Koronanyrkki vapautti myös aikuiset ulko­kentille

12/05/2021 Seura
Uutinen

Tampere Unitedin aikuisjoukkueet saivat tiistai-iltapäivänä pitkään kaivatun tiedon, kun Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä toimiva koronanyrkki lopetti pitkään piinanneen ryhmäharjoittelun täyskiellon. Uuden linjauksen mukaan aikuisten ryhmäharrastustoiminta on mahdollista ulkona korkeintaan 50 henkilön ryhmissä turvaohjeita noudattaen.

TamU-uutiskuva

Tampere Unitedin naisten edustusjoukkue suuntasi Kauppiin harjoituksiin joukkueharjoituksiin jo heti tiistai-iltana. Miesten puolella tiistai mentiin vielä omatoimisesti, joskin moni pelaaja suuntasi illansuussa Pyynikin urheilukentälle. Ensimmäinen varsinainen yhteinen joukkueharjoitus pidetään torstain vuorolla, ja yhteiset harjoitukset jatkuvat Pyynikillä heti perjantaina. Myös ensimmäinen harjoitusottelu on jo sovittu: Kakkosessa pelaava TPV isännöi Sinipaitoja Kaupissa sunnuntaina 23.5. klo 14.00 alkaen pelattavassa ottelussa.

Tuleviin kotiotteluihin liittyvänä iloisena asiana Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on nostanut yleisötapahtumien osallistujien enimmäismäärän 50 henkilöön, kunhan ne pystytään järjestämään terveysturvallisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä noudattaen. Tiukka 50 hengen rajoitus on voimassa 12.5. – 1.6.2021, mutta odotettavissa on, että koronaepidemian suotuisan kehityksen jatkuessa kesäkuussa otteluihin voidaan ottaa tätäkin suurempi määrä yleisöä.

Sarjojen alkamisesta ei tässä vaiheessa ole tarkkaa tietoa. Suunnitelmissa on, että kaikissa aikuisten sarjoissa pelataan ensin alkusarja yksinkertaisena sarjana, ja sen jälkeen vielä ylä- ja alaloppusarjat niin ikään yksinkertaisina sarjoina. Sarjojen aloittamista monimutkaistaa miesten edustusjoukkueen osalta kaksi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella olevaa joukkuetta sekä naisten edustusjoukkueen osalta Varsinais-Suomen ja Satakunnan sairaanhoitopiirien alueella olevat joukkueet. Sarjat voivat luonnollisesti alkaa vasta kun pelaaminen on mahdollista kaikkien joukkueiden osalta.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2