Kotiavauksessa on vastassa sarjanousija Ikaalisista

18/06/2021 TamU
Otteluennakko

Miesten edustusjoukkueen kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina, kun Pyynikille saadaan vieraaksi täksi kaudeksi Kolmoseen noussut Ikaalisten Urheilijat. Joukkue on tullut tutuksi Tampere Unitedin kakkosjoukkueelle alemmissa sarjoissa jo kaudesta 2016 alkaen, mutta lauantain kohtaaminen on ensimmäinen edustusjoukkueiden välillä. Paperilla joukkueiden tasoero on suuri, mutta lauantaina ottelu alkaa kuitenkin jälleen 0–0-lukemista.

Ikaalisten Urheilijat on siis sarjanousija, eikä seura ole koskaan aiemmin pelannut Kolmosen tasolla. Lauantain ottelu on heille kauden ensimmäinen, joten kyseessä on koko seuralle merkkipaalu. Vielä kaudella 2016 IkU pelasi Vitosessa, ja tämän jälkeen se on pelannut neljä kautta Nelosessa. Vaikka joukkueeseen on tullut muutamia uusia pelaajia, mukana on pääasiassa pelaajia, jotka eivät ole aiemmin pelanneet  Nelosta korkeammilla sarjatasoilla. Näin ollen joukkueen voi odottaa realistisesti taistelevan sarjan tyvipäässä sarjapaikastaan.

IkU on kuitenkin saanut myös muutamia vahvistuksia talven aikana. Heistä nimekkäin on Janne Kuhmonen, joka nousi A-juniori-ikäisenä kaudella 2013 jopa JJK:n liigajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Liigaa huomattavasi enemmän Kuhmoselle on kertynyt pelejä kuitenkin Ykkösessä ja Kakkosessa, viimeksi MP:n paidassa kaudella 2019.

Tampere United lähtee otteluun hyvästä tilanteesta. Koronatauon jälkeisten harjoitusotteluiden hyvä vire siirtyi viikko sitten sellaisenaan sarja-avaukseen, jossa Tampereen Peli-Toverit kaatui peräti maalein 0–8 (0–3). Joukkueen sisällä kuitenkin ajatellaan, että varsinkaan ensimmäisellä jaksolla TamU ei tässä ottelussa näyttänyt vielä parasta osaamistaan. Hyökkäyspäässä tosin etenkin Topias Järvelän ja Roope Kostiaisen yhteistyö on ollut parhaimmillaan silmiä hivelevää, ja etenkin TP-T:tä vastaan erittäin tehokasta, kun kumpikin pelaaja teki hattutempun.

”Pojat oli itsekin sitä mieltä, että TP-T:tä vastaan ei pelattu vielä ihan parasta peliämme, ja se kyllä näkyi heti tiistain harjoituksissa. Kyllä TP-T-peli on unohdettu, vaikka toki siitä on jäänyt hyvä päälle fiilis ja treeneissä oli hauskaa. Katseet oli käännetty jo lauantaihin, ja minkäänlaista ylimielisyyttä ei ole todellakaan tulossa”, kuvailee päävalmentaja Jukka Listenmaa harjoitusviikon käynnistymistä.

Puheen kääntyessä Ikaalisten Urheilijoihin Listenmaa myöntää, että tiedot vastustajasta eivät ole kovin syvällisiä.

”Tiedossa on pelitapa, ja se että mukana on jokunen vahvistus, joiden pitäisi olla pelimiehiä Kolmosen tasolle. Aikalailla perussysteemi on tulossa vastaan, joten on helppo tietää keinot, joilla lähdetään murtamaan heidän puolustustaan ja estämään heidän hyökkäämistään.”

Kokoonpanoon ei olekaan odotettavissa suuria muutoksia.

”Nyt yritetään pitää hyvää fiilistä yllä ja mennään aikalailla rutiineilla eteenpäin. Uskon että taso jolla nyt ollaan riittää useimmissa peleissä, ja nyt on turha keksiä jalkapalloa uusiksi. Nyt on hyvä tilanne, jossa päästään perustreenamisella koko ajan eteenpäin.”

”Nyt olisi hölmö lähteä rikkomaan sitä mikä toimii, mutta 1–2 vaihtoa voi avauskokoonpanoon tulla”, Listenmaa summaa.

TP-T-ottelussa tauolla pois kentältä vaihdetun Arttu Mätön pelikunnosta ei tosin ole täyttä varmuutta. Toisaalta sairastuvalla pitkään ollut Ali Aitbenzanzoun tekee pikku hiljaa paluuta, joskin IkU-ottelun avauskokoonpanoon hän tuskin vielä nousee. Myös Markus Kopf on palannut pelikuntoon. Varmoja poissaolijoita ovat Hakim Belbachir ja Jesse Oksanen, joista jälkimmäinen tosin saattaa palata pelaavaan kokoonpanoon jo lähitulevaisuudessa.

Otteluisäntänä toimii Pimara Oy.

Tuplapelipäivä Pyynikillä

Ottelu Ikaalisten Urheilijoita vastaan potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä lauantaina 19.6. klo 17.00 alkaen. TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Selostajana on tuttuun tapaan Juuso Koskinen.

Ennen miesten ottelua Pyynikillä pelataan klo 13.00 alkaen naisten edustusjoukkueen sarja-avaus Pargas IF:ää vastaan. Naisten otteluun on vapaa pääsy, mutta miesten otteluun myydään pääsylippuja klo 16.00 alkaen. Katsomossa oleva anniskelualue ja grillipiste palvelevat yleisöä jo klo 12.30 alkaen. Kulku Pyynikille tapahtuu tutusti F. E. Sillanpään kadun puoleisesta portista.

Liput otteluun maksavat 8 € aikuisilta ja 5 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet).  Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

Stadionin lipunmyynnissä on myös saatavilla kausikortteja, joiden hinta on 70 € aikuisilta ja 45 € alennusryhmiltä. Kauden avausotteluun samoin kuin kauden toiseen kotiotteluun kausikortilla pääsee kaksi katsojaa. Tuo siis kaverisi peliin! Kausikortin voi ostaa myös ennakkoon TamU-kaupasta, jolloin kausikortti on noudettavissa omalla nimellä ottelun lipunmyynnistä. Noutamattomat kausikortit postitamme ottelun jälkeen.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue. Tämä uusi anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

VIP-lippuja on myös myytävänä stadionin lipunmyynnissä. VIP-lipun hinta on 35 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 27 €:n hintaan. Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Pidä 2 metrin turvavälit stadionilla sekä jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveistä on käytössä vain joka toinen. Perheenjäsenet voivat toki istua lähellä toisiaan.
  • Käytä kasvomaskia THL:n suositusten mukaisesti.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Desinfioi kätesi myös ennen grillillä ja muilla myyntipisteillä asiointia ja ruokailua. Käsihuuhdetta on saatavilla.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

Ennen otteluitaa TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja otteluiden jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF