12.5.2021

 
 

Koronanyrkki vapautti my√∂s aikuiset ulko­kentille

Tampere Unitedin aikuisjoukkueet saivat tiistai-iltapäivänä pitkään kaivatun tiedon, kun Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä toimiva koronanyrkki lopetti pitkään piinanneen ryhmäharjoittelun täyskiellon. Uuden linjauksen mukaan aikuisten ryhmäharrastustoiminta on mahdollista ulkona korkeintaan 50 henkilön ryhmissä turvaohjeita noudattaen.

Tampere Unitedin naisten edustusjoukkue suuntasi Kauppiin harjoituksiin joukkueharjoituksiin jo heti tiistai-iltana. Miesten puolella tiistai mentiin vielä omatoimisesti, joskin moni pelaaja suuntasi illansuussa Pyynikin urheilukentälle. Ensimmäinen varsinainen yhteinen joukkueharjoitus pidetään torstain vuorolla, ja yhteiset harjoitukset jatkuvat Pyynikillä heti perjantaina. Myös ensimmäinen harjoitusottelu on jo sovittu: Kakkosessa pelaava TPV isännöi Sinipaitoja Kaupissa sunnuntaina 23.5. klo 14.00 alkaen pelattavassa ottelussa.

Tuleviin kotiotteluihin liittyv√§n√§ iloisena asiana L√§nsi- ja Sis√§-Suomen aluehallintovirasto on nostanut yleis√∂tapahtumien osallistujien enimm√§ism√§√§r√§n 50 henkil√∂√∂n, kunhan ne pystyt√§√§n j√§rjest√§m√§√§n terveysturvallisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sek√§ opetus- ja kulttuuriministeri√∂n ohjetta turvaet√§isyyksist√§ ja hygieniak√§yt√§nn√∂ist√§ noudattaen. Tiukka 50 hengen rajoitus on voimassa 12.5. ‚Äď 1.6.2021, mutta odotettavissa on, ett√§ koronaepidemian suotuisan kehityksen jatkuessa kes√§kuussa otteluihin voidaan ottaa t√§t√§kin suurempi m√§√§r√§ yleis√∂√§.

Sarjojen alkamisesta ei tässä vaiheessa ole tarkkaa tietoa. Suunnitelmissa on, että kaikissa aikuisten sarjoissa pelataan ensin alkusarja yksinkertaisena sarjana, ja sen jälkeen vielä ylä- ja alaloppusarjat niin ikään yksinkertaisina sarjoina. Sarjojen aloittamista monimutkaistaa miesten edustusjoukkueen osalta kaksi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella olevaa joukkuetta sekä naisten edustusjoukkueen osalta Varsinais-Suomen ja Satakunnan sairaanhoitopiirien alueella olevat joukkueet. Sarjat voivat luonnollisesti alkaa vasta kun pelaaminen on mahdollista kaikkien joukkueiden osalta.