18.6.2021

 
 

Kotiavauksessa on vastassa sarjanousija IkaalisistaMiesten edustusjoukkueen kauden ensimm√§inen kotiottelu pelataan lauantaina, kun Pyynikille saadaan vieraaksi t√§ksi kaudeksi Kolmoseen noussut Ikaalisten Urheilijat. Joukkue on tullut tutuksi Tampere Unitedin kakkosjoukkueelle alemmissa sarjoissa jo kaudesta 2016 alkaen, mutta lauantain kohtaaminen on ensimm√§inen edustusjoukkueiden v√§lill√§. Paperilla joukkueiden tasoero on suuri, mutta lauantaina ottelu alkaa kuitenkin j√§lleen 0‚Äď0-lukemista.

Ikaalisten Urheilijat on siis sarjanousija, eik√§ seura ole koskaan aiemmin pelannut Kolmosen tasolla. Lauantain ottelu on heille kauden ensimm√§inen, joten kyseess√§ on koko seuralle merkkipaalu. Viel√§ kaudella 2016 IkU pelasi Vitosessa, ja t√§m√§n j√§lkeen se on pelannut nelj√§ kautta Nelosessa. Vaikka joukkueeseen on tullut muutamia uusia pelaajia, mukana on p√§√§asiassa pelaajia, jotka eiv√§t ole aiemmin pelanneet  Nelosta korkeammilla sarjatasoilla. N√§in ollen joukkueen voi odottaa realistisesti taistelevan sarjan tyvip√§√§ss√§ sarjapaikastaan.

IkU on kuitenkin saanut myös muutamia vahvistuksia talven aikana. Heistä nimekkäin on Janne Kuhmonen, joka nousi A-juniori-ikäisenä kaudella 2013 jopa JJK:n liigajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Liigaa huomattavasi enemmän Kuhmoselle on kertynyt pelejä kuitenkin Ykkösessä ja Kakkosessa, viimeksi MP:n paidassa kaudella 2019.

Tampere United l√§htee otteluun hyv√§st√§ tilanteesta. Koronatauon j√§lkeisten harjoitusotteluiden hyv√§ vire siirtyi viikko sitten sellaisenaan sarja-avaukseen, jossa Tampereen Peli-Toverit kaatui per√§ti maalein 0‚Äď8 (0‚Äď3). Joukkueen sis√§ll√§ kuitenkin ajatellaan, ett√§ varsinkaan ensimm√§isell√§ jaksolla TamU ei t√§ss√§ ottelussa n√§ytt√§nyt viel√§ parasta osaamistaan. Hy√∂kk√§ysp√§√§ss√§ tosin etenkin Topias J√§rvel√§n ja Roope Kostiaisen yhteisty√∂ on ollut parhaimmillaan silmi√§ hivelev√§√§, ja etenkin TP-T:t√§ vastaan eritt√§in tehokasta, kun kumpikin pelaaja teki hattutempun.

”Pojat oli itsekin sit√§ mielt√§, ett√§ TP-T:t√§ vastaan ei pelattu viel√§ ihan parasta peli√§mme, ja se kyll√§ n√§kyi heti tiistain harjoituksissa. Kyll√§ TP-T-peli on unohdettu, vaikka toki siit√§ on j√§√§nyt hyv√§ p√§√§lle fiilis ja treeneiss√§ oli hauskaa. Katseet oli k√§√§nnetty jo lauantaihin, ja mink√§√§nlaista ylimielisyytt√§ ei ole todellakaan tulossa”, kuvailee p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa harjoitusviikon k√§ynnistymist√§.

Puheen kääntyessä Ikaalisten Urheilijoihin Listenmaa myöntää, että tiedot vastustajasta eivät ole kovin syvällisiä.

”Tiedossa on pelitapa, ja se ett√§ mukana on jokunen vahvistus, joiden pit√§isi olla pelimiehi√§ Kolmosen tasolle. Aikalailla perussysteemi on tulossa vastaan, joten on helppo tiet√§√§ keinot, joilla l√§hdet√§√§n murtamaan heid√§n puolustustaan ja est√§m√§√§n heid√§n hy√∂kk√§√§mist√§√§n.”

Kokoonpanoon ei olekaan odotettavissa suuria muutoksia.

”Nyt yritet√§√§n pit√§√§ hyv√§√§ fiilist√§ yll√§ ja menn√§√§n aikalailla rutiineilla eteenp√§in. Uskon ett√§ taso jolla nyt ollaan riitt√§√§ useimmissa peleiss√§, ja nyt on turha keksi√§ jalkapalloa uusiksi. Nyt on hyv√§ tilanne, jossa p√§√§st√§√§n perustreenamisella koko ajan eteenp√§in.”

”Nyt olisi h√∂lm√∂ l√§hte√§ rikkomaan sit√§ mik√§ toimii, mutta 1‚Äď2 vaihtoa voi avauskokoonpanoon tulla”, Listenmaa summaa.

TP-T-ottelussa tauolla pois kentältä vaihdetun Arttu Mätön pelikunnosta ei tosin ole täyttä varmuutta. Toisaalta sairastuvalla pitkään ollut Ali Aitbenzanzoun tekee pikku hiljaa paluuta, joskin IkU-ottelun avauskokoonpanoon hän tuskin vielä nousee. Myös Markus Kopf on palannut pelikuntoon. Varmoja poissaolijoita ovat Hakim Belbachir ja Jesse Oksanen, joista jälkimmäinen tosin saattaa palata pelaavaan kokoonpanoon jo lähitulevaisuudessa.

Otteluisäntänä toimii Pimara Oy.

Tuplapelipäivä Pyynikillä

Ottelu Ikaalisten Urheilijoita vastaan potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä lauantaina 19.6. klo 17.00 alkaen. TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Selostajana on tuttuun tapaan Juuso Koskinen.

Ennen miesten ottelua Pyynikillä pelataan klo 13.00 alkaen naisten edustusjoukkueen sarja-avaus Pargas IF:ää vastaan. Naisten otteluun on vapaa pääsy, mutta miesten otteluun myydään pääsylippuja klo 16.00 alkaen. Katsomossa oleva anniskelualue ja grillipiste palvelevat yleisöä jo klo 12.30 alkaen. Kulku Pyynikille tapahtuu tutusti F. E. Sillanpään kadun puoleisesta portista.

Liput otteluun maksavat 8 ‚ā¨ aikuisilta ja 5 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset sek√§ Tampere Unitedin j√§senet).  Lipun voi ostaa my√∂s ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteist√§. Tampereella myyntipisteet l√∂ytyv√§t keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

Stadionin lipunmyynniss√§ on my√∂s saatavilla kausikortteja, joiden hinta on 70 ‚ā¨ aikuisilta ja 45 ‚ā¨ alennusryhmilt√§. Kauden avausotteluun samoin kuin kauden toiseen kotiotteluun kausikortilla p√§√§see kaksi katsojaa. Tuo siis kaverisi peliin! Kausikortin voi ostaa my√∂s ennakkoon TamU-kaupasta, jolloin kausikortti on noudettavissa omalla nimell√§ ottelun lipunmyynnist√§. Noutamattomat kausikortit postitamme ottelun j√§lkeen.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue. Tämä uusi anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

VIP-lippuja on my√∂s myyt√§v√§n√§ stadionin lipunmyynniss√§. VIP-lipun hinta on 35 ‚ā¨, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat p√§ivitetty√§ ottelup√§iv√§si VIP-tasolle 27 ‚ā¨:n hintaan. Olympia-kortteli-VIPiss√§ tarjotaan ennen ottelua tasokas l√§mmin ruoka. Lis√§ksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sek√§ alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi k√§tesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on k√§sihuuhdetta, mutta voit ottaa my√∂s oman pikkupullosi mukaan.
  • Pid√§ 2 metrin turvav√§lit stadionilla sek√§ jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveist√§ on k√§yt√∂ss√§ vain joka toinen. Perheenj√§senet voivat toki istua l√§hell√§ toisiaan.
  • K√§yt√§ kasvomaskia THL:n suositusten mukaisesti.
  • Aivasta ja yski paperiseen nen√§liinaan ja heit√§ se roskiin heti k√§yt√∂n j√§lkeen. Jos nen√§liinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyyn√§rtaipeella. Desinfioi k√§tesi.
  • Desinfioi k√§tesi my√∂s ennen grillill√§ ja muilla myyntipisteill√§ asiointia ja ruokailua. K√§sihuuhdetta on saatavilla.
  • √Ąl√§ miss√§√§n nimess√§ tule otteluun jos olet sairaana. My√∂s riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyv√§n poissa ottelutapahtumista.

Ennen otteluitaa TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja otteluiden jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!