26.3.2017

 
 

Kultsu kumoon Kalatsevin maaleillaTampere United otti harjoituskauden viimeisest√§ halliottelusta mukavan 3‚Äď1 (1‚Äď1) -voiton Kultsu FC:st√§. Vaikka ottelun alku oli Sinipaidoille vaikea ja vieraat ehtiv√§t 0‚Äď1-johtoonkin, toisella puoliajalla parantunut peli riitti voittoon. Ottelun ehdoton hahmo oli Niclas Kalatsev, joka teki kaksi ensimm√§ist√§ maalia komeilla kaukolaukauksilla ja sy√∂tti ottelun loppuhetkill√§ viel√§ Tuomas Alasen puskeman 3‚Äď1-maalin.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen oli vierasjoukkueen hallintaa. Tästä saatiin ensimmäisiä merkkejä jo ottelun ensimmäisellä minuutilla, kun laitapuolustaja Artem Kulesha pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, ja pallo kieri vain niukasti takatolpan ohi. Toisessa päässä hyökkäykset jäivät yksittäisiksi kärkipelaaja Roope Kostiaisen pistoiksi, eikä tämä aktiivisuudestaan huolimatta saanut vaarallisia laukauksia maalia kohti.

Roope Kostiainen pelasi vahvan ensimmäisen puoliajan.

Roope Kostiainen pelasi vahvan ensimmäisen puoliajan.

Testipelaaja Leroy Maluka pelasi täydet minuutit.

Testipelaaja Leroy Maluka pelasi täydet minuutit.

Harjoituskauden aiemmista otteluista poiketen TamU ei päässyt ottelun ensimmäisellä puoliajalla prässäämään korkealta. Sinipaitojen hyökkäyspeli perustui pitkien hyökkäyksien sijaan nopeisiin vastaiskuihin, ja liian usein Kultsun korkea prässi pakotti kotijoukkueen pelaajat huonoihin ratkaisuihin pallon kanssa.

Maalihanat aukesivat pian puolen tunnin täyttymisen jälkeen, ja ensin asialla oli Kultsu. Niko Lohen antama vapaapotku jäi pyörimään rangaistusalueelle, jossa Kultsu-pelaaja sai tökättyä pallon alaspäin vapaaseen vetopaikkaan Giorgi Ositashvilille. Liigassakin KTP:n riveissä vain pari vuotta sitten pelannut georgialainen ei avopaikan tullen erehtynyt, vaan tälläsi pallon Juuso Auvisen ulottumattomiin maalin yläkulmaan.

Giorgi Ositashvili tekee 0‚Äď1-maalin.

Giorgi Ositashvili tekee 0‚Äď1-maalin.

TamU tasoitti pelin vain viitisen minuuttia takaiskumaalin j√§lkeen. Konsta Raittista rikottiin muutama metri kuudentoista rajan takana, ja Leroy Maluka sek√§ Niclas Kalatsev aloittivat keskutelun siit√§, kumpi vapaapotkun laukoisi. J√§lkimm√§inen sai tahtonsa l√§pi, ja tykitti pallon hiukan helpon n√§k√∂isesti muurin vierest√§ maalin etukulmaan. N√§in peli oli tasan 1‚Äď1, ja samoissa lukemissa ottelu meni my√∂s tauolle.

Leroy Maluka ja Niclas Kalatsev juonivat 1‚Äď1-tasoitusta.

Leroy Maluka ja Niclas Kalatsev juonivat 1‚Äď1-tasoitusta.

Niclas Kalatsev tekee 1‚Äď1-tasoituksen.

Niclas Kalatsev tekee 1‚Äď1-tasoituksen.

Ottelu kääntyy voitoksi toisella jaksolla

Toisella jaksolla Sinipaitojen piristyneet otteet jatkuivat. Kultsu ei enää prässännyt, ja Sinipaidat pitivät palloa. Parhaat tekopaikat syntyivät pystysyötöistä, joista olivat lähellä maalintekoa testimies Clary Kurs, Riku Oras sekä Tuomas Lehti.

Pian tunnin t√§yttymisen j√§lkeen kotijoukkueen nopea suunnanmuutos petasi johtomaalin. Tuomas Alanen katkaisi sy√∂t√∂n keskialueella ja pelasti nopeasti pystyy Clary Kursille toppareiden eteen. T√§m√§ siirsi kahdella kosketuksella pallon viereens√§ Niclas Kalatseville, jonka kierteinen kaukoveto yll√§tti maalivahti Aatu Lavikaisen t√§ydelliseti. Ansaittu 2‚Äď1-johtomaali oli syntynyt.

Tuomas Lehti yrittää maalintekoa.

Tuomas Lehti yrittää maalintekoa.

Kultsun paras toisen jakson paikka syntyi kun ottelua oli jälljellä vartin verran. Mauno Sirén epäonnistui syötön katkossa, ja Kultsu-hyökkääjä pääsi laukomaan. Ensimmäinen laukaus kuitenkin epäonnistui ja toinenkin jäi sen verran löysäksi, että toppariksi kentälle tullut Antti Haavisto sai siivottua pallon maalin edestä väljemmille vesille.

Hässäkkää Kultsu-maalilla.

Hässäkkää Kultsu-maalilla.

Riku Oras ja Leroy Maluka hakivat toisiaan keskikentällä.

Riku Oras ja Leroy Maluka hakivat toisiaan keskikentällä.

Noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Niclas Kalatsev sai vielä tilaisuuden viimeistellä hattutemppu, kun Topias Järvelän keskitys löysi hänet vapaana takatolpalta. Vaikea laukaus suoraan ilmasta suuntautui kuitenkin melko selvästi maalin yli.

Aivan ottelun loppuminuuteilla Kalatsev paransi kuitenkin tehomerkint√∂j√§√§n, kun h√§n keskitti Leroy Malukan kanssa juonitun kulman j√§lkitilanteessa Tuomas Alasen vapaaseen maalintekopaikkaan. T√§m√§ viimeisteli p√§√§ll√§√§n tutun tehokkaasti loppulukemat 3‚Äď1.

Tuomas Alanen puskee 3‚Äď1-maalin.

Tuomas Alanen puskee 3‚Äď1-maalin.

Kommentit ottelun jälkeen

Ottelu oli erityisen suuri merkkipaalu TamU-kapteeni Eetu Rahkolalle, joka teki paluun pelikent√§lle pitk√§ksi venyneen tauon j√§lkeen. ”Pelaaminen maistui oikein hyv√§lt√§”, kommentoi vajaan 60 minuuttia pelannut Rahkola ottelun j√§lkeisess√§ TamU-TV:n haastattelussa. ”Kuuden kuukauden pelitaukoon n√§hden tuntui hyv√§lt√§ pelata. Yll√§tyin miten hyv√§lt√§ jaloissa tuntui ja happikin kulki ainakin kohtalaisesti.”

Ensimm√§ist√§ kertaa uuden toppariparinsa Mahdi Alin kanssa pelannut Rahkola kommentoi ett√§ yhteisty√∂ss√§ oli viel√§ hakemista. ”Pallollisessa peliss√§ ei l√∂ydetty sy√∂tt√∂suuntia ja pelattiin aika paljon pitk√§√§ alkuun. Aika hyvin kuitenkin pystyttiin pit√§m√§√§n kaveri pois vaaralliselta alueelta. Parannettavaa on, mutta luotan ett√§ se l√§htee toimimaan hyvin”, Rahkola analysoi.

P√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ oli ottelun j√§lkeen mieliss√§√§n siit√§, ett√§ vuoden viimeisest√§ hallipelist√§ saatiin hyv√§ tulos. ”Ottelun alku oli nihke√§, emmek√§ saaneet omaa pelimme luistamaan. Pr√§ssimme ja pelirohkeutemme eiv√§t toimineet, ja kaveri p√§√§sikin johtoon. Pelimme parani jakson loppua kohden, ja tauolla v√§h√§n muutimme pelisysteemi√§mme, ja toinen jakso olikin jo varsin hyv√§√§ peli√§. Ty√∂t√§ on viel√§ paljon, mutta onneksi on viel√§ aikaa. Nyt siirrymme ulkokentille ja p√§√§semme vihdoin reenaamaan koko kent√§ll√§.”

Seuraavan kerran TamU pelaa vasta keskiviikkona 19.4. jolloin edessä on vierasottelu FC Hakaa vastaan Tehtaan kentällä. Tämän jälkeen pelataan vielä harjoitusottelu Järvenpään Palloseuraa vastaan lauantaina 22.4. ennen sarjakauden alkua viikkoa myöhemmin lauantaina 29.4. FC Viikinkien vieraana.