19.7.2019

 
 

Kuuden pisteen kamppailussa Pyynikillä vastassa GrIFKTampere United pelaa sunnuntaina putoamiskamppailun kannalta valtavan tärkeän ottelun, kun sarjassa viimeiseksi jäänyt Grankulla IFK vierailee Pyynikillä. TamU on sarjataulukossa vain pisteen kauniaislaisjoukkueen edellä, ja kaipaa kipeästi pisteitä, jotteivat edellä olevat joukkueet karkaa liian kauaksi. Sarjassa säilyminenhän edellyttää vähintään kymmenettä sijaa kahdentoista joukkueen sarjassa, ja silloinkin putoaminen uhkaa, jos muiden kahden Kakkosen lohkon kymmenenneksi sijoittuneet joukkueet ovat keränneet enemmän pisteitä. TamUn pitäisi siis ohittaa taulukossa kaksi joukkuetta, ja matkaa tähän on nyt toisen sarjakierroksen alkaessa viisi pistettä.

Sarjatilanteen kannalta on siis ensiarvoisen tärkeää, että Sinipaidat ottaa sunnuntaina hyvän lähdön syyskierroksen takaa-ajoon. Kotona ei muutoinkaan ole enää varaa pudottaa paljoa pisteitä, ja vieraistakin pitäisi ottaa pisteitä ainakin silloin kun vastassa on ne joukkueet, jotka TamU voi vielä sarjataulukossa ohittaa. Kauniaisissa ajatellaan varmasti vastaavalla tavalla, että sunnuntaina on otettava täydet pisteet, joten luvassa on todellinen jännityskamppailu, jossa molemmat joukkueet todennäköisesti hakevat rohkeasti voittoa.

TamU ja Grankulla IFK kohtasivat edellisen kerran sarjan toisella ottelukierroksella. Silloin Sinipaitojen ottama 1‚Äď3-vierasvoitto tuntui lupaavan hyv√§√§ kaudelle, sill√§ vastustajan ajateltiin kuuluvan sarjan nousijasuosikkeihin, olihan Grani sijoittunut edellisell√§ kaudella aivan sarjan k√§rkip√§√§h√§n, eik√§ pelaajistossa ollut tapahtunut suurta vaihtuvuutta. Lis√§ksi GrIFK pelasi viel√§ kaudella 2017 Ykk√∂sess√§, ja moni silloinen runkopelaaja jatkaa edelleen joukkueessa maaliahneiden veljesten Daniel ja Samuel Langhoff johdolla. T√§ll√§ kaudella heid√§nkin ruutinsa on ollut tavallista m√§remp√§√§, mutta silti molemmilla on tehtyn√§ kaksi maalia.

Mikä Granilla on sitten mennyt tällä kaudella vikaan? Kauniaisista kuultujen tietojen mukaan joukkue aloitti harjoittelun vasta vuodenvaihteen jälkeen, mutta koska harjoituskausi on Kakkosessa joka tapauksessa todella pitkä, tämä tuskin asiaa selittää. Joukkueen pelitavan muuttuminen suoraviivaisesta pystyjuoksuihin perustuvasta systeemistä lyhytsyöttöpeliin on mainittu toisena mahdollisena syynä. Myös Kakkosen seuroille tuttu vitsaus eli kokeneempien pelaajien vaikeudet sitoutua säännölliseen harjoitteluun on ollut puheissa.

Oman mausteensa otteluun tuo my√∂s se, ett√§ GrIFK erotti p√§√§valmentajansa Kimmo Kantolan kes√§kuun lopussa, eik√§ ole edelleenk√§√§n nimennyt seuraajaa. Joukkue on siis ehtinyt pelata jo kaksi ottelua ilman vakituista p√§√§valmentajaa, ja valmennusvastuun on ottanut kokenut pelaaja Lassi Luoto. Kotona Honka Akatemiaa vastaan Grani otti viel√§ pisteen 1‚Äď1-tasapelill√§ vaikka pelaajavalmentajana toimiva Luoto oli avauskokoonpanossa, mutta Ilveksen kakkosjoukkue vei Lamminp√§√§ss√§ viime lauantaina pelatun ottelun helposti lukemin 3‚Äď1. Sunnuntaina Granin penkin p√§√§ss√§ n√§hd√§√§n ilmeisesti valmennusryhm√§√§n Luodon ohella nimetty Leif Grandell, joka toimii muutoin seuran D12-poikien valmentajana.

Tampere Unitedilla on ottelun alla sekä positiivisia että negatiivisia asioita pelaajarintamalla. Positiivisen puolella on se, että uusi hankinta Topi Järvi on ensimmäistä kertaa käytettävissä tässä ottelussa. Negatiiviset asiat taasen ovatkin jo ainakin Instagram-tunnuksen @iamharisibrahimovic storyjen aktiivisten seuraajien tiedossa: Haris Ibrahimovicin käsi on paketissa Honka Akatemiaa vastaan pelatessa tulleen tällin seurauksena. Näin ollen Ibrahimovic ei pystyne pelaamaan sunnuntaina, ja lisäksi Jere Remes ja Elias Harala ovat edelleen loukkaantumistensa takia poissa rivistä.

Sinipaidoilla on eritt√§in hyvi√§ muistoja edellisist√§ Pyynikill√§ pelatuista otteluista. Vaikka maaliton tasapeli K√§Paa vastaan j√§ikin my√∂s harmittamaan kun voittokin olisi ollut otettavissa, se muodostaa yhdess√§ KaaPolta otetun 1‚Äď0-voiton kanssa 180 minuuttia Pyynikin pienen kent√§n jalkapalloa ilman takaiskumaaleja. T√§t√§ putkea on hyv√§ sunnuntaina l√§hte√§ kasvattamaan.

”T√§m√§ on ‚Äėkuuden pisteen peli’ eli t√§rke√§ peli jatkoa ajatellen. Meid√§n t√§ytyy voittaa kaikki pelit kotona ja ottaa pisteit√§ vierasotteluissa, jos mielimme nousta ahdingosta”, maalailee p√§√§valmentaja Mourad Seddiki kunnianhimoisesti.

”Sunnuntaina tulee olemaan vaikea peli, sill√§ Grani ei tule antamaan mit√§√§n ilmaiseksi. Meid√§n t√§ytyy olla molempiin suuntiin kurinalaisia. Pallonhallinnan ja viimeistelyn alueella t√§yttyy olla tarkkoja ja tehokkaita”, Seddiki toteaa.

TamU-TV näyttää sunnuntain ottelun tältä kaudelta tuttuun tapaan vasta viitisen minuuttia ennen ottelun alkua alkavassa suorassa lähetyksessä. Ottelun selostaa Juuso Koskinen, ja kentän laidalla haastattelut hoitaa muuan Manu Haapalainen.

Happy Hour Pyynikillä jo klo 17 alkaen

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 21.6. klo 18.30 alkaen. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista poikkeuksellisesti jo klo 17.00 alkaen. Samaan aikaan aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualue, jossa on tuolloin käynnissä happy hour klo 17.30 saakka. Häppärin aikana kaikki tuotteet (oluet, siiderit, lonkerot) maksavat tasarahan 5 euroa. Tervetuloa nauttimaan helteestä ja Pyynikin käsityöläispanimon maistuvista tuotteista jo hyvissä ajoin!

Normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 ‚ā¨ ja alennusliput 7 ‚ā¨. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Alennusryhm√§√§n kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa. TamU-junioripelaajilla on vapaa p√§√§sy seuran pelipaita p√§√§ll√§. Portilla on turvatarkastus. Vaarallisten aineiden ja alkoholin tuominen stadionille on kielletty.

Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketin nettikaupassa ja muissa myyntipisteissä. Tampereella myyntipisteet löytyvät ydinkeskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

TamUn omalla grillipisteellä on tarjolla Tapolan grillimakkaraa, virvokkeita, kahvia ja makeisia. Samassa yhteydessä on fanituotteiden myyntipiste, jolla on myynnissä uusia TamU-logolla varustettuja pikeitä, suosittuja TamU-lippiksiä sekä lukuisia muita Tampere Unitedin fanituotteita. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarinsa tarjolle. Tällä kertaa tarjolla on maalaismakkara, punakaalisalaatilla ja BBQ-majoneesilla.

Anniskelualue on sijoitettu p√§√§katsomon l√§nsip√§√§tyyn ja kattaa l√§hes puolet p√§√§katsomosta. Anniskelu alkaa jo klo 17.00 eli stadionin porttien auetessa. Happy hour -hinta eli kaikki oluet, siiderit ja lonkerot 5 ‚ā¨:lla on voimassa klo 17.30 saakka. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin k√§sity√∂l√§ispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on p√§√§sy vain 18 vuotta t√§ytt√§neill√§.

Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi yleisimmillä maksukorteilla.

Ottelun jälkipelit pelataan ravintola Maja/Talon ollessa suljettuna poikkeukseillisesti Pyynikin urheilukentällä. Ohjelmassa on TamU-valmennuksen edustajan ja TamU-pelaajan haastattelut. Anniskelualueella on myös ottelun jälkeen kaikilla tuotteilla voimassa happy hour -hinta 5 euroa.

Pystyykö TamU näyttämään, että se on putoamisviivan alapuolella olevista joukkueista selvästi parempi? Tule sunnuntaina Pyynikille ottamaan tästä selvää! Stadionin portit, ruokapalvelut ja anniskelualue aukeavat siis jo klo 17.00, ja itse ottelu potkaistaan käyntiin puolitoista tuntia myöhemmin klo 18.30. Tervetuloa mukaan Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!