KTP laittaa Sinipaidat kovaan testiin sunnuntaina

23/03/2018
Otteluennakko

Tampere Unitedin harjoitusottelut jatkuvat sunnuntaina korkean profiilin kohtaamisella, kun Ykkösessä ensi kaudella pelaava FC KTP vierailee Pirkkahallissa. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran tammikuun puolessavälissä Kotkassa, ja tuolloin ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Tuo ottelu oli kuitenkin kotkalaisille kauden ensimmäinen harjoitusottelu, joten sunnuntaina vastaan saataneen huomattavasti kovemmassa vireessä oleva kotkalaisnippu.

Viimeisimpänä KTP:n talvivireen on saanut tuta lappenrantalainen Kakkosen joukkue PEPO, jonka kotkalaiset murskasivat parisen viikkoa sitten Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisen kierroksen ottelussa peräti 6–1 (2–1). Suomen Cupissa KTP onkin saanut kovia otteluita, mutta tappiot HJK:lle, HIFK:lle ja FC Hongalle jättivät sen jatkopelien ulkopuolelle.

KTP on hankkinut talven mittaan myös tukun mielenkiintoisia vahvistuksia, joista Tampere Unitedin kannattajille ehdottomasti tutuin ja mielenkiintoisin on Sinipaidoissakin liigaotteluita ja Mestareiden liigan karsintaotteluita kausilla 2008–09 pelannut Chris James. KTP:n kotisivuilla julkaistussa sopimusuutisessa James totesi olevan mukavaa palata Suomeen: ”Tunnen hyvin kulttuurin ja sen miten täällä pelataan jalkapalloa. Halusin tulla takaisin näyttämään osaamistani ja aloittamaan alusta loukkaantumisen jälkeen.”

”Saamme vastaamme erittäin kovakuntoisen KTP:n”, arvioi myös TamU-päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Helmikuussa pelattuun Haka-peliin lähtökohta oli aivan sama, kun vastaan asettui kovassa kunnossa oleva Ykkösen porukka. Silloin rehellisesti sanoen meidän jätkiä jännitti liikaa, ja peli oli myös sen näköistä. Nyt ei tarvitse enää kenenkään jännittää vaan nyt pitää pystyä haastamaan KTP pelillisesti.”

”Olemme hyvällä tiellä ja pelimme on lähtenyt kehittymään pienten muutosten kautta. Kilpailutilanne on varsin kova ja se myös näkyy posiitiivisena asiana reeneissä. Sunnuntaina meidän pitääkin onnistua täydellisesti jokaisella pelin osa-alueella, jotta pystymme saamaan hyvän tuloksen. Tärkein teema varmasti on pelillinen maltti, niin puolustaessa kuin hyökätessäkin. Kun vastassa on näin kova porukka niin silloin pienet virheet näkyvät isoina”, Mäkelä pyörittelee.

Tampere Unitedin poissaolijoiden luettelo on vaihteeksi hiukan pidempi, sillä Mauno Sirén parantelee pientä kolhua, Riku Oras palaa Englannista parin viikon päästä ja Tuomas Lehti pääsee aloittamaan täysipainotteisin harjoittelun vasta huhtikuun lopussa. Lisäksi sairastelun takia peli jää väliin Elias Haralalta, Matias Starkilta, Miro Saariselta ja Ville Kuusiselta. Uusin testipelaaja, Käpylän Pallossa ja PEPOssa viime kaudella pelannut toppari Cherif Ndiaye ei ole sunnuntaina mukana, mutta pelaa näillä näkymin GrIFK-vierasottelussa ensi viikon keskiviikkona.

Ottelussa on myynnissä uusia Tampere Unitedin 20-vuotisjuhlakauden huiveja. Fanituotteiden myyntipiste sijaitsee katsomossa kuuluttamon vieressä, ja siellä on myynnissä myös kausikortteja. Huivien hinta on 20 €, ja kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti. Kausikortin voi maksaa myös Smartumin liikuntaseteleillä tai Smartum Saldolla. Tervetuloa ostoksille!

PääkatsomoKannattajakatsomo
Aikuiset90 €65 €
Alennusryhmät65 €45 €

Kun TamU ja FC KTP kohtasivat edellisen kerran Pirkkahallissa, ottelu päättyi Sinipaitojen 5–0-voittoon, ja TamU-TV:n kuvaama erikoinen oma maali levisi kansaivälisissäkin medoissa. Sunnuntaina TamU-TV on jälleen paikalla, ja suora ottelulähetys alkaa klo 18.10. Onnistuneen joukkorahoituskampanjan turvin hankittavasta kalustosta käytössä on tällä haavaa vasta uusi kamera, mutta pelkästään tämän pitäisi parantaa lähetyksen laatua silminnähden. Ottelun selostaa Manu Haapalainen ja kommentaattorina debytoi Riku Jussila.

Itse ottelu on merkitty alkavaksi klo 18.15, mutta todennäköisesti joukkueet sopivat aloituksesta viisi minuuttia kenttävuoron alkamisen jälkeen eli klo 18.20. Tule sunnuntai-iltana mukaan Pirkkahallin tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49