Lauantain paikallis­pelissä vastassa Ilveksen nuoret

14/06/2024 TamU
Otteluennakko

Tammelassa pelataan lauantaina TamUn sarjakauden neljäs paikallispeli, kun klo 14 alkavaa ottelua isännöi Ilveksen kakkosjoukkue. Edellisessä kohtaamisessa TamU oli vahvempi selvin lukemin, mutta Ilveksen kakkosjoukkue on osoittanut yllätysvalmiutensa sittemmin pelaamissaan otteluissa. Kolmen voitottoman ottelun jälkeen Sinipaitojen ainoa tavoite on ottaa täydet kolme pistettä.

Ilves 2 – Tampere United

  • Huhtikuun kohtaamisessa TamU viimeisteli kliinisesti ja voitti peräti lukemin 5–1 (3–0).
  • Sinikaarti ja muut ääneenkannattajat sijoitetaan B-katsomon niinsanottuun vieraskarsinaan.

Ollaan parannettu peliä koko ajan, vaikka viimeisiin otteluihin ei ole tullut voittoa. Rakenne on parempaa ja roolit ovat selkiytyneet.

- Tero Suonperä
Päävalmentaja

TamU pääsee lähtemään lauantain otteluun sarjan toiselta sijalta, mutta vain kahden pisteen päässä vaanii kolme yhden pelin vähemmän pelannutta vastustajaa. Alkukauden 12 ottelusta TamU on johtanut yhtä lukuun ottamatta kaikkia, mutta harmittavasti pisteitä on tippunut aivan liikaa ottelun loppupuolen takaiskumaaleilla. Sama kaava on toistunut sekä viime lauantaina VJS:ää vastaan että keskiviikkona Honka-ottelussa. 

Tampere Unitedin päävalmentaja Tero Suonperä ei kuitenkaan ole liian huolestunut kolmen pelin voitottomasta putkesta.

”Ollaan parannettu peliä koko ajan, vaikka viimeisiin otteluihin ei ole tullut voittoa. Rakenne on parempaa ja roolit ovat selkiytyneet. Ei tässä kannata ottaa apinaa selkään. Tehdään paikoista maalit ja jatketaan pelin parantamista, niin tulos seuraa väkisinkin”, Suonperä pohtii.

Keskiviikon ottelun jälkeen lauantai tulee nopeasti, mutta Suonperä näkee asian positiivisena.

”Hyvä että päästään pelaamaan nopeasti. Tässä on vähän otteluruuhkaa, mutta hyvä että on rytmi päällä ja päästään pelaamaan keskiviikon pettymystä pois.”

Ennalta-arvaamaton nuori joukkue vastassa

Kauden tähän mennessä riemukkain ottelu Sinipaidoille oli edellinen kohtaaminen Ilveksen kakkosjoukkueen kanssa, kun isät vastaan pojat -hengessä TamU ryöpytti keltapaitoja lukemin 5–1. Huomionarvoista ottelussa oli kliininen viimeistely, mikä monessa muussa ottelussa on tuottanut harmaita hiuksia.

Sarjataulukossa Ilveksen kakkosjoukkue majailee sijalla yhdeksän kerättyään 11 ottelusta 10 pistettä. Joukkue tulee lauantaihin kaksi peräkkäistä tappiota niskassaan, mutta pari viikkoa sitten joukkue voitti Pallo-Iirot lukemin 4-1, joten ylimielisyyteen ei ole tippaakaan varaa.

Joukkueen parhaat maalintekijät ovat TamU-junnuissakin pelannut viiden maalin Iiro Talvitie sekä neljän maalin Oskari Paavola ja Rasmus Väisänen.

”Liigajoukkueiden nuorissa kakkosjoukkueissa voi olla aina vaihtuvuutta, mutta suunnilleen tiedetään, mitä on tulossa vastaan”, Suonperä kertoo.

Vaikka pelillisesti TamUn peli on mennyt eteenpäin on lauantain paikallisotteluun vain yksi tavoite.

”Lauantain teema on voittaminen.”

Liput otteluun – vieraskannattajat B-katsomoon

Ottelu pelataan lauantaina 15.6. klo 14.00 Tammelan stadionilla. Alkuperäisessä otteluohjelmassa ottelu oli merkitty pelattavaksi vasta myöhemmin illalla, mutta Tammelassa pelattava Suomen Cupin ottelu on aiheuttanut siirron iltapäivälle.

Liput otteluun myy Lippu.fi. Ne jotka haluavat istua pääkatsomossa voivat ostaa lippunsa Lippu.fi-verkkokaupasta. Liput ovat numeroimattomia.

Sinikaarti sijoitetaan B-katsomossa sijaitsevaan niin sanottuun vieraskarsinaan, ja sinne ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat kannustaa Tampere Unitedia äänekkäästi tai vain nauttia stadionin parhaasta tunnelmasta lähietäisyydeltä. Osta lippu vieraskannattajien katsomoon.

Lipunmyynti alkaa stadionilla klo 13.00 ja samaan aikaan aukeavat stadionin portit.

Suora ottelulähetys Aamulehden tilaajille

Aamulehti Live näyttää ottelun suorana lähetyksenä Aamulehden digitilaajille. Ottelun selostaa Rasmus Junila.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

13.7. HJS - TamU 2 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

17.7. klo 19 TamU - SexyPöxyt

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49