Lauantain paikallis­­ottelussa vastaan Ilveksen kakkos­­joukkue

20/05/2022 TamU
Otteluennakko

TamUn viikko jatkuu tutulla kaavalla, sillä tiistain tapaan Pyynikille saapuu vieraaksi liigajoukkueen nuori kakkosjoukkue. Hyvään vireeseen päässyt TamU saa vastaansa joukkueen, jolla on ollut Kakkosen peleissä vaikeuksia, mutta joka myös pudotti sensaatiomaisesti edustuksensa Suomen Cupista.

TamU – Ilves 2

  • Joukkueet ovat kohdanneet vuosien varrella peräti kahdeksan kertaa, ja TamUlla on tässä ottelussa tilaisuus tasoittaa voittojen määrä neljään.
  • TamU lähtee otteluun sarjakolmosena, Ilves sarjan kolmanneksi viimeisenä.
  • Avainkysymys on, miten TamU on saanut tiistain Klubi 04 -ottelun rasitukset pois jaloistaan.

Eiköhän kentältä löydy tunnetta ja latausta enemmän kun pelkästään jaossa olevan kolmen sarjapisteen verran. Haluamme näyttää olevamme sarjan paras tamperelaisjoukkue.

- Eino-Veikko Ek
Laitalinkki

Ilves pyrkii varmasti prässäämään palloa ylhäältä. Taitavia poikia siellä on eli pyrkivät pelaamaan palloa.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Alkukausi on sujunut tuloksellisesti varsin hyvin, ja on ollut mukava osoittaa monien ennakko-oletukset TamUn iskukyvystä Kakkosessa vääriksi.

- Eino-Veikko Ek
Laitalinkki

Vuosien varrella TamU ja Ilveksen kakkosjoukkue ovat kohdanneet eri sarjatasoilla Nelosesta Kakkoseen. Moni otteluissa keltapaitaa kantanut pelaaja on myöhemmin nähty Veikkausliigassa tai aina ulkomailla asti, ehkä kirkkaimpana vuonna 2019 paikallispelissä pelannut Naatan Skyttä, joka nykyisin ansaitsee leipänsä Ranskassa Toulousen riveissä. Usea pelaaja on myös siirtynyt sittemmin vastapuolelta Tampere Unitedin paitaan. Muun muassa Roope Kostiainen, Eino-Veikko Ek, Topias Järvelä, Mauno Sirén, Antti Kuusinen, Jesse Vuori ja Arttu Raittinen ovat tulleet Sinipaitojen kannattajille ensimmäistä kertaa tutuiksi juuri paikallisvastustajan riveistä.

Eino-Veikko Ek on pelannut Ilves/2:n paidassa Vitosesta Kolmoseen. Nuoriin pelaajiin keskittyvissä kakkosjoukkueissa vaihtuvuus on perinteisesti suurta, eikä Ilves/2:n nykyringissä ole enää Ekille tuttuja kuin penkin päässä.

”Noilta ajoilta on totta kai lämpimiä muistoja, joihin kuuluu myös tiukat paikallisväännöt TamUa vastaan. Sinikaartin äänekäs omiensa kannustaminen on tietysti jäänyt mieleen jo noilta ajoilta, ja lauantaina on varmasti samaa luvassa”, Ek muistelee.

Vaikkei vastapuolelta löydykään vanhoja pelikavereita, sytyttää kaupungin hegemonian kaappaaminen Ekiä.

”Erityislataus lauantain peliin taitaakin tulla enemmän siitä klassisesta paikallispelin hengestä, eli haluamme näyttää olevamme sarjan paras tamperelaisjoukkue. Eiköhän kentältä löydy tunnetta ja latausta enemmän kun pelkästään jaossa olevan kolmen sarjapisteen verran”, Ek pohjustaa tunnelmia ottelun alla.

Ilveksen kakkosjoukkueen kaksijakoinen alkukausi

Paljon on vettä Tammerkoskessa virrannut sen jälkeen, kun TamU ja Ilves/2 viimeksi kohtasivat kilpailullisessa ottelussa. Tammikuussa 2020 joukkueet kohtasivat Kakkosen Cupissa, ja Ilveksen voittolukemat 6–1 kuvastivat hyvin keltapaitojen ylivoimaa kentällä. Tuohon aikaan talvesta Kakkosesta pudonneen TamUn paletti oli vielä pahasti sekaisin, eikä sinisessä paidassa ottelussa pelanneista pelaajista edustuksen nykymiehistöön kuulu enää kuin Ali Aitbenzanzoun ja Severi Kankkunen. Ilveksen kakkosjoukkueen riveissä ottelussa pelasi nykyisin TamUa edustava Jesse Vuori, joka myös onnistui maalinteossa.

Ilveksen kakkosjoukkueen kausi on ollut kaksijakoinen. Suomen Cupissa joukkue voitti sensaatiomaisesti Ilveksen Veikkausliigaa pelaavan edustuksen, mutta sarjassa on ollut vaikeampaa. Voitto GrIFK:sta ja tappiot Ilves-Kissoille sekä VJS:lle tarkoittavat, että joukkue on tällä hetkellä putoajan paikalla. Viime kaudella putoaminen oli Ilveksen kakkosjoukkueella lähellä, sillä lopulta säilyminen ratkaistiin vain pisteen erotuksella. Joukkueen suhdanteet ovatkin olleet laskusuunnassa, sillä noustuaan kaudeksi 2019 Kakkoseen Ilves/2 sijoittui lohkossaan kahtena ensimmäisenä kautena toiseksi ja kolmanneksi.

TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa odottaa lauantailta samantyylistä vastustajaa kuin tiistaina kohdattu Klubi 04.

”He pyrkivät varmasti prässäämään palloa ylhäältä. Taitavia poikia siellä on eli pyrkivät pelaamaan palloa”, Listenmaa luonnehtii.

Luottavaisin mielin kohti paikallistaistoa

Puolustuspelaaminen on ajoittain aiheuttanut harmaita hiuksia TamUn leirissä, mutta tiistaina sarjan kärkijoukkue Klubi 04 saatiin nollattua Pyynikin kotikentällä. Lauantaina onkin oiva tilanne päästä jatkamaan hyviä peliesityksiä ja Pyynikin kotilinnakkeen puolustamista. Kahden pelin viikko tarkoittaa kuitenkin myös keskittymistä pelaajien palautumiseen.

”Tässä pitää saada tiistai pois jaloista, jotta ollaan valmiina lauantaina”, Listenmaa sanoo.

Paikallisvastustajan kohtaaminen ei tuo Listenmaalle lisäpaineita, sillä ”samat kolme pistettä on jaossa kuin muissakin otteluissa”.

Eino-Veikko Ek odottaa jo innolla tulevaa kamppailua Pyynikillä.

”Luottavaisin mielin lähdetään lauantain peliin. Alkukausi on sujunut tuloksellisesti varsin hyvin, ja on ollut mukava osoittaa monien ennakko-oletukset TamUn iskukyvystä Kakkosessa vääriksi”, Ek pohdiskelee.

Vaikka tulosta on tullut, näkee Ek TamUlla olevan yhä potentiaalia parempaan.

”Pelillisesti emme kuitenkaan ole mielestäni päässeet vielä missään vaiheessa aivan parhaimmillemme, mutta mielestäni se kertoo jo paljon, että olemme pystyneet ottamaan pisteitä kovilta joukkueilta hieman heikommallakin pelillä.”

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä lauantaina 21.5. klo 16.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 15.00 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet, anniskelualueet ja Finesportsin pelipiste. Tule mukaan Pyynikille paikalliskamppailun tunnelmaan!

Liput otteluun – nosta ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

Myös VIP-lippuja on myytävänä stadionin lipunmyynnissä. VIP-lipun hinta on 40 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 30 €:n lisähintaan. Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa. Ennen ottelun alkua päävalmentaja Jukka Listenmaa on haastateltavana VIP-alueella.

Hanki kausikortti ottelun lipunmyynnistä

Kausikortit ovat edelleen myynnissä Pyynikin urheilukentän portilla sijaitsevalta lipun­myynti­pisteeltä. Kausikortit maksavat aikuisilta 90 € ja alennusryhmiltä 65 € (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lisäksi naisten edustusjoukkueen tukikausikortit ovat myynnissä hintaan 20 €.

Kausikortti kattaa kaikki 10 jäljellä olevaa Tampere Unitedin miesten edustusjoukkueen kotiottelua Kakkosen B-lohkossa. Kaikki ottelut pelataan Pyynikin urheilukentällä. Kausikortin ostamalla säästä irtolippuihin verrattuna!

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Vieraskannattajille on oma anniskelualue aurinkokatsomossa pääkatsomoa vastapäätä. Vierasjoukkueen kannattajilla ei ole pääsyä muilla anniskelualueille.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille kotijoukkuetta kannattaville katsojille avoinna oleva anniskelualue (alaikäiset vain huoltajan seurassa). Tämä anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

Kauden 2022 uutuutena Finesportsin pelialue palvelee kaikenikäisiä lapsista aikuisiin. Pääset nauttimaan erilaisista peleistä ja haasteista. Tarjolla on muun muassa pleikkapelejä ja pöytäfutista. Voit haastaaa pelien yhteydessä kavereita, muita osallistujia tai vaikkapa perheen jäseniä. Samalla pääset pilkistämään e-urheilun maailmaan.

Prematchit ja jälkipelit

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Otteluisäntänä Winled

Otteluisäntänä toimii Winled Oy, joka on LED-valaisimiin erikoistunut valaisinvalmistaja. Kodin rakentajien keskuudessa Winled on noussut Suomen suosituimmaksi valaisinmerkiksi. Erityisen hyvä Winled on uudiskohteiden 3D-valaistussuunnittelussa sekä tietomalliin (BIM) pohjautuvassa suunnittelussa.

Suora ottelulähetys tarjolla Aamulehden tilaajille

Aamulehti näyttää ottelun tilaajilleen kello 16 alkaen. Suoraa lähetystä selostaa Lauri Olkkonen. Aamulehden suorat ottelulähetykset löytyvät osoitteesta aamulehti.fi/live.

Jalkapallo on kuitenkin parasta paikan päällä, joten tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2