Lähes 200 joukkuetta on jo ilmoittautunut uudistettuun Suomen Cupiin

28/12/2021 TamU
Uutinen

Tampere United on ensi kaudella jälleen pienen tauon jälkeen mukana Suomen Cupissa. Ilmoittautuminen uudistettuun cupiin päättyy maanantaina 10.1. ja on ilo huomata, että juurilleen palaava cup-kilpailu on otettu hyvin vastaan jalkapalloväen keskuudessa. Tästä osoituksena on osallistujien runsas määrä, sillä tätä julkaistaessa Suomen Cupiin on ilmoittautunut jo 193 joukkuetta.

Tampere United osallistuu Suomen Cupiin kahdella joukkueella. Kakkosjoukkue on mukana heti ensimmäisellä kierroksella, kun cup-urakan aloittavat Kolmosessa sekä sitä alemmilla sarjatasoilla pelaavat joukkueet.

Edustusjoukkue pääsee suoraan kolmannelle kierrokselle. Neljänteen kierrokseen asti alempisarjalainen saa aina kotiedun, mutta poikkeuksen tästä tekee juuri Tampere United. Sinipaidat saa automaattisesti kolmannen kierroksen kotiottelun kotikentälleen palkintona Suomen Regions’ Cupin finaalipaikasta päättyneellä kaudella.

”Aidon ja oikean Suomen Cupin paluu on hieno juttu. Meillä on takavuosilta upeita muistoja kun pääsimme haastamaan ensin IFK Mariehamnin Nelosen joukkueena sekä Ykkösessä pelanneen TPS:n Kolmosen joukkueen kaudella 2016. Se Niclas Kalatsevin kaukopommi tolppaan toisen jakson lopussa 0–0-tilanteessa nousee seurayhteisön sisällä puheisiin yhä edelleen säännöllisesti. Nyt päästään metsästämään samanlaisia unelmia, tai vaihtoehtoisesti olemaan jollekin paikalliselle joukkueelle se kauden mieleenpainuvin vastustaja ja tapahtuma”, tunnelmoi Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö.

”Ei ole montakaan vuotta siitä, kun uutisoimme ettemme osallistu Suomen Cupiin vaikka meillä olisi ollut siihen oikeus. Se otti silloin henkilökohtaisesti koville, mutta ei osallistumisessa silloin vain ollut mitään järkeä. Onneksi nyt on toisin!”

Lähes kaikki Kakkosen B-lohkon joukkueet mukana

Joulun alla kerrottiin Kakkosen lohkojaosta. Kivenkova B-lohko on myös Suomen Cupissa hyvin edustettuna, sillä Tampere Unitedin lisäksi myös kymmenen muuta seuraa ovat jo ilmoittautuneet Suomen Cupiin. Poikkeuksen tekevät vielä ainakin toistaiseksi Grankulla IFK sekä FC Honka Akatemia.

Suomen Cup pelataan alueellisesti viidennelle kierrokselle asti. Tuolloin kilpailu laajenee valtakunnalliseksi. Kolmannelle kierrokselle mukaan tulevat Kakkosen ja Ykkösen joukkueiden lisäksi puolet Veikkausliigajoukkueista. Neljännelle kierrokselle mukaan tulee vielä kaksi Veikkausliigajoukkuetta lisää ja loput neljä suoraan valtakunnalliselle viidennelle kierrokselle.

Uudistettu kilpailumuoto antaakin Tampere Unitedin kannattajille vuosien tauon jälkeen mahdollisuuden jännittää pääsarjajoukkueen vastaan saamista Cup-arvonnasta. Edellisen kerran Sinipaidat on kohdannut Veikkausliigajoukkueen kilpailullisessa ottelussa Suomen Cupin neljännellä kierroksella vuonna 2015. Tuolloin IFK Mariehamn on numeroin 0–12 TamU-K:ta parempi Pirkkahallissa. Vuotta myöhemmin TamU haastoi tosissaan Ykkösessä pelanneen TPS:n, mutta 0–0-lukemissa jatkoajalle mennyt ottelu päättyi lopulta vieraiden selvään 0–4-voittoon, kun TamU joutui pelaamaan vajaalla Ali Koljosen loukkaantumisen jälkeen.

Palloliiton Läntisen alueen lähialueelta B eli entiseltä Tampereen piirin alueelta Suomen Cupiin on ilmoittautunut lukuisia alasarjajoukkueita. Näihin kuuluvat muun muassa Kolmosessa ensi kaudella pelaavat ACE, FC Haka juniorit, FC Melody ja TPV, Nelosessa pelaavat LeKi-futis ja TP-49 sekä Vitosessa pelaavat FC Kangasala, Ilveksen nelosjoukkue, NePa, PiPo-79 ja Ylöjärvi United FC.

”Tampereen ja lähikuntien edustus on siis Suomen Cupissa jo kohtalaisen hyvä, mutta olisi hienoa jos yhä useampi joukkue lähtisi vielä mukaan. Siellä on kolmoskierroksella kaikille mahdollisena porkkanana kohdata jompi kumpi alueen liigaseuroista. Ja olisihan se varmasti monelle elämys myös päästä pelaamaan Pyynikille Sinikaartin eteen”, Niemistö päättää.

Kausikortti kattaa myös Suomen Cupin kotiottelut

Tampere Unitedin kausikortti kattaa tulevalla kaudella tuttuun tapaan myös Suomen Cupin kotiottelut, joita pelataan varmuudella vähintään yksi, sillä Tampere United saa automaattisesti kotiedun kierrokselle kolme. Ottelu pyritään pelaamaan Pyynikillä jos vain kevättalven olosuhteet sen mahdollistavat. Tässä siis jälleen yksi syy hankkia kausikortti.

Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät alta napeista, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset VIP-lippuja sisältävät paketit ja naisten edustusjoukkueen tukikausikortit löydät TamU-kaupasta. Tervetuloa kausikorttiostoksille!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49