Kovavireinen FC Honka Akatemia seuraavana kantona kaskessa

03/08/2022 TamU
Otteluennakko

Heikomman jakson keskellä painiskeleva Tampere United saa torstaina Pyynikin urheilukentällä vastaansa ehkä sarjan kuumimman joukkueen, kun huippuvireinen FC Honka Akatemia saapuu vierailulle. Vastus on kivikova, joten helppoa voittokantaan palaaminen ei tule olemaan. Ottelu on osa Tampereella torstaina vietettävää Tapahtumien Yötä, ja sen jälkeen Pyynikillä jatketaan Yöfutis-turnauksen parissa.

TamU – FC Hona Akatemia

  • Tapahtumien Yön ottelu on samalla ensimmäisen sarjakierroksen rästiottelu, eli joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran tällä kaudella.
  • TamU painiskelee tappioputken kanssa, ja FC Honka akatemia on sitävastoin viimeaikoina kulkenut pääasiassa voitosta voittoon.
  • Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä viidentenä ja kuudentena viiden pisteen päässä ottelun enemmän pelanneesta sarjakärjestä.

Honka Akatemia pelaa varmaan sarjan parasta futista. Heillä on selkeä lyhytsyöttöön perustuva suunnitelma ja se toteutetaan hyvin.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Pitää keksiä lääkkeet vastustajan kovaan tempoon. Vielä on mietinnän alla, vetäydytäänkö vai yritetäänkö ylhäältä riistoa.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Kyllä meillä on ollut paikat tehdä riittävästi maaleja. Ripaus luovuutta viimeisellä kolmanneksella, ja vielä kun pystytään puolustamaan tiiviimmin, niin juna palaa takaisin raiteilleen.

- Eric Bullock
Hyökkääjä

Uusi kuukausi ja uusi suunta? Heinäkuu oli Tampere Unitedille synkeä kuukausi, sillä neljästä ottelusta Sinipaidat keräsivät vain yhden pisteen. Kolmen ottelun tappioputken jälkeen TamUn kannattajat toivovat hartaasti, että elokuu toisi mukanaan parempia aikoja.

Viime perjantaina TamU isännöi Pyynikillä Musan Salamaa, ja ottelu toisti useiden tämän kauden tappio-otteluiden kaavaa: ensin Sinipaidat siirtyvät johtoon, mutta vastustaja tulee nopeasti tasoihin ja ohi, eikä loppukiri tuota tulosta. 

Murheellisesta heinäkuusta huolimatta TamU on yhä hyvissä asemissa äärimmäisen tasaisessa Kakkosen B-lohkossa. Vaikka TamU on tippunut lohkon sijalle kuusi, matkaa sarjaa johtavaan ja ottelun enemmän pelanneeseen Ilves-Kissoihin on vain viisi pistettä. Kaikki on siis edelleen omissa käsissä. Samoissa pisteissä mutta paremmalla maalierolla viidentenä majailee juuri FC Honka Akatemia, joten torstaina on mahdollisuus ohittaa espoolaiset sekä myös SalPa ja Klubi 04.

Torstaina vastaan asettuva FC Honka Akatemia onkin lohkon joukkueista ainoa, jota TamU ei vielä ole tällä kaudella kohdannut. Edellisen ja ainoan kerran joukkueet kohtasivat kaudella 2019 Kakkosessa, jolloin molemmat voittivat kotiottelunsa lukemin 2–1. TamUn voitto tuli surullisesti sujuneen kauden päättäneessä ottelussa, joten sarjasta putoamisesta huolimatta Kakkosen taival päättyi silloin voittotunnelmiin. 

Paljon on vettä virrannut edellisten FC Honka Akatemia -kohtaamisten jälkeen. Tapiolan vierasottelussa komean kaukomaalin silloin laukonut Ali Aitbenzanzoun on TamUn edustusringistä Arttu Mätön lisäksi ainoa tuolta kaudelta jäljellä oleva pelaaja. FC Honka Akatemiassa on niin ikään akatemiajoukkueille tyypilliseen tapaan ollut paljon vaihtuvuutta kausien välillä.

FC Honka Akatemia vahvassa kesävireessä

FC Honka Akatemia oli alkukaudesta varsinainen tasapeliautomaatti, sillä ensimmäisestä seitsemästä ottelusta risti olisi ollut peräti viisi kertaa oikea vedonlyöntivalinta. Tasapeleistä kolme päättyi runsasmaalisiin 3–3-lukemiin. Viime sunnuntaina FC Honka Akatemia hävisi sarjaa johtavalle Ilves-Kissoille 1–0, mutta sitä edelsi viiden ottelun voittoputki. Espoolaiset ovat olleet kesän vahvassa vireessä, joten kuntopuntarit ovat joukkueilla hyvin vastakkaiset ennen torstain ottelua.

FC Honka Akatemian tehokkain pelaaja tällä kaudella on ollut kymmenessä ottelussa seitsemän osumaa viimeistellyt Daniel Heikkinen. Hongan edustuksessakin liigaminuutteja maistamaan päässyt Heikkinen ei kuitenkaan uhkaa torstaina Sinipaitojen puolustusta, sillä hän siirtyi heinäkuussa PEPOn riveihin pelaamaan Ykköstä. Usea FC Honka Akatemian pelaaja on päässyt ainakin kokeilemaan liigaringissä, mutta kovin säännönmukaista pelaajien kierrättäminen edustuksen ja akatemiajoukkueen välillä ei ole. Joukkueesta voi nostaa esiin Chris Ottian, joka valittiin U18-poikamaajoukkueessa talven Baltic Cupin parhaaksi pelaajaksi.

Vaikka FC Honka Akatemia tuleekin tällä kaudella ensimmäistä kertaa vastaan, on TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa nähnyt joukkueelta useamman ottelun.

”Honka Akatemia pelaa varmaan sarjan parasta futista. Heillä on selkeä lyhytsyöttöön perustuva suunnitelma ja se toteutetaan hyvin. He murtavat linja kerrallaan vastustajan muotoa. Kissat-pelistäkin he olisivat ansainneet kotiinviemisiä”, Listenmaa pohtii.

Puolustuksen kautta kurssin käännökseen

Torstain peli aloittaa TamUlla putken, jossa puolentoista viikon sisään Sinipaidat kohtaavat lohkon kaikki nuorisojoukkueet eli FC Honka Akatemian lisäksi HJK Klubi 04:n ja Ilveksen kakkosjoukkueen.

”Tulee kolme peliä, joissa vastustaja tulee pitämään kovaa tempoa. Pitää keksiä lääkkeet siihen. Vielä on mietinnän alla, vetäydytäänkö vai yritetäänkö ylhäältä riistoa”, Listenmaa kertoo.

Kolmen tappion putkessa päävalmentaja Listenmaa korostaa puolustuspelin merkitystä, jotta kurssi saadaan taas käännettyä.

”Koitetaan saada puolustusta tiiviimmäksi, että saataisiin pidettyä taas nollat omissa. Puolustuspelistä kaikki lähtee.”

Ali Aitbenzanzoun on sivussa saatuaan lievän aivotärähdyksen kakkosjoukkueen pelissä. Mauno Sirénin pelikunto on myös vaakalaudalla nilkan pyörähtämisen vuoksi, mutta muuten TamUn pelaajatilanne näyttää hyvältä.

Tällä kaudella kaksi maalia viimeistellyt Eric Bullock näkee, ettei voittojen tielle palaaminen vaadi mitään erikoista, vaan perusjuttujen tekemistä paremmin.

”Kurssi kääntyy omaa peliä kehittämällä ja uskomalla omaan tekemiseen. Kyllä meillä noissa matseissa paikat on ollut tehdä riittävästi maaleja. Ripaus luovuutta viimeisellä kolmanneksella, ja vielä kun pystytään puolustamaan tiiviimmin, niin juna palaa takaisin raiteilleen.”

Hyökkäyspäässä joko hyökkääjänä tai laiturina tutuksi tullut Bullock on kauden mittaan nähty myös puolustavammassa wingbackin roolissa. 

”Ei itselleni ehkä se ominaisin paikka, mutta parhaani olen pyrkinyt siellä antamaan ja ihan hyvin suoriutunut kun vastuuta on tullut”, Bullock pohdiskelee uutta pelipaikkaa.

Yleisö on löytänyt tällä kaudella hyvin Pyynikin lehtereille, ja TamUn kotipelien yleisökeskiarvo alkaa nelosella. Bullockillekin yleisön tuki tuo lisävirtaa.

”Mukavaa, että väki on löytänyt hyvin paikalle ottelutapahtumissa, ja on saatu pelata kannattajille ja muulle yleisölle.”

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä torstaina 4.8. kello 19.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo kello 18.00 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet, anniskelualueet ja Finesportsin pelipiste.

Liput otteluun – nosta ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lippu kannattaa ostaa jo ennakkoon, sillä lippuluukuille muodostuu varmasti pitkät jonot ottelun alun lähestyessä. Ennakkoon lipun voi ostaa Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

Myös VIP-lippuja on myytävänä stadionin lipunmyynnissä. VIP-lipun hinta on 40 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 30 €:n lisähintaan. Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa. Ennen ottelun alkua päävalmentaja Jukka Listenmaa on haastateltavana VIP-alueella.

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vegaanisena vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia, makeisia ja pientä suolaista purtavaa. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo hodarigrillinsä Pyynikille tähänkin otteluun. Tällä kertaa tarjolla on hodari savustetusta raakamakkarasta, raikasta coleslawta ja lämmin cheddarkastike.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue (alaikäiset vain huoltajan seurassa). Tämä anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

Kauden 2022 uutuutena Finesportsin pelialue palvelee kaikenikäisiä lapsista aikuisiin. Pääset nauttimaan erilaisista peleistä ja haasteista. Tarjolla on muun muassa pleikkapelejä ja pöytäfutista. Voit haastaaa pelien yhteydessä kavereita, muita osallistujia tai vaikkapa perheen jäseniä. Samalla pääset pilkistämään e-urheilun maailmaan.

Yöfutis ja happy hour heti ottelun jälkeen

Heti ottelun päätyttyä Pyynikin urheilukentällä alkaa Tapahtumien Yöhön kuuluva Yöfutis-tapahtuma, ja samalla anniskelualueella alkaa tunnin mittainen happy hour, jonka ajan Pyynikin Brewing Companyn tuotteet maksavat 5 € ja Salama Brewing Companyn oluet 7 €. Anniskelualue ja grillipiste palvelevat aina puolille öin saakka.

Yöfutiksessa kahdeksan ennalta ilmoittautunutta harrastejoukkuetta pelaa turnauksen pienillä kentillä pieniin maaleihin. Myös muut voivat halutessaan höntsätä pallon kanssa kentän kaupunginpuoleisessa päädyssä. Lisäksi Finesportsin pelipiste on avoinna koko Yöfutiksen ajan.

Prematchit ja jälkipelit

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Otteluisäntänä Stark Tampere

Otteluisäntänä toimii reilusti rakentajan asialla oleva Stark Tampere.

Suora ottelulähetys tarjolla Aamulehden tilaajille

Aamulehti näyttää ottelun tilaajilleen kello 19 alkaen. Suoran ottelulähetyksen selostaa Lauri Olkkonen. Aamulehden suorat ottelulähetykset löytyvät osoitteesta aamulehti.fi/live. Muut voivat seurata ottelun kulkua Twitterissä uuden @TamU_live -tilin kautta tai Instagramissa Tampere Unitedin storysta.

Jalkapallo on kuitenkin parasta paikan päällä, joten tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

8.8. Klubi 04 - TamU 1 – 1

7.8. Peimari Utd - TamU naiset 0 – 7

13.8. TamU 2 - FC Haka j. 0 – 2

15.8. klo 19 Ilves 2 - TamU

18.8. klo 20 TamU naiset - RaiFU

19.8. klo 19 PJK - TamU 2