Kurssin käännös haussa Peli-Tovereita vastaan

10/07/2020
Otteluennakko

Mollivoittoisesti käynnistynyt kausi 2020 jatkuu lauantaina Pyynikillä, tällä kertaa vierasjoukkueena. Illan isäntä Tampereen Peli-Toverit on järjestänyt Sinipaitojen ystävien iloksi kotoisalle Pyynikille ottelutapahtuman ja Unitedin kannattajat pääsevät tukemaan omiaan vieraissa kotona kohti kauden avausvoittoa.

Jos miettii, kuinka vahvalla joukkueella TamU lähti kauteen tai kuinka paljon maalipaikkoja on saatu luotua kolmeen ensimmäiseen peliin, tuntuu käsittämättömältä, että kasassa on kolmen ottelun jälkeen vain yksi piste. Jalkapallo on kuitenkin taidon, fysiikan ja taktiikan lisäksi myös sattuman peli. Se onkin osaltaan pelin suola – otteluita ei voiteta paperilla eikä voittajaksi aina nouse parempi joukkue, minkä TamU on saanut alkukaudesta karvaasti kokea. Eroa sarjakärkeen on kertynyt jo kahdeksan pistettä, joten jos noususta haluaa edes haaveilla, ei harha-askeliin ole tässä kohtaa enää varaa.

Lauantaina on jälleen uusi mahdollisuus kääntää kauden kurssi, kun TamU lähtee tutulle Pyynikin urheilukentälle tällä kertaa poikkeuksellisesti vierasjoukkueena. Ottelua isännöi Tampereen Peli-Toverit, joka on rakentamassa pelin ympärille kunnon tapahtumaa esiintyjineen ja anniskeluineen. TP-T on aloittanut kauden voittamalla Unitedin viime lauantain vastustajan Tampereen Kisatoverit ja häviämällä Janakkalan Pallolle sekä Nokian Palloseuralle.

Amurin Arsenaali -lempinimellä kulkeva kotijoukkue on Sinipaidoille tuttu jo harjoituskaudelta, jolloin joukkueiden välillä pelattiin kaksi ottelua. Ensimmäisen TP-T vei nimiinsä 2–1, ja toisessa TamU oli vahvempi lukemin 1–0.  Vaikka TamUlla oli vielä kevättalven peleissä joukkueen rakentaminen pahasti kesken, vaikeudet näissä otteluissa antanevat viitettä tulevasta, ja myös lauantaille on odotettavissa kova vastustaja, joka ei tule antamaan mitään ilmaiseksi. Tämän tietää myös Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa.

”Tiukka on matsi taas tulossa. Vastustajalla on hyviä pelaajia varsinkin hyökkäyssuuntaan”, kiteyttää Listenmaa.

Tällaisia pelaajia, joita Peli-Toverien joukkueesta voi ennakkoon nostaa vaarallisina pelaajana esiin, ovat laitamenijä Timo Lekkermäki sekä kokenut kettu Jan Kulokorpi, joka on alkukaudesta osunut jo kahdesti verkon perukoille. Niin ikään kaksi maalia on kerännyt hyökkääjä Kasper Sola, joka pääsi rokottamaan Sinipaitoja myös helmikuun harjoitusottelussa.

Tampere Unitedin kannalta katsoen on todennäköisyyksien puolesta palkinnon lopulta tultava, jos vain maalipaikkoja saadaan luotua hyvään tahtiin edellisten otteluiden tapaan. Lauantaina takuulla nälkäiset Sinipaidat hakevat avausvoittoa ja uutta alkua kaudelle. Jukka Listenmaan mukaan mitään taikatemppuja voittoon ei tarvita.

”Ehkä kokoonpanoon tulee pientä muutosta, mutta mitään isoa myllerrystä ei tehdä. Täytyy kumminkin luottaa tilastoihin ja matematiikkaan sen verran, että tehot rupeavat löytymään. Lauantaina meidän teemana on yrittää nopeuttaa pelaamista ja pyritään pääsemään vastustajan linjan taakse”, Listenmaa raottaa.

Ensimmäistä kauttaan Tampere Unitedin puolustuslinjassa luutiva Severi Kankkunen yhtyy päävalmentajan näkemykseen, että tulokset kyllä vielä kääntyvät.

”Kyllä alkuviikosta oli vielä varmaankin se lauantain pettymys päällimmäisenä, mutta eipä siinä auta kuin kääntää katseet ja fokus tulevaan peliin. Torstaina meillä oli jo hyvä meno treeneissä!” Kankkunen kertoo.

”Totta kai se tuntuu turhauttavalta, kun me saadaan peleissä se 20 paikka ja vastustaja sen 1–2 joista iskee sen häkin. Oman pään kulmapotkuissa pitää olla vaan tarkempana vastustajan seuraamisessa ja tietenkin tilanteet pelattava loppuun, ettei vastustaja pääse kakkospalloista tai irtopalloista iskemään”, painottaa Kankkunen.

Roope Kostiainen sivussa vanhaa seuraansa vastaan

Jukka Listenmaan luetellessa lauantain poissaolijoita, nousee yksi nimi erityisesti esiin. Edellisessä ottelussa TKT:ta vastaan kliinisesti viimeistellyt Roope Kostiainen on sivussa, eikä näin pääse kohtaamaan vanhaa seuraansa.

”Poissa on tällä tietoa Roope Kostiainen, Oskari Korpinen ja Arttu Huovila. Kahdella ensimmäisellä on jalkavamma ja Artulla työeste”, raottaa Listenmaa joukkueen terveystilannetta myöhään torstai-iltana.

Tuloksellisesti vaikean alkukauden jälkeen TamU tarvitsee kaiken mahdollisen tuen, joten tule sinäkin lauantaina Pyynikille kannustamaan Sinipaidat voittoon! Ottelu alkaa Pyynikillä kello 17.00, ja anniskelualue sekä muut palvelut aukeavat klo 16.00. TP-T veloittaa ottelulipuista 5 €. Twitterseuranta palvelee heitä, jotka eivät lauantaina paikan päälle syystä tai toisesta pääse, mutta TamU-TV ei ole tässä ottelussa mukana.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2