Lauantai-illan huumaa paikallis­pelissä

05/05/2023 TamU
Otteluennakko

Lauantaina Kaupin jalkapallostadionilla pelataan TamUn osalta kauden ensimmäinen paikallisottelu, kun Ilveksen kakkosjoukkue isännöi Sinipaitoja klo 18.00 alkavassa ottelussa. Viime viikolla kohdattujen TPS:n ikämiesten jälkeen TamU saa vastaansa roimasti juoksuvoimaisemman joukkueen, jonka prässipeliin ja juoksukilometreihin on löydettävä lääkkeet. Ilveksen kakkosjoukkue on elänyt paljon viime kaudesta, ja silloisesta joukkueesta Taha Özcelik kantaa tällä kertaa sinistä paitaa. 

Ilves 2 – TamU

  • Kauden ensimmäinen paikallisottelu.
  • Viime kaudella TamU voitti molemmat kohtaamiset.
  • Juoksuvoimainen Ilves 2 näyttää vahvistuneen viime kaudesta.

Tänä vuonna Ilveksen kakkosjoukkue vaikuttaa vahvemmalta kuin viime kaudella. Meillä on suuri haaste vastata heidän juoksuunsa ja prässiinsä. Kovaa työtä vaaditaan 90 minuuttia, jotta pisteitä saadaan.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Ollaan palauduttu edellisestä pelistä hyvin ja sen jälkeen keskitytty siihen, miten Ilveksen kakkosjoukkue hyökkää ja puolustaa.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Ilveksen juniorimylly ei ole tuottanut aivan samanlaisia helmiä kuin vielä joitain vuosia sitten, kun esimerkiksi Naatan Skytän kaltaisia huippulupauksia nousi edustuksen runkopelaajiksi. Jos aivan terävin kärki on Ilveksen juniorituotannossa tylstynyt, niin myöskään Kakkosen tasolle ei ole samaan tahtiin tullut huipputason pelaajia. Kun vielä kaudet 2019–2020 Ilves hätyytteli Kakkosen kärkipäätä, on edelliset pari kautta sarjapaikka säilynyt kapealla marginaalilla.

Myös alkava kausi on alkanut Ilveksen kakkosjoukkueella yskähdellen. Kakkosen avausottelun se hävisi Honka Akatemialle 3–1, joten lohkon nuorisolaisjoukkueiden kohtaaminen meni ensimmäisessä osassa espoolaisten nimiin. 

Vahvempi vastustaja kuin viime kaudella

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa näki Ilveksen kakkosjoukkueen avausottelun Honka Akatemiaa vastaan, eikä sen perusteella ole tulossa missään määrin helppoa vastustajaa lauantaille.

”Tänä vuonna Ilveksen kakkosjoukkue vaikuttaa vahvemmalta kuin viime kaudella. Meillä on suuri haaste vastata heidän juoksuunsa ja prässiinsä. Kovaa työtä vaaditaan 90 minuuttia, jotta pisteitä saadaan”, Listenmaa näkee.

Viime kaudella TamU voitti molemmat keskinäiset ottelut. Huomionarvoista on ero joukkueiden vaihtuvuudessa. Kun edellisen viime elokuun kohtaamisen kokoonpanosta Ilveksen kakkosjoukkueella oli Kakkosen sarja-avauksessa vain neljä samaa pelaajaa mukana, oli TamUlla GrIFK:ta vastaan avauskokoonpanossa kahdeksan samaa pelimiestä kuin viimeksi Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan.

Yksi keltaista paitaa viime kaudella kantanut pelaaja on myös vaihtanut TamUun, sillä kotiavauksessa upean vapaapotkumaalin laukonut Taha Özcelik on nyt Sinipaitojen riveissä. Toiseen suuntaan ei toki ole ollut liikettä.

Jukka Listenmaa näkee suuren vaihtuvuuden tyypillisenä nuorelle kakkosjoukkueelle.

”Joukkue elää joka vuosi paljon ja myös pelikohtaisesti sen mukaan, mitä apuja tulee liigasta.”

Viime kaudella 10 osumaa iskenyt ja TamUakin vastaan osunut Badreddine Bushara on ollut tämän vuoden edustusjoukkueen mukana, joten hänen pelaamisensa lauantaina ei ole todennäköistä. Tosin paikallispeliasetelmaan kuuluvat myös yllättävät käänteet kuten aikanaan Nelosessa nähtiin, kun Ilveksen kakkosjoukkueen maalinsuulle ilmestyi Veikkausliigassa meritoitunut Gustav Långbacka.

TamUn tapaan Ilvesksen kakkosjoukkue suuntasi edellisessä ottelussaan Turkuun Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelua varten. Interin Kolmosessa pelaava kakkosjoukkue vei kuitenkin jatkopaikan lukemin 3–0 mätettyään loppulukemat heti ensimmäiseen puoleen tuntiin. 

Takki auki Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan ei kuitenkaan missään nimessä kannata lähteä. Sen tietää hyvin myös Ilveksen edustus, joka viime vuonna tipahti cupista juuri omalle kakkosjoukkueelleen.

Huolellisella valmistautumisella paikallispeliin

TamU pääsee lähtemään lauantain paikallisotteluun hyvistä lähtökohdista, sillä alla on tasapainoinen esitys ja 2–0-voitto Kakkosen avausottelussa GrIFK:ta vastaan sekä TPS:n M35-ikämiehistä haettu tyylipuhdas 5–0-voitto, joka takasi jatkopaikan Suomen Cupissa. Puolentoista viikon ottelutauon aikana joukkue on voinut vapun viettämisen lisäksi rauhassa valmistautua koitokseen Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Tepsin ikämiesten jälkeen vastaan on tulossa paljon rivakkajalkaisempi vastustaja.

”Ollaan palauduttu edellisestä pelistä hyvin ja sen jälkeen keskitytty siihen, miten Ilveksen kakkosjoukkue hyökkää ja puolustaa. Normaaleilla kuvioilla on menty”, Listenmaa kertoo.

Sairastuvan tilanne näyttää TamUn osalta hyvältä. Biran Jengin osalta on sovittu, että hän ei pelaa työnantajaansa vastaan. Lisäksi Eino-Veikko Ekin pelaaminen on epävarmaa, mutta muuten poissaolohuolia ei ole.

Ottelu pelataan lauantaina 6.5. klo 18.00 alkaen. Pelipaikka on molemmille tuttu Kaupin jalkapallostadion, joten kenttä ei anna kummallekaan erityistä etua otteluun. Vaikka TamU onkin ottelussa vierasjoukkue, kaikki ennusmerkit sekä historia viittaavat siihen, että yleisön tuki on lauantaina Sinipaitojen puolella.

Tampere Unitedin kannattajille on varattu Kaupin anniskelualueelta kaksi katsomoa, joiden lisäksi alaikäisten pääsy kannattamaan on varmistettu erillisellä anniskelualueen ulkopuolisella vieraskatsomolla.

Ilves myy liput otteluun ennakkoon hintaan 12 € ja pelipäivänä portilta hintaan 15 €. Jos et pääse lauantaina paikan päälle, voit katsoa ottelun Aamulehti Liven kautta. Ottelun katsominen edellyttää Aamulehden digi-tilausta. Lisäksi ottelusta on tarjolla Twitter-seuranta.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

14.5. TamU - HJS 1 – 0

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2