22.11.2021

 
 

Laitapelaaja Paavo Kujala on solminut vuoden mittaisen jatko­sopimuksenLaitapuolustajan tontilla parhaiten viihtyvä Paavo Kujala nähdään ensi kaudellakin Sinipaidoissa. Kujalan jatkosopimus on laatuaan viidestoista Kakkoseen paluun tehneelle Tampere Unitedille. Viime kaudella Kujala nähtiin Sinipaidoissa etenkin syksyä kohden eniten vasempana laitahyökkääjänä, ja monipuolisena pelaajana hän on jälleen yksi tärkeä palanen ensi kauden joukkueeseen.

”Oli kyll√§ selv√§ juttu, ett√§ haluan t√§√§ll√§ jatkaa”, Paavo Kujala, 24, kiteytt√§√§ tuntonsa tuoreesta jatkosopimuksesta.

Kujala oli tuttu näky TamUn tryouteilta jo useamman kauden ajalta, mutta ennen päättynyttä kautta tie oli lopulta aina vienyt pelaamaan MYPAssa, siitäkin huolimatta, että koti oli ollut Tampereella jo vuodesta 2017 asti.

”Pelimatkat olivat viime kaudella aika lyhyit√§, ja kun asun viel√§ l√§hell√§ Pyynikki√§, niin t√§m√§ oli kyll√§ ihan mukavaa vaihtelua”, Kujala katsoo mennytt√§ vuotta taaksep√§in.

Kujalalla on vyöllään pelejä Ykkösestä, ja hän on kokenut jo kertaalleen kuinka kyseiselle sarjatasolle noustaan. Hänellä siis riittää perspektiiviä sanomaan, mitä Kakkonen ja siellä kärkipäähän nouseminen TamUlta vaatii.

”Pelit tulevat olemaan fyysisempi√§, vastustajat pystyv√§t pit√§m√§√§n palloa ja pysyv√§t juoksussa mukana. T√§ytyy olla paljon huolellisempia joka puolella kentt√§√§ ja saada puolustusta paremmaksi”, luettelee Kujala Kakkosen vaatimuksia.

Tilastot puhuvat puolestaan

Paavo Kujala lukeutui päättyneellä kaudella Jukka Listenmaan luottomiehiiin. Kolmosessa hän pelasi kahta vaille kaikissa otteluissa ja viimeisteli mukavat viisi maalia antaen samalla viisi maaliin johtanutta syöttöä. Maalimäärissä mitattuna Kujala olikin jopa kuudenneksi paras maalinsylkijä Sinipaidoissa.

Voittojuhliin p√§√§ttyneess√§ Suomen Regions’ Cupissa Kujala pelasi yht√§ vaille kaikissa otteluissa, ja valittiin my√∂s finaalin parhaaksi pelaajaksi tehty√§√§n kaksi maalia. J√§lkimm√§isess√§ maalissaan Kujala n√§ytti vapaapotkussa, miksi p√§√§valmentaja Listenmaa hehkutti vajaa vuosi sitten sopimusuutisessa Kujalan vasenta jalkaa. T√§t√§ toivotaan ensi kaudella tietysti my√∂s lis√§√§.

Sopimukseen on nyt saatu ne viisitoista pelaajaa, jotka valmennusryhmä nimesi vielä viime kauden ollessa käynnissä ensi vaiheessa neuvoteltaviksi. Iloinen asia on se, että kaikki silloin nimetyt pelaajat myös jatkavata Tampere Unitedissa.

Lisää sopimusuutisia on tulossa sen mukaisesti, mihin tryoutit antavat aihetta. Toki joukkueen kokoaminen jatkuu vielä ensi vuoden puolellakin. Suomen Cup alkaa tiettävästi vasta maaliskuussa, joten sen puolesta joukkueen rakentamiselle on vielä hyvin aikaa jäljellä. Toki kausikortti kannattaa ottaa talteen jo hyvissä ajoin. Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät napeista tämän uutisen lopusta, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset yhdistelmät ja VIP-kausikortit löydät TamU-kaupasta osoitteesta tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Anton Bright (p, kk)
Eric Bullock (h)
Eino-Veikko Ek (p, h)
Arttu Haapala (kk)
Topias Järvelä (kk)
Severi Kankkunen (p)
Roope Kostiainen (h)
Paavo Kujala (p, h)
Antti Kuusinen (mv)
Arttu Mättö (kk)
Jesse Oksanen (kk)
Eetu Räisänen (kk)
Aapo Sipponen (mv)
Mauno Sirén (p, h)
Jesse Vuori (p)

Kausikortit kaudelle 2022

Katso Paavo Kujalan haastattelu