9.8.2017

 
 

L√§pimurron Kakkosen tasolla tehneet Topias J√§rvel√§ ja Mauno Sir√©n jatko­sopimuksiinTampere United on tehnyt vuoden mittaiset jatkosopimukset Topias Järvelän ja Mauno Sirénin kanssa. Vuonna 1996 syntynyt kaksikko kasvoi viime kauden jälkeen yli-ikäisiksi Ilveksen junioreissa, ja tulevaisuus olisi voinut näyttää epävarmalta ilman Tampere Unitedin nousua Kakkoseen. Molemmat pelaajat ovatkin käyttäneet Sinipaidoissa saamansa tilaisuuden erinomaisesti hyödykseen kuluvan kauden aikana. Jo tässä vaiheessa voidaan sanoa, että Järvelä ja Sirén ovat tehneet läpimurron Kakkosen tasolla, sillä molemmat ovat olleet vakiokamaa Sinipaitojen avauskokoonpanossa.

Kun Topias Järvelä, 21, liittyi tammikuussa Sinipaitoihin, hän kertoi haastattelussa hyvin avoimesti tarvitsevansa uuden alun uralleen. Aikoinaan U16- ja U18-poikamaajoukkueissakin pelannut kärkimies ei tehnyt Ilveksessä sitä läpimurtoa, jota oli aikoinaan odotettu. Vaikka edellisellä kaudella verkko oli heilunut kohtalaisesti A-poikien SM-sarjan ja Kolmosen peleissä, ei peli-ilokaan ollut kohdallaan.

Tampere Unitediin siirtymisen jälkeen Järvelällä kesti aikansa, ennen kuin oma rooli löytyi. Harjoituskaudella ja vielä sarjakauden alettuakin paikkaa haettiin vielä kärjestä ja laitahyökkääjän paikalta, mutta pelipaikka löytyi lopulta yllättäen keskikentän keskustasta Riku Oraksen rinnalta. Kärkipelaajan koulutuksen saanut Järvelä on näin uudessa roolissa, ja nauttii tällä hetkellä pelaamisesta silminnähden. Uudesta roolista huolimatta verkkokin on heilunut tällä kaudella Kakkosen peleissä jo neljä kertaa.

”TamU on saanut minut taas iloitsemaan fudiksesta ja osaan j√§lleen nauttia pienist√§kin asioista. T√§m√§ on auttanut minua p√§√§sem√§√§n l√§hemm√§s sit√§ tasoa, miss√§ haluan olla. My√∂s TamU ja etenkin koutsikaksikko on saanut minut oppimaan my√∂s tekem√§√§n virheit√§ niiden pelk√§√§misen sijaan”, Topia J√§rvel√§ toteaa suoraan.

”Pelaajana tavoitteenani on nousta joukkueen ja Kakkosen johtavaksi pelaajaksi, mik√§ takaisi l√§hitulevaisuudessa mahdollisuuden pelata Veikkausliigassa tai jopa ulkomailla. TamU-TV on antanut ison hy√∂dyn kehitykseni kannalta, kun pystyn katsomaan pelit ja analysoimaan omat tekemiset viheri√∂ll√§, mik√§ suurelta osin mahdollistaa my√∂s kehityst√§ni”, l√§hett√§√§ J√§rvel√§ kiitokset Tarmo Lyytik√§isen ja koko ty√∂ryhm√§n suuntaan.

”Loppukaudelta odotan mykist√§v√§n kaunista jalkapalloa ja tehokasta pisteiden ker√§yst√§. My√∂s muutama t√∂kk√§isy siit√§ metrist√§ olisi viel√§ kiva k√§yd√§ laittamassa sis√§√§n, se kun n√§ytt√§√§ olevan minun bravuuripaikkani”, nauraa J√§rvel√§.

Topias J√§rvel√§ l√§hett√§√§ isot kiitokset my√∂s katsomon puolelle. ”Sinikaartin meininki on ollut kyll√§ huikeaa koko kauden. Iso kiitos kaartilaisille ja muille faneille siit√§, ett√§ mit√§ tahansa kent√§ll√§ tapahtuukin, mekkala on katsomossa silti mielet√∂nt√§. Jospa nyt pystyisin muutamalla kivalla tuuletuksella viel√§ palkitsemaan, niin saadaan kaudesta viel√§ uskomattoman hieno. Tottakai pit√§√§ kiitt√§√§ my√∂s kanssapelaajia ja koutseja, ett√§ ovat jaksanee kattella ja etenkin kuunnella mun juttuja kopissa ja treenikent√§ll√§”, p√§√§tt√§√§ J√§rvel√§.

Niin ikään Ilveksessä juniorikoulutuksensa saanut laitapuolustaja Mauno Sirén, 20, oli yksi talvikauden viimeisistä rinkiin liittyneistä pelaajista, ja vakuutti heti kaikki valmennusjohtoa ja katsomokriitikkoja myöden. Tästä kertoo hyvin se, että Sirén ehti pelata vain kaksi harjoitusottelua, kun kouraan lyötiin jo sopimuspapereita.

Ilveksessä Mauno Sirén ei koskaan tehnyt lopullista läpimurtoa, vaikka pääsikin jo 17-vuotiaana haistelemaan edustusjoukkueen tunnelmaa vaihtopenkiltä. Tällä kaudella pelit ovat kuitenkin sujuneet erittäin hyvin, ja Sirén on jäänyt yleisön mieleen erityisesti liukkaasta hyökkäyssuunnan pelistä. Vain pieni loukkaantuminen on rasittanut kautta, mutta Sirén on pelannut täydet minuutit kaikissa niissä otteluissa, joissa on ollut käytettävissä.

”Siirto Unitediin on antanut valtavan hienon mahdollisuuden kehitty√§ pelaajana ja p√§√§st√§ pelaamaan Kakkosta, ja toivottavasti tulevaisuudessa my√∂s korkeampiakin sarjoja”, Mauno Sir√©n kiittelee.

”En ole asettanut itselleni tarkkoja tavoitteita, mutta haluan kehitty√§ pelaajana p√§iv√§ p√§iv√§lt√§ paremmaksi. Jalkapallo on joukkuelaji, ja henkil√∂kohtaisesti itselleni on t√§rke√§mp√§√§, ett√§ joukkue saavuttaa tavoitteensa. Siin√§ ohessa on positiivista, jos itsekin kehittyy”, asettelee Sir√©n asiat t√§rkeysj√§rjestykseen.

Loppukauden tavoitteita Sir√©n l√§hestyy pelillisten asioiden kautta: ”Odotan joukkueena kovalla tasolla pelaamista ja tasaisia esityksi√§, ja siten mahdollisimman korkealle sarjataulukossa p√§√§semist√§. Eik√§ haittaisi jos tulisi itsekin yksi maali tehty√§.”

My√∂s Tammelan yleis√∂ ja erityisesti p√§√§dyss√§ laulava Sinikaarti saavat Sir√©nilt√§ huomionsa: ”Haluan kiitt√§√§ kannattajia aivan uskomattoman hienosta toiminnasta. Siit√§ saa lis√§virtaa kent√§ll√§ kun yleis√∂kin el√§√§ peliss√§ mukana. Kiitos siit√§!”

Päävalmentajan kommentit

”Kaksi hienoa sopimusta!” kommentoi p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Maukka on kehittynyt valtavia askelia t√§ll√§ kaudella ja kuuluu jo selke√§sti joukkueen runkomiehist√∂√∂n. Moni ei varmasti uskonut h√§nen heti raivaavan tiet√§√§n avaukseen ja n√§in isoon rooliin joukkueessa, mutta t√§m√§n ovat mahdollistaneet m√§√§r√§tietoinen harjoittelu, loistava asenne sek√§ se t√§rkein asia, ett√§ Maukka antaa joka p√§iv√§ kaikkensa joukkueen eteen reeneiss√§ ja peleiss√§.”

”Topi on t√§n√§ vuonna n√§ytt√§nyt niit√§ taitoja, mit√§ h√§nelt√§ on odotettukin. Topi on hyvin, hyvin, hyvin lahjakas pelaaja, joka omaa loistavan pallonhallinnan, tekniikan ja peli√§lyn. L√∂ysimme Topille oikean pelipaikan, mik√§ ruokkii n√§it√§ topin vahvuuksia”, M√§kel√§ ruotii toista jatkosopimuksen tekij√§√§.

”Topi on saanut hy√∂kk√§√§j√§n koulutuksen, mutta t√§ll√§ hetkell√§ h√§n pelaa el√§m√§ns√§ kautta ns. kasipaikan roolissa. Kehityksenkin paikkoja Topilla on toki viel√§, mutta uskon ett√§ nuokin asiat saadaan kuntoon. Jo t√§ll√§ kaudella h√§n on kehittynyt n√§iss√§ asioissa valtavasti. Topilla on valoisa tulevaisuus edess√§, mutta se vaatii niit√§ tunteja, tunteja ja tunteja”, M√§kel√§ paaluttaa.

Nyt sopimuksen tehneen kaksikon lisäksi TamUlla on pelaajasopimus kaudelle 2018 myös neljän muun pelaajan kanssa. Kaikkien heidän kanssaan tehtiin viime talvena kaksivuotiset sopimukset. Lisää sopimusuutisia voi hyvinkin olla luvassa jo ennen kuin kesä viilenee kohti syksyä.

Sopimuspelaajat kaudelle 2018:

Antti Haavisto
Topias Järvelä
Eetu Rahkola
Mauno Sirén
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

Topias Järvelän haastattelu:

Mauno Sirénin haastattelu: