Lauantaina kova haaste Atlantiksen vieraana

15/06/2023 TamU
Otteluennakko

Miesten edustusjoukkue matkaa lauantaina Helsinkiin, jossa sarjan kärkijoukkueisiin kuuluva Atlantis FC isännöi Sinipaitoja. Panokset ovat kovat äärimmäisen tasaisessa B-lohkossa, kun molemmat joukkueet mielivät täyttä pistepottia ja nousua sarjan kärkeen. Atlantiksen ja TamUn välinen ottelu potkaistaan käyntiin klo 15.00 Pihlajamäen Algeco Arenalla. Huomaa tunnilla alunperin suunnitellusta aikaistunut ottelu alkamisaika ja ottelun siirtyminen varakentälle Pihlajamäkeen.

Atlantis FC – TamU

  • Joukkueet kohtaavat virallisessa pelissä ensimmäisen kerran yli 20 vuoteen.
  • Atlantiksella on joukkueessa Kakkosen tasolle erittäin kovia pelaajia.
  • TamUn aseina ovat vahva joukkue­pelaaminen ja tiivis puolustaminen.

Lauantaina ei saa hävitä, mutta voittoa toki lähdetään kaivamaan.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Atlantiksella on laadukkaita yksilöitä, ehkä sarjan parhaat. Sen sijaan joukkuepeli ei ole niin saumatonta.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Kakkosen B-lohkossa lähdetään kutkuttavissa asemissa tulevan viikonlopun kahdeksannelle ottelukierrokselle, sillä lohkon kärkiviisikosta kaikki mahtuvat yhden pisteen sisään. Kärkeen viime kierroksella nousi maalieron turvin FC Jazz, mutta perjantaina tasan pelanneet TamU ja Ilves-Kissat ovat Jazzin tapaan 14 pisteessä. Piste vähemmän on kerättynä Honka Akatemialla ja lauantain vastuksella Atlantiksella.

Kohujoukkueet vastakkain pitkästä aikaa

Keskinäisistä tosipeleistä on TamUn ja Atlantiksen välillä ehtinyt vierähtää tovi, sillä edellisen kerran seurat kohtasivat vuoden 2001 Suomen Cupin finaalissa. TamU oli tuona kautena sensaatiomaisesti voittanut ensimmäisen Suomen mestaruutensa heti toisella pääsarjakaudellaan, mutta cupin finaalissa Atlantis vei voiton 1–0 eikä TamU vielä tässä vaiheessa päässyt juhlimaan tuplaa.

Suomen Cupin finaalia edeltänyt kohtaaminen Tammelan stadionilla oli sitävastoin Sinipaidoille riemuikas, sillä toppari Janne Räsäsen aivan ottelun loppuhetkillä 90. minuutilla puskema 1–0-voittomaali piti TamUn mukana mestaruustaistelussa ennen runkosarjan viimeistä ottelua.

Atlantiksen liigataival päättyi pian cup-voiton jälkeen konkurssiin, ja jo seuraavalla kaudella sen paikalla pelasi vantaalainen AC Allianssi, jonka taival ei kestänyt monta kautta ja joka monien mielissä yhdistyy lähinnä sopupeliskandaaliin.

Jos TamUn historiaan mahtuu kohuja, niin samaa voi sanoa Atlantiksesta. Atlantis on Kakkosen seuraksi nähty suhteellisen usein otsikoissa myös muiden kuin pelillisten syiden takia. Seura on taannoin suljettu sopupeliepäilyjen vuoksi pois veikkauslistoilta, ja viime vuonna Atlantis sai palstatilaa, kun joukkueen entiset pelaajat saivat tuomion vakavista rikoksista. 

Nimekkäitä pelimiehiä

Atlantis pelaa tänä vuonna kahdella joukkueella Kakkosta, kun Atlantis Akatemia nousi viime kauden päätteeksi Kolmosesta. Seuran ykkösjoukkueella onkin kova halu päästä ylöspäin.

Atlantiksen maalin suulla on Kakkosen tasolle poikkeuksellisen kovan CV:n omaava nimi. Sammy Ndjock on pelannut Turkin liigassa, ja hän oli mukana Kamerunin MM-kisajoukkueessa vuonna 2014. Kaikkiaan Ndjock pelasi Kamerunin maajoukkueessa kolme ottelua. Suomessa Ndjock on pelannut vuodesta 2018 asti enimmäkseen Kakkosessa, mutta tilillä on myös neljä Veikkausliiga-ottelua RoPSin paidasta kaudelta 2020.

Tamperelaisille Atlantiksesta tutuin nimi saattaa olla TPV-kasvatti Mauro Severino. Severinon vuodet ovat olleet tuulisia, ja viimeiseen viiteen kauteen hän on edustanut kymmentä eri seuraa. Atlantiksessa Severino pelaa kuitenkin jo toista kauttaan. Viime kaudella 19 ottelussa syntyi kymmenen maalia, kun tällä kaudella maalisarakkeessa on yksi osuma seitsemän ottelun jälkeen.

Atlantiksen hyökkäyspään syömähampaina ovat tällä kaudella olleet nigerialainen Ibekwe Chijioke sekä brasilialainen Jean Souza, jotka ovat molemmat iskeneet viisi maalia mieheen.

Ehkä sarjan parhaat yksilöt vastassa

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa on nähnyt Atlantikselta tällä kaudella pari ottelua ja uskoo tietävänsä aika tarkkaan, mitä lauantaina on tiedossa.

”Erittäin hyökkäysvoittoinen joukkue tulee vastaan. Puolustuspelaamiseen ei ole kauheasti keskitytty.”

Atlantiksella onkin tässä kohtaa kautta TamUun verrattuna lähes tuplamäärät sekä tehtyjä että päästettyjä maaleja. TamU on edellisissä peleissään kohdannut lohkon kovimpiin kuuluvat Honka Akatemian ja Ilves-Kissat, ja molemmista otteluista on tullut tasapelipiste, vaikka enempäänkin olisi voinut olla saumaa.

”Olisimme voineet saada enemmänkin, mutta minimitavoite saavutettiin, kun pahimmat vastustajat eivät meiltä saaneet kolme pistettä. Lauantaina on sama juttu, että hävitä ei saa, mutta voittoa toki lähdetään kaivamaan”, Listenmaa pohdiskelee.

”Atlantiksella on laadukkaita yksilöitä, ehkä sarjan parhaat. Sen sijaan joukkuepeli ei ole niin saumatonta”, Listenmaa arvioi.

Lauantain kokoonpanosta poissa ovat Joonas Rantala ja Eetu Räisänen henkilökohtaisten syiden vuoksi, mutta muuten poissaoloja ei ole ennakkoon tiedossa. 

Koska Pukinmäen nurmi ei ole tässä kohtaa kesää vielä riittävän hyvässä kunnossa, Atlantis joutui viemään ottelun Pihlajamäen Algeco Arenalle, jota PK-35 käyttää tavallisesti kotikenttänään. Lauantaille on luvassa paahteista keliä, joten hyvä nestetytys on tärkeää sekä kentän että katsomon puolella. Lauantaina ottelu käynnistyy kenttäsiirron myötä tuntia aiemmin kuin aiemmin oli ilmoitettu eli klo 15.00. 

Sinikaarti järjestää otteluun bussikuljetuksen, johon voi ilmoittautua ryhmän sosiaalisen median kanavien kautta.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49