Kokenut toppari Eetu Rahkola jatkaa Sinipaidoissa

05/03/2020
Uutinen

Kovasta seurahengestään tunnettu toppari Eetu Rahkola on tehnyt tulevan kauden kattavan jatkosopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Näin Rahkolalla alkaa jo viides kausi TamUssa. Seuran uuden tulemisen jälkeen yksikään pelaaja ei ole pelannut yhtä pitkään edustusjoukkueessa.

Eetu Rahkola tuo roppakaupalla tärkeää kokemusta TamUn nuoreen puolustukseen. Vaikka ikää miehellä onkin vasta 26 vuotta, voidaan hänet helposti lukea Sinipaitojen kokeneempaan kaartiin. Debyytti Kakkosessa Rahkolalle tuli jo yhdeksän vuotta sitten kaudella 2011 kasvattajaseuransa Vasa IFK:n paidassa.

Hyvin peliä ohjaavan topparin vahvuuksia ovat johtajuuden lisäksi hyvät avaukset ja kova pääpelivoima.

Rahkola on käynyt helmikuussa joukkueen harjoituksissa, mutta kunnolla hän palaa kentille huhtikuun alussa. Uran jatkuminen ei ollut itsestäänselvyys, sillä syksyllä Rahkolan perheeseen syntyi esikoinen, mikä sai miehen pohtimaan, mahtuuko tavoitteellinen jalkapallo perheen ja työn rinnalle. TamU-kannattajien iloksi pelimotivaatio kuitenkin helmikuussa löytyi.

”Saimme seuran ja valmennuksen kanssa sovittua paketin elämäntilanteeseen sopivaksi, joten on oikein mukava lähteä mukaan ja antaa oma panos projektiin”, Rahkola myhäilee tyytyväisenä.

Pari edellistä kautta olivat loukkaantumisten takia rikkonaisia, mutta viime kaudella Rahkola pystyi pelaamaan melko eheän kauden ja oli kentällä yksi nuoren joukkueen tukipilareista. Muutoin kausi 2019 oli TamUlle vaikea, eikä Rahkola halunnut päättää siihen omaa aikaansa Sinipaidoissa.

”Koin, ettei omaa TamU-taivalta olisi ollut hienoa päättää viime kauteen, kun palasimme edustusjoukkueen osalta ikään kuin lähtöpisteeseen, verraten siihen, mistä muutama vuosi sitten hommaa lähdettiin rakentamaan.”

Rahkola sysää nousijasuosikin viitan pois harteilta, mutta uskoo kuitenkin sarjanousun olevan hyvin mahdollinen.

”Sarjan suurin suosikki emme varmasti ole mutta näistä lähtökohdista on hyvä iskeä”, Rahkola paaluttaa edustusjoukkueen taustaryhmän ja seurajohdon jakaman ajatuksen Sinipaitojen mahdollisuuksista.

Päävalmentaja Jukka Listenmaan lomamatkan ajan valmennusvastuuta kantava Weeti Tero on huojentunut, kun Rahkolan kaltainen pelaaja saadaan tilkitsemään alakertaa.

”Itselläni on tosi hyvä fiilis Eetun mukaan tulosta tähän kohtaan! Tulin jo viime kaudella hyvin Eetun kanssa juttuun”, Tero taustoittaa.

”Eetun saapumisen myötä saamme nyt selkeän johtavan topparin, mitä joukkueemme on kaivannut. Hänelle varmastikin työn, perheen ja pelaamisen yhdistäminen tuo mukanaan omat haasteensa, mutta me seurana pyrimme toki näissä haasteissa olemaan parhaamme mukaan avuksi”, jatkaa Tero.

Rahkola on TamU-vuosiensa aikana todella pelannut tiensä kannattajien sydämiin. Tinkimättömän peliasenteen lisäksi suosioon on varmasti vaikuttanut se, kuinka lämpimästi Rahkola ottaa pelin jälkeen kannattajat aina huomioon, oli tulostaululla sitten mitkä lukemat tahansa. Kannattajille miehellä onkin selvät terveiset: ”Nähdään Pyynikillä ja aletaan taas voittamaan pelejä!”

Tampere Unitedilla on kasassa nyt 16 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Seuraavan kerran Sinipaidat nähdään pelikentällä tulevana sunnuntaina 8.3. Silloin kohdataan TP-T tutusti Pirkkahallissa klo 18.20 alkaen.

Ottelua odotellessa mars TamU-kauppaan kausikorttiostoksille, mikäli se on vielä hankkimatta. Täysihintainen kausikortti maksaa 70 € ja alennusryhmien kausikortti 45 €. TamU-kaupassa on tarjolla myös uusia huiveja parinkymmenen euron pyöreään tasahintaan.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Emenike (h)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Oskari Ikonen (mv)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Eetu Rahkola (p)
Jani Rantala (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Toni Tuuri (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF