Kotivoiton metsästys jatkuu Nokian Palloseuran kohtaamisella

24/07/2020
Otteluennakko

Lauantaina Pyynikillä on tiedossa yksi kauden odotetuimmista otteluista, kun naapurikylän Nokian Palloseura saapuu vierailulle. Sinipaidat etsivät yhä kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Oman mausteensa otteluun tuo toisilleen varsin tutut pelaajat sekä valmentajat.

Päivämäärä 25.7. ympyröitiin isolla, kun uusittu otteluohjelma alkukesästä julkaistiin. Edelliset kohtaamiset Nokian Palloseuran kanssa olivat isojen tunteiden otteluita. Kaudella 2016 Sinipaidat esitti sensaatiomaisen nousun Pyynikillä nousemalla viimeisellä vitosella kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon. Syksyn ottelussa Nokialla Riku Oras viimeisteli lähietäisyydeltä jälleen viime hetken voittomaalin, jonka avulla TamU sai nousun omiin käsiinsä seuraavaan otteluun Ilves-Kissoja vastaan Pyynikille. Ja tämän ottelupallonhan TamU tunnetusti myös käytti hyödykseen.

Paljon on ehtinyt muuttua neljässä vuodessa. Siitä TamUn joukkueesta, joka villitsi Pyynikin ihmenousullaan, on jäljellä enää kapteeni Eetu Rahkola sekä nykyisin valmennuksen puolella vaikuttava Jussi Siltanen. Sen sijaan NoPS vilisee vanhoja TamUlaisia. Nokialaisten päävalmentajana toimii Sinipaitojen syksyn 2015 nousumaalin sankari Markus Halme, joka sittemmin jatkoi vielä joukkueen valmennuksessa. Nyky-NoPSin valmennustiimistä löytyy myös monessa mukana TamUssa ollut Mika Suonsyrjä.

Myös pelaajaliikennettä joukkueiden väliltä löytyy. Vanhoja Tampere Unitedin pelaajia, jotka kantavat nykyisellään nokialaisvärejä ovat Sami Ekmark, Tuomas Lehti, Tommi Ala-Hakuni sekä lähinnä kakkosjoukkueessa pelannut Ville Kuusinen. Lisäksi Aleksi Inkinen, Tuomas Alanen sekä Santeri Salomaa kuuluvat NoPSin pelaajarinkiin, mutta tälle kolmikolle ei ole minuutteja vielä tällä kaudella kertynyt.

Liikennettä on toki ollut myös toiseen suuntaan. Eric Bullock vaihtoi Sinipaitaan kauden kynnyksellä ja odottaa innolla lauantain kohtaamista.

”Onhan se mukavaa kohdata vanha seura ja tuttuja pelaajia. Varmasti itsellä vielä napsun kovempi lataus edellistä seuraa vastaan”, Bullock tunnelmoi.

NoPS on aloittanut sarjan varsin lupaavasti. Viidestä ottelusta pisteitä on kertynyt kahta vaille täydet. Ainoa pistemenetys on tähän mennessä tullut Valkeakoskella Palloseppojen vieraana. Huomionarvoista on, että NoPSille on tehty tällä kaudella vain kolme maalia, joka on ylivoimaisesti vähiten koko sarjassa. Siinä riittää tehtävää oman viimeistelynsä kanssa tuskailleelle Sinipaidoille.

”Varmasti tulee hyvä tasoinen ja tiukka ottelu. NoPSilla on myös hyvä joukkue kasassa, eikä se ihan syyttä vuodesta toiseen ole nousutaisteluissa mukana. Pisteet jäävät tällä kertaa kuitenkin Sinipaitojen pussukkaan”, valaa Bullock uskoa.

Mitään yksiselitteistä syytä Bullock ei osaa antaa sille miksi Tampere Unitedin pistepussin saldo on tällä hetkellä kahdeksan merkintää nokialaisia kevyempi.

”Vaikka ei ihan takki auki olla kauden peleihin lähdetty, on tullut täytenä yllätyksenä, että pisteitä ei ole kertynyt otteluista enemmän. Hyviä juttuja sekä parannettavaa otteluista löytyy, mutta edelleen luottavaisin mielen, että tulokset saadaan käännettyä voitoiksi”, Bullock uskoo.

Listenmaa kaipaa tiiviyttä puolustuspelaamiseen

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa odottaa innolla tulevaa ottelua.

”Nyt ei varmaankaan tule sitä kymmenen pelaajan bussia meille vastaan. Hyvä vain olisi, jos saataisiin siihen peliin virtausta ja sitä kautta hyvä jalkapallopeli”, päävalmentaja asettelee toivomuksiaan.

Myös Listenmaa tiedostaa, että Nokialta tulee taatusti vastaan ryhmä, joka on täynnä näyttämisen halua Pyynikillä.

”Onhan tämä peli NoPSin pojille iso juttu. Kiva päästä heidän tuttuun paikkaan pelaamaan Sinikaartin eteen ja voi olla, että sieltä voi jotain huuteluakin tulla. Varmasti ovat katsoneet tämän pelipäivän tarkasti, kun ohjelma aikanaan tuli.”

Tällä viikolla harjoituksissa on Listenmaan mukaan keskitytty puolustuspelaamiseen. Siihen hän kaipaa vielä lisää tiiviyttä.

”Lauantaina meidän tarvitsee puolustaa vielä paremmin, mitä ollaan tähän mennessä puolustettu. Vastaan tulee laadukas joukkue, ja olemme sitä nyt hioneet, miten puolustus pysyy tiiviinä. Laitammekin kentälle nyt sellaisia pelaajia, joita se puolustaminen oikeasti kiinnostaa”, Listenmaa linjaa.

Päävalmentajan mukaan puolustuspelissä ollaan toki jo menty hyvään suuntaan.

”Nämä kaksi viimeistä peliä ollaan nyt päästy siihen 0,5–1 maalin keskiarvoon omissa, mihin haluankin meidän jatkossa pääsevän.”

TamUn terveystilannetta päävalmentaja avaa sen verran, että Hakim Belbachir on yhä varmuudella sivussa. Samoin Panu Väliaho kuuluu lauantain poissaolijoihin. Torstaina kakkosjoukkueen pelissä jalkaansa satuttaneen Markus Kopfin tilanne on myös yhä auki. Roope Kostiaisen sekä Arttu Haapalan pelaaminen on yhä 50-50, ja tilannetta katsotaan heidän suhteen perjantai-illan harjoitusten jälkeen.

Järjestelyt stadionilla

Lauantai on suuri mahdollisuus Sinipaidoille saada uusi positiivinen lähtö kauteen. Joukkue tarvitseekin kaiken mahdollisen tuen, joten tervetuloa kannustamaan Tampere Unitedia Pyynikille lauantaina 25.7. kello 17.00 alkavaan otteluun. Estyneille tarjolla TamU-TV:tä Juuso Koskisen tulkitsemana sekä twitterseurantaa.

Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla klo 16.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös stadionin palvelut.

Liput otteluun maksavat 8 € aikuisilta ja 5 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet).  Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista. Stadionin lipunmyynnissä on myös saatavilla kausikortteja, joiden hinta on 50 € aikuisilta ja 30 € alennusryhmiltä.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä Pyynikille, ja tarjolla on chili-korianterihodari jonka väliin tulee tzatzikia ja friteerattua sipulia.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn. Anniskelu alkaa klo 16.00 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Koronavirustilanteen takia ottelun yleisömäärä on rajoitettu 460 henkeen. Pyydämme lisäksi ottamaan huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Pidä 1–2 metrin turvavälit stadionilla sekä jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveistä on käytössä vain joka toinen. Perheenjäsenet voivat toki istua lähellä toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Desinfioi kätesi myös ennen grillillä ja muilla myyntipisteillä asiointia ja ruokailua. Käsihuuhdetta on saatavilla.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49