24.7.2020

 
 

Kotivoiton metsästys jatkuu Nokian Palloseuran kohtaamisellaLauantaina Pyynikillä on tiedossa yksi kauden odotetuimmista otteluista, kun naapurikylän Nokian Palloseura saapuu vierailulle. Sinipaidat etsivät yhä kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Oman mausteensa otteluun tuo toisilleen varsin tutut pelaajat sekä valmentajat.

Päivämäärä 25.7. ympyröitiin isolla, kun uusittu otteluohjelma alkukesästä julkaistiin. Edelliset kohtaamiset Nokian Palloseuran kanssa olivat isojen tunteiden otteluita. Kaudella 2016 Sinipaidat esitti sensaatiomaisen nousun Pyynikillä nousemalla viimeisellä vitosella kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon. Syksyn ottelussa Nokialla Riku Oras viimeisteli lähietäisyydeltä jälleen viime hetken voittomaalin, jonka avulla TamU sai nousun omiin käsiinsä seuraavaan otteluun Ilves-Kissoja vastaan Pyynikille. Ja tämän ottelupallonhan TamU tunnetusti myös käytti hyödykseen.

Paljon on ehtinyt muuttua neljässä vuodessa. Siitä TamUn joukkueesta, joka villitsi Pyynikin ihmenousullaan, on jäljellä enää kapteeni Eetu Rahkola sekä nykyisin valmennuksen puolella vaikuttava Jussi Siltanen. Sen sijaan NoPS vilisee vanhoja TamUlaisia. Nokialaisten päävalmentajana toimii Sinipaitojen syksyn 2015 nousumaalin sankari Markus Halme, joka sittemmin jatkoi vielä joukkueen valmennuksessa. Nyky-NoPSin valmennustiimistä löytyy myös monessa mukana TamUssa ollut Mika Suonsyrjä.

Myös pelaajaliikennettä joukkueiden väliltä löytyy. Vanhoja Tampere Unitedin pelaajia, jotka kantavat nykyisellään nokialaisvärejä ovat Sami Ekmark, Tuomas Lehti, Tommi Ala-Hakuni sekä lähinnä kakkosjoukkueessa pelannut Ville Kuusinen. Lisäksi Aleksi Inkinen, Tuomas Alanen sekä Santeri Salomaa kuuluvat NoPSin pelaajarinkiin, mutta tälle kolmikolle ei ole minuutteja vielä tällä kaudella kertynyt.

Liikennettä on toki ollut myös toiseen suuntaan. Eric Bullock vaihtoi Sinipaitaan kauden kynnyksellä ja odottaa innolla lauantain kohtaamista.

”Onhan se mukavaa kohdata vanha seura ja tuttuja pelaajia. Varmasti itsell√§ viel√§ napsun kovempi lataus edellist√§ seuraa vastaan”, Bullock tunnelmoi.

NoPS on aloittanut sarjan varsin lupaavasti. Viidestä ottelusta pisteitä on kertynyt kahta vaille täydet. Ainoa pistemenetys on tähän mennessä tullut Valkeakoskella Palloseppojen vieraana. Huomionarvoista on, että NoPSille on tehty tällä kaudella vain kolme maalia, joka on ylivoimaisesti vähiten koko sarjassa. Siinä riittää tehtävää oman viimeistelynsä kanssa tuskailleelle Sinipaidoille.

”Varmasti tulee hyv√§ tasoinen ja tiukka ottelu. NoPSilla on my√∂s hyv√§ joukkue kasassa, eik√§ se ihan syytt√§ vuodesta toiseen ole nousutaisteluissa mukana. Pisteet j√§√§v√§t t√§ll√§ kertaa kuitenkin Sinipaitojen pussukkaan”, valaa Bullock uskoa.

Mitään yksiselitteistä syytä Bullock ei osaa antaa sille miksi Tampere Unitedin pistepussin saldo on tällä hetkellä kahdeksan merkintää nokialaisia kevyempi.

”Vaikka ei ihan takki auki olla kauden peleihin l√§hdetty, on tullut t√§yten√§ yll√§tyksen√§, ett√§ pisteit√§ ei ole kertynyt otteluista enemm√§n. Hyvi√§ juttuja sek√§ parannettavaa otteluista l√∂ytyy, mutta edelleen luottavaisin mielen, ett√§ tulokset saadaan k√§√§nnetty√§ voitoiksi”, Bullock uskoo.

Listenmaa kaipaa tiiviyttä puolustuspelaamiseen

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa odottaa innolla tulevaa ottelua.

”Nyt ei varmaankaan tule sit√§ kymmenen pelaajan bussia meille vastaan. Hyv√§ vain olisi, jos saataisiin siihen peliin virtausta ja sit√§ kautta hyv√§ jalkapallopeli”, p√§√§valmentaja asettelee toivomuksiaan.

Myös Listenmaa tiedostaa, että Nokialta tulee taatusti vastaan ryhmä, joka on täynnä näyttämisen halua Pyynikillä.

”Onhan t√§m√§ peli NoPSin pojille iso juttu. Kiva p√§√§st√§ heid√§n tuttuun paikkaan pelaamaan Sinikaartin eteen ja voi olla, ett√§ sielt√§ voi jotain huuteluakin tulla. Varmasti ovat katsoneet t√§m√§n pelip√§iv√§n tarkasti, kun ohjelma aikanaan tuli.”

Tällä viikolla harjoituksissa on Listenmaan mukaan keskitytty puolustuspelaamiseen. Siihen hän kaipaa vielä lisää tiiviyttä.

”Lauantaina meid√§n tarvitsee puolustaa viel√§ paremmin, mit√§ ollaan t√§h√§n menness√§ puolustettu. Vastaan tulee laadukas joukkue, ja olemme sit√§ nyt hioneet, miten puolustus pysyy tiiviin√§. Laitammekin kent√§lle nyt sellaisia pelaajia, joita se puolustaminen oikeasti kiinnostaa”, Listenmaa linjaa.

Päävalmentajan mukaan puolustuspelissä ollaan toki jo menty hyvään suuntaan.

”N√§m√§ kaksi viimeist√§ peli√§ ollaan nyt p√§√§sty siihen 0,5‚Äď1 maalin keskiarvoon omissa, mihin haluankin meid√§n jatkossa p√§√§sev√§n.”

TamUn terveystilannetta päävalmentaja avaa sen verran, että Hakim Belbachir on yhä varmuudella sivussa. Samoin Panu Väliaho kuuluu lauantain poissaolijoihin. Torstaina kakkosjoukkueen pelissä jalkaansa satuttaneen Markus Kopfin tilanne on myös yhä auki. Roope Kostiaisen sekä Arttu Haapalan pelaaminen on yhä 50-50, ja tilannetta katsotaan heidän suhteen perjantai-illan harjoitusten jälkeen.

Järjestelyt stadionilla

Lauantai on suuri mahdollisuus Sinipaidoille saada uusi positiivinen lähtö kauteen. Joukkue tarvitseekin kaiken mahdollisen tuen, joten tervetuloa kannustamaan Tampere Unitedia Pyynikille lauantaina 25.7. kello 17.00 alkavaan otteluun. Estyneille tarjolla TamU-TV:tä Juuso Koskisen tulkitsemana sekä twitterseurantaa.

Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla klo 16.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös stadionin palvelut.

Liput otteluun maksavat 8 ‚ā¨ aikuisilta ja 5 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset sek√§ Tampere Unitedin j√§senet).  Lipun voi ostaa my√∂s ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteist√§. Tampereella myyntipisteet l√∂ytyv√§t keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista. Stadionin lipunmyynniss√§ on my√∂s saatavilla kausikortteja, joiden hinta on 50 ‚ā¨ aikuisilta ja 30 ‚ā¨ alennusryhmilt√§.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä Pyynikille, ja tarjolla on chili-korianterihodari jonka väliin tulee tzatzikia ja friteerattua sipulia.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn. Anniskelu alkaa klo 16.00 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Koronavirustilanteen takia ottelun yleisömäärä on rajoitettu 460 henkeen. Pyydämme lisäksi ottamaan huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi k√§tesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on k√§sihuuhdetta, mutta voit ottaa my√∂s oman pikkupullosi mukaan.
  • Pid√§ 1‚Äď2 metrin turvav√§lit stadionilla sek√§ jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveist√§ on k√§yt√∂ss√§ vain joka toinen. Perheenj√§senet voivat toki istua l√§hell√§ toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nen√§liinaan ja heit√§ se roskiin heti k√§yt√∂n j√§lkeen. Jos nen√§liinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyyn√§rtaipeella. Desinfioi k√§tesi.
  • Desinfioi k√§tesi my√∂s ennen grillill√§ ja muilla myyntipisteill√§ asiointia ja ruokailua. K√§sihuuhdetta on saatavilla.
  • √Ąl√§ miss√§√§n nimess√§ tule otteluun jos olet sairaana. My√∂s riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyv√§n poissa ottelutapahtumista.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!