Lauantaina edessä kauden pisin vieras­reissu Tornioon

15/06/2018
Otteluennakko

Tampere Unitedilla on lauantaina edessään kauden pisin vierasreissu, kun joukkue kohtaa TP-47:n vanhalla tutulla Pohjan stadionilla Torniossa. Sinipaitojen edellisestä Tornion reissusta on ehtinyt vierähtää jo reilusti yli kymmenen vuotta, mutta kaudella 2005 pisteet vietiin Tampereelle Jussi Kujalan maalilla. Vastaava tulos varmasti kelpaisi myös tällä kertaa.

TP-47:n alkukausi on ollut erittäin vaikea, sillä pisteitä on koossa kahdeksan pelatun ottelun jälkeen vain yksi. ja maalierokin on murskaava 6–23. Tosin torniolaisten peli on osoittanut viime kierroksilla huolestuttavia piristymisen merkkejä, ja joukkueen kuudesta maalista neljä on tehty kahdessa viimeisessä ottelussa. Kaksi viikkoa sitten jopa voitto oli lähellä, mutta JBK teki tasoitusmaalin rangaistuspotkusta hämmästyttävästi ottelun seitsemännellä lisäajan minuutilla. Viikko sitten TP-47 koki vastaavan pettymyksen Oulussa, kun Hercules teki voittomaalin kolmannella lisäajan minuutilla.

Ottelun alla yksi kysymyksistä onkin, miten Torniossa on käsitelty viimeisten otteluiden pettymykset. Onko parantunut peli-ilme tuonut joukkueeseen uskoa, että kelkka on vielä käännettävissä? Vai ovatko karvaat pettymykset vieneet lopunkin uskon? Joka tapauksessa voittojen tielle olisi päästävä nopeasti, jotta joukkue voi nousta vielä taistelemaan sarjapaikan säilyttämisestä.

TP-47:llä on viime viikkoina tapahtunut Tampere Unitedin tapaan mylleryksiä taustoissa. Päävalmentajana kauden aloittanut Aleksei Zhukov jätti seuran omasta aloitteestaan JBK-ottelun jälkeen, ja valmennusvastuun ovat ottaneet pelaajavalmentajiksi nousseet Jussi-Esko Berg ja Ryan Gilligan. Lisäksi joukkueenjohtajana toiminut Oleg Eprintsev on pitkällä MM-kisamatkalla, ja joukkueen taustoille on liittynyt joukkueenjohtajaa laajemmalla toimenkuvalla Juha-Matti Berg.

Tampere United puolestaan lähtee otteluun ilman uutta päävalmentajaa, ja peliä johtavat kentän laidalla viikontakaisen PK-37-ottelun tapaan joukkueenjohtaja Sami Koivula ja maalivahtivalmentaja Jussi Siltanen. Pelaajista poissa on ainakin Leroy Maluka, joka otti viime viikonloppuna neljännen keltaisen korttinsa, ja on korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa. Lisäksi otteluun tuovat haasteita alkuperäisestä suunnitelmasta poikkeavat matkustusjärjestelyt. Alunperin joukkueen piti matkustaa lauantaina päiväjunalla ja ottelun alkamisaika oli sovittu nimenomaan junan aikataulujen mukaisesti, mutta yhteys peruuntui Kokkola–Oulu-välin ratatöiden takia. Joukkue on pakotettu lähtemään matkaan yöjunalla, ja Tornioon saavutaan lyhyen Kemi–Tornio-bussimatkan jälkeen aamukymmeneltä eli noin kuusi tuntia ennen ottelun alkua.

”Vaikka vastustajaa onkin skoutattu riittävästi, lähdemme pelaamaan omaa peliämme. Resepti on tuttu ja jokainen mukaan lähtevä pelaaja tietää mitä voittaminen lauantaina vaatii”, kommentoi Sami Koivula otteluun valmistautumista.

”Pieniä kokoonpanomuutoksia joutunemme perinteisesti tekemään ja joukkueen todellinen terveystilanne selviää vasta valmistavissa harjoituksissa. Uskon että näemme Torniossa kentällä määrätietoisen ja kurinalaisen TamUn”, Koivula toteaa.

Ottelu pelataan siis Torniossa Pohjan stadionilla lauantaina 16.6. klo 16 alkaen. TamU-TV matkustaa myös tähän otteluun, ja Torniosta tehdään myös ennakkostudio klo 15.30 alkaen. Silloin äänessä ovat Tarmo Lyytikäinen ja Ville Toiva, ja ottelu selostaa tuttuun tapaan Manu Haapalainen. Tervetuloa mukaan tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2