31.7.2020

 
 

Lauantaina edess√§ kauden ensimm√§inen bussi­matka vieras­otteluunLyhennetty jalkapallokesä 2020 on edennyt jo elokuun puolelle, ja Tampere Unitedin edustusjoukkueelle alkava kuukausi pitää sisällään viisi ottelua vajaaseen neljään viikkoon. Ensimmäisenä vastassa Forssan Jalkapalloklubi. Lamminrannan urheilukentällä pelattava ottelu on myös Sinipaidoille kauden ensimmäinen sarjaottelu Tampereen kaupungin rajojen ulkopuolella.

Riehakas olisi v√§√§r√§ sana kuvailemaan Tampere Unitedin voitonjuhlia viime lauantaisen NoPS-ottelun j√§lkeen. Oikea sana on helpotus. Se paistoi jokaisen kasvoilta valmentajasta makkaranpaistajaan. Nelj√§n tappiottoman ottelun, ison voiton sek√§ kahden nollapelin j√§lkeen moni uskalsi huokaista ‚Äď kausi on vihdoin saamassa positiivisen kierteen ja pallo vierim√§ss√§ oikeaan suuntaan.

Matias Stark ei peittele sitä, kuinka tärkeitä hyvät tulokset ovat olleet joukkuehengen kannalta.

”Valehtelisin jos v√§itt√§isin, ett√§ alkuviikon treeneihin ei olisi mukavampi tulla voitetun pelin j√§lkeen. Tuntuu kuitenkin, ett√§ kaikki tiedostavat, ettei mukavuudentunteelle ole nyt lainkaan varaa”, pit√§√§ Stark samaan hengenvetoon jalat maassa.

Seuraavaksi Tampere United kohtaa Forssan Jalkapalloklubin. Edellisen kerran TamU ja FJK ovat kohdanneet sarjaottelussa l√§hes p√§iv√§lleen kuusi vuotta sitten. Tuolloin pelattiin Nelosta ja Sinipaidat hakivat pisteet Forssasta 0‚Äď2-voitolla. Maaleista vastasivat silloiset kannattajien suosikit Timo Kauppinen ja Ville Toiva.

Tämän päivän FJK on ajautunut sarjassa suuriin vaikeuksiin. Forssalaiset ovat sarjan ainoa joukkue, jolla voittotili on yhä avaamatta. Kuusi ottelua on tuonut saldoksi kaksi tasapeliä ja neljä tappiota. Tämä oikeuttaa sarjan viimeiseen sijaan, ja edellä olevaan selkään on matkaa tällä hetkellä kaksi pistettä. Sinipaidat saavatkin siis vastaan sarjapaikastaan pelaavan ryhmän, joka ei tule antamaan lauantaina mitään vierailleen ilmaiseksi.

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa tiedostaakin, että vastaan asettuu tiiviisti puolustava ryhmä.

”Kyll√§h√§n se pelin iso kysymys tulee olemaa se, ett√§ miten me sen puolustuksen murramme. Jo tiistain harjoituksissa pelasimme 10 vastaan 10 peli√§ puolella kent√§ll√§. Otimme jo n√§in tuntumaa siihen, ett√§ tulee olemaan ahdasta ja kuinka me ne pienet tilat l√∂yd√§mme‚ÄĚ, Listenmaa taustoittaa otteluun valmistautumista.

Stark korostaa myös valmistautumisen tärkeyttä ja toivoo hyvää alkua itse otteluun.

”Treeneiss√§ katsotaan asioita sen mukaan, ett√§ vastaan on tulossa todella puolustava joukkue. Tietysti sit√§ toivoo peliin hyv√§√§ starttia ja maalia, jotta peli aukeaisi. Henkil√∂kohtaiseen valmistautumiseen sill√§ ei kuitenkaan ole niin suurta merkityst√§, kuka siell√§ on vastassa.”

Puolustusmuurin lisäksi Jukka Listenmaa näkee toisen mahdollisen uhkatekijän Sinipaitojen menestykselle lauantaina. Ottelu pelataan luonnonnurmella mihin Unitedin tuntuma on lähes olematon.

”T√§m√§ on nyt toinen kerta meille, kun pelaamme t√§ll√§ kaudella luonnonnurmella. Yht√§√§n harjoituskertaa meill√§ ei ole luonnonnurmelta alla”, Listenmaa kertaa.

”Ollaan kuitenkin varmasti valmiimpia kuin silloin Hervannassa. Nyt meill√§ on kuitenkin se ysikymppinen luonnonnurmea alla ja toivotaan, ett√§ Forssassa oltaisiin oltu leikkuupuuhissa kent√§ll√§ l√§himm√§n viikon sis√§√§n, toisin kuin Hervannassa viime kerralla”, p√§√§valmentaja jatkaa.

Poissaolijoista kysytt√§ess√§ Jukka Listenmaa pystyy luettelemaan nelj√§ varmaa poissaolijaa: ”Arttu Haapala, Arttu Huovila, Panu V√§liaho ja Markus Kopf‚ÄĚ.

Sinikaarti takaa kotiottelun tunnelman

Lauantain ottelun on TamUlle ensimmäinen vierasottelu Tampereen ulkopuolelle.

”Kun Forssan peli√§ miettii, niin ihan ensimm√§isen√§ tulee mieleen, ett√§ se on meille kauden ensimm√§inen bussireissu. Se tuo t√§h√§n peliin heti ihan oman lis√§elementtins√§”, Jukka Listenmaa kertoo.

Jos joukkue liikkuu bussilla, niin samoin tekevät myös kannattajat. Sinikaarti on liikkeellä täydellä bussilla, ja Lamminrannan urheilukentällä tullaan näkemään alasarjoihin nähden poikkeuksellisen runsaslukuinen vieraskannattajien invaasio.

”Totta kai se sytytt√§√§”, kommentoi Matias Stark tietosuutta suuresta tuesta lauantaina.

”Siit√§ n√§kee kuinka paljon pelimme merkitsev√§t faneille, ja haluaa n√§ytt√§√§ mit√§ heid√§n tuki merkitsee meille! Haetaan yhdess√§ kolme pistett√§ himaan”, Stark painottaa.

Myös päävalmentaja Listenmaa on myös mielissään Sinikaartin runsaslukuisesta läsnäolosta lauantaina.

”Todella hienoltahan se kuulostaa. Jos fanit tulevat noin meit√§ sinne asti tukemaan, niin kyll√§ meid√§n pit√§√§ sitten se tuki siell√§ kent√§ll√§ my√∂s ansaita.”

FJK ‚Äď Tampere United alkaa Forssassa Lamminrannan urheilukent√§ll√§ kello 14.00. Tampere Unitedin Twitter pit√§√§ j√§lleen tapahtumista ajan tasalla.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.