Kutkuttava cup-taisto tuo FC Interin TamUn vieraaksi

16/05/2023 TamU
Otteluennakko

Keskiviikkona TamU pääsee hakemaan jättiläisen kaatoa altavastaajan asetelmasta, kun Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa vieraaksi saapuu Veikkausliigassa pelaava FC Inter. Ottelun kiinnostavuutta lisää se, että turkulaisten käskyttäjänä toimii siniselle seurayhteisölle hyvin tuttu Jarkko Wiss. Kaupin jalkapallostadionilla kello 18.00 alkavaan otteluun kannattaa saapua hyvissä ajoin, jos haluaa varmistaa paikkansa katsomosta. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, jonoilta lipunmyynnissä ei vältytä ottelun alun lähestyessä.

TamU – FC Inter

  • Vuoden 2009 Suomen Cupin finalistit kohtaavat tällä kertaa jo cupin 4. kierroksella.
  • Juniorivuosien pelikaverit Jukka Listenmaa ja Jarkko Wiss kohtaavat ensimmäistä kertaa päävalmentajina.
  • TamU lähtee hakemaan paikkaa cupin 5. kierroksella omilla vahvuuksillaan.

Interillä on pieni tappioputki takana, niin itseluottamus ei varmaan ole täpissä. Koitetaan olla oikein ilkeä joukkue keskiviikkona.

- Jukka Listenmaa
TamUn päävalmentaja

Tämä on ollut hyvin erilainen kevät, kun vierasotteluja on ollut paljon. Ehkä on ollut ottelutuntumasta tai henkisestä kantista kiinni, että ei olla saatu pisteitä.

- Jarkko Wiss
FC Interin päävalmentaja

Päästään ilman paineita nauttimaan tilanteesta ja tapahtumasta. Koitetaan saada hyvät bileet pystyyn Kauppiin.

- Jukka Listenmaa
TamUn päävalmentaja

Edellisen kerran TamU ja FC Inter kohtasivat Suomen Cupissa vuonna 2009. Tällöin kyseessä oli kilpailun finaali, joka pelattiin lokakuun lopulla Töölön jalkapallostadionilla. Ottelussa TamU siirtyi johtoon Jonne Hjelmin maalilla, mutta paikalle saapunut runsaslukuinen tamperelaisyleisö joutui lopulta pettymään, kun turkulaiset veivät pokaalin nimiinsä Kennedy Nwangangan ja Timo Furuholmin maaleilla.

Jossitteluun taipuvaiset voisivat spekuloida, olisiko TamUn tilanne ollut cup-voiton ja sen myötä saadun europelipaikan myötä erilainen eivätkä talousvaikeudet olisi johtaneet värikkäiden vaiheiden jälkeen konkurssiin paria vuotta myöhemmin.

FC Interin alkukausi on alkanut stadionremontin vuoksi pelkillä vierasotteluilla, ja kotiavaus on edessä vasta tulevana maanantaina. Kausi on alkanut turkulaisilla pisteiden valossa heikosti, sillä neljästä pelistä on kertynyt vain kolme pistettä, mikä ei oikeuta Veikkausliigassa viimeistä sijaa parempaan. Täysin vertailukelpoinen sijoitus ei tosin ole, sillä suuri osa joukkueista on pelannut tuplamäärän otteluita turkulaisiin verrattuna. Edellisessä ottelussaan viime lauantaina Inter johti HJK:ta vielä puoliajalla, mutta joutui lopulta tyytymään tylyyn 4–1-tappioon.

Turkulaismiehistön ehdottomasti nimekkäin pelaaja on A-maajoukkueessa vielä muutama vuosi sitten pelannut taiturimainen Petteri Forsell. Molemmilla jaloillaan mainioita palloja jakeleva Forsell oli viime kaudella Veikkausliigan syöttöpörssin neljäs yhdeksällä syötöllään, kun taas maaleja kertyi kuusi.

Forsell oli kentällä myös edellisellä kerralla, kun TamU tai oikeastaan sinisiä värejä silloin kantanut TamU-K kohtasi liigajoukkueen cupissa. Kevättalvella 2015 Forsellin edustama IFK Mariehamn kylvetti tuolloin Nelosessa pelannutta TamU-K:ta lukemin 12–0, ja jatkoi myöhemmin koko cup-kilpailun voittoon. Tuossa ottelussa TamU-K:n hyökkääjä Tommi Lehtimäki oli laitettu kymppipaikan Forsellin päällystakiksi, mutta nähtäväksi jää, millaista lääkettä TamUn nykyinen päävalmentaja Jukka Listenmaa keksii Forsellin pimentämiseksi. 

”Forsell on kentällä jokerikortti. Hän pystyy tekemään tiettyjä taikoja”, Listenmaa sanoo.

Muista Inter-pelaajista voi nostaa esiin muun muassa U21-maajoukkueeseen kuuluvan keskikenttäpelaajan Noah Nurmen sekä Ranskan ja Belgian jälkeen kotimaan kentille palanneen laituri Timo Stavitskin.

Wiss muistelee TamU-aikaa hyvällä

TamUn kannalta erityisen mielenkiintoinen hahmo löytyy myös Interin penkin päästä. TamU-ikoniksi noussut Jarkko Wiss nimittäin valmentaa FC Interiä ensimmäistä kauttaan. Valitettavan lyhyeksi jääneen TamU-valmennuspestin jälkeen ”Jallu” on valmentanut Suomen nuorisomaajoukkueita sekä Ilvestä. TamUn valmennuspestistä Wissille on jäänyt hyviä muistoja.

”Vedettiin silloin Jalkasen Tommin kanssa kimpassa. Koko talvikausi meni hyvin, vaikka meillä oli kapea rinki ja paljon nuoria pelaajia. Ei taidettu montaa peliä hävitä. Paljon jäi hyviä muistoja.”

Tamperelaiselle Wissille keskiviikon ottelu on siitä erityinen, että koskaan ennen hän ei ole Tampereella ollut tamperelaista joukkuetta vastaan.

”Hyvillä mielin lähdetään Tampereelle. Tulee vähän erilainen reissu, kun matka ei ala Tampereelta eikä pääty sinne, mutta kohokohta on siellä.”

Aikanaan Ratinassa keskikenttää dominoinut Jarkko Wiss on ollut TamUssa arvostettu hahmo. Sinikaarti valitsi hänet kauden 2004 päätteeksi vuoden pelimieheksi. TamUssa on yksi käytöstä poistettu numero, joka on juuri Wissin 14. Tästä syystä samaa numeroa aiemmin käyttänyt Eetu Räisänen on kääntänyt numerot päittäin muotoon 41. Wiss itse ei ollut tietoinen numeronsa jäädytyksestä.

”Wau. Enpä tiennyt asiasta. Tuo onkin hieno tieto.”

TamUn uuden tulemisen jälkeen Wiss on silloin tällöin nähty Pyynikin lehtereillä. Jallun mieleen on jäänyt Vitosen kauden peli TahVea vastaan, kun peli päättyi heti alkamisensa jälkeen, kun seitsemäållä pelaajalla aloittaneen vastustajan pelaaja näytteli loukkaantunutta eikä näin ollen tahmelalaisjoukkueella ollut riittävästi pelaajia ottelun läpivientiin. Surkuhupaisa ottelu vislattiin siis heti kättelyssä TamU-K:n 3–0 luovutusvoitoksi.

Vastapainoksi Wiss on nähnyt Pyynikillä myös esimerkiksi mahtavatunnelmaisia paikallisotteluja. Edellistä paikallispeliä Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan hän oli myös katsomassa Kaupissa. TamUn joukkueessa on Wissille monta Tampereen vuosilta tuttua pelaajaa.

Vaikka pistesarake näyttää vielä laihalta, on Wissillä kova luotto omaan joukkueeseen.

”Tämä on ollut hyvin erilainen kevät, kun vierasotteluja on ollut paljon. Pelaajien terveystilanne on hyvä ja he ovat hyvässä vireessä. Ehkä on ollut ottelutuntumasta tai henkisestä kantista kiinni, että ei olla saatu sitä vielä pisteiden muodossa materialisoitumaan.”

Ilkeä joukkue tilattu keskiviikoksi

Jarkko Wiss ja TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa tuntevat toisensa pitkältä ajalta, sillä he pelasivat junioreissa ja TPV:n edustuksessa useamman vuoden samaan aikaan. Entiset pelikaverit ovat olleet vuosien mittaan yhteyksissä, ja arvontatuloksen selvittyä Wiss soitti heti Listenmaalle. Listenmaa on seurannut Wissin tekemistä ja näkee siinä tiettyjä sapluunoita.

”Jallun pelikirjassa puolustaminen on aina ollut tiivistä, ja vastahyökkäyksiin lähdetään nopeasti.”

TamU palasi sunnuntaina voittokantaan vietyään äitienpäivän ottelun nimiinsä tiukoin 2–1. Listenmaa oli tyytyväinen erityisesti omaan pallolliseen pelaamiseen.

”Pelinrakentelussa oltiin Pallo-Iiroja vastaan hyvällä tasolla. Sitä kun saadaan jalostettua murtautumisvaiheeseen niin hyvä tulee.”

Vuodenaikaan nähden kuumissa olosuhteissa pelatun pelin jälkeen TamUlle jäi vain lyhyt palautuminen ennen keskiviikon koitosta. Eilen TamU pitikin palauttavan harjoituksen, jossa isossa osassa on sunnuntain pelin perkaaminen sekä videopätkät Interin pelaamisesta. Vaikka vastassa onkin liigajoukkue, peruskuviot pysyvät samoina, vaikka Listenmaa ounasteleekin, että Interiä vastaan voidaan joutua puolustamaan tavallista syvemmältä.

Listenmaa korostaa erityisesti ottelun alun tärkeyttä.

”Heillä on pieni tappioputki takana, niin itseluottamus ei varmaan ole täpissä. Koitetaan olla oikein ilkeä joukkue keskiviikkona.”

Kaikkinensa Listenmaa odottaa innolla keskiviikkoa kuten varmasti koko sininen seurayhteisö.

”Päästään ilman paineita nauttimaan tilanteesta ja tapahtumasta. Koitetaan saada hyvät bileet pystyyn Kauppiin.”

Jos et ehdi otteluun paikan päälle, Ruutu näyttää ottelun. Suora lähetys alkaa haastatteluilla klo 17.50.

Otteluisäntinä Pimara ja Provion

Pimara Oy tarjoaa monipuoliset maanrakennustyöt, vesirakentamisen palvelut ja maa-aineskuljetukset, sekä hoitaa ja rakentaa tiet, puistot, kaupunkialueet ja kiinteistöjen ulkoalueet. Ympäri vuoden. Katso: pimara.fi.

Provion Oy on roadshow-rakentamisen ja -markkinoinnin ammattilainen. Provionin tallissa on näyttävä kalusto, valmiit ja muunneltavat rekat ja perävaunut. Avaimet käteen -paketissa saat täyden palvelun suunnittelusta toteutukseen. Katso: provion.fi.

Tervetuloa sinivihreään Kauppiin

Ottelu pelataan Kaupin jalkapallostadionilla keskiviikkona 17.5. klo 18.00 alkaen. Stadionin lipunmyynti ja palvelut aukeavat jo tunti ennen ottelun alkua klo 17.00. Otteluun kannattaa tulla jo hyvisssä ajoin, sillä jonot lippuluukulla kasvavat varmasti pitkiksi ottelu alun lähestyessä.

Liput otteluun maksavat 15 € aikuisilta ja 10 € alennusryhmiltä. Alennusryhmiin kuuluvat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varushenkilöt ja eläkeläiset. TamU-junioripelaajilla, valmentajilla sekä aikuispelaajilla on vapaa pääsy otteluun. Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä, ja ennakkolippu kannattaa hankkia lippujonon välttämiseksi.

VIP-lippuja on myytävänä TamU-kaupassa ja myös stadionin lipunmyynnissä jos niitä ei myydä ennakkoon loppuun. VIP-lipun hinta on 50 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 35 €:n lisähintaan. Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa.

Suomen Cupin ottelussa VIP-vieraita palvelee hulppea VIP-rekka, jonka toimittaa otteluisäntänä yhdessä Pimara Oy:n kanssa toimiva Provion Oy. Lisäksi ennen ottelun alkua molempien joukkueiden päävalmentajat eli Jukka Listenmaa ja Jarkko Wiss ovat haastateltavana VIP-alueella. Ottelun aikana VIP-rekan kyljessä olevalla näytöllä näkyy Ruudun suora ottelulähetys, joten anniskelualueella vieraillessa ei tarvitse jättää hetkeäkään ottelusta näkemättä. Kiitokset Ruudulle yhteistyöstä!

Grillipisteellä on tarjolla Tapolan grillimakkaraa ja vegaanisena vaihtoehtona myös Vegemin makkaroita. Myös Finesportsin pelialue palvelee erityisesti lapsia. Kannattajatuotteiden myyntipisteellä on tarjolla uusia TamU-huiveja ja uusia sinisiä ja vihreitä TamU-pyyhkeitä, jotka on jälleen toimittanut Lapuan Kankurit.

Kotiyleisölle on tarjolla kaksi anniskelualuetta, joista toinen on tutussa paikassa stadionin perällä, ja toinen heti stadionin sisäänkäynnin luona kentän laidalla. Vieraskannattajille on oma anniskelukatsomonsa. Anniskelusssa on tarjolla ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn juomia.

Paikalle pääsee monin tavoin. Ratikan linja 1 tuo suoraan Kauppiin, autoilijat voivat pysäköidä alueella olevaan Finnparkin parkkihalliin ja lisäksi paikalle pääsee esimerkiksi Tierin sähköpotkulaudoilla.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Tuomiokirkonkadulla sijaitseva Red Lion. Ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Damissa Tammerkosken laidalla.

Ottelutapahtumien tarkempi info on kerätty omalle sivulleen: tampereunited.fi/ottelutapahtumat-2023

Tervetuloa Kaupin jalkapallostadionille!

Vielä kannattaa hankkia kausikortti

Kausikortin voi edelleen ostaa TamU-kaupasta. Kuluvalla viikolla ostetut kausikortit ovat noudettavissa ottelun lipunmyynnistä, ja kausikortin voi ostaa myös lipunmyyntipisteeltä. Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joihin on paketoitu mukaan myös TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Kausikortti maksaa 90 € aikuisilta ja 65 € alennusryhmiltä. Kausari kattaa kaikki 9 jäljellä olevaa kotiottelua Kakkosen B-lohkossa sekä kaikki jäljellä olevat Suomen Cupin kotiottelut. Mahdolliset nousukarsintojen kotiottelut kuuluvat niin ikään kausikorttiin.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2