Kotiavaus lauantaina Pyynikin uusitulla teko­nurmella

17/05/2019
Otteluennakko

Tampere United pelaa vihdoinkin lauantaina Kakkosen kauden ensimmäisen kotiottelunsa, kun Pallo-IIrot vierailee Pyynikillä. Syynä poikkeuksellisen myöhäiseen kotiavaukseen on se, että Pyynikille on asennettu toukokuun aikana uusi tekonurmi. Lykkäämällä kotiavaus toukokuun puoleen väliin mahdollistettiin se, että TamU ei joutunut pelaamaan yhtäkään kotiotteluita evakkokentällä.

Uusittu Pyynikin urheilukenttä tuo Sinipaidoille aivan uudenlaisen tilanteen verrattuna kahteen aiempaan Kakkosen kauteen. Ensimmäistä kertaa sitten alasarjakausien joukkueella on selkeä kotikenttä, jossa pelataan kaikki kotiottelut. Takavuosista poiketen Pyynikin uusi tekonurmi mahdollistaa sen, että myös harjoitukset tuodaan Pyynikille, ja näin Pyynikistä tulee Sinipaitojen koti aivan uudella tavalla. Kun kyseessä on samalla se paikka, jossa on koettu uskomattoman nousutaipaleen parhaat hetket kausilla 2012–16, on tunnelma ensimmäisen kotiottelun alla suorastaan kihelmöivä. ”Kauden ensimmäinen kotiottelu on ovella, ja me olemme odottaneet sitä innokkaasti”, kuvailee päävalmentaja Mourad Seddiki joukkueen tunnelmia.

Kauden aloittaminen kahdella vierasottelulla on toki tuonut haasteensa. Seurayhteisössä koettiin jopa lievää lamaantumista, kun kauden avaus Espoon Palloseuran vieraana tuotti 2–1-tappion heikon esityksen jälkeen. Seuraavana edessä oli lohkon suosikkeihin kuuluvan Grankulla IFK:n kohtaaminen vieraissa, eikä monikaan joukkueen ulkopuolella uskaltanut odottaa positiivista tulosta. Valmennus ja pelaajat olivat kuitenkin toista mieltä, ja tuloksena oli maukas 1–3-vierasvoitto mainion peliesityksen jälkeen.

Lauantain kotiavaukseen Pallo-Iiroja vastaan lähdetäänkin hyvistä lähtökohdista. Samoin näkee myös päävalmentaja Seddiki, vaikka uudet loukkaantumiset tuottavat myös huolta. ”Nuori joukkue sai rutkasti itseluottamusta edellisestä pelistä. Yritämme jatkaa nöyrästi samalla dynaamikalla, vaikka vastassa on todella hyvä joukkue. Harmittava takaisku on se, että sekä Konsta Raittinen että Arttu Mättö loukkaantuivat GrIFK:ta vastaan, ja Jere Remes sekä Ali Aitbenzanzoun vuorollaan harjoituksissa.”

Päävalmentajan mainitseman nelikon pelaaminen lauantaina on epävarmaa, ja lisäksi Mikael Köngäs, Niko Äkräs ja Mustafa Hussein Zada ovat varmuudella poissa vahvuudesta.

Tuttu raumalaisvastustaja

Lauantain vastustaja Pallo-Iirot pelasi TamUn kanssa samassa Kolmosen lohkossa kaudella 2016. Raumalaiset olivat juuri pudonneet Kolmoseen, ja hinkuivat takaisin Kakkoseen, mutta TamU osoittautui liian pahaksi kannoksi kaskessa. Kaudella oli monta käännekohtaa, mutta tietty draaman kaari koettiin myös siinä, että TamU hävisi huhtikuun keskinäisen ottelun Pyynikillä rumin 1–3-lukemin, mutta haki Äijänsuolta hienon 0–2-voiton suvereenilla esityksellä heinäkuun lopussa. Jälkimmäisen ottelun hahmo oli molemmat maalit tehnyt ja muutenkin tulessa tuolloin ollut Lauri Saari.

Ainakin Tampere Unitedissa on odotettu jälleennäkemistä noista päivistä lähtien. Pallo-Iirojen korpivaellus Kolmosessa kesti lopulta kolme kautta, ja näin keskinäinen kohtaaminen tapahtuu vasta nyt Tampere Unitedin kolmannella Kakkosen kaudella. Pallo-Iirojen riveistä löytyy edelleen paljon Kolmosen kaudelta tuttuja nimiä, mutta mukaan on tullut uusia omia kasvatteja sekä muutamia Raumalle muuttaneita pelaajia. Tampere United on uudistunut jopa enemmän, mutta mukana ovat edelleen kapteeni Eetu Rahkola sekä Verneri ja Valtteri Uimonen.

Raumalle muuttaneista uusista Pallo-Iirojen pelaajista ehkä kiinnostavin tuttavuus on Eetu Kaipio, joka nousi nopeasti joukkueen kapteeniksi ja pelaa nyt jo kolmatta kauttaan Pallo-Iiroissa. Aiemminhan Kaipio on pelannut useamman kauden liigaa MyPassa ja Ykkösen pelejä Hakassa vielä kaudella 2015. Toinen kokenut Raumalle siirtynyt pelaaja Emenike on niin ikään Haka-taustainen, sillä hän pelasi Valkeakoskella Ykköstä vielä kaudet 2016–17. Takavuosilta hänet muistetaan RoPSin paidasta sekä liigasta että Ykkösestä. Viime kaudella hän teki 19 pelaamassaan Pallo-Iirojen Kolmosen ottelussa yhteensä 10 maalia, ja oli yksi sarjanousun takuumiehistä.

Raumalla on nähty pelaajaliikennettä vielä tämän kauden alettuakin. Kokenut Pallo-Iirojen kasvatti Jussi Aalto siirtyi vain kahden ottelun jälkeen FC Jazziin, ja vei mukanaan runsaasti hyökkäysvoimaa. Toisaalta pelaajaliikenne on kulkenut myös Porista Rauman suuntaan, kun 17-vuotias puolustaja Joonas Lakkamäki ja 22-vuotias hyökkääjä Aleksi Leppänen siirtyivät reilu viikko sitten MuSasta Pallo-Iiroihin.

Pallo-Iirojen talvi on ollut vaikea. Tammikuussa Suomen Cupista tuli lähtö heti alkuun, kun joukkue hävisi molemmat lohkovaiheen ottelunsa. Huhtikuussa Pallo-Iirot hävisi kaikki neljä pelaamaansa harjoitusottelua. Vastustajat toki olivat osin erittäinkin kovia, mutta FC Hakan ja TPS:n kaltaisillekaan Ykkösen seuroille ei Kakkosen joukkueen pitäisi hävitä suurinumeroisesti. Tylyimmät lukemat iski TPS: Naantalissa pelattu ottelu päättyi peräti 7–0.

Vaikean harjoituskauden jälkeen kukaan ei ehkä odottanutkaan Pallo-Iiroilta paljoa kauden avauksessa, mutta niin vain raumalaiset hakivat sarja-avauksestaan 0–1-vierasvoitin Käpylän Pallosta. Viikko sitten Pallo-Iirot hävisivät kotonaan FC Honka Akatemialle maalein 1–2, tosin raporttien perusteella aivan kelvollisen esityksen jälkeen.

Näin ollen lähtökohdat lauantain otteluun eivät anna edellytyksiä selvälle ennusteelle suosikista. Kuitenkin Pyynikin taika ja intohimoinen kotiyleisö tuovat Sinipaidoille juuri sen edun, joka kääntää vaakakupin ainakin ennalta kotijoukkueen puolelelle. Nähtäväksi jää myös se, näkyvätkö kolmen vuoden takaiset tapahtumat kentällä tai katsomossa tunteenpurkauksina.

TamU-TV:n suora lähetys Pyynikiltä alkaa viitisen minuuttia ottelun alkua. Ottelun selostaa Juuso Koskinen ja kentän laidalla haastattelut tekee Juho Reijonen.

Kotiin Pyynikille!

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä lauantaina 18.5. klo 17 alkaen. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista klo 16 alkaen. Samaan aikaan aukeavat myös grillipiste ja anniskelualue.

Normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 € ja alennusliput maksavat 7 €. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa. TamU-junioripelaajilla on vapaa pääsy seuran pelipaita päällä.

Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua eli klo 16, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin nauttimaan palveluista. Portilla on turvatarkastus. Vaarallisten aineiden ja alkoholin tuominen stadionille on kielletty.

Yleisöä palvelee grillipiste, jolta saa Tapolan grillimakkaraa, alkoholittomia virvokkeita ja kahvia. Fanituotteiden myyntipisteellä on myynnissä uusia TamU-pikeitä, suosittuja TamU-lippiksiä sekä muita fanituotteita.

Seuran oman grillipisteen lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo pitkästä aikaa maukkaat ranskalaiset hodarinsa tarjolle. Takavuosilta tutut raakamakkarasta valmistetut ja karamellisoidulla sipulilla sekä dijon sinapilla viimeistellyt hodarit vievät varmasti jälleen kielen mennessään.

Lisäksi Pyynikillä on lähes kolmanneksen katsomon länsipäädystä kattava anniskelualue, joka palvelee niin ikään heti klo 16 alkaen kun stadionin portit aukeavat. Tälläkin kaudella ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Ottelun jälkipelit pelataan ravintola Maja/Talossa (Pirkankatu 1) korttelin päässä stadionilta. Ohjelmassa on päävalmentaja Mourad Seddikin sekä yhden TamU-pelaajan haastattelut noin puoli tuntia ottelun päättymisen jälkeen. Tervetuloa aftereille!

Jatkaako TamU voittojen tiellä myös kotiotteluiden alkaessa vai näyttääkö Pallo-Iirot, että se aikoo tällä kaudella taistella tosissaan sarjapaikkansa säilyttämisen puolesta? Tule lauantaina Pyynikille ottamaan asiasta selvää! Stadionin portit, ruokapalvelut ja anniskelualue aukeavat siis jo klo 16, ja itse ottelu potkaistaan käyntiin tuntia myöhemmin klo 17. Tervetuloa Pyynikille!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

14.5. TamU - HJS 1 – 0

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2