5.3.2021

 
 

Kokenut Markus Kopf jatkaa SinipaidoissaTampere Unitediin viime kaudeksi siirtynyt Markus Kopf on solminut jatkosopimuksen. Kopfin jatkon myötä TamUn keskikentälle tulee kokemusta ja leveyttä. Saksalaisen pelaajan sopimus kattaa kauden 2021.

Tampere Unitedin kannattajat odottivat viime kaudella kiinnostuneita, millainen pelimies saksalaisesta SV Stadelhodenista siirtynyt Markus Kopf on. Valitettavasti 32-vuotiaan keskikentt√§pelaajan kausi meni loukkaantumisten takia pilalle. Tammikuussa akillesj√§nteeseen tuli repe√§m√§, ja kun Kopf sai sen kuntoon, loukkasi h√§n takareitens√§ kakkosjoukkueen peliss√§ hein√§kuussa. Lopulta tammikuun Suomen Cup -debyytin j√§lkeen Kopf n√§htiin edustusjoukkueen tositoimissa vasta syyskuun lopulla, kun h√§n tuli ottelun loppuhetkill√§ kent√§lle 4‚Äď1-voitossa TPV:n kakkosjoukkueesta. N√§in Kopf on pysynyt Sinipaitojen kannattajille yli vuoden seuraan saapumisen j√§lkeenkin arvoituksena.

Talvikaudella Kopf on ollut jälleen pelikunnossa, ja hän on kirjauttanut minuutteja viimeisimmässä harjoitusottelussa ACEa vastaan sekä tammikuun TP-T-ottelussa.

”En ole viel√§ parhaassa kunnossani, mutta se paranee viikko viikolta, ja uskon olevani hyv√§ss√§ kunnossa, kun kausi alkaa”, Kopf sanoo.

Viime talvena Kopf tuli mukaan hyvin erilaiseen joukkueeseen, joka oli täynnä try out -pelaajia. Tällä kertaa joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa, ja sopimustilanne on ollut jo hyvissä ajoin erittäin hyvällä mallilla. Kopf uskookin pysyvyyden auttavan paljon kauteen valmistautumisessa.

”Nyt voimme todella kasvaa joukkueena”, Kopf sanoo.

”N√§in lahjakkaan joukkueen ainoa tavoite voi olla tulevalle kaudelle sarjavoitto ja nousu Kakkoseen. Henkil√∂kohtaisesti toivon pysyv√§ni terveen√§ ja pystyv√§ni auttamaan joukkuetta”, Kopf summaa kauden tavoitteet.

Paletti alkaa olla kasassa

Päävalmentaja Jukka Listenmaa näkee Markus Kopfin vahvuuksina erityisesti kokemuksen ja rauhallisuuden.

”Markus tuo rauhaa kent√§lle. Tietyiss√§ peleiss√§ sille on varmasti k√§ytt√∂√§. Toivon, ett√§ mies pysyy terveen√§ ja p√§√§semme n√§kem√§√§n sen avun, jonka h√§n voi joukkueelle tuoda.”

Tampere Unitedin pelaajapaletti alkaa olla hyvällä mallilla kautta varten, sillä julkaistuna on 18 kenttäpelaajan ja neljän maalivahdin sopimukset.

”Keskikentt√§ alkaa olla t√§ynn√§. Ei tarvita en√§√§ montaa palasta nippuun tulevaa kautta varten”, Listenmaa pohdiskelee.

Kopfia kuvaillessaan Listenmaa korostaa, kuinka kokenut keskikenttäpelaaja myös harjoituksissa opastaa nuorempia ja puhuu, miten kannattaa pelata. Kopfilla onkin paljon saksalaisesta pelityylistä ammennettua näkemystä jalkapalloon.

”Saksassa on t√§rke√§√§ toimia puolustettaessa oikein. Puolustaminen on keskim√§√§rin paljon kollektiivisempaa kuin Suomessa”, Kopf tuumailee.

Jalkapallokulttuurin osalta Kopf toteaa paikallisuuden korostuvan Saksassa paljon enemmän. Tampere Unitedin sinipaidassa tuota paikallisylpeyttä kuitenkin pääsee todistamaan keskieurooppalaiseen tapaan.

Yksi tapa osoittaa paikallisylpeytt√§ on laittaa tulevan kauden kausikorttiasiat kuntoon jo nyt. Normaalihintaiset kausikortit maksavat 70 ‚ā¨ ja alennusryhmien kausarit 45 ‚ā¨. Klikkaa TamU-kauppaan tai tee ostoksesi suoraan alla olevista napeista.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Ali Aitbenzanzoun, kk
Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Iikka Häkkinen, h
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Markus Kopf, kk
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Po Law, p
Arttu Mättö, kk
Jesse Oksanen, h
Eetu Räisänen, kk
Henri Savolainen, mv
Mauno Sirén, p
Aapo Sipponen, mv
Nils Strömsholm, p
Riku Tanila, mv
Pyry Virtanen, p
Jesse Vuori, p
Panu Väliaho, h