Korkealla prässillä Kiffenin vieraaksi Helsinkiin

24/02/2023 TamU
Otteluennakko

TamU saa lauantaina Talin jalkapallohallissa vastaansa helmikuussa jo aiemmin kohdatun FC Kiffenin. Sinipaitojen teemoja peliin ovat korkea prässi ja keskittyminen tilanteenvaihtoihin. Harjoituspelikauden edellinen maali on tullut juuri Kiffeniä vastaan, joten kannattajat varmasti odottavat maalihanojen aukeamista. Ottelu alkaa jo kello 20.15 eli 15 minuuttia alunperin ilmoitettua aiemmin.

FC Kiffen – TamU

  • TamU hakee revanssia hävittyään talven edellisen kohtaamisen 1–2.
  • TamU-kannattajien toiveissa on maalihanojen aukeaminen ja pitkän kuivan kauden päättyminen.
  • Ottelu alkaa aiemmista tiedoista poiketen jo kello 20.15.

Kiffen puolusti Pirkkahallissa tosi tiiviisti ja oli vastahyökkäyksissä vahva. Meilla pitää tilanteenvaihdot toimia lauantaina paremmin. Kun menetetään pallo, on oltava terävänä.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Viime talvena TamU haki harjoitusotteluista tukun kovia tuloksia, mutta tänä vuonna on ollut hiljaisempaa. Jos ei oteta lukuun kakkosjoukkueesta otettua murskavoittoa, on maalinteko ollut tervanjuontia tammi-helmikuun peleissä. Edellisissä neljässä ottelussa on syntynyt vain yksi Iikka Häkkisen Kiffeniä vastaan tekemä maali.

Hyökkäysvaikeuksien vastapainoksi oma pää on pysynyt hyvin puhtaana eikä mainittujen neljän ottelun aikana päästettyjäkään maaleja ole kertynyt kuin kolme.

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa ei ole tässä kohtaa vuotta erityisen huolissaan vähiin jääneestä maalitehtailusta. 

”Murtautumisalueella ajoitukset eivät ole olleet kohdallaan. Mukana on ollut paljon uusia kavereita, niin vaaditaan enemmän toistoja. Uskon, että ajoitukset saadaan toimimaan, kun asiaa käydään treeneissä läpi.”

Tällä hetkellä Sinipaitojen treeneissä on keskitytty prässäämiseen ja samaan teemaan kiinnitetään huomiota myös lauantaina.

Kilpailukykyisellä nipulla hakemaan revanssia

Lauantaina sininen karavaani suuntaa pääkaupunkiin, kun Talin hallissa vastaan tulee talven toista kertaa FC Kiffen. Kruununhaasta lähtöisin olevan helsinkiläisjoukkue on muodostunut viime vuosina Kakkosen keskikastin joukkueeksi, vaikkakin viime vuonna sijoitus oli peräti neljäs.

Alkukuussa Pirkkahallissa Kiffen oli aavistuksen terävämpi, ja vei voiton 2–1-lukemin. TamU-voiton jälkeen Kiffen on pelannut vain yhden harjoitusottelun, jossa Kolmosen HPS oli parempi numeroin 1–0.

”Kiffen puolusti Pirkkahallissa tosi tiiviisti ja oli vastahyökkäyksissä vahva. Meilla pitää tilanteenvaihdot toimia lauantaina paremmin. Kun menetetään pallo, on oltava terävänä”, Listenmaa pohtii lauantain vastustajaa. 

Sopimuspelaajista ainoastaan Arttu Mättö on varmasti poissa kokoonpanosta Kiffeniä vastaan. Myöskään viime viikolla julkaistua Taha Özcelikiä ei luultavasti nähdä vielä lauantain pelissä, vaikka hän on jo harjoitellut täysipainoisesti joukkueen mukana.

”Kilpailukykyinen nippu saadaan kasaan. Saattaa olla mukana jotain viime kauden pelaajia talven ensimmäistä kertaa”, Listenmaa spekuloi kokoonpanoa. 

Ottelu pelataan Talin Jalkapallohallissa huomenna lauantaina 25.2. myöhäisotteluna. Huomaa, että ottelun alkamisaikaa on siirretty 15 minuuttia myöhemmäksi, että se alkaa vasta klo 20.15. Ottelusta on tarjolla seuranta Tampere Unitedin live-tilillä Twitterissä.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2