25.9.2020

 
 

Kokoonpanohuolien kanssa painiva TamU hakee revanssia TPV:n kakkos­joukkueestaTamUlle avautuu lauantaina Pyynikillä mahdollisuus ottaa revanssi yhdestä alkukauden eniten kaivelleista otteluista, kun kesäkuussa Kaukajärven tekonurmella Sinipaidat yllättänyt TPV:n kakkosjoukkue asettuu vastaan toisen kerran kuluvalla kaudella. Ottelun alla Unitedin valmennusjohdolla riittää kuitenkin päänvaivaa poissaolojen kanssa.

Kauden toinen ottelu Kaukaj√§rvell√§ on viel√§ tuskallisen hyvin muistissa. Avauskierroksen Ilves-Kissat tappion j√§lkeen Sinipaidat haki uutta l√§ht√∂√§ kauteen, mutta h√§visi totaalisen hallinnan j√§lkeen Tampereen Pallo-Veikkojen kakkosjoukkueelle maalein 1‚Äď0.

”Nyt pit√§√§ jokaisen meist√§ katsoa peiliin, ett√§ halutaanko me olla Kolmosen pelaajia, vaiko kenties jotain v√§h√§n enemm√§n. Treeneiss√§ kilpailutilanne pit√§√§ n√§ky√§ enemm√§n sek√§ halu ottaa sit√§ ratkaisuviittaa ja joukkuetta reppuselk√§√§n”, kommentoi Eino-Veikko Ek pettyneen√§ tuon ottelun j√§lkeen.

Ek on itse kuulunut pelaajiin, joka on ottanut ylleen sitä peräänkuuluttumaansa ratkaisuviittaa, kuten viime lauantaina Ilves-Kissoja vastaan, ja kantanut joukkuetta ratkaisevilla hetkillä. Siksi torstaina tullut tieto, että loukkaantumisten kanssa paininut Ek joutuu olemaan loppukauden pelit sivussa, on Tampere Unitedille massiivinen takaisku.

Ekin suoraa korvaajaa ei joukkueesta löydy, mutta päävalmentaja Jukka Listenmaata taatusti helpottaa, että Mauno Sirénin ja Joonas Rantalan kaltaiset pelimiehet ovat loppukesästä liittyneet Unitedin ryhmään. Lauantaina heistäkään ei kuitenkaan ole apua, kun siirtojen yhteydessä tehdyissä sopimuspuruissa on pykälät, jotka pitävät heidät sivussa TPV:tä vastaan. Sama asia koskee lisäksi Hakim Belbachiria ja vastustajalta Mustafa Hussein Zadaa.

Sinipaitojen leiristä on yritetty kuluvalla viikolla saada asiaa sovituksi, että kaikki edellä mainitut pelaajat saisivat lauantaina pelata, mutta ainakin vielä torstaina illalla nämä keskustelut eivät ole edenneet toivottuun lopputulokseen. Mahdollisiin poissaolijoihin lukeutuu myös joukkueen kapteeni Eetu Rahkola, joka on jättänyt alkuviikon joukkueharjoitukset välistä sairastelun takia.

Materiaalin laajuuden on noustava esiin

Olivatpa edellä mainityt herrat lauantaina Pyynikin tekonurmella tai eivät, riittää Unitedilta kuitenkin leveyttä olemaan selkeä suosikki tulevaan otteluun.

”Revanssia l√§hdet√§√§n hakemaan, ja j√§lleen on uusi sauma ottaa kolme t√§rke√§√§ pistett√§. T√§ysi√§ pisteit√§ tarvitaan. J√§lleen kerran”, Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa paketoi tulevan asetelman.

TamU on tällä hetkellä viiden pisteen päässä sarjaa johtavasta Ilves-Kissoista, joka pelaa oman ottelunsa vasta päivää myöhemmin sarjakolmosta Nokian Palloseuraa vastaan. Sinipaidoille asetelma sopii, sillä voitolla TamU tulisi kolkuttelemaan jo kahden pisteen päähän, ja pystyisi näin luomaan lisäpainetta paikallisvastustajaan Lamminpäässä.

Sarjatilanteen lisäksi revanssihenki on iso myös toista paikallisvastustajaa kohtaan ennen tulevaa ottelua. Unitedin parhaimmistoon läpi kauden kuulunut Severi Kankkunen näkee, että TamU on nyt paljon valmiimpi ryhmä kuin kolme kuukautta sitten Kaukajärvellä.

”Toki olemme joukkueena menneet paljon eteenp√§in ja hitsauduttu paremmin kuin mit√§ silloin ensimm√§isess√§ peliss√§ Pallo-Veikkoja vastaan, mutta kyll√§ se peli silti olisi pit√§nyt hoitaa ja ottaa siit√§ kolme pistett√§. Se oli yksi niist√§ alkukauden synkist√§ matseista, ja hampaankoloon on j√§√§nyt varmasti jokaisella j√§tk√§ll√§ aika paljon lauantain matsiin.”

Päävalmentaja Listenmaa nostaa alkukauden peleistä vielä TKT-pettymyksen TPV-pelin rinnalle.

”Se TPV-peli on n√§in j√§lkik√§teen kaivelemaan j√§√§nyt lopputulos, mutta kyll√§ se TKT-peli oli my√∂s aivan yht√§ kamala. Toisessa menetimme kaikki pisteet, toisesta j√§i edes v√§h√§n jotain”, miettii Listenmaa j√§lkik√§teen.

Voidaankin sanoa, että juuri näiden kahden ottelun takia TamU on nyt viisi pistettä Ilves-Kissojen perässä.

Tulevaan otteluun Listenmaa näkee varsin selkeän voittavan reseptin.

”Jatketaan sit√§ samaa hyv√§√§ tekemist√§, mit√§ meill√§ on nyt ollutkin t√§ss√§ n√§m√§ viimeiset kuukaudet. Kun pelaamme samalla tasolla, luomme varmasti riitt√§v√§n m√§√§r√§n maalipaikkoja ottelun voittamiseksi, ja ei heid√§n maalivahti voi pelata en√§√§ toista samanlaista peli√§ meit√§ vastaan, miss√§ h√§n ottaa kaikki kiinni.”

Eetu Rahkolan pelaamisen ollessa kysymysmerkki katseet puolustuspäässä kohdistuvat Ilves-Kissoja vastaan ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa pelanneeseen Anton Brightiin, joka selviytyi tulikokeesta Severi Kankkusen toppariparina varsin mallikkaasti.

”Antonin kanssa oli oikeastaan hyvinkin luonnikasta pelata ensimm√§iseksi kerraksi. Kommunikaatio pelasi hyvin, eik√§ meill√§ mit√§√§n sen suurempia ongelmia ollut yhteispeliss√§. Mukava oli pelata Antonin kanssa”, Kankkunen n√§kee.

Lauantai-iltaa Kankkunen odottaa jo innolla.

”Itse olen aina henkil√∂kohtaisesti nauttinut eniten n√§ist√§ syksyn viimeisist√§ peleist√§, kun saa iltavaloissa pelata yleis√∂n edess√§. Tuntuu aina, ett√§ saa sen ylim√§√§r√§isen vaihteen viel√§ puristettua jostain. Viel√§ kun panostakin on, niin mahtavaahan t√§m√§ on!”

Severi Kankkusta ja muita Sinipaitaisia sankareita voi saapua ihailemaan Pyynikin iltavalojen loisteeseen lauantaina kello 18.00 alkaen ja peli alkaa tuntia myöhemmin. Estyneitä palvelevat jälleen TamU-TV Juuso Koskisen tulkitsemana sekä TamUn twitter-seuranta, joka välittää jo kello 15.00 alkaen tunnelmat Toijalasta, kun naisten menestyksekäs kausi päättyy TP-49:n vieraana.

Seurapäivän ottelun järjestelyt stadionilla

Ottelu pelataan siis lauantaina 26.9. klo 19.00 alkaen. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 18.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös stadionin palvelut.

Ottelussa vietetään myös seurapäivää, joten ennen ottelua klo 18.30 alkaen nähdään kentällä TamUn junioreiden palkitsemisia. Ottelun tauolla oman huomionsa saa nousun Kolmoseen tällä kaudella puhtaalla pelillä ansainnut Tampere Unitedin naisjoukkue, joka kiirehtii Toijalasta Pyynikille otteluun vieraaksi ja esittäytyy ottelun tauolla.

Liput otteluun maksavat 8 ‚ā¨ aikuisilta ja 5 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset sek√§ Tampere Unitedin j√§senet). Lipun voi ostaa my√∂s ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteist√§. Tampereella myyntipisteet l√∂ytyv√§t keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn. Anniskelu alkaa klo 18.00 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Koronavirustilanteen takia pyydämme ottamaan huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi k√§tesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on k√§sihuuhdetta, mutta voit ottaa my√∂s oman pikkupullosi mukaan.
  • Pid√§ 1‚Äď2 metrin turvav√§lit stadionilla sek√§ jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveist√§ on k√§yt√∂ss√§ vain joka toinen. Perheenj√§senet voivat toki istua l√§hell√§ toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nen√§liinaan ja heit√§ se roskiin heti k√§yt√∂n j√§lkeen. Jos nen√§liinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyyn√§rtaipeella. Desinfioi k√§tesi.
  • Desinfioi k√§tesi my√∂s ennen grillill√§ ja muilla myyntipisteill√§ asiointia ja ruokailua. K√§sihuuhdetta on saatavilla.
  • √Ąl√§ miss√§√§n nimess√§ tule otteluun jos olet sairaana. My√∂s riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyv√§n poissa ottelutapahtumista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!