Kolmoseen putoaminen uhkaa TamUa lauantaina Helsingissä

13/09/2019
Otteluennakko

Jo pitkään Kakkosen B-lohkon jumbopaikalla sarjataulukossa ollut Tampere United on lauantaina ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana sen tositilanteen edessä, että putoaminen alemmalle sarjatasolle saattaa ratketa päivän ottelussa. Joukkue matkustaa sarjassa toiseksi viimeisenä olevan Käpylän Pallon vieraaksi Helsinkiin, ja jos TamU häviää ottelun, ratkeaa Sinipaitojen putoaminen Kolmoseen jo ennen kauden kolmen viimeisen ottelun pelaamista. Toisaalta voittamalla ottelun TamU ilmoittautuu vielä mukaan kamppailuun sarjapaikan säilyttämisestä.

Asetelma sarjataulukossa on ennen ottelua se, että Espoon Palloseura on yhdeksän pistettä TamUn edellä ja lauantain vastustaja KäPa seitsemän pistettä edellä. On siis selvää, että voitto on Sinipaitojen ainoa vaihtoehto. Tilanteen tekee lähes toivottomista sarja-asetelmista huolimatta kutkuttavaksi se, että TamUn seuraava vastustaja kotona Pyynikillä on nimenomaan EPS. Jos kaikki ottelut menisivät suotuisasti kahdella seuraavalla sarjakierroksella, voisi kolmikko olla kahden viikon päästä kolmen pisteen sisällä toisistaan, kun kaksi peliä olisi vielä jäljellä. Tähän tilanteeseen on toki pitkä matka, mutta se antaa vielä jollakin tapaa realistisen toivon sarjassa säilymisestä.

Erityisen kimurantiksi tilanne muodostuisi, jos TamU ja KäPa tasaisivat pisteet lauantaina. Silloin TamUn putoaminen Kolmoseen varmistuisi, jos EPS voittaa FC Honka Akatemian samaan aikaan Espoonlahdessa pelattavassa ottelussa ja Grankulla IFK ottaa vähintään pisteen sunnuntain kotiottelustaan KaaPoa vastaan.

TamUn tilannetta vaikeuttaa tietenkin se, että myös lauantain vastus KäPa taistelee sarjapaikasta niin sanotusti veitsi kurkulla. Helsinkiläisten näkökulmasta TamU-ottelu on yksi parhaista mahdollisuuksista ottaa EPS:n ohittamiseen tarvittavia pisteitä, joten KäPa tulee varmasti otteluun kovalla asenteella.

TamUn ja KäPan väliseen otteluun tuo oman leimansa myös se, että molemmilla joukkueilla on allaan peräti kuuden ottelun tappioputki. TamU on päässyt viimeeksi pisteille sunnuntaina 21.7. pelaamalla 1–1-tasapelin GrIFK:n kanssa, kun taas KäPa otti päivää aiemmin 3–1-voiton SalPasta. Sen jälkeen kyyti on ollut molemmilla kylmää, vaikka toisaalta molemmat ovat kärsineet myös useita kirveleviä yhden maalin tappioita. Lauantaina joka tapauksessa ainakin toisen joukkueen tappioputki katkeaa.

Toinen tilastoissa silmiinpistävä asia on se, että TamU ja KäPa ovat sarjan selvästi vähiten maaleja tehneet joukkueet, sillä molemmat ovat tehneet alle yhden maalin per ottelu. Tätä tilastoa korostaa myös joukkueiden kauden aiempi kohtaaminen Pyynikillä juhannustorstaina, joka päättyi maalittomaan tasapeliin TamUn lukuisista tekopaikoista ja KäPan 90. minuutilla saamasta rangaistuspotkusta huolimatta.

Tampere Unitedeille omat haasteensa lauantain otteluun tuovat poissaolot. Omar Khary on varmuudella poissa henkilökohtaisen syyn takia. Lisäksi tiistain derbyssä kovia kokeneiden Eetu Rahkolan, Jere Remeksen ja Niklas Lindholmin pelikunto selviää vasta lähempänä ottelua.

”Tiistain tappio oli jälleen pettymys hyvästä pelistä huolimatta. Huomenna lauantaina pelataan jälleen, ja joukkueessa on poissaoloja, jotka aiheuttavat huolta. Toisaalta siitä seurauksena muille pelaajille tulee näytön paikka”, kommentoi Weeti Tero ottelun lähtökohtia

”Lauantaina pelataan vain ja ainoastaan voitosta. Mikään muu ei kelpaa”, Tero toteaa.

Ottelu pelataan Oulunkylässä sijaitsevalla Mustapekka Areenalla lauantaina 14.9. klo 15.00 alkaen. Jos et pääse paikalle, voit jännittää ottelua ja TamUn sarjapaikan kohtaloa Twitterin välityksellä. Twitter-seurannassa kerrotaan mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan myös tilanteen kehittymisestä samaan aikaan pelattavassa EPS – FC Honka Akatemia -ottelussa.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49