30.5.2016

 
 

Kolme pistettä tuliaisina Vammalasta

Sinipaitojen kakkosjoukkue jatkoi voittokulkuaan hakemalla kauden viidennen voittonsa Sastamalan Vammalasta, jossa se onnistui l√§mpim√§ss√§ keliss√§ kaatamaan kotijoukkueena esiintyneen FC Vapsin lukemin 1‚Äď2 (1‚Äď1). Sinipaitojen maaleista vastasivat Jasmin Mlivic ja Tuukka Juutilainen.

Ottelu alkoi vierasjoukkueen osalta hermostuneesti, ja sy√∂tt√∂pelaaminen oli todella heikkoa ottelun alkupuolella. Poikkeus usein vahvistaa s√§√§nn√∂n ja niin k√§vi t√§ll√§kin kertaa. Tuukka Juutilainen sai pallon keskiympyr√§n l√§heisyydess√§ ja t√§m√§n tarkka nosto yli puolustuslinjan putosi t√§ydellisesti Jasmin Mlivicin juoksulinjalle. T√§m√§ pamautti vuorenvarmasti maalin puolittaisesta l√§piajostaan ja vei vieraat 0‚Äď1-johtoon.

Aikaisesta maalista huolimatta peli kääntyi kotijoukkueen suuntaan lähinnä vierasjoukkueen heikkojen valintojen vuoksi. Välillä sorruttiin turhaan riplaamiseen ja keskustassa syöttöpelaaminen oli luokatonta. FC Vapsi saikin huippupaikkoja, kun se pääsi syötönkatkoihin. Maalivahdiksi seuran kolmosjoukkueesta lainattu pitkänhuiskea Matias Hakalahti piti kuitenkin maalinsuulla joukkuetta pystyssä. Muutaman kerran näytti jo sille, että pallo menee vääjäämättä maaliin, mutta lopulta Hakalahti ylsi palloon viime hetkellä.

Loputtomiin ei yksi mies kuitenkaan pysty taistelemaan tuulimyllyj√§ vastaan. FC Vapsin kokenut Mikko K√§rki hy√∂dynsi heikon rajaheiton vastaanoton, k√§veli noin 19 metriin, ja pamautti komealla vastustamattomalla laukauksella pelin tasalukemiin 1‚Äď1. Hetke√§ my√∂hemmin vierasjoukkue vaihtoi kent√§lle kertausharjoituksista karanneen Ville Toivan, joka omalla panoksellaan rauhoitti h√§t√§illeen keskikent√§n ja k√§√§nsi puntteja vierasjoukkueen suuntaan.

Avausjaksolla peli√§ hallinnut FC Vapsi oli l√§hell√§ johtomaalia viel√§ puoliajan lopulla, mutta maalilla Matias Hakalahti venyi j√§lleen hienoon pelastukseen. N√§in tauolle siirryttiin tasalukemissa 1‚Äď1.

Toisella puoliajalla nähtiin kuin uudelleensyntynyt vierasjoukkue ja pelin hallinta kääntyi selkeästi. Kun avausjaksolla paikat lisämaaleihin olivat lähinnä kotijoukkueella, oli nyt vierasjoukkueen vuoro testata kotijoukkueen maalivahdin taitoja. Kertaalleen pallo saatiin jo maaliinkin, kun Ville Toiva nosti linjan ja maalivahdin väliin hienon pallon, josta kentän lyhimpiin lukeutuva Heikki Raappana nousi korkeimmalle ja nosti taidokkaasti pallon maaliin. Jos kyseessä oli todella paitsio, niin nyt puhutaan milleistä.

Maalipaikkoihin pääsi myös Severi Hiltunen, joka sai pallon 16 metrin viivalle ja pommitti heti. Kova laukaus suuntautui kuitenkin päin maalivahtia, joka onnistui selvittämään tilanteen. Jasmin Mlivicillä oli myös toinen huippupaikka, kun tämä pääsi vapaaksi linjan taakse pallon kanssa. Lopulta aikailu kostautui ja lopullinen ratkaisu jäi tekemättä.

Tampere Unitedin kannattajaryhm√§ Sinikaarti teki yll√§tt√§v√§n ja ilahduttavan nopean k√§ynnin ottelussa kannustaen p√§√§dyss√§ reilun kymmenen minuutin ajan matkallaan kohti edustusjoukkueen ottelua Euraan. Muutama sinikaartilainen n√§kikin, kun vierasjoukkueen hallinta palkittiin¬†lopulta kun peli√§ oli j√§ljell√§ puolisen tuntia. Kapellimestari Anssi Saiha otti pallon haltuunsa hy√∂kk√§ysalueen oikeassa kulmauksessa ja k√§ytti palloa parillakin pelaajalla ohjaten samalla huudolla. Taidokas sy√∂tt√∂kuvio p√§√§ttyi Saihan siirtoon t√§ysin vapaana noin 18 metriss√§ odotelleelle Tuukka Juutilaiselle. ”Tuksu” katsoi ihailtavan rauhallisesti ja laukoi pallon kauniisti aivan maalin yl√§nurkkaan j√§tt√§en maalivahdin tyystin ilman mahdollisuuksia.

Johtoasemassa peli vapautui ja vierasjoukkue pelasi fiksusti johtoasemassa ilman liiallista hyökkäysintoa. Tappiolla oleva kotijoukkue tuntui tyytyvän asemaansa, ja sen prässi puuttui lähes tyystin. Tästä huolimatta se onnistui luomaan yhden tekopaikan toisella puoliajalla, ja siinä tasoitus jäi vain senttien päähän. FC Vapsin kulmapotkusta jatkettu pusku nimittäin hipoi maalivahti Hakalahden sormia ja pamahti ylärimaan, josta se lähti alaviistoon. Raportoija oli FC Vapsin kapteenin kanssa vierekkäin aivan lähellä ja pelin jälkeen näkemys oli yhteinen: pallo osui maaliviivan ulkoviivaan ja ei missään nimessä käynyt sisällä.

Kun ottelun lopulla ei enempi√§ tilanteita n√§hty p√§√§ttyi ottelu vierasjoukkueen maistuvaan 1‚Äď2 voittoon.

Ottelun ratkaisuhahmoihin lukeutunut Ville Toiva oli ottelun j√§lkeen tyytyv√§inen: ”Mun mielest√§ me olimme jo ensimm√§isell√§ jaksolla hyv√§ll√§ jalalla liikkeell√§.¬†Toki siin√§ kaverillakin oli ihan lopussa hyv√§ tekopaikka, jonka Matias hienosti torjui. Toinen puoliaika olikin sitten t√§ysin meid√§n hallinnassa ja Tuksun maali vapautti meid√§n pelaamista entisest√§√§n. Lopun yl√§rimaa lukuunottamatta meill√§ ei ollut omassa p√§√§ss√§ h√§d√§n p√§iv√§√§, vaikka kielt√§m√§tt√§ kuumuus alkoikin painaa jaloissa. T√§rke√§t kolme pistett√§ ja t√§st√§ on hyv√§ l√§hte√§ tiistain k√§rkiotteluun.”

Laitapuolustajana t√§ydet minuutit uurastanut Heikki Raappana jatkaa: ”Peli l√§hti v√§h√§n hermostuneesti meilt√§ k√§yntiin ja vastustaja p√§√§si rummuttamaan pitk√§√§ palloa boksiin, mutta niist√§ selvittiin ja saatiin totutusti peli ja pallo omaan haltuun. Toisella puoliajalla n√§htiin ehk√§ kauden hienoin maali meilt√§ t√§h√§n menness√§. Sit√§ oli rakentamassa meid√§n Porin vahvistus Saiha. Voittomaalin j√§lkeen pelattiin kauden parasta peli√§ johtoasemassa, maltettiin kierr√§tt√§√§ palloa ja pelata pitki√§ hy√∂kk√§yksi√§ eik√§ annettu vastustajalle miss√§√§n vaiheessa mahdollisuutta tasoittaa. T√§st√§ on hyv√§ jatkaa kohti seuraavaa ja kenties t√§h√§n menness√§ kauden t√§rkeint√§ ottelua ensi tiistaina, kun vastassa sarjak√§rjess√§ tasapistein oleva TaPa.”

Tiistaina 31.5 kello 20 kannattaa lähteä katsomaan ja kannustamaan kakkosjoukkuetta Kaukajärvelle, kun Sinipaitojen vieraaksi saapuu tasapistein sarjakärjessä pelaava TaPa.