27.6.2017

 
 

Kotipelit jatkuvat torstaina Jazzin vierailullaTampere Unitedin kotiottelut jatkuvat torstaina, kun Tammelassa vierailee kautensa erittäin heikosti aloittanut mutta viime aikoina vihdoin voittojen makuun päässyt FC Jazz. Porilaiset pelasivat vielä viime kaudella Ykkösessä, mutta putosivat Kakkoseen jäätyään sarjassa viimeiseksi. Pidempään mukana olleet Tampere Unitedin kannattajat muistavat toki TamUn ja Jazzin kohtaamiset Veikkausliigassa, joskin näistä kohtaamisista on aikaa jo lähemmäs 15 vuotta.

FC Jazzin alkukauden heikoille otteille on selkeä selitys: joukkue menetti useimmat kokeneemmat pelaajansa pudottuaan Kakkoseen, ja tällä kaudella se pelaa vahvasti junioripitoisella kokoonpanolla. Viimeisessä kahdessa ottelussa otetut voitot SalPasta ja EsPasta antavat kuitenkin ymmärtää, että Jazzin kiipeäminen putoamisviivan yläpuolelle on alkanut, eikä joukkuetta pidä aliarvioida sen tämänhetkisen sarjasijoituksen perusteella.

Torstain ottelu onkin j√§lleen kerran kuuden pisteen kamppailu, sill√§ Jazz on sarjataulukossa en√§√§ vain kolme pistett√§ TamUn per√§ss√§. Jazzin SalPasta ottama 3‚Äď2-kotivoitto her√§tti kaikki huomaamaan, ett√§ Jazz voi voittaa kenet tahansa ‚Äď olkoonkin ett√§ voittoon tarvittiin lis√§ajan kolmannella minuutilla tehty maali. Toisaalta vierasottelu Tammelassa TamUn k√§sittelyss√§ heikoksi osoittautunutta EsPaa vastaan oli Jazzille vaikea, ja tuloksena oli nihke√§ 1‚Äď2-vierasvoitto ‚Äď ja j√§lleen lis√§ajan voittomaalilla. Raporttien mukaan porilaisilla oli Espoossa suuria pelillisi√§ ongelmia, joten n√§ht√§v√§ksi j√§√§ millainen Jazz n√§hd√§√§n torstaina Tammelassa.

Suurelle yleis√∂lle tunnetuimmat jazz-pelaajat lienev√§t aikoinaan kaikki nuorten maajoukkueet l√§pi k√§ynyt ja TPS:ss√§ liigakaudet 2011‚Äď14 pelannut Juho Lehtonen sek√§ Jazzissa jo veikkausliigakaudella 2004 pelannut Samu-Petteri M√§kel√§. Hy√∂kk√§yskaksikko n√§ytt√§√§ olevan p√§√§sem√§ss√§ hyv√§√§n vireeseen, sill√§ he vastasivat Jazzin kolmesta maalista vajaan parin viikon takaisessa SalPa-voitossa. Lehtoselle maali oli kauden ensimm√§inen ja ainoa, mutta M√§kel√§ on tehnyt jo nelj√§ maalia, ja on t√§ll√§ lukemalla joukkueensa paras maalintekij√§. Viime kaudella Ykk√∂sess√§ M√§kel√§ oli kahdeksalla maalillaan Jazzin toiseksi paras maalintekij√§.

”Edess√§ on j√§lleen iso peli”, luonnehtii p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Pojat saivat ansaitun huilin juhannuksena, ja uskon ett√§ kaikille teki hyv√§√§ saada hetkeksi ajatuksia pois jalkapallosta, koska viime viikkoina on joukkueen uskoa koeteltu paljon. Hienosti j√§tk√§t sen k√§sitteliv√§t ja nyt meill√§ on kaksi hyv√§√§ voittoa alla ja uskon sen edelleen ruokkivan itseluottamusta lis√§√§.”

”Jazz on sarjan alun ehdottomasti pahiten alisuorittanut joukkue, mutta nyt viime pelit ovat n√§ytt√§neet, ett√§ joukkue rupeaa l√∂yt√§m√§√§n peli√§ns√§ kuntoon, joten vastaan tulee eritt√§in hyv√§ss√§ nousussa oleva joukkue”, M√§kel√§ n√§kee.

”Pelin t√§rkeytt√§ ei tarvitse varmasti korostaa erikseen, sen jokainen pelaaja ymm√§rt√§√§. Varmoja poissaolijoita ovat vain Eetu Rahkola ja Niclas Kalatsev. Pient√§ sairastelua joukkueessa on ja toivotaankin ett√§ se saadaan sel√§tetty√§ torstaiksi”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

TamU-TV on tietenkin perjantaina mukana Tammelassa, ja aloittaa suoran ottelulähetyksensä tunti ennen ottelun alkua eli klo 17.30. Ottelua ennakoidaan tuttuun tapaan Tarmo Lyytikäisen johdolla ja asiantuntijoista ovat tällä kertaa mukana Elina Vainikainen ja Ville Toiva. Ottelun selostaa sinivihreä ääni Manu Haapalainen ja asiantuntijakommentit antaa edustusjoukkueen ex-kapteeni Ilkka Innola.

Ajoissa Tammelaan!

Ottelu alkaa Tammelan stadionilla torstaina 29.6. klo 18.30. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu Ilmarinkadun ja Kalevan puistotien kulmassa olevasta pääportista. Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi.

P√§√§syliput maksavat aikuisilta 8 ‚ā¨ ja alennusryhmilt√§ 5 ‚ā¨. Alennusryhmiin kuuluvat seuran j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Lipun voi maksaa stadionilla k√§teisell√§ tai kortilla. Lipunmyynnin jonot voi v√§ltt√§√§ ostamalla ennakkoon mobiililipun ZUPticketist√§. Huomaa ett√§ ZUPticket-sovellus tulee olla asennettuna puhelimeesi.

Stadionilla yleisöä palvelee heti porttien auettua klo 17.30 mm. Tampereen Ylpeys Pale Alea tarjoileva anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla. Tammelan katsomoista on avoinna vain pääkatsomo sekä kannattajille varattu kaupunginpuoleinen pääty. VIP-lipuilla sisään tuleville on varattu pääkatsomosta oma alueensa.

Tervetuloa Tammelan tunnelmaan!