Kolmosjoukkue avasi kautensa niukalla tappiolla

26/04/2016

Kuluvaksi kaudeksi perustettu Tampere Unitedin kolmosjoukkue aloitti kautensa sunnuntaina Kaupin keväisessä räntäsateessa. Vastaan asettui tamperelaisjoukkue FC Rellu, joka voitti tiukan taistelun maalein 2–3 (1–3).

TamU-uutiskuva

Kolmosjoukkue oli ehtinyt pelata ennen kauden alkua vain kaksi harjoitusottelua, joissa vastassa olivat seuran omat A-pojat sekä Vitosessa pelaava LaPro. Molemmissa otteluissa kokoonpanoa oltiin täydennetty kakkosjoukkueen ja A-juniorijoukkueen pelaajilla, joten varsinaisista kolmosjoukkueen pelaajista koostuvan kokoonpanon tulikaste ajoittui sarja-avaukseen.


Ottelu lähti käyntiin tunnustelevissa merkeissä Sinipaitojen pitäessä enemmän palloa, mutta kontrolloitu hyökkäysten rakentelu oli alkuun puolin ja toisin tahmeaa. TamU sai nopeammin peli-ideasta kiinni ja lievän hallintajakson jälkeen se onnistui maalinteossa. Jukka Wennström seurasi esimerkillisesti tilanteen loppuun ehtien irtopalloon ennen maalivahtia, ja Isaac Gbehan pääsi tuikkaamaan lähietäisyydeltä Sinipaitojen kauden avausosuman.

Johtomaalin jälkeen pelin tempo laski entisestään. Vaikka TamU pyrkikin pitämään palloa ja käynnistelemään lyhytsyöttöpeliään, se menetti pikkuhiljaa otteensa pelistä. Lopulta Rellu pääsi tasoittamaan ottelun heikon purun jälkeen tarkalla alanurkkalaukauksella. Hetken päästä Rellu siirtyi johtoon komealla puskuosumalla, ja takkuilevan syöttöpelinsä kanssa kamppailleet ja turhan huolimattomasti pallosta luopuneet Sinipaidat joutuivat antautumaan vielä kolmannenkin kerran ennen taukovihellystä.

Tauon jälkeen Sinipaidat tulivat kentälle paremmalla asenteella. Toinen puoliaika käynnistyi hyvällä hallintajaksolla, jossa saatiin luotua laajalta säteeltä kontrolloituja hyökkäyksiä. Toisen jakson puoliväin tienoilla Gbehan päätti määrätietoisen kuljetuksen ovelaan laukaukseen, joka löysi tiensä verkkoon tuoden Sinipaidat maalin päähän. Tämän jälkeen TamU saikin aikaiseksi jonkinlaisen loppukirin, mutta tasoitusmaali jäi kaikesta huolimatta syntymättä.

Tasapeli olisi ollut varmasti molempia tyydyttävä tulos, mutta Rellu ansaitsi täyden pistepotin TamUn ensimmäisen puoliajan nukahdusten ja hyödyntämättä jääneiden maalipaikkojen jälkeen. Jatkoa silmällä pitäen tuoreen kolmosjoukkueen debyytti oli kuitenkin sikäli lupaava, että palloa uskallettiin pelata maata pitkin ja pyrittiin aktiiviseen hallintapeliin ja kontrolloituun hyökkäysten rakenteluun. Kunhan kesä koittaa ja joukkue hitsaantuu paremmin yhteen, on täyden pistepotin hakeminen varmasti päätavoite jokaisessa kohtaamisessa.

Seuraavan kerran kolmosjoukkue on tulessa jo tulevana torstaina, kun Tampereen Palloilijoiden kakkosjoukkue isännöi Sinipaitoja Ahvenisjärven kakkoskentällä. Ottelu potkaistaan tuolloin käyntiin klo 20.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa