Kotipelit jatkuvat torstaina Jazzin vierailulla

27/06/2017
Otteluennakko

Tampere Unitedin kotiottelut jatkuvat torstaina, kun Tammelassa vierailee kautensa erittäin heikosti aloittanut mutta viime aikoina vihdoin voittojen makuun päässyt FC Jazz. Porilaiset pelasivat vielä viime kaudella Ykkösessä, mutta putosivat Kakkoseen jäätyään sarjassa viimeiseksi. Pidempään mukana olleet Tampere Unitedin kannattajat muistavat toki TamUn ja Jazzin kohtaamiset Veikkausliigassa, joskin näistä kohtaamisista on aikaa jo lähemmäs 15 vuotta.

FC Jazzin alkukauden heikoille otteille on selkeä selitys: joukkue menetti useimmat kokeneemmat pelaajansa pudottuaan Kakkoseen, ja tällä kaudella se pelaa vahvasti junioripitoisella kokoonpanolla. Viimeisessä kahdessa ottelussa otetut voitot SalPasta ja EsPasta antavat kuitenkin ymmärtää, että Jazzin kiipeäminen putoamisviivan yläpuolelle on alkanut, eikä joukkuetta pidä aliarvioida sen tämänhetkisen sarjasijoituksen perusteella.

Torstain ottelu onkin jälleen kerran kuuden pisteen kamppailu, sillä Jazz on sarjataulukossa enää vain kolme pistettä TamUn perässä. Jazzin SalPasta ottama 3–2-kotivoitto herätti kaikki huomaamaan, että Jazz voi voittaa kenet tahansa – olkoonkin että voittoon tarvittiin lisäajan kolmannella minuutilla tehty maali. Toisaalta vierasottelu Tammelassa TamUn käsittelyssä heikoksi osoittautunutta EsPaa vastaan oli Jazzille vaikea, ja tuloksena oli nihkeä 1–2-vierasvoitto – ja jälleen lisäajan voittomaalilla. Raporttien mukaan porilaisilla oli Espoossa suuria pelillisiä ongelmia, joten nähtäväksi jää millainen Jazz nähdään torstaina Tammelassa.

Suurelle yleisölle tunnetuimmat jazz-pelaajat lienevät aikoinaan kaikki nuorten maajoukkueet läpi käynyt ja TPS:ssä liigakaudet 2011–14 pelannut Juho Lehtonen sekä Jazzissa jo veikkausliigakaudella 2004 pelannut Samu-Petteri Mäkelä. Hyökkäyskaksikko näyttää olevan pääsemässä hyvään vireeseen, sillä he vastasivat Jazzin kolmesta maalista vajaan parin viikon takaisessa SalPa-voitossa. Lehtoselle maali oli kauden ensimmäinen ja ainoa, mutta Mäkelä on tehnyt jo neljä maalia, ja on tällä lukemalla joukkueensa paras maalintekijä. Viime kaudella Ykkösessä Mäkelä oli kahdeksalla maalillaan Jazzin toiseksi paras maalintekijä.

”Edessä on jälleen iso peli”, luonnehtii päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Pojat saivat ansaitun huilin juhannuksena, ja uskon että kaikille teki hyvää saada hetkeksi ajatuksia pois jalkapallosta, koska viime viikkoina on joukkueen uskoa koeteltu paljon. Hienosti jätkät sen käsittelivät ja nyt meillä on kaksi hyvää voittoa alla ja uskon sen edelleen ruokkivan itseluottamusta lisää.”

”Jazz on sarjan alun ehdottomasti pahiten alisuorittanut joukkue, mutta nyt viime pelit ovat näyttäneet, että joukkue rupeaa löytämään peliänsä kuntoon, joten vastaan tulee erittäin hyvässä nousussa oleva joukkue”, Mäkelä näkee.

”Pelin tärkeyttä ei tarvitse varmasti korostaa erikseen, sen jokainen pelaaja ymmärtää. Varmoja poissaolijoita ovat vain Eetu Rahkola ja Niclas Kalatsev. Pientä sairastelua joukkueessa on ja toivotaankin että se saadaan selätettyä torstaiksi”, Mäkelä päättää.

TamU-TV on tietenkin perjantaina mukana Tammelassa, ja aloittaa suoran ottelulähetyksensä tunti ennen ottelun alkua eli klo 17.30. Ottelua ennakoidaan tuttuun tapaan Tarmo Lyytikäisen johdolla ja asiantuntijoista ovat tällä kertaa mukana Elina Vainikainen ja Ville Toiva. Ottelun selostaa sinivihreä ääni Manu Haapalainen ja asiantuntijakommentit antaa edustusjoukkueen ex-kapteeni Ilkka Innola.

Ajoissa Tammelaan!

Ottelu alkaa Tammelan stadionilla torstaina 29.6. klo 18.30. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu Ilmarinkadun ja Kalevan puistotien kulmassa olevasta pääportista. Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi.

Pääsyliput maksavat aikuisilta 8 € ja alennusryhmiltä 5 €. Alennusryhmiin kuuluvat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Lipun voi maksaa stadionilla käteisellä tai kortilla. Lipunmyynnin jonot voi välttää ostamalla ennakkoon mobiililipun ZUPticketistä. Huomaa että ZUPticket-sovellus tulee olla asennettuna puhelimeesi.

Stadionilla yleisöä palvelee heti porttien auettua klo 17.30 mm. Tampereen Ylpeys Pale Alea tarjoileva anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla. Tammelan katsomoista on avoinna vain pääkatsomo sekä kannattajille varattu kaupunginpuoleinen pääty. VIP-lipuilla sisään tuleville on varattu pääkatsomosta oma alueensa.

Tervetuloa Tammelan tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

24.9. GrIFK - TamU 1 – 4

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

21.9. TKT - TamU 2 2 – 0

29.9. klo 19 TamU - FC Jazz

klo - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV