12.3.2020

 
 

Koronavirus ‚ÄstTIEDOTE 12.3.2020Koronaviruksen aiheuttama pandemia leviää myös Suomeen ja siitä on tulossa myös täällä epidemia. Terveysviranomaiset eivät toistaiseksi ole antaneet urheiluseuroille ohjeita keskeyttää normaalia toimintaansa, mutta Tampere United seuraa tilannetta, ja päivitämme ohjeistustamme kun olosuhteet muuttuvat.

Koronavirukselle altistuneet ja sairastuneet saavat terveydenhoidolta ohjeistuksen karanteenista ja toipumisesta, sekä töihin, kouluihin ja harrastuksiin palaamisesta.

Korostamme, että jokaisen vastuulla on huolellinen käsihygienia. Lisäksi otteluiden yhteydessä tulee toistaiseksi pidättäytyä kättelystä. Joukkueen yhteisissä tapahtumissa jokaisella pelaajalla tulee olla oma juomapullo, eikä yhteisiä juomapulloja käytetä. Harjoituksiin ja otteluihin ei tule mennä, jos on edes lieviä flunssaoireita.

Ottelutapahtumien järjestämisen osalta Palloliitto seuraa mahdollisia viranomaisten tekemiä ohjeita ja suosituksia yleisötapahtumiin liittyen. Tampere United toimii näiden ohjeiden mukaisesti. Otteluiden mahdollinen peruminen on Palloliiton ja viranomaisten käsissä.

Viimeisimmät tiedot koronaviruksesta löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta. Myös Palloliitto on päivittänyt ohjeistuksensa torstaina 12.3.

Toimintaohjeet tiiviisti:

  • huolehdi k√§sihygieniasta
  • √§l√§ k√§ttele
  • √§l√§ k√§yt√§ yhteisi√§ juomapulloja
  • pysy kotona jos on lievi√§kin flunssaoireita

Päivitämme ohjeistusta jos ilmenee, että harjoituksia tai otteluita on syytä perua, tai jos viranomaisten taholta tulee muita uusia määräyksiä tai suosituksia.