Kokenut Markus Kopf jatkaa Sinipaidoissa

05/03/2021
Uutinen

Tampere Unitediin viime kaudeksi siirtynyt Markus Kopf on solminut jatkosopimuksen. Kopfin jatkon myötä TamUn keskikentälle tulee kokemusta ja leveyttä. Saksalaisen pelaajan sopimus kattaa kauden 2021.

Tampere Unitedin kannattajat odottivat viime kaudella kiinnostuneita, millainen pelimies saksalaisesta SV Stadelhodenista siirtynyt Markus Kopf on. Valitettavasti 32-vuotiaan keskikenttäpelaajan kausi meni loukkaantumisten takia pilalle. Tammikuussa akillesjänteeseen tuli repeämä, ja kun Kopf sai sen kuntoon, loukkasi hän takareitensä kakkosjoukkueen pelissä heinäkuussa. Lopulta tammikuun Suomen Cup -debyytin jälkeen Kopf nähtiin edustusjoukkueen tositoimissa vasta syyskuun lopulla, kun hän tuli ottelun loppuhetkillä kentälle 4–1-voitossa TPV:n kakkosjoukkueesta. Näin Kopf on pysynyt Sinipaitojen kannattajille yli vuoden seuraan saapumisen jälkeenkin arvoituksena.

Talvikaudella Kopf on ollut jälleen pelikunnossa, ja hän on kirjauttanut minuutteja viimeisimmässä harjoitusottelussa ACEa vastaan sekä tammikuun TP-T-ottelussa.

”En ole vielä parhaassa kunnossani, mutta se paranee viikko viikolta, ja uskon olevani hyvässä kunnossa, kun kausi alkaa”, Kopf sanoo.

Viime talvena Kopf tuli mukaan hyvin erilaiseen joukkueeseen, joka oli täynnä try out -pelaajia. Tällä kertaa joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa, ja sopimustilanne on ollut jo hyvissä ajoin erittäin hyvällä mallilla. Kopf uskookin pysyvyyden auttavan paljon kauteen valmistautumisessa.

”Nyt voimme todella kasvaa joukkueena”, Kopf sanoo.

”Näin lahjakkaan joukkueen ainoa tavoite voi olla tulevalle kaudelle sarjavoitto ja nousu Kakkoseen. Henkilökohtaisesti toivon pysyväni terveenä ja pystyväni auttamaan joukkuetta”, Kopf summaa kauden tavoitteet.

Paletti alkaa olla kasassa

Päävalmentaja Jukka Listenmaa näkee Markus Kopfin vahvuuksina erityisesti kokemuksen ja rauhallisuuden.

”Markus tuo rauhaa kentälle. Tietyissä peleissä sille on varmasti käyttöä. Toivon, että mies pysyy terveenä ja pääsemme näkemään sen avun, jonka hän voi joukkueelle tuoda.”

Tampere Unitedin pelaajapaletti alkaa olla hyvällä mallilla kautta varten, sillä julkaistuna on 18 kenttäpelaajan ja neljän maalivahdin sopimukset.

”Keskikenttä alkaa olla täynnä. Ei tarvita enää montaa palasta nippuun tulevaa kautta varten”, Listenmaa pohdiskelee.

Kopfia kuvaillessaan Listenmaa korostaa, kuinka kokenut keskikenttäpelaaja myös harjoituksissa opastaa nuorempia ja puhuu, miten kannattaa pelata. Kopfilla onkin paljon saksalaisesta pelityylistä ammennettua näkemystä jalkapalloon.

”Saksassa on tärkeää toimia puolustettaessa oikein. Puolustaminen on keskimäärin paljon kollektiivisempaa kuin Suomessa”, Kopf tuumailee.

Jalkapallokulttuurin osalta Kopf toteaa paikallisuuden korostuvan Saksassa paljon enemmän. Tampere Unitedin sinipaidassa tuota paikallisylpeyttä kuitenkin pääsee todistamaan keskieurooppalaiseen tapaan.

Yksi tapa osoittaa paikallisylpeyttä on laittaa tulevan kauden kausikorttiasiat kuntoon jo nyt. Normaalihintaiset kausikortit maksavat 70 € ja alennusryhmien kausarit 45 €. Klikkaa TamU-kauppaan tai tee ostoksesi suoraan alla olevista napeista.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Ali Aitbenzanzoun, kk
Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Iikka Häkkinen, h
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Markus Kopf, kk
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Po Law, p
Arttu Mättö, kk
Jesse Oksanen, h
Eetu Räisänen, kk
Henri Savolainen, mv
Mauno Sirén, p
Aapo Sipponen, mv
Nils Strömsholm, p
Riku Tanila, mv
Pyry Virtanen, p
Jesse Vuori, p
Panu Väliaho, h

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa