Kokoonpanohuolien kanssa painiva TamU hakee revanssia TPV:n kakkos­joukkueesta

25/09/2020
Otteluennakko

TamUlle avautuu lauantaina Pyynikillä mahdollisuus ottaa revanssi yhdestä alkukauden eniten kaivelleista otteluista, kun kesäkuussa Kaukajärven tekonurmella Sinipaidat yllättänyt TPV:n kakkosjoukkue asettuu vastaan toisen kerran kuluvalla kaudella. Ottelun alla Unitedin valmennusjohdolla riittää kuitenkin päänvaivaa poissaolojen kanssa.

Kauden toinen ottelu Kaukajärvellä on vielä tuskallisen hyvin muistissa. Avauskierroksen Ilves-Kissat tappion jälkeen Sinipaidat haki uutta lähtöä kauteen, mutta hävisi totaalisen hallinnan jälkeen Tampereen Pallo-Veikkojen kakkosjoukkueelle maalein 1–0.

”Nyt pitää jokaisen meistä katsoa peiliin, että halutaanko me olla Kolmosen pelaajia, vaiko kenties jotain vähän enemmän. Treeneissä kilpailutilanne pitää näkyä enemmän sekä halu ottaa sitä ratkaisuviittaa ja joukkuetta reppuselkään”, kommentoi Eino-Veikko Ek pettyneenä tuon ottelun jälkeen.

Ek on itse kuulunut pelaajiin, joka on ottanut ylleen sitä peräänkuuluttumaansa ratkaisuviittaa, kuten viime lauantaina Ilves-Kissoja vastaan, ja kantanut joukkuetta ratkaisevilla hetkillä. Siksi torstaina tullut tieto, että loukkaantumisten kanssa paininut Ek joutuu olemaan loppukauden pelit sivussa, on Tampere Unitedille massiivinen takaisku.

Ekin suoraa korvaajaa ei joukkueesta löydy, mutta päävalmentaja Jukka Listenmaata taatusti helpottaa, että Mauno Sirénin ja Joonas Rantalan kaltaiset pelimiehet ovat loppukesästä liittyneet Unitedin ryhmään. Lauantaina heistäkään ei kuitenkaan ole apua, kun siirtojen yhteydessä tehdyissä sopimuspuruissa on pykälät, jotka pitävät heidät sivussa TPV:tä vastaan. Sama asia koskee lisäksi Hakim Belbachiria ja vastustajalta Mustafa Hussein Zadaa.

Sinipaitojen leiristä on yritetty kuluvalla viikolla saada asiaa sovituksi, että kaikki edellä mainitut pelaajat saisivat lauantaina pelata, mutta ainakin vielä torstaina illalla nämä keskustelut eivät ole edenneet toivottuun lopputulokseen. Mahdollisiin poissaolijoihin lukeutuu myös joukkueen kapteeni Eetu Rahkola, joka on jättänyt alkuviikon joukkueharjoitukset välistä sairastelun takia.

Materiaalin laajuuden on noustava esiin

Olivatpa edellä mainityt herrat lauantaina Pyynikin tekonurmella tai eivät, riittää Unitedilta kuitenkin leveyttä olemaan selkeä suosikki tulevaan otteluun.

”Revanssia lähdetään hakemaan, ja jälleen on uusi sauma ottaa kolme tärkeää pistettä. Täysiä pisteitä tarvitaan. Jälleen kerran”, Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa paketoi tulevan asetelman.

TamU on tällä hetkellä viiden pisteen päässä sarjaa johtavasta Ilves-Kissoista, joka pelaa oman ottelunsa vasta päivää myöhemmin sarjakolmosta Nokian Palloseuraa vastaan. Sinipaidoille asetelma sopii, sillä voitolla TamU tulisi kolkuttelemaan jo kahden pisteen päähän, ja pystyisi näin luomaan lisäpainetta paikallisvastustajaan Lamminpäässä.

Sarjatilanteen lisäksi revanssihenki on iso myös toista paikallisvastustajaa kohtaan ennen tulevaa ottelua. Unitedin parhaimmistoon läpi kauden kuulunut Severi Kankkunen näkee, että TamU on nyt paljon valmiimpi ryhmä kuin kolme kuukautta sitten Kaukajärvellä.

”Toki olemme joukkueena menneet paljon eteenpäin ja hitsauduttu paremmin kuin mitä silloin ensimmäisessä pelissä Pallo-Veikkoja vastaan, mutta kyllä se peli silti olisi pitänyt hoitaa ja ottaa siitä kolme pistettä. Se oli yksi niistä alkukauden synkistä matseista, ja hampaankoloon on jäänyt varmasti jokaisella jätkällä aika paljon lauantain matsiin.”

Päävalmentaja Listenmaa nostaa alkukauden peleistä vielä TKT-pettymyksen TPV-pelin rinnalle.

”Se TPV-peli on näin jälkikäteen kaivelemaan jäänyt lopputulos, mutta kyllä se TKT-peli oli myös aivan yhtä kamala. Toisessa menetimme kaikki pisteet, toisesta jäi edes vähän jotain”, miettii Listenmaa jälkikäteen.

Voidaankin sanoa, että juuri näiden kahden ottelun takia TamU on nyt viisi pistettä Ilves-Kissojen perässä.

Tulevaan otteluun Listenmaa näkee varsin selkeän voittavan reseptin.

”Jatketaan sitä samaa hyvää tekemistä, mitä meillä on nyt ollutkin tässä nämä viimeiset kuukaudet. Kun pelaamme samalla tasolla, luomme varmasti riittävän määrän maalipaikkoja ottelun voittamiseksi, ja ei heidän maalivahti voi pelata enää toista samanlaista peliä meitä vastaan, missä hän ottaa kaikki kiinni.”

Eetu Rahkolan pelaamisen ollessa kysymysmerkki katseet puolustuspäässä kohdistuvat Ilves-Kissoja vastaan ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa pelanneeseen Anton Brightiin, joka selviytyi tulikokeesta Severi Kankkusen toppariparina varsin mallikkaasti.

”Antonin kanssa oli oikeastaan hyvinkin luonnikasta pelata ensimmäiseksi kerraksi. Kommunikaatio pelasi hyvin, eikä meillä mitään sen suurempia ongelmia ollut yhteispelissä. Mukava oli pelata Antonin kanssa”, Kankkunen näkee.

Lauantai-iltaa Kankkunen odottaa jo innolla.

”Itse olen aina henkilökohtaisesti nauttinut eniten näistä syksyn viimeisistä peleistä, kun saa iltavaloissa pelata yleisön edessä. Tuntuu aina, että saa sen ylimääräisen vaihteen vielä puristettua jostain. Vielä kun panostakin on, niin mahtavaahan tämä on!”

Severi Kankkusta ja muita Sinipaitaisia sankareita voi saapua ihailemaan Pyynikin iltavalojen loisteeseen lauantaina kello 18.00 alkaen ja peli alkaa tuntia myöhemmin. Estyneitä palvelevat jälleen TamU-TV Juuso Koskisen tulkitsemana sekä TamUn twitter-seuranta, joka välittää jo kello 15.00 alkaen tunnelmat Toijalasta, kun naisten menestyksekäs kausi päättyy TP-49:n vieraana.

Seurapäivän ottelun järjestelyt stadionilla

Ottelu pelataan siis lauantaina 26.9. klo 19.00 alkaen. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 18.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös stadionin palvelut.

Ottelussa vietetään myös seurapäivää, joten ennen ottelua klo 18.30 alkaen nähdään kentällä TamUn junioreiden palkitsemisia. Ottelun tauolla oman huomionsa saa nousun Kolmoseen tällä kaudella puhtaalla pelillä ansainnut Tampere Unitedin naisjoukkue, joka kiirehtii Toijalasta Pyynikille otteluun vieraaksi ja esittäytyy ottelun tauolla.

Liput otteluun maksavat 8 € aikuisilta ja 5 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn. Anniskelu alkaa klo 18.00 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Koronavirustilanteen takia pyydämme ottamaan huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Pidä 1–2 metrin turvavälit stadionilla sekä jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveistä on käytössä vain joka toinen. Perheenjäsenet voivat toki istua lähellä toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Desinfioi kätesi myös ennen grillillä ja muilla myyntipisteillä asiointia ja ruokailua. Käsihuuhdetta on saatavilla.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2