Laitapelaaja Paavo Kujala on solminut vuoden mittaisen jatko­sopimuksen

22/11/2021 TamU
Uutinen

Laitapuolustajan tontilla parhaiten viihtyvä Paavo Kujala nähdään ensi kaudellakin Sinipaidoissa. Kujalan jatkosopimus on laatuaan viidestoista Kakkoseen paluun tehneelle Tampere Unitedille. Viime kaudella Kujala nähtiin Sinipaidoissa etenkin syksyä kohden eniten vasempana laitahyökkääjänä, ja monipuolisena pelaajana hän on jälleen yksi tärkeä palanen ensi kauden joukkueeseen.

”Oli kyllä selvä juttu, että haluan täällä jatkaa”, Paavo Kujala, 24, kiteyttää tuntonsa tuoreesta jatkosopimuksesta.

Kujala oli tuttu näky TamUn tryouteilta jo useamman kauden ajalta, mutta ennen päättynyttä kautta tie oli lopulta aina vienyt pelaamaan MYPAssa, siitäkin huolimatta, että koti oli ollut Tampereella jo vuodesta 2017 asti.

”Pelimatkat olivat viime kaudella aika lyhyitä, ja kun asun vielä lähellä Pyynikkiä, niin tämä oli kyllä ihan mukavaa vaihtelua”, Kujala katsoo mennyttä vuotta taaksepäin.

Kujalalla on vyöllään pelejä Ykkösestä, ja hän on kokenut jo kertaalleen kuinka kyseiselle sarjatasolle noustaan. Hänellä siis riittää perspektiiviä sanomaan, mitä Kakkonen ja siellä kärkipäähän nouseminen TamUlta vaatii.

”Pelit tulevat olemaan fyysisempiä, vastustajat pystyvät pitämään palloa ja pysyvät juoksussa mukana. Täytyy olla paljon huolellisempia joka puolella kenttää ja saada puolustusta paremmaksi”, luettelee Kujala Kakkosen vaatimuksia.

Tilastot puhuvat puolestaan

Paavo Kujala lukeutui päättyneellä kaudella Jukka Listenmaan luottomiehiiin. Kolmosessa hän pelasi kahta vaille kaikissa otteluissa ja viimeisteli mukavat viisi maalia antaen samalla viisi maaliin johtanutta syöttöä. Maalimäärissä mitattuna Kujala olikin jopa kuudenneksi paras maalinsylkijä Sinipaidoissa.

Voittojuhliin päättyneessä Suomen Regions’ Cupissa Kujala pelasi yhtä vaille kaikissa otteluissa, ja valittiin myös finaalin parhaaksi pelaajaksi tehtyään kaksi maalia. Jälkimmäisessä maalissaan Kujala näytti vapaapotkussa, miksi päävalmentaja Listenmaa hehkutti vajaa vuosi sitten sopimusuutisessa Kujalan vasenta jalkaa. Tätä toivotaan ensi kaudella tietysti myös lisää.

Sopimukseen on nyt saatu ne viisitoista pelaajaa, jotka valmennusryhmä nimesi vielä viime kauden ollessa käynnissä ensi vaiheessa neuvoteltaviksi. Iloinen asia on se, että kaikki silloin nimetyt pelaajat myös jatkavata Tampere Unitedissa.

Lisää sopimusuutisia on tulossa sen mukaisesti, mihin tryoutit antavat aihetta. Toki joukkueen kokoaminen jatkuu vielä ensi vuoden puolellakin. Suomen Cup alkaa tiettävästi vasta maaliskuussa, joten sen puolesta joukkueen rakentamiselle on vielä hyvin aikaa jäljellä. Toki kausikortti kannattaa ottaa talteen jo hyvissä ajoin. Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät napeista tämän uutisen lopusta, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset yhdistelmät ja VIP-kausikortit löydät TamU-kaupasta osoitteesta tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Anton Bright (p, kk)
Eric Bullock (h)
Eino-Veikko Ek (p, h)
Arttu Haapala (kk)
Topias Järvelä (kk)
Severi Kankkunen (p)
Roope Kostiainen (h)
Paavo Kujala (p, h)
Antti Kuusinen (mv)
Arttu Mättö (kk)
Jesse Oksanen (kk)
Eetu Räisänen (kk)
Aapo Sipponen (mv)
Mauno Sirén (p, h)
Jesse Vuori (p)

Kausikortit kaudelle 2022

Katso Paavo Kujalan haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2