Lauantaina haetaan pisteitä Seinäjoella

06/07/2018
Otteluennakko

Tampere United aloittaa toisen sarjakierroksen lauantaina Seinäjoella, jossa vastaan asettuu SJK:n kakkosjoukkue. Sinipaidat kärsivät viime viikolla kaksi tappiota sarjan kärkipään joukkueita vastaan, eikä vastus ainakaan kevene Seinäjoelle mentäessä. Silti haussa on lisää terävyyttä hyökkäyspeliin ja sitä myötä täydet kolme pistettä tuomisiksi Tampereelle.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuun alussa Pyynikillä. Tuolloin ottelusta muodostui pienellä ja epätasaisella kentällä todellinen taisteluottelu, jossa SJK kuitenkin näytti tasonsa, ja otti ansaitusti pisteet 0–2 (0–1) -voitolla. Maaleista vastasivat Ville Pajula komealla kaukovedolla ja karkean puolustuspään virheen hyödyntänyt Sami Viljanen.

Lauantain ottelusta voidaan odottaa toisentyyppistä, sillä se päästään pelaamaan huippukuntoisella OmaSP Stadionin tekonurmella. Sarjan kärkisijoista taisteleva SJK on toki silti ottelun ennakkosuosikki. Edellisellä kierrosellahan SJK voitti Herculeksen kotonaan, ja pysyi näin mukana neljän pisteen sisällä olevassa sarjan kärkiviisikossa. Edellisen kerran SJK on hävinnyt reilu kuukausi sitten sarjaa nyt johtavalle GBK:lle.

SJK:n ennakkosuosikin asemaa vahvistaa myös se, että se saa Hercules-ottelun tapaan kokoonpanoonsa joukon sellaisia pelaajia, jotka ovat pelanneet tällä kaudella paljon myös liigaotteluita edustusjoukkueen mukana. Heistä ehkä nimekkäin on neljä maalia viidessä Kakkosen ottelussa tällä kaudella tehnyt Daniel O’Brien. Lisäksi SJK:n otteluennakossa mainitaan Maximo Tolonen ja maalivahti Jesse Öst, jotka eivät pelanneet edellisessä liigaottelussa, ja ovat siten Hercules-ottelun tapaan käytettävissä.

Tampere Unitedilla on puolestaan joitakin kokoonpanohuolia. KuFu-ottelussa jo ensimmäisen jakson alussa vaihtoon nilkuttanut Eetu Rahkola on poissa, ja näillä näkymin vamma voi pitää hänet poissa kentiltä useamman viikon. Myös Radwan Moussa ja Matias Stark kärsivät pienistä vammoista, eivätkä ole lauantaina mukana. Lisäksi todettakoon, että päävalmentaja Leroy Maluka on nostanut Riku Oraksen joukkueen uudeksi kapteeniksi.

Päävalmentaja Leroy Maluka on luonnollisesti tyytymätön viime viikon tuloksiin, ja harjoituskentällä on pureuduttu erityisesti joukkuetta vaivanneeseen tehottomuuteen.

”Olemme antaneet vastustajalle ärsyttävän helppoja maaleja kahdessa viime ottelussa. Edellisessä ottelussa kontrolloimme peliä ja pidimme palloa hallussa vastustajaa enemmän”, kuvailee Maluka.

”Tällä viikolla olemme keskittyneet hyökkäyskolmanneksen pelaamiseen. Siellä meiltä on puuttunut päättäväisyyttä, liikettä ja luovuutta. Toivon, että lauantaina pystymme luomaan enemmän tekopaikkoja, kun pelaajilla on enemmän vapauksia kentän viimeisellä kolmanneksella”, Maluka paljastaa.

Ottelu pelataan Seinäjoella OmaSP Stadionilla lauantaina 7.7. klo 15.00 alkaen. Myös TamU-TV on jälleen mukana joukkueen bussissa, ja aloittaa lähetyksensä noin 15 minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa Manu Haapalainen ja kommentaattorikseen hän saa Joonas Niemelän.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

16.9. HJS - TamU 1 – 1

17.9. TamU naiset - LeKi-futis 9 – 0

17.9. TamU 2 - PP-70 0 – 3

24.9. klo 16 GrIFK - TamU

24.9. klo 14 PaiHa - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV