12.7.2019

 
 

Kipuaminen kohti parempia sarja­sijoituksia jatkuu sunnuntaina EspoossaTampere Unitedin viikon mittainen kesätauko päättyi maanantaina joukkueen palattua harjoituksiin Pyynikille. Pelien osalta tauko päättyy tulevana sunnuntaina, kun Sinipaidat matkaavat FC Honka Akatemian vieraaksi Tapiolaan. Espoolaisjoukkue on sarjataulukossa vain viisi pistettä TamUn edellä ja kuuluu niihin joukkueisiin, jotka TamU haluaisi ohittaa ja samalla karistaa putoamispeikon jo hyvissä ajoin ennen syksyn viimeisiä pelejä.

FC Honka Akatemia koostuu p√§√§asiassa nuorista FC Hongan omista kasvateista, joista monien tavoitteena on nousta liigassa pelaavaan  edustusjoukkueeseen. Kuluvalla kaudella joukkueen otteet ovat kuitenkin olleet ailahtelevaisia, ja kymmenest√§ ottelusta on kolmen voiton ja kolmen tasapelin my√∂t√§ koossa 12 pistett√§. T√§h√§n saattaa olla syyn√§ se, ett√§ joukkueessa on TamUn tapaan paljon ensimm√§isi√§ miesten pelej√§ liiton sarjoissa pelaavia pelaajia, vaikka toki mukana on my√∂s paljon jo viime kaudella FC Honka Akatemiassa Kakkosta pelanneita pelaajia. Merkille pantavaa on my√∂s se, ett√§ joukkue on sek√§ tehnyt ett√§ p√§√§st√§nyt eritt√§in v√§h√§n maaleja, maalieron ollessa 11‚Äď13. Tehtyjen maalien osalta joukkue onkin sarjan kolmanneksi heikoin, mutta p√§√§stettyjen osalta sarjan nelj√§nneksi paras.

FC Honka Akatemian tekem√§t 11 maalia ovat jakautuneet eritt√§in tasaisesti eri pelaajille. Robbie Azodo ja Arlind Sejdiu ovat tehneet kolme maalia mieheen, ja lis√§ksi yhteens√§ viisi pelaajaa ovat tehneet yhden maalin. Suurelle yleis√∂lle erityisen tuttuja nimi√§ pelaajaluettelosta ei l√∂ydy, mutta muutama pelaaja on toki p√§√§ssyt haistelemaan liigatunnelmaa. Arlind Sejdiu on tehnyt jopa yhden liigamaalin vaikkei ole seitsem√§ss√§ tilille kertyneess√§ liigaottelussa p√§√§ssyt kertaakaan kent√§lle yli kymmeneksi minuutiksi. Hy√∂kk√§√§j√§ Martin Salin puolestaan on p√§√§ssyt kahdesti jopa avauskokoonpanoon FC Hongan liigajoukkueessa, ja teki joukkueen ainoan maalin 1‚Äď1-tasapeliss√§ VPS:√§√§ vastaan.

Tampere United lähtee otteluun vahvalla kokoonpanolla, sillä loukkaantumisten takia ottelun väliin jättävät vain Jere Remes ja Elias Harala. Lisäksi Deng Malwal aloitti maanantaina varusmiespalveluksensa, ja on perinteiden mukaisesti ensimmäisen viikonloppunsa maastokuvioisessa vahvuudessa. Topi Järven osalta ratkaisut tehtäneen valmistavien harjoitusten perusteella.

Päävalmentaja Mourad Seddiki toivoo ennen ottelutaukoa löytyneen positiivisuuden kierteen jatkuvan ja tuottavan tulosta jälleen sunnuntaina.

”Honka Akatemia on nuori ja taitava joukkue, joka pyrkii rakentamaan peli√§ alhaalta asti. Meill√§ on alla hyv√§ tulos KaaPoa vastaan, ja menemme Espooseen pelaamaan oma peli√§mme, tavoitteena ottaa voitto. Positiivisuus on hehkunut joukkueessa sek√§ kent√§ll√§ ett√§ sen ulkopuolella, ja sit√§ on hyv√§ jatkaa. Positiivisuus on kuulunut my√∂skin katsomossa: kiitokset sinnekin”, Seddiki toteaa.

Ottelu pelataan Tapiolan urheilupuiston tekonurmella 1 sunnuntaina 14.7. klo 18.30 alkaen. Paikka on monille Tampere Unitedin kannattajille tuttu liigavuosilta, joskin tällä kertaa ei päästä pääkentän nurmelle, vaan pelataan sen viereisellä tekonurmella.

Sunnutain ottelu on todellinen kuuden pisteen kamppailu, sillä voitto veisi TamUn aivan Hongan kantaan kahden pisteen päähän, mutta päinvastainen tulos kasvattaisi eron tässä vaiheessa valtavalta tuntuvaan kahdeksaan pisteeseen. Jos et lähde esimerkiksi Sinikaartin bussilla Espooseen, voit jännittää ottelua Twitterin välityksellä.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.