Kolmosen kärki­ottelu pelataan ilman yleisöä Valkeakosken palloilu­hallissa

16/08/2021 TamU
Uutinen

FC Haka juniorit on päättänyt siirtää ensi perjantaina 20.8. pelattavan Kolmosen kärkiottelun Valkeakosken palloiluhalliin. Siirron taustalla on se, että samana päivänä pelataan FC Hakan ja AC Oulun välinen liigaottelu, eikä Haka oman ilmoituksensa mukaan pysty järjestämään ottelutapahtumaa samana päivänä. Valkeakoskelta onkin ilmoitettu, että ottelu pelataan tästä syystä lukittujen ovien takana. Näin ollen nousutaistelun kannalta kauden tähän mennessä tärkein ottelu pelataan ilman yleisöä Pyynikin urheilukenttääkin selvästi pienemmällä 55 x 95 metrin kokoisella kentällä.

TamU-uutiskuva

Ottelusiirtoon johtaneet tapahtumat lähtivät liikkeelle 4.8. kun Valkeakoskelta tiedusteltiin mahdollisuutta siirtää peli toiselle päivälle. Tampere Unitedissa todettiin heti, että pelin aikaistaminen ei ole mahdollista edellisenä sunnuntaina Vaasassa pelattavan Regions’ Cupin ottelun takia, sillä Kolmosen kärkikamppailuun ei ole varaa antaa tasoitusta tinkimällä otteluun valmistavista harjoituksista. Hakasta ehdotettiin pelipäiväksi myös lauantaita, mutta muun muassa TamUn valmentajilla oli jo sovittuna muita pakollisia menoja tälle päivälle.

Erikoiseksi tilanteen tekee se, että FC Hakan ja AC Oulun välinen liigaottelu on ollut kalenterissa jo siitä lähtien, kun Veikkausliiga julkisti otteluohjelmansa tammikuun lopussa. FC Haka juniorit olisi voinut asetella pelin jollekin toiselle päivälle jo maaliskuussa, kun Kolmosen otteluohjelma alunperin laadittiin, ja toinen kohta siirtää peli heille sopivampaan ajankohtaan olisi ollut toukokuussa, kun muokattu otteluohjelma lukittiin koronatauon jälkeen. Jostain syystä tässä vaiheessa asiaan ei siellä reagoitu mitenkään, vaan usean kuukauden ajan tiedossa olleeseen tilanteeseen havahduttiin vasta reilu pari viikkoa ennen ottelupäivää.

”Ottelun siirto olisi tietenkin sopinut meille, jos sitä olisi kysytty riittävän ajoissa. Sunnuntain peli Sundom IF:ää vastaan aseteltiin vasta heinäkuun lopussa cupin edellisen pelin jälkeen, ja ennen tätä siirto olisi voitu helposti sopia. Ja tosiaan mikään ei olisi estänyt Hakaa siirtämästä ottelua heille sopivalle päivälle jo toukokuussa, kun otteluohjelmaa rukattiin koronatauon jälkeen kuntoon”, toteaa Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö.

”Erityisen harmilliseksi tilanteen tekee se, että kannattajat eivät pääse katsomaan ottelua normaalisti, sillä tämä oli yksi kauden odotetuimmista otteluista. Lisäksi pelin pelaaminen hallissa pahasti alamittaisella kentällä on urheilullisesti ikävä asia, eikä anna nousukamppailulle sitä arvoa, minkä se ansaitsisi”, Niemistö toteaa.

Ottelun ajankohta ei ole muuttunut, vaan se on edelleen perjantai 20.8. klo 19.00. Pelissä on panoksena vähintäänkin alkusarjan ykköspaikka ja kotietu ylemmän jatkosarjan ottelussa, joten se on myös lopullisen nousukamppailun kannalta keskeisen tärkeä.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49