Kokonais­valtaisesti vahva Toni Toijala siirtyy Sinipaitoihin

18/02/2022 TamU
Uutinen

Tampere Unitedin kovatasoiset hyökkääjäkaappaukset jatkuvat. Tällä viikolla Ilves-Kissojen punapaidan siniseen vaihtaa kolossimainen taitohyökkääjä Toni Toijala. Hiljattain 27 vuotta täyttänyt Toijala liittyi TamUn vahvuuteen jo marraskuun try-out jakson alussa ja on ollut talven harjoituskaudella Sinipaitojen tehokkain pelaaja kahdeksalla maalillaan. Toijalan sopimus kattaa kauden 2022.

Toni Toijala erottuu kentällä ensiksi pituudellaan, mutta kun hän saa pallon jalkaansa tulee nopeasti selväksi että kyseessä on silkkisen kosketuksen hallitseva taitopelaaja.

”Olen kokonaisvaltainen pelaaja. Kun kasvaa fyysesti kaksimetriseksi, ihmiset helposti lokeroivat sinut romuluiseksi rymistelijäksi. Siinä täytyy kasvaa myös henkisesti ihmisenä ja ottaa selvää, mikä on se oma juttu”, Toijala reflektoi.

Tampereella Ilveksessä ja TPV:ssä juniorivuotensa viettänyt Toijala debytoi aikuisten sarjoissa TKT:n paidassa. Sittemmin TP-T:tä, Ilves-Kissoja sekä lyhyen mutta tehokkaan lainan verran Kangasalan Voittoa edustanut pelaaja on hionut pallokosketustaan myös futsalin puolella. Kaudella 2017/18 hän tykitti hurjat 41 maalia futsalin Kakkosessa. Tutkaparina oli tuttu mies nyky-TamUsta.

”Roopen (Kostiainen) kanssa pidettiin vähän kivaa”, Toijala kuittaa lakonisesti. Viimeisissä harjoitusotteluissa vanhan tutkaparin yhteistyö onkin toiminut vähintäänkin lupaavasti myös suurella viheriöllä.

Maaleja Toijala on tykittänyt tasaiseen tahtiin myös jalkapallon puolella. Toissakaudella Ilves-Kissoissa verkko heilui jopa 22 kertaa Kolmosessa ja monet TamU-kannattajat muistavat tuolta kaudelta hänen erinomaiset esityksensä Sinipaitoja vastaan Pyynikillä. Viime kausi sujui peliesitysten puolesta loistavasti, mutta maaleja syntyi vain kolme.

”En tajua miten se on mahdollista”, Toijala ihmettelee, mutta löytää lopulta syyn: ”Pelasin ensimmäistä kauttani Kakkosessa, laitetaan jännityksen piikkiin.”

Tampere Unitediin Toijalan toivat tutut seikat.

”Ehdottomasti pelikaverit, valmennus ja organisaatio. Meillä on jokaiselle pelipaikalle hyviä jätkiä. Jos Tampereella haluaa jossain kehittyä jalkapalloilijana tällä hetkellä, TamU on se paikka”, Toijala suitsuttaa.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa on hyvillään Toijalan sopimuksesta.

”Täytyy olla hyvillä fiiliksillä että Toijalan tasoinen pelaaja liittyy ryhmään. Hän on erittäin taitava, riittävän nopea ja isokokoinen”, Listenmaa summaa uuden hyökkääjänsä ominaisuuksia.

Toijalan siirron jälkeen Tampere Unitedin hyökkäyspää alkaa olla valmiina.

”Aika ihmemies saa olla, jos haluaa vielä mukaan. Hyökkäysosasto on yhdeksänkymmentäyhdeksän prosenttisesti valmis”, paaluttaa Listenmaa.

TamUn ennestään vahvaan hyökkäykseen ovat liittyneet talven aikana Arttu Raittinen, Farhad Rahimi sekä Mika Ahonen. Päävalmentaja Listenmaalla on kovia palikoita käytössään.

”Tässä vaiheessa ei ole vielä muotoutunut ihanneavausta. Pääasia, että kaikki saavat pelata kaikkien kanssa ja päästään pyörittelemään palasia. Onneksi tässä ei ole kiire minnekään”, Listenmaa päättää.

Toni Toijalan myötä TamUlla on 24 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Seuraavan kerran Sinipaidat pelaavat reilun viikon kuluttua sunnuntaina 27.2. kun talven selkeästi kovin vastus JJK vierailee Pirkkahallissa.

Tulevaa fiilistellessä kannattaa hankkia kausikortti tulevalle Kakkosen kaudelle. Kakkosen B-lohko pelataan poikkeuksellisesti 13 joukkueen voimin, joten Kausikortti kattaa peräti 12 sarjakauden kotiottelua. Lisäksi hintaan sisältyvät Suomen Cupin kotiottelut, joita on varmuudella tulossa ainakin yksi, sillä Suomen Regions’ Cupin finalistina TamU saa automaattisesti kotiedun ensimmäisessä cup-ottelussaan.

Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät napeista tämän uutisen lopusta, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset yhdistelmät ja VIP-kausikortit löydät TamU-kaupasta osoitteesta tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Mika Ahonen (kk, h)
Ali Aitbenzanzoun (p, kk)
Anton Bright (p, kk)
Eric Bullock (h)
Eino-Veikko Ek (p, h)
Arttu Haapala (kk)
Topias Järvelä (kk)
Severi Kankkunen (p)
Roope Kostiainen (h)
Paavo Kujala (p, h)
Antti Kuusinen (mv)
Arttu Mättö (kk)
Jesse Oksanen (kk)
Farhad Rahimi (h)
Joonas Rantala (p)
Arttu Raittinen (h)
Eetu Räisänen (kk)
Aapo Sipponen (mv)
Mauno Sirén (p, h)
Julis Stenroos (kk)
Toni Toijala (h)
Jesse Vuori (p)
Tomi Ylinen (kk)
Thanasis Zeris (mv)

Kausikortit kaudelle 2022

Katso Toni Toijalan haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2