20.12.2019

 
 

Lauantaina kohdataan toinen uutta alkua tekev√§ tamperelais­joukkueJoulukuun alussa käynnistynyt harjoittelujakso huipentuu lauantaina, kun Sinipaidat kohtaa Pirkkahallissa Ilves-Kissat. Tampere Unitedilla ja Ilves-Kissoilla on tulevalle kaudelle monia yhtymäkohtia. Molemmilla seuroilla on uusi puheenjohtaja sekä uudistunut valmennus. Molempia on myös helppo povata Kolmosen kärkikamppailuun. Edellisen kerranhan joukkueet kamppailivat keskenään Kolmosen kärkipäässä kaudella 2016.

Tampere Unitedin joulukuun testijakson piti alun perin sisältää kaksi valmistavaa ottelua. Ilveksen kakkosjoukkue ei kuitenkaan saanut riittävästi miehiä jalkeille viime lauantaina, joten harjoitusottelu kutistui kyseisellä vuorolla pelattavaksi Sinipaitojen sisäiseksi peliksi, joka oli toki arvokasta ison kentän harjoitetta.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei ollut kuitenkaan erityisen pahoillaan viime lauantain pelin peruuntumisesta.

”Ei sen pelin peruminen harmittanut mitenk√§√§n en√§√§ j√§lkik√§teen. Porukkaa tippui perjantai-iltana meilt√§kin. Oltaisiin varmasti pelattu, mutta kokoonpanon muodostamisessa olisi olleet omat haastavuutensa”, Listenmaa arvioi vajaata viikkoa my√∂hemmin.

Kaiken kaikkiaan Listenmaa on ollut mielissään joulukuun harjoittelun annista.

”Positiivinen fiilis on j√§√§nyt n√§ist√§ viikoista. Taso on ollut omasta mielest√§ni jopa yll√§tt√§v√§n hyv√§. Joitain pelaajia on t√§ss√§ l√§htenyt ja tullut, mutta noin yleisesti ottaen ollaan tehty hommia todella hyv√§ll√§ fiiliksell√§”, kertoo Listenmaa.

Viime viikon harjoitusottelun peruuntuminen tulee toki korostamaan Ilves-Kissat ottelun merkitystä, joka jää näin joulukuun treenijakson ainoaksi, ennen kuin joukkue siirtyy ansaittuun joulun viettoon. Jukka Listenmaalla on selkeä käsitys siitä, mitä hän haluaa lauantaina joukkueeltaan nähdä.

”T√§llainen ottelu on erinomainen mahdollisuus antaa n√§ytt√∂j√§. Haluan, ett√§ jokainen antaa ne n√§ytt√∂ns√§ joukkueelle, pelaavat joukkueelle, eiv√§tk√§ sooloile.”

Ilves-Kissat on viime vuosina vakiintunut Kolmosen kärkipään joukkueeksi, joten mittari on Sinipaidoille hyvä. Tämän tiedostaa myös tuore sopimuspelaaja Toni Tuuri.

”Hyv√§, ett√§ p√§√§st√§√§n pelaamaan kunnon peli! Ilves-Kissat tulee olemaan yksi k√§rkijoukkueista tulevalla kaudella, niin t√§ss√§ on jokaisella pelaajalla hyv√§ n√§yt√∂npaikka”, Tuuri yhtyy Listenmaan arvioon.

Myös käynnissä olevaa harjoittelujaksoa Tuuri luonnehtii tähän mennessä varsin onnistuneeksi.

”Joulukuun harjoittelujakso on t√§h√§n menness√§ tuntunut oikein hyv√§lt√§. Joukkueessa on hyv√§ ja rento, mutta samalla hyvin kilpailuhenkinen ilmapiiri.”

TamUn tavoin myös Ilves-Kissat lähtee uudistuneena tulevaan kauteen. Vielä viime kaudella TPV:n maalivahtikalustoon kuulunut Tuomas Karjanlahti laittoi hanskansa naulaan ja lähti Ilves-Kissojen puheenjohtajaksi. Samoin valmennus on mennyt uusiksi, kun samalta suunnalta saapuu uusi päävalmentaja. Giorgi Ositashvili korvaa Ilves-Kissojen peräsimessä neljän kauden ajan soihtua kantaneen TamU-legenda Kari Sainion.

Lauantaina kohtaavat kaksi nälkäistä joukkuetta, joiden pelaajilla sekä taustoilla on paljon todistettavaa. Ilves-Kissat toimii ottelussa kotijoukkueena ja ottelu alkaa kello 11.00. Ottelua voi seurata Pirkkahallin lehtereiden lisäksi TamUn Twitterin kautta