Kipuaminen kohti parempia sarja­sijoituksia jatkuu sunnuntaina Espoossa

12/07/2019
Otteluennakko

Tampere Unitedin viikon mittainen kesätauko päättyi maanantaina joukkueen palattua harjoituksiin Pyynikille. Pelien osalta tauko päättyy tulevana sunnuntaina, kun Sinipaidat matkaavat FC Honka Akatemian vieraaksi Tapiolaan. Espoolaisjoukkue on sarjataulukossa vain viisi pistettä TamUn edellä ja kuuluu niihin joukkueisiin, jotka TamU haluaisi ohittaa ja samalla karistaa putoamispeikon jo hyvissä ajoin ennen syksyn viimeisiä pelejä.

FC Honka Akatemia koostuu pääasiassa nuorista FC Hongan omista kasvateista, joista monien tavoitteena on nousta liigassa pelaavaan  edustusjoukkueeseen. Kuluvalla kaudella joukkueen otteet ovat kuitenkin olleet ailahtelevaisia, ja kymmenestä ottelusta on kolmen voiton ja kolmen tasapelin myötä koossa 12 pistettä. Tähän saattaa olla syynä se, että joukkueessa on TamUn tapaan paljon ensimmäisiä miesten pelejä liiton sarjoissa pelaavia pelaajia, vaikka toki mukana on myös paljon jo viime kaudella FC Honka Akatemiassa Kakkosta pelanneita pelaajia. Merkille pantavaa on myös se, että joukkue on sekä tehnyt että päästänyt erittäin vähän maaleja, maalieron ollessa 11–13. Tehtyjen maalien osalta joukkue onkin sarjan kolmanneksi heikoin, mutta päästettyjen osalta sarjan neljänneksi paras.

FC Honka Akatemian tekemät 11 maalia ovat jakautuneet erittäin tasaisesti eri pelaajille. Robbie Azodo ja Arlind Sejdiu ovat tehneet kolme maalia mieheen, ja lisäksi yhteensä viisi pelaajaa ovat tehneet yhden maalin. Suurelle yleisölle erityisen tuttuja nimiä pelaajaluettelosta ei löydy, mutta muutama pelaaja on toki päässyt haistelemaan liigatunnelmaa. Arlind Sejdiu on tehnyt jopa yhden liigamaalin vaikkei ole seitsemässä tilille kertyneessä liigaottelussa päässyt kertaakaan kentälle yli kymmeneksi minuutiksi. Hyökkääjä Martin Salin puolestaan on päässyt kahdesti jopa avauskokoonpanoon FC Hongan liigajoukkueessa, ja teki joukkueen ainoan maalin 1–1-tasapelissä VPS:ää vastaan.

Tampere United lähtee otteluun vahvalla kokoonpanolla, sillä loukkaantumisten takia ottelun väliin jättävät vain Jere Remes ja Elias Harala. Lisäksi Deng Malwal aloitti maanantaina varusmiespalveluksensa, ja on perinteiden mukaisesti ensimmäisen viikonloppunsa maastokuvioisessa vahvuudessa. Topi Järven osalta ratkaisut tehtäneen valmistavien harjoitusten perusteella.

Päävalmentaja Mourad Seddiki toivoo ennen ottelutaukoa löytyneen positiivisuuden kierteen jatkuvan ja tuottavan tulosta jälleen sunnuntaina.

”Honka Akatemia on nuori ja taitava joukkue, joka pyrkii rakentamaan peliä alhaalta asti. Meillä on alla hyvä tulos KaaPoa vastaan, ja menemme Espooseen pelaamaan oma peliämme, tavoitteena ottaa voitto. Positiivisuus on hehkunut joukkueessa sekä kentällä että sen ulkopuolella, ja sitä on hyvä jatkaa. Positiivisuus on kuulunut myöskin katsomossa: kiitokset sinnekin”, Seddiki toteaa.

Ottelu pelataan Tapiolan urheilupuiston tekonurmella 1 sunnuntaina 14.7. klo 18.30 alkaen. Paikka on monille Tampere Unitedin kannattajille tuttu liigavuosilta, joskin tällä kertaa ei päästä pääkentän nurmelle, vaan pelataan sen viereisellä tekonurmella.

Sunnutain ottelu on todellinen kuuden pisteen kamppailu, sillä voitto veisi TamUn aivan Hongan kantaan kahden pisteen päähän, mutta päinvastainen tulos kasvattaisi eron tässä vaiheessa valtavalta tuntuvaan kahdeksaan pisteeseen. Jos et lähde esimerkiksi Sinikaartin bussilla Espooseen, voit jännittää ottelua Twitterin välityksellä.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49