Kovavireinen TamU lähtee Kauniaisiin piste­jahtiin

10/06/2022 TamU
Otteluennakko

Kolmen pelin kotipeliputken jälkeen Sinipaidat lähtee taas tien päälle, ja sunnuntaina suuntana on Kauniainen. Viime sunnuntain VJS-voiton myötä TamUn tappioton putki on kasvanut jo viiden ottelun mittaiseksi. Joukkueet ovat aiemmin kohdanneet kaudella 2019, jolloin TamU voitti vierasottelun Kauniaisissa ja kotona Pyynikiillä pelattiin tasan.

GrIFK – TamU

  • Vastassa kokenut joukkue, jossa on edelleen paljon samoja pelaajia, jotka olivat mukana edellisissä otteluissa kaudella 2019.
  • Toni Toijala on pelikiellossa korttitilin täytyttyä. Kuka nousee avaukseen?
  • TamU on päästänyt kahdessa edellisessä ottelussa kaksi maalia. Miten puolustus tilkitään?

Meillä tulee kolme peliä tiiviiseen tahtiin, niin pitää miettiä peluutusta myös pidemmällä tähtäimellä. Varmasti tulee rotaatiota.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Odotuksena tulevaan peliin on voitto ja peliesityksen parantaminen joukkueena. Vaikka pisteitä on tullut, pelin taso ei ole vielä sitä, mihin pystytään.

- Antti Kuusinen
Maalivahti

Ennen kauden alkua Tampereen ulkopuolella ei juuri uskottu TamUn suorityskykyyn, mutta alkukaudesta Sinipaidat ovat laittaneet epäilijöille jauhot suuhun. Edellinen ja sarjakauden ainoa tappio kärsittiin Porissa huhtikuussa, ja sen jälkeen saldona on ollut neljä voittoa ja tasapeli. Mikäli Ilves-Kissat ei voita lauantaina omaa otteluaan, on TamUlla sunnuntaina mahdollisuudet siirtyä sarjan kärkeen.

Vastassa kokenut ja taitava joukkue

Kotijoukkue Grankulla IFK:n alkukausi on ollut tasainen, eikä putkia ole päässyt syntymään, kun voittoja on seurannut tappio ja toisinpäin. Tehtyjä ja päästettyjä maalejakin on molempia kertynyt yksitoista.

TamUn kannattajille tutuin pelaaja vastustajan riveissä on Sinipaitoja aiemmin edustanut Omar Khary, joka on avannut jokaisen GrIFK:n ottelun tähän mennessä. Nimekkäin pelaaja Kauniaisten nipussa on kuitenkin Juha Hakola, joka pelasi vielä kaudella 2019 Hongassa Veikkausliigaa, ja mahtuupa miehen ansioluetteloon myös yksi esiintyminen Huuhkajien riveissä. Granin runkomiehiin Hakola ei kuitenkaan ole tällä kaudella lukeutunut, sillä hän on kirjauttanut kahdessa ottelussa yhteensä 57 minuuttia.

Huomionarvoinen pelaaja on myös Petter Meyer, jolla on käynnissä jo yhdestoista kausi Kauniaisissa. Miehellä kuitenkin löytyy GrIFK:ta edeltävältä ajalta myös vino pino veikkausliigaotteluita FF Jaron paidasta. Edellisissä kahdessa ottelussa Meyer on tehnyt maalit sekä EPS:ää että Klubi 04:ää vastaan.

TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa ennustaa kovaa kamppailua sunnuntaille.

”Tulee vastaan erittäin kokenut joukkue, jossa on paljon pelejä alla Kakkosesta ja ylempää. Taitoa löytyy paljon. Jos annetaan tilaa, niin vaikeaa tulee eli pyritään pitämään tempoa ja prässiä yllä”, Listenmaa maalailee.

Kauniaisiin on tullut TamUn viime vierailun jälkeen tekonurmi, joten alusta pysyy Sinipaidoille tuttuna.

Vaikka tulosta on tullut, parempaan on varaa

TamUn alkukauden syömähammas on ollut Toni Toijala, joka viidellä maalillaan ja neljällä syötöllään hätyyttelee lohkon maalitilaston kärkeä. Tilastomerkintöjä on zlatanmaisen taitavalla pelurilla kertynyt myös varoitustilastoon, ja VJS-ottelussa tullut neljäs kortti tarkoittaa huilivuoroa sunnuntaina.

TamU saa kuitenkin onneksi riveihinsä taas mm. Roope Kostiaisen ja Eric Bullockin eli tulivoimaa pitäisi löytyä hyökkäyspäästä ilman Toijalaakin. VJS-ottelussa Topias Järvelä antoi hyvät näytöt hyökkääjänä, ja lisäksi sekä Farhad Rahimi että Arttu Raittinen saivat hyviä minuutteja alleen, ja ovat hyviä vaihtoehtoja kärkeen. Kierrätystä joka tapauksessa tarvitaan, sillä TamUlla on edessä tiukka ottelurupeama, sillä yhdeksään päivään on tulossa kolme ottelua.

”Materiaali on hyvällä mallilla. Meillä tulee kolme peliä tiiviiseen tahtiin, niin pitää miettiä peluutusta myös pidemmällä tähtäimellä. Varmasti tulee rotaatiota”, Listenmaa ennakoi.

”Pallollista pelaamista pitää saada vielä paremmalle tolalle. Harjoituksissa on onneksi ollut hyvin porukkaa, niin ollaan päästy sitä työstämään”, Listenmaa sanoo.

Maalivahti Antti Kuusinen teki loukkaantumisen jälkeen paluun Sinipaitojen maalille, kun Aapo Sipponen loukkasi itseään VJS-ottelussa ja joutui tulemaan tauolla vaihtoon. Kuusinen arvioi pelikuntonsa olevan taas sataprosenttinen, ja vaivannut reisi on saatu nopeasti taas terveeksi.

”Hyvältä tuntui pelaaminen, varsinkin vähän pidemmän tauon jälkeen tuntui korostetun hyvältä”, Kuusinen kertoo.

Sunnuntain peliin Kuusinen lähtee voitto mielessään.

”Odotuksena tulevaan peliin on voitto ja peliesityksen parantaminen joukkueena. Vaikka pisteitä on tullut, pelin taso ei ole vielä sitä, mihin pystytään”, Kuusinen arvioi.

Ottelu Grankulla IFK:ta vastaan potkaistaan käyntiin sunnuntaina 12.6. klo 18.30 Kauniaisten keskuskentällä, jota paikalliset kutsuvat Bemböle Roadiksi. Ottelusta ei ole tulossa minkäänlaista suoraa lähetystä, mutta ottelua seurataan tutusti TamUn twitter-tilillä ja Instagram storyssa.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49