5.3.2020

 
 

Kokenut toppari Eetu Rahkola jatkaa SinipaidoissaKovasta seurahengestään tunnettu toppari Eetu Rahkola on tehnyt tulevan kauden kattavan jatkosopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Näin Rahkolalla alkaa jo viides kausi TamUssa. Seuran uuden tulemisen jälkeen yksikään pelaaja ei ole pelannut yhtä pitkään edustusjoukkueessa.

Eetu Rahkola tuo roppakaupalla tärkeää kokemusta TamUn nuoreen puolustukseen. Vaikka ikää miehellä onkin vasta 26 vuotta, voidaan hänet helposti lukea Sinipaitojen kokeneempaan kaartiin. Debyytti Kakkosessa Rahkolalle tuli jo yhdeksän vuotta sitten kaudella 2011 kasvattajaseuransa Vasa IFK:n paidassa.

Hyvin peliä ohjaavan topparin vahvuuksia ovat johtajuuden lisäksi hyvät avaukset ja kova pääpelivoima.

Rahkola on käynyt helmikuussa joukkueen harjoituksissa, mutta kunnolla hän palaa kentille huhtikuun alussa. Uran jatkuminen ei ollut itsestäänselvyys, sillä syksyllä Rahkolan perheeseen syntyi esikoinen, mikä sai miehen pohtimaan, mahtuuko tavoitteellinen jalkapallo perheen ja työn rinnalle. TamU-kannattajien iloksi pelimotivaatio kuitenkin helmikuussa löytyi.

”Saimme seuran ja valmennuksen kanssa sovittua paketin el√§m√§ntilanteeseen sopivaksi, joten on oikein mukava l√§hte√§ mukaan ja antaa oma panos projektiin”, Rahkola myh√§ilee tyytyv√§isen√§.

Pari edellistä kautta olivat loukkaantumisten takia rikkonaisia, mutta viime kaudella Rahkola pystyi pelaamaan melko eheän kauden ja oli kentällä yksi nuoren joukkueen tukipilareista. Muutoin kausi 2019 oli TamUlle vaikea, eikä Rahkola halunnut päättää siihen omaa aikaansa Sinipaidoissa.

”Koin, ettei omaa TamU-taivalta olisi ollut hienoa p√§√§tt√§√§ viime kauteen, kun palasimme edustusjoukkueen osalta ik√§√§n kuin l√§ht√∂pisteeseen, verraten siihen, mist√§ muutama vuosi sitten hommaa l√§hdettiin rakentamaan.”

Rahkola sysää nousijasuosikin viitan pois harteilta, mutta uskoo kuitenkin sarjanousun olevan hyvin mahdollinen.

”Sarjan suurin suosikki emme varmasti ole mutta n√§ist√§ l√§ht√∂kohdista on hyv√§ iske√§”, Rahkola paaluttaa edustusjoukkueen taustaryhm√§n ja seurajohdon jakaman ajatuksen Sinipaitojen mahdollisuuksista.

Päävalmentaja Jukka Listenmaan lomamatkan ajan valmennusvastuuta kantava Weeti Tero on huojentunut, kun Rahkolan kaltainen pelaaja saadaan tilkitsemään alakertaa.

”Itsell√§ni on tosi hyv√§ fiilis Eetun mukaan tulosta t√§h√§n kohtaan! Tulin jo viime kaudella hyvin Eetun kanssa juttuun”, Tero taustoittaa.

”Eetun saapumisen my√∂t√§ saamme nyt selke√§n johtavan topparin, mit√§ joukkueemme on kaivannut. H√§nelle varmastikin ty√∂n, perheen ja pelaamisen yhdist√§minen tuo mukanaan omat haasteensa, mutta me seurana pyrimme toki n√§iss√§ haasteissa olemaan parhaamme mukaan avuksi”, jatkaa Tero.

Rahkola on TamU-vuosiensa aikana todella pelannut tiens√§ kannattajien syd√§miin. Tinkim√§tt√∂m√§n peliasenteen lis√§ksi suosioon on varmasti vaikuttanut se, kuinka l√§mpim√§sti Rahkola ottaa pelin j√§lkeen kannattajat aina huomioon, oli tulostaululla sitten mitk√§ lukemat tahansa. Kannattajille miehell√§ onkin selv√§t terveiset: ”N√§hd√§√§n Pyynikill√§ ja aletaan taas voittamaan pelej√§!”

Tampere Unitedilla on kasassa nyt 16 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Seuraavan kerran Sinipaidat nähdään pelikentällä tulevana sunnuntaina 8.3. Silloin kohdataan TP-T tutusti Pirkkahallissa klo 18.20 alkaen.

Ottelua odotellessa mars TamU-kauppaan kausikorttiostoksille, mik√§li se on viel√§ hankkimatta. T√§ysihintainen kausikortti maksaa 70 ‚ā¨ ja alennusryhmien kausikortti 45 ‚ā¨. TamU-kaupassa on tarjolla my√∂s uusia huiveja parinkymmenen euron py√∂re√§√§n tasahintaan.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Emenike (h)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Oskari Ikonen (mv)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Eetu Rahkola (p)
Jani Rantala (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Toni Tuuri (kk)