Läpimurron Kakkosen tasolla tehneet Topias Järvelä ja Mauno Sirén jatko­sopimuksiin

09/08/2017
Uutinen

Tampere United on tehnyt vuoden mittaiset jatkosopimukset Topias Järvelän ja Mauno Sirénin kanssa. Vuonna 1996 syntynyt kaksikko kasvoi viime kauden jälkeen yli-ikäisiksi Ilveksen junioreissa, ja tulevaisuus olisi voinut näyttää epävarmalta ilman Tampere Unitedin nousua Kakkoseen. Molemmat pelaajat ovatkin käyttäneet Sinipaidoissa saamansa tilaisuuden erinomaisesti hyödykseen kuluvan kauden aikana. Jo tässä vaiheessa voidaan sanoa, että Järvelä ja Sirén ovat tehneet läpimurron Kakkosen tasolla, sillä molemmat ovat olleet vakiokamaa Sinipaitojen avauskokoonpanossa.

Kun Topias Järvelä, 21, liittyi tammikuussa Sinipaitoihin, hän kertoi haastattelussa hyvin avoimesti tarvitsevansa uuden alun uralleen. Aikoinaan U16- ja U18-poikamaajoukkueissakin pelannut kärkimies ei tehnyt Ilveksessä sitä läpimurtoa, jota oli aikoinaan odotettu. Vaikka edellisellä kaudella verkko oli heilunut kohtalaisesti A-poikien SM-sarjan ja Kolmosen peleissä, ei peli-ilokaan ollut kohdallaan.

Tampere Unitediin siirtymisen jälkeen Järvelällä kesti aikansa, ennen kuin oma rooli löytyi. Harjoituskaudella ja vielä sarjakauden alettuakin paikkaa haettiin vielä kärjestä ja laitahyökkääjän paikalta, mutta pelipaikka löytyi lopulta yllättäen keskikentän keskustasta Riku Oraksen rinnalta. Kärkipelaajan koulutuksen saanut Järvelä on näin uudessa roolissa, ja nauttii tällä hetkellä pelaamisesta silminnähden. Uudesta roolista huolimatta verkkokin on heilunut tällä kaudella Kakkosen peleissä jo neljä kertaa.

”TamU on saanut minut taas iloitsemaan fudiksesta ja osaan jälleen nauttia pienistäkin asioista. Tämä on auttanut minua pääsemään lähemmäs sitä tasoa, missä haluan olla. Myös TamU ja etenkin koutsikaksikko on saanut minut oppimaan myös tekemään virheitä niiden pelkäämisen sijaan”, Topia Järvelä toteaa suoraan.

”Pelaajana tavoitteenani on nousta joukkueen ja Kakkosen johtavaksi pelaajaksi, mikä takaisi lähitulevaisuudessa mahdollisuuden pelata Veikkausliigassa tai jopa ulkomailla. TamU-TV on antanut ison hyödyn kehitykseni kannalta, kun pystyn katsomaan pelit ja analysoimaan omat tekemiset viheriöllä, mikä suurelta osin mahdollistaa myös kehitystäni”, lähettää Järvelä kiitokset Tarmo Lyytikäisen ja koko työryhmän suuntaan.

”Loppukaudelta odotan mykistävän kaunista jalkapalloa ja tehokasta pisteiden keräystä. Myös muutama tökkäisy siitä metristä olisi vielä kiva käydä laittamassa sisään, se kun näyttää olevan minun bravuuripaikkani”, nauraa Järvelä.

Topias Järvelä lähettää isot kiitokset myös katsomon puolelle. ”Sinikaartin meininki on ollut kyllä huikeaa koko kauden. Iso kiitos kaartilaisille ja muille faneille siitä, että mitä tahansa kentällä tapahtuukin, mekkala on katsomossa silti mieletöntä. Jospa nyt pystyisin muutamalla kivalla tuuletuksella vielä palkitsemaan, niin saadaan kaudesta vielä uskomattoman hieno. Tottakai pitää kiittää myös kanssapelaajia ja koutseja, että ovat jaksanee kattella ja etenkin kuunnella mun juttuja kopissa ja treenikentällä”, päättää Järvelä.

Niin ikään Ilveksessä juniorikoulutuksensa saanut laitapuolustaja Mauno Sirén, 20, oli yksi talvikauden viimeisistä rinkiin liittyneistä pelaajista, ja vakuutti heti kaikki valmennusjohtoa ja katsomokriitikkoja myöden. Tästä kertoo hyvin se, että Sirén ehti pelata vain kaksi harjoitusottelua, kun kouraan lyötiin jo sopimuspapereita.

Ilveksessä Mauno Sirén ei koskaan tehnyt lopullista läpimurtoa, vaikka pääsikin jo 17-vuotiaana haistelemaan edustusjoukkueen tunnelmaa vaihtopenkiltä. Tällä kaudella pelit ovat kuitenkin sujuneet erittäin hyvin, ja Sirén on jäänyt yleisön mieleen erityisesti liukkaasta hyökkäyssuunnan pelistä. Vain pieni loukkaantuminen on rasittanut kautta, mutta Sirén on pelannut täydet minuutit kaikissa niissä otteluissa, joissa on ollut käytettävissä.

”Siirto Unitediin on antanut valtavan hienon mahdollisuuden kehittyä pelaajana ja päästä pelaamaan Kakkosta, ja toivottavasti tulevaisuudessa myös korkeampiakin sarjoja”, Mauno Sirén kiittelee.

”En ole asettanut itselleni tarkkoja tavoitteita, mutta haluan kehittyä pelaajana päivä päivältä paremmaksi. Jalkapallo on joukkuelaji, ja henkilökohtaisesti itselleni on tärkeämpää, että joukkue saavuttaa tavoitteensa. Siinä ohessa on positiivista, jos itsekin kehittyy”, asettelee Sirén asiat tärkeysjärjestykseen.

Loppukauden tavoitteita Sirén lähestyy pelillisten asioiden kautta: ”Odotan joukkueena kovalla tasolla pelaamista ja tasaisia esityksiä, ja siten mahdollisimman korkealle sarjataulukossa pääsemistä. Eikä haittaisi jos tulisi itsekin yksi maali tehtyä.”

Myös Tammelan yleisö ja erityisesti päädyssä laulava Sinikaarti saavat Siréniltä huomionsa: ”Haluan kiittää kannattajia aivan uskomattoman hienosta toiminnasta. Siitä saa lisävirtaa kentällä kun yleisökin elää pelissä mukana. Kiitos siitä!”

Päävalmentajan kommentit

”Kaksi hienoa sopimusta!” kommentoi päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Maukka on kehittynyt valtavia askelia tällä kaudella ja kuuluu jo selkeästi joukkueen runkomiehistöön. Moni ei varmasti uskonut hänen heti raivaavan tietään avaukseen ja näin isoon rooliin joukkueessa, mutta tämän ovat mahdollistaneet määrätietoinen harjoittelu, loistava asenne sekä se tärkein asia, että Maukka antaa joka päivä kaikkensa joukkueen eteen reeneissä ja peleissä.”

”Topi on tänä vuonna näyttänyt niitä taitoja, mitä häneltä on odotettukin. Topi on hyvin, hyvin, hyvin lahjakas pelaaja, joka omaa loistavan pallonhallinnan, tekniikan ja peliälyn. Löysimme Topille oikean pelipaikan, mikä ruokkii näitä topin vahvuuksia”, Mäkelä ruotii toista jatkosopimuksen tekijää.

”Topi on saanut hyökkääjän koulutuksen, mutta tällä hetkellä hän pelaa elämänsä kautta ns. kasipaikan roolissa. Kehityksenkin paikkoja Topilla on toki vielä, mutta uskon että nuokin asiat saadaan kuntoon. Jo tällä kaudella hän on kehittynyt näissä asioissa valtavasti. Topilla on valoisa tulevaisuus edessä, mutta se vaatii niitä tunteja, tunteja ja tunteja”, Mäkelä paaluttaa.

Nyt sopimuksen tehneen kaksikon lisäksi TamUlla on pelaajasopimus kaudelle 2018 myös neljän muun pelaajan kanssa. Kaikkien heidän kanssaan tehtiin viime talvena kaksivuotiset sopimukset. Lisää sopimusuutisia voi hyvinkin olla luvassa jo ennen kuin kesä viilenee kohti syksyä.

Sopimuspelaajat kaudelle 2018:

Antti Haavisto
Topias Järvelä
Eetu Rahkola
Mauno Sirén
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

Topias Järvelän haastattelu:

Mauno Sirénin haastattelu:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2