28.12.2021

 
 

Lähes 200 joukkuetta on jo ilmoittautunut uudistettuun Suomen CupiinTampere United on ensi kaudella jälleen pienen tauon jälkeen mukana Suomen Cupissa. Ilmoittautuminen uudistettuun cupiin päättyy maanantaina 10.1. ja on ilo huomata, että juurilleen palaava cup-kilpailu on otettu hyvin vastaan jalkapalloväen keskuudessa. Tästä osoituksena on osallistujien runsas määrä, sillä tätä julkaistaessa Suomen Cupiin on ilmoittautunut jo 193 joukkuetta.

Tampere United osallistuu Suomen Cupiin kahdella joukkueella. Kakkosjoukkue on mukana heti ensimmäisellä kierroksella, kun cup-urakan aloittavat Kolmosessa sekä sitä alemmilla sarjatasoilla pelaavat joukkueet.

Edustusjoukkue p√§√§see suoraan kolmannelle kierrokselle. Nelj√§nteen kierrokseen asti alempisarjalainen saa aina kotiedun, mutta poikkeuksen t√§st√§ tekee juuri Tampere United. Sinipaidat saa automaattisesti kolmannen kierroksen kotiottelun kotikent√§lleen palkintona Suomen Regions’ Cupin finaalipaikasta p√§√§ttyneell√§ kaudella.

”Aidon ja oikean Suomen Cupin paluu on hieno juttu. Meill√§ on takavuosilta upeita muistoja kun p√§√§simme haastamaan ensin IFK Mariehamnin Nelosen joukkueena sek√§ Ykk√∂sess√§ pelanneen TPS:n Kolmosen joukkueen kaudella 2016. Se Niclas Kalatsevin kaukopommi tolppaan toisen jakson lopussa 0‚Äď0-tilanteessa nousee seurayhteis√∂n sis√§ll√§ puheisiin yh√§ edelleen s√§√§nn√∂llisesti. Nyt p√§√§st√§√§n mets√§st√§m√§√§n samanlaisia unelmia, tai vaihtoehtoisesti olemaan jollekin paikalliselle joukkueelle se kauden mieleenpainuvin vastustaja ja tapahtuma”, tunnelmoi Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemist√∂.

”Ei ole montakaan vuotta siit√§, kun uutisoimme ettemme osallistu Suomen Cupiin vaikka meill√§ olisi ollut siihen oikeus. Se otti silloin henkil√∂kohtaisesti koville, mutta ei osallistumisessa silloin vain ollut mit√§√§n j√§rke√§. Onneksi nyt on toisin!”

Lähes kaikki Kakkosen B-lohkon joukkueet mukana

Joulun alla kerrottiin Kakkosen lohkojaosta. Kivenkova B-lohko on myös Suomen Cupissa hyvin edustettuna, sillä Tampere Unitedin lisäksi myös kymmenen muuta seuraa ovat jo ilmoittautuneet Suomen Cupiin. Poikkeuksen tekevät vielä ainakin toistaiseksi Grankulla IFK sekä FC Honka Akatemia.

Suomen Cup pelataan alueellisesti viidennelle kierrokselle asti. Tuolloin kilpailu laajenee valtakunnalliseksi. Kolmannelle kierrokselle mukaan tulevat Kakkosen ja Ykkösen joukkueiden lisäksi puolet Veikkausliigajoukkueista. Neljännelle kierrokselle mukaan tulee vielä kaksi Veikkausliigajoukkuetta lisää ja loput neljä suoraan valtakunnalliselle viidennelle kierrokselle.

Uudistettu kilpailumuoto antaakin Tampere Unitedin kannattajille vuosien tauon j√§lkeen mahdollisuuden j√§nnitt√§√§ p√§√§sarjajoukkueen vastaan saamista Cup-arvonnasta. Edellisen kerran Sinipaidat on kohdannut Veikkausliigajoukkueen kilpailullisessa ottelussa Suomen Cupin nelj√§nnell√§ kierroksella vuonna 2015. Tuolloin IFK Mariehamn on numeroin 0‚Äď12 TamU-K:ta parempi Pirkkahallissa. Vuotta my√∂hemmin TamU haastoi tosissaan Ykk√∂sess√§ pelanneen TPS:n, mutta 0‚Äď0-lukemissa jatkoajalle mennyt ottelu p√§√§ttyi lopulta vieraiden selv√§√§n 0‚Äď4-voittoon, kun TamU joutui pelaamaan vajaalla Ali Koljosen loukkaantumisen j√§lkeen.

Palloliiton Läntisen alueen lähialueelta B eli entiseltä Tampereen piirin alueelta Suomen Cupiin on ilmoittautunut lukuisia alasarjajoukkueita. Näihin kuuluvat muun muassa Kolmosessa ensi kaudella pelaavat ACE, FC Haka juniorit, FC Melody ja TPV, Nelosessa pelaavat LeKi-futis ja TP-49 sekä Vitosessa pelaavat FC Kangasala, Ilveksen nelosjoukkue, NePa, PiPo-79 ja Ylöjärvi United FC.

”Tampereen ja l√§hikuntien edustus on siis Suomen Cupissa jo kohtalaisen hyv√§, mutta olisi hienoa jos yh√§ useampi joukkue l√§htisi viel√§ mukaan. Siell√§ on kolmoskierroksella kaikille mahdollisena porkkanana kohdata jompi kumpi alueen liigaseuroista. Ja olisihan se varmasti monelle el√§mys my√∂s p√§√§st√§ pelaamaan Pyynikille Sinikaartin eteen”, Niemist√∂ p√§√§tt√§√§.

Kausikortti kattaa myös Suomen Cupin kotiottelut

Tampere Unitedin kausikortti kattaa tulevalla kaudella tuttuun tapaan myös Suomen Cupin kotiottelut, joita pelataan varmuudella vähintään yksi, sillä Tampere United saa automaattisesti kotiedun kierrokselle kolme. Ottelu pyritään pelaamaan Pyynikillä jos vain kevättalven olosuhteet sen mahdollistavat. Tässä siis jälleen yksi syy hankkia kausikortti.

Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät alta napeista, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset VIP-lippuja sisältävät paketit ja naisten edustusjoukkueen tukikausikortit löydät TamU-kaupasta. Tervetuloa kausikorttiostoksille!