Lauantaina edessä kauden ensimmäinen bussi­matka vieras­otteluun

31/07/2020
Otteluennakko

Lyhennetty jalkapallokesä 2020 on edennyt jo elokuun puolelle, ja Tampere Unitedin edustusjoukkueelle alkava kuukausi pitää sisällään viisi ottelua vajaaseen neljään viikkoon. Ensimmäisenä vastassa Forssan Jalkapalloklubi. Lamminrannan urheilukentällä pelattava ottelu on myös Sinipaidoille kauden ensimmäinen sarjaottelu Tampereen kaupungin rajojen ulkopuolella.

Riehakas olisi väärä sana kuvailemaan Tampere Unitedin voitonjuhlia viime lauantaisen NoPS-ottelun jälkeen. Oikea sana on helpotus. Se paistoi jokaisen kasvoilta valmentajasta makkaranpaistajaan. Neljän tappiottoman ottelun, ison voiton sekä kahden nollapelin jälkeen moni uskalsi huokaista – kausi on vihdoin saamassa positiivisen kierteen ja pallo vierimässä oikeaan suuntaan.

Matias Stark ei peittele sitä, kuinka tärkeitä hyvät tulokset ovat olleet joukkuehengen kannalta.

”Valehtelisin jos väittäisin, että alkuviikon treeneihin ei olisi mukavampi tulla voitetun pelin jälkeen. Tuntuu kuitenkin, että kaikki tiedostavat, ettei mukavuudentunteelle ole nyt lainkaan varaa”, pitää Stark samaan hengenvetoon jalat maassa.

Seuraavaksi Tampere United kohtaa Forssan Jalkapalloklubin. Edellisen kerran TamU ja FJK ovat kohdanneet sarjaottelussa lähes päivälleen kuusi vuotta sitten. Tuolloin pelattiin Nelosta ja Sinipaidat hakivat pisteet Forssasta 0–2-voitolla. Maaleista vastasivat silloiset kannattajien suosikit Timo Kauppinen ja Ville Toiva.

Tämän päivän FJK on ajautunut sarjassa suuriin vaikeuksiin. Forssalaiset ovat sarjan ainoa joukkue, jolla voittotili on yhä avaamatta. Kuusi ottelua on tuonut saldoksi kaksi tasapeliä ja neljä tappiota. Tämä oikeuttaa sarjan viimeiseen sijaan, ja edellä olevaan selkään on matkaa tällä hetkellä kaksi pistettä. Sinipaidat saavatkin siis vastaan sarjapaikastaan pelaavan ryhmän, joka ei tule antamaan lauantaina mitään vierailleen ilmaiseksi.

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa tiedostaakin, että vastaan asettuu tiiviisti puolustava ryhmä.

”Kyllähän se pelin iso kysymys tulee olemaa se, että miten me sen puolustuksen murramme. Jo tiistain harjoituksissa pelasimme 10 vastaan 10 peliä puolella kentällä. Otimme jo näin tuntumaa siihen, että tulee olemaan ahdasta ja kuinka me ne pienet tilat löydämme”, Listenmaa taustoittaa otteluun valmistautumista.

Stark korostaa myös valmistautumisen tärkeyttä ja toivoo hyvää alkua itse otteluun.

”Treeneissä katsotaan asioita sen mukaan, että vastaan on tulossa todella puolustava joukkue. Tietysti sitä toivoo peliin hyvää starttia ja maalia, jotta peli aukeaisi. Henkilökohtaiseen valmistautumiseen sillä ei kuitenkaan ole niin suurta merkitystä, kuka siellä on vastassa.”

Puolustusmuurin lisäksi Jukka Listenmaa näkee toisen mahdollisen uhkatekijän Sinipaitojen menestykselle lauantaina. Ottelu pelataan luonnonnurmella mihin Unitedin tuntuma on lähes olematon.

”Tämä on nyt toinen kerta meille, kun pelaamme tällä kaudella luonnonnurmella. Yhtään harjoituskertaa meillä ei ole luonnonnurmelta alla”, Listenmaa kertaa.

”Ollaan kuitenkin varmasti valmiimpia kuin silloin Hervannassa. Nyt meillä on kuitenkin se ysikymppinen luonnonnurmea alla ja toivotaan, että Forssassa oltaisiin oltu leikkuupuuhissa kentällä lähimmän viikon sisään, toisin kuin Hervannassa viime kerralla”, päävalmentaja jatkaa.

Poissaolijoista kysyttäessä Jukka Listenmaa pystyy luettelemaan neljä varmaa poissaolijaa: ”Arttu Haapala, Arttu Huovila, Panu Väliaho ja Markus Kopf”.

Sinikaarti takaa kotiottelun tunnelman

Lauantain ottelun on TamUlle ensimmäinen vierasottelu Tampereen ulkopuolelle.

”Kun Forssan peliä miettii, niin ihan ensimmäisenä tulee mieleen, että se on meille kauden ensimmäinen bussireissu. Se tuo tähän peliin heti ihan oman lisäelementtinsä”, Jukka Listenmaa kertoo.

Jos joukkue liikkuu bussilla, niin samoin tekevät myös kannattajat. Sinikaarti on liikkeellä täydellä bussilla, ja Lamminrannan urheilukentällä tullaan näkemään alasarjoihin nähden poikkeuksellisen runsaslukuinen vieraskannattajien invaasio.

”Totta kai se sytyttää”, kommentoi Matias Stark tietosuutta suuresta tuesta lauantaina.

”Siitä näkee kuinka paljon pelimme merkitsevät faneille, ja haluaa näyttää mitä heidän tuki merkitsee meille! Haetaan yhdessä kolme pistettä himaan”, Stark painottaa.

Myös päävalmentaja Listenmaa on myös mielissään Sinikaartin runsaslukuisesta läsnäolosta lauantaina.

”Todella hienoltahan se kuulostaa. Jos fanit tulevat noin meitä sinne asti tukemaan, niin kyllä meidän pitää sitten se tuki siellä kentällä myös ansaita.”

FJK – Tampere United alkaa Forssassa Lamminrannan urheilukentällä kello 14.00. Tampere Unitedin Twitter pitää jälleen tapahtumista ajan tasalla.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF