10.7.2020

 
 

Kurssin käännös haussa Peli-Tovereita vastaanMollivoittoisesti käynnistynyt kausi 2020 jatkuu lauantaina Pyynikillä, tällä kertaa vierasjoukkueena. Illan isäntä Tampereen Peli-Toverit on järjestänyt Sinipaitojen ystävien iloksi kotoisalle Pyynikille ottelutapahtuman ja Unitedin kannattajat pääsevät tukemaan omiaan vieraissa kotona kohti kauden avausvoittoa.

Jos miettii, kuinka vahvalla joukkueella TamU lähti kauteen tai kuinka paljon maalipaikkoja on saatu luotua kolmeen ensimmäiseen peliin, tuntuu käsittämättömältä, että kasassa on kolmen ottelun jälkeen vain yksi piste. Jalkapallo on kuitenkin taidon, fysiikan ja taktiikan lisäksi myös sattuman peli. Se onkin osaltaan pelin suola Рotteluita ei voiteta paperilla eikä voittajaksi aina nouse parempi joukkue, minkä TamU on saanut alkukaudesta karvaasti kokea. Eroa sarjakärkeen on kertynyt jo kahdeksan pistettä, joten jos noususta haluaa edes haaveilla, ei harha-askeliin ole tässä kohtaa enää varaa.

Lauantaina on jälleen uusi mahdollisuus kääntää kauden kurssi, kun TamU lähtee tutulle Pyynikin urheilukentälle tällä kertaa poikkeuksellisesti vierasjoukkueena. Ottelua isännöi Tampereen Peli-Toverit, joka on rakentamassa pelin ympärille kunnon tapahtumaa esiintyjineen ja anniskeluineen. TP-T on aloittanut kauden voittamalla Unitedin viime lauantain vastustajan Tampereen Kisatoverit ja häviämällä Janakkalan Pallolle sekä Nokian Palloseuralle.

Amurin Arsenaali -lempinimell√§ kulkeva kotijoukkue on Sinipaidoille tuttu jo harjoituskaudelta, jolloin joukkueiden v√§lill√§ pelattiin kaksi ottelua. Ensimm√§isen TP-T vei nimiins√§ 2‚Äď1, ja toisessa TamU oli vahvempi lukemin 1‚Äď0.¬† Vaikka TamUlla oli viel√§ kev√§ttalven peleiss√§ joukkueen rakentaminen pahasti kesken, vaikeudet n√§iss√§ otteluissa antanevat viitett√§ tulevasta, ja my√∂s lauantaille on odotettavissa kova vastustaja, joka ei tule antamaan mit√§√§n ilmaiseksi. T√§m√§n tiet√§√§ my√∂s Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa.

”Tiukka on matsi taas tulossa. Vastustajalla on hyvi√§ pelaajia varsinkin hy√∂kk√§yssuuntaan”, kiteytt√§√§ Listenmaa.

Tällaisia pelaajia, joita Peli-Toverien joukkueesta voi ennakkoon nostaa vaarallisina pelaajana esiin, ovat laitamenijä Timo Lekkermäki sekä kokenut kettu Jan Kulokorpi, joka on alkukaudesta osunut jo kahdesti verkon perukoille. Niin ikään kaksi maalia on kerännyt hyökkääjä Kasper Sola, joka pääsi rokottamaan Sinipaitoja myös helmikuun harjoitusottelussa.

Tampere Unitedin kannalta katsoen on todennäköisyyksien puolesta palkinnon lopulta tultava, jos vain maalipaikkoja saadaan luotua hyvään tahtiin edellisten otteluiden tapaan. Lauantaina takuulla nälkäiset Sinipaidat hakevat avausvoittoa ja uutta alkua kaudelle. Jukka Listenmaan mukaan mitään taikatemppuja voittoon ei tarvita.

”Ehk√§ kokoonpanoon tulee pient√§ muutosta, mutta mit√§√§n isoa myllerryst√§ ei tehd√§. T√§ytyy kumminkin luottaa tilastoihin ja matematiikkaan sen verran, ett√§ tehot rupeavat l√∂ytym√§√§n. Lauantaina meid√§n teemana on yritt√§√§ nopeuttaa pelaamista ja pyrit√§√§n p√§√§sem√§√§n vastustajan linjan taakse”, Listenmaa raottaa.

Ensimmäistä kauttaan Tampere Unitedin puolustuslinjassa luutiva Severi Kankkunen yhtyy päävalmentajan näkemykseen, että tulokset kyllä vielä kääntyvät.

”Kyll√§ alkuviikosta oli viel√§ varmaankin se lauantain pettymys p√§√§llimm√§isen√§, mutta eip√§ siin√§ auta kuin k√§√§nt√§√§ katseet ja fokus tulevaan peliin. Torstaina meill√§ oli jo hyv√§ meno treeneiss√§!” Kankkunen kertoo.

”Totta kai se tuntuu turhauttavalta, kun me saadaan peleiss√§ se 20 paikka ja vastustaja sen 1‚Äď2 joista iskee sen h√§kin. Oman p√§√§n kulmapotkuissa pit√§√§ olla vaan tarkempana vastustajan seuraamisessa ja tietenkin tilanteet pelattava loppuun, ettei vastustaja p√§√§se kakkospalloista tai irtopalloista iskem√§√§n”, painottaa Kankkunen.

Roope Kostiainen sivussa vanhaa seuraansa vastaan

Jukka Listenmaan luetellessa lauantain poissaolijoita, nousee yksi nimi erityisesti esiin. Edellisessä ottelussa TKT:ta vastaan kliinisesti viimeistellyt Roope Kostiainen on sivussa, eikä näin pääse kohtaamaan vanhaa seuraansa.

”Poissa on t√§ll√§ tietoa Roope Kostiainen, Oskari Korpinen ja Arttu Huovila. Kahdella ensimm√§isell√§ on jalkavamma ja Artulla ty√∂este”, raottaa Listenmaa joukkueen terveystilannetta my√∂h√§√§n torstai-iltana.

Tuloksellisesti vaikean alkukauden j√§lkeen TamU tarvitsee kaiken mahdollisen tuen, joten tule sin√§kin lauantaina Pyynikille kannustamaan Sinipaidat voittoon! Ottelu alkaa Pyynikill√§ kello 17.00, ja anniskelualue sek√§ muut palvelut aukeavat klo 16.00. TP-T veloittaa ottelulipuista 5 ‚ā¨. Twitterseuranta palvelee heit√§, jotka eiv√§t lauantaina paikan p√§√§lle syyst√§ tai toisesta p√§√§se, mutta TamU-TV ei ole t√§ss√§ ottelussa mukana.