tilillä Twitterissä.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2