6.7.2018

 
 

Lauantaina haetaan pisteitä SeinäjoellaTampere United aloittaa toisen sarjakierroksen lauantaina Seinäjoella, jossa vastaan asettuu SJK:n kakkosjoukkue. Sinipaidat kärsivät viime viikolla kaksi tappiota sarjan kärkipään joukkueita vastaan, eikä vastus ainakaan kevene Seinäjoelle mentäessä. Silti haussa on lisää terävyyttä hyökkäyspeliin ja sitä myötä täydet kolme pistettä tuomisiksi Tampereelle.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuun alussa Pyynikill√§. Tuolloin ottelusta muodostui pienell√§ ja ep√§tasaisella kent√§ll√§ todellinen taisteluottelu, jossa SJK kuitenkin n√§ytti tasonsa, ja otti ansaitusti pisteet 0‚Äď2 (0‚Äď1) -voitolla. Maaleista vastasivat Ville Pajula komealla kaukovedolla ja karkean puolustusp√§√§n virheen hy√∂dynt√§nyt Sami Viljanen.

Lauantain ottelusta voidaan odottaa toisentyyppistä, sillä se päästään pelaamaan huippukuntoisella OmaSP Stadionin tekonurmella. Sarjan kärkisijoista taisteleva SJK on toki silti ottelun ennakkosuosikki. Edellisellä kierrosellahan SJK voitti Herculeksen kotonaan, ja pysyi näin mukana neljän pisteen sisällä olevassa sarjan kärkiviisikossa. Edellisen kerran SJK on hävinnyt reilu kuukausi sitten sarjaa nyt johtavalle GBK:lle.

SJK:n ennakkosuosikin asemaa vahvistaa my√∂s se, ett√§ se saa Hercules-ottelun tapaan kokoonpanoonsa joukon sellaisia pelaajia, jotka ovat pelanneet t√§ll√§ kaudella paljon my√∂s liigaotteluita edustusjoukkueen mukana. Heist√§ ehk√§ nimekk√§in on nelj√§ maalia viidess√§ Kakkosen ottelussa t√§ll√§ kaudella tehnyt Daniel O‚ÄôBrien. Lis√§ksi SJK:n otteluennakossa mainitaan Maximo Tolonen ja maalivahti Jesse √Ėst, jotka eiv√§t pelanneet edellisess√§ liigaottelussa, ja ovat siten Hercules-ottelun tapaan k√§ytett√§viss√§.

Tampere Unitedilla on puolestaan joitakin kokoonpanohuolia. KuFu-ottelussa jo ensimmäisen jakson alussa vaihtoon nilkuttanut Eetu Rahkola on poissa, ja näillä näkymin vamma voi pitää hänet poissa kentiltä useamman viikon. Myös Radwan Moussa ja Matias Stark kärsivät pienistä vammoista, eivätkä ole lauantaina mukana. Lisäksi todettakoon, että päävalmentaja Leroy Maluka on nostanut Riku Oraksen joukkueen uudeksi kapteeniksi.

Päävalmentaja Leroy Maluka on luonnollisesti tyytymätön viime viikon tuloksiin, ja harjoituskentällä on pureuduttu erityisesti joukkuetta vaivanneeseen tehottomuuteen.

”Olemme antaneet vastustajalle √§rsytt√§v√§n helppoja maaleja kahdessa viime ottelussa. Edellisess√§ ottelussa kontrolloimme peli√§ ja pidimme palloa hallussa vastustajaa enemm√§n”, kuvailee Maluka.

”T√§ll√§ viikolla olemme keskittyneet hy√∂kk√§yskolmanneksen pelaamiseen. Siell√§ meilt√§ on puuttunut p√§√§tt√§v√§isyytt√§, liikett√§ ja luovuutta. Toivon, ett√§ lauantaina pystymme luomaan enemm√§n tekopaikkoja, kun pelaajilla on enemm√§n vapauksia kent√§n viimeisell√§ kolmanneksella”, Maluka paljastaa.

Ottelu pelataan Seinäjoella OmaSP Stadionilla lauantaina 7.7. klo 15.00 alkaen. Myös TamU-TV on jälleen mukana joukkueen bussissa, ja aloittaa lähetyksensä noin 15 minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa Manu Haapalainen ja kommentaattorikseen hän saa Joonas Niemelän.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.