15.6.2018

 
 

Lauantaina edess√§ kauden pisin vieras­reissu TornioonTampere Unitedilla on lauantaina edessään kauden pisin vierasreissu, kun joukkue kohtaa TP-47:n vanhalla tutulla Pohjan stadionilla Torniossa. Sinipaitojen edellisestä Tornion reissusta on ehtinyt vierähtää jo reilusti yli kymmenen vuotta, mutta kaudella 2005 pisteet vietiin Tampereelle Jussi Kujalan maalilla. Vastaava tulos varmasti kelpaisi myös tällä kertaa.

TP-47:n alkukausi on ollut eritt√§in vaikea, sill√§ pisteit√§ on koossa kahdeksan pelatun ottelun j√§lkeen vain yksi. ja maalierokin on murskaava 6‚Äď23. Tosin torniolaisten peli on osoittanut viime kierroksilla huolestuttavia piristymisen merkkej√§, ja joukkueen kuudesta maalista nelj√§ on tehty kahdessa viimeisess√§ ottelussa. Kaksi viikkoa sitten jopa voitto oli l√§hell√§, mutta JBK teki tasoitusmaalin rangaistuspotkusta h√§mm√§stytt√§v√§sti ottelun seitsem√§nnell√§ lis√§ajan minuutilla. Viikko sitten TP-47 koki vastaavan pettymyksen Oulussa, kun Hercules teki voittomaalin kolmannella lis√§ajan minuutilla.

Ottelun alla yksi kysymyksistä onkin, miten Torniossa on käsitelty viimeisten otteluiden pettymykset. Onko parantunut peli-ilme tuonut joukkueeseen uskoa, että kelkka on vielä käännettävissä? Vai ovatko karvaat pettymykset vieneet lopunkin uskon? Joka tapauksessa voittojen tielle olisi päästävä nopeasti, jotta joukkue voi nousta vielä taistelemaan sarjapaikan säilyttämisestä.

TP-47:llä on viime viikkoina tapahtunut Tampere Unitedin tapaan mylleryksiä taustoissa. Päävalmentajana kauden aloittanut Aleksei Zhukov jätti seuran omasta aloitteestaan JBK-ottelun jälkeen, ja valmennusvastuun ovat ottaneet pelaajavalmentajiksi nousseet Jussi-Esko Berg ja Ryan Gilligan. Lisäksi joukkueenjohtajana toiminut Oleg Eprintsev on pitkällä MM-kisamatkalla, ja joukkueen taustoille on liittynyt joukkueenjohtajaa laajemmalla toimenkuvalla Juha-Matti Berg.

Tampere United puolestaan l√§htee otteluun ilman uutta p√§√§valmentajaa, ja peli√§ johtavat kent√§n laidalla viikontakaisen PK-37-ottelun tapaan joukkueenjohtaja Sami Koivula ja maalivahtivalmentaja Jussi Siltanen. Pelaajista poissa on ainakin Leroy Maluka, joka otti viime viikonloppuna nelj√§nnen keltaisen korttinsa, ja on korttitilin t√§yttymisen vuoksi pelikiellossa. Lis√§ksi otteluun tuovat haasteita alkuper√§isest√§ suunnitelmasta poikkeavat matkustusj√§rjestelyt. Alunperin joukkueen piti matkustaa lauantaina p√§iv√§junalla ja ottelun alkamisaika oli sovittu nimenomaan junan aikataulujen mukaisesti, mutta yhteys peruuntui Kokkola‚ÄďOulu-v√§lin ratat√∂iden takia. Joukkue on pakotettu l√§htem√§√§n matkaan y√∂junalla, ja Tornioon saavutaan lyhyen Kemi‚ÄďTornio-bussimatkan j√§lkeen aamukymmenelt√§ eli noin kuusi tuntia ennen ottelun alkua.

”Vaikka vastustajaa onkin skoutattu riitt√§v√§sti, l√§hdemme pelaamaan omaa peli√§mme. Resepti on tuttu ja jokainen mukaan l√§htev√§ pelaaja tiet√§√§ mit√§ voittaminen lauantaina vaatii”, kommentoi Sami Koivula otteluun valmistautumista.

”Pieni√§ kokoonpanomuutoksia joutunemme perinteisesti tekem√§√§n ja joukkueen todellinen terveystilanne selvi√§√§ vasta valmistavissa harjoituksissa. Uskon ett√§ n√§emme Torniossa kent√§ll√§ m√§√§r√§tietoisen ja kurinalaisen TamUn”, Koivula toteaa.

Ottelu pelataan siis Torniossa Pohjan stadionilla lauantaina 16.6. klo 16 alkaen. TamU-TV matkustaa myös tähän otteluun, ja Torniosta tehdään myös ennakkostudio klo 15.30 alkaen. Silloin äänessä ovat Tarmo Lyytikäinen ja Ville Toiva, ja ottelu selostaa tuttuun tapaan Manu Haapalainen. Tervetuloa mukaan tunnelmaan!