Lauantaina pisteet haussa Kaurialan pomppu­linnasta

15/09/2023 TamU
Otteluennakko

Miesten edustusjoukkue pyrkii palaamaan voittojen tielle lauantaina, kun sinivihreä karavaani kulkee tunnin verran etelään Kaurialan kentälle Hämeenlinnaan. Ottelun kotijoukkue HJS on tällä hetkellä putoamis­kurimuksessa, joten se kaipaa pisteitä vähintään yhtä kipeästi kuin TamU. Sarjassa viidentenä eli viimeisenä nousukarsintoihin pääsevän paikalla oleville Sinipaidoille kuumotusta aiheuttaa puolestaan vain pisteen päässä kuudentena niskaan hengittävä Grankulla IFK. Toisaalta viidettä sijaa olisi myö hyvä kohentaa, sillä parempi sijoitus sarjan päättyessä toisi lähtökohtaisesti helpomman vastuksen Ykkösen nousukarsinnoissa.

HJS – TamU

  • Molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi täysiä kolmea pistettä.
  • Kauden aiempi kohtaaminen päättyi Kaupissa TamUn niukkaan 1–0-voittoon.
  • Putoamista vastaan taisteleva HJS on ottanut kaikki pisteensä sarjan kärki­kuusikossa olevilta joukkueilta.

Harjoittelu on ollut flunssa-aallon takia viimeiset kaksi viikkoa aika heikkoa. Ollaan pystytty tekemään vain ihan perusasioita.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

HJS:llä on laatupelaajia joukkueessa. Jokin lukko siellä on ollut, mutta ehkä valmentajan vaihdos voi auttaa avaamaan lukon.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Ei näitä pelejä enää tänä vuonna liikaa jäljellä ole, ja jos vieraspeleihin haluaa lähteä, tämä on lyhyen matkan päässä. Kannustusta tarvitaan, jotta saadaan itsestämme paras irti.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Ottelu oli alkuperäisessä otteluohjelmassa merkitty pelattavaksi Pullerin tekonurmella, mutta se siirtyi pelattavaksi Kaurialan kentälle. Yleisön kannalta puitteet ovat tietenkin Kaurialaan kauniilla stadionilla huomattavasti miellyttävämmät kuin Pullerilla, mutta urheilullisesti ajatellen TamU olisi tietysti pelannut mieluummin tutummalla tekonurmialustalla.

Ottelun siirtyminen pelattavaksi Kaurialaan johtuu siitä, että Kaurialaan täksi syksyksi suunniteltu remontti on siirtynyt. Tiedot Hämeenlinnasta kertovatkin kentällä olevan viime vuoden tapaan suuria monttuja, joten mistään sametista Sinipaidat eivät pääse nautiskelemaan.

”Jos nurmi on oikeasti niin huono kuin mitä odotamme, niin ei siihen oikein mitenkään voi valmistautua. Täytyy vain pelissä lukea pomput ja yrittää olla niissä skarppina”, kommentoi päävalmentaja Jukka Listenmaa olosuhteita.

Poissaolot aiheuttavat jälleen huolia

Toinen huoli ottelun alla on joukkueessa tällä viikolla kiertänyt flunssa, joka on pitänyt pelaajia poissa harjoituksista siinä määrin, että torstain harjoitukset päätettiin perua kokonaan taudin tarttumisen välttämiseksi.

”Tässä kohtaa on vaikea sanoa, ketkä ovat poissa kokoonpanosta. Muutaman tunnin päästä tiedetään jo paremmin”, päävalmentaja Listenmaa toteaa.

”Harjoittelu on ollut flunssa-aallon takia viimeiset kaksi viikkoa aika heikkoa. Ollaan pystytty tekemään vain ihan perusasioita, ja tällä viikolla myös peruttiin yhdet reenit, jotta saataisiin flunssan tarttuminen katkaistua olemalla pari päivää erossa toisistamme.”

Mahdollisten flunssapotilaiden lisäksi poissa on edelleen ainakin Honkaa vastaan loukkaantunut Arttu Mättö, joka kuitenkin palannee harjoitusvahvuuteen ensi viikolla. Aiemmin PIF-ottelussa hiukan pahemman tällin saanut Juho Heikkinen puolestaan on palaamassa harjoituksiin jo tänään perjantaina.

Eetu Räisänen HJS-pelaajien keskellä Kaurialassa kaudella 2022. Kuva: Kari Nokkonen

HJS pelaa vaikeaa kautta

HJS on kerännyt kauden aikana vain 11 pistettä, mikä pitää hämeenlinnalaiset sarjan toiseksi viimeisellä sijalla.

Kun katsoo, mistä HJS:n pisteet ovat tulleet, saattaa hämmästyä. Viimeisein voitto on vain kahden viikon takaa sarjakakkosena olevasta Atlantiksesta, ja lisäksi HJS on kaatanut kolmantena olevan Ilves-Kissat ja kuudentena olevan Grankulla IFK:n. Tasurit HJS on pelannut sarjakärki FC Jazzin ja sarjassa neljäntenä olevan EPS:n kanssa.

Ainoa mahdollinen johtopäätös on, että HJS ei ole niin heikko joukkue, kuin mitä sarjataulukko osoittaa.

”Kyllä HJS:llä on laatupelaajia joukkueessa. Jokin lukko siellä on ollut, mutta ehkä valmentajan vaihdos voi auttaa avaamaan lukon”, Jukka Listenmaa aprikoi.

Listenmaan mainitsema valmentajan vaihdos tapahtui vajaa kuukausi takaperin, kun päävalmentajana kauden aloittanut Tommi Silvennoinen vapautettiin tehtävästään. Tilalle tuli Mikko Manninen, jonka edellinen päävalmentajapesti oli Ykkösessä pelaavassa Ekenäs IF:ssä, jossa kausi 2022 tosin loppui puolestaan hänellä jo heinäkuussa.

Mannisen alaisuudessa HJS on pelannut vasta kaksi ottelua, joista ensimmäisessä se otti kotonaan 1–0-voiton Atlantiksesta ja toisessa hävisi vieraissa Pallo-Iiroille maalein 2–1.

HJS:n luonne hyvänä kasvattajaseurana näkyy joukkueen kokoonpanossa tälläkin kaudella, ja myös joukkueen paras maalintekijä Eetu Kajanto on seuran omia kasvatteja. Tällä kaudella myös P20 sarjaa pelaava Kajanto on tehnyt viisi maalia Kakkosessa. Toiseksi paras maalintekijä on varmasti huomattavasti tutumpi nimi, sillä Hakassa kaudella 2020 muutamia liigaotteluitakin pelannut Jonni Thusberg on tehnyt kolme maalia.

Poissa kokoonpanosta HJS:llä ovat TamU-ottelussa ainakin hollantilais­puolustaja Sil Bos sekä oma kasvatti Toivo-Elmeri Supperi, joilla molemmilla tuli korttitili täyteen edellisessä ottelussa Pallo-Iirojen vieraana.

”Kaksi puolustuspään pelaajaa puuttuu, mutta vaikea sanoa muuten varmaksi mitään. Olen heidän edellisen ottelunsa nähnyt, mutta saa nähdä mikä heidän ottelusuunnitelmansa meitä vastaan on”, Listenmaa toteaa.

Lähde Hämeenlinnaan kannustamaan Sinipaitoja

Ottelu pelataan Kaurialan kentällä lauantaina 16.9. kello 16.00. Hämeenlinna on lähellä, joten ny kannattaa lähteä paikan päälle kannustamaan Sinipaidat tärkeään voittooon. Myös Sinikaartin bussissa on vielä paikkoja vapaana, ja niistä voi tiedustella yksityisviestillä Sinikaartin Instagramissa tai Facebookissa.

”Ei näitä pelejä enää tänä vuonna liikaa jäljellä ole, ja jos vieraspeleihin haluaa lähteä, tämä on lyhyen matkan päässä. Kannustusta tarvitaan, jotta saadaan itsestämme paras irti”, lähettää päävalmentaja Listenmaa terveisiä kaikille Hämeenlinnan retkeä harkitseville.

Erityisen tärkeää tuki on siksi, että kauden ratkaisuhetket ovat käytännössä jo käsillä.

”Kaksi seuraavaa peliä kertovat aika paljon siitä, päättyykö kausi neljän vain kuuden pelin päähän”, Listenmaa päättää.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa