Kilpakausi alkaa Suomen Cupin ottelulla HJS:ää vastaan

13/04/2022 TamU
Otteluennakko

Pitkä odotus on ohi, ja miesten edustusjoukkueen kilpakausi alkaa vihdoin kiirastorstaina Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelulla HJS:ää vastaan. Hämeenlinnalaiset pelaavat tulevalla kaudella samassa Kakkosen lohkossa Tampere Unitedin kanssa, joten ottelu antaa samalla hyvää osvittaa myös tulevalle sarjakaudelle. Ottelu on siirretty Pyynikin talvisten olosuhteiden takia pelattavaksi Kaupin tekonurmella 3, jossa Tammelan vanhat katetut katsomot antavat yleisölle hyvän suojan myös mahdolliselta sateelta. Ottelu potkaistaan käyntiin torstaina kello 19.00.

”Tässä ollaan monta kuukautta treenailtu ja odoteltu, niin onhan se nyt tosi hienoa, kun päätään pelaamaan kunnon panoksellisia matseja”, toteaa Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa.

Tampere Unitedin valmistautuminen otteluun ei ole sujunut aivan parhaissa mahdollisissa oloissa, kun pääsy harjoituskentälle Pyynikille oli vielä viikonloppuna epävarmaa. Maanantain harjoitukset jouduttiinkin perumaan, mutta tämä ei onneksi lopulta aiheuttanut suurempaa vahinkoa, kun keskiviikolle saatiin ylimääräinen vuoro. Lisäksi torstain pelipaikasta tehtiin lopullinen ratkaisu vasta tiistaina, ja peli siirtyi pieneltä Pyynikin kentältä paljon suuremmalle Kaupin tekonurmelle.

”Loppujen lopuksi ainoa mitä meillä nyt tapahtuI valmistautumisessa oli maanantain reenin peruuntuminen ja siirtyminen keskiviikolle, eli ei siinä nyt sen kummallisempaa sitten ollut. Isoon kenttään on myös nyt vielä totuttu. Siirto Kauppiin olisi ollut isompi juttu jos oltaisiin oltu kauemmin Pyynikillä pikkukentällä, mutta tuskin se vielä vaikuttaa millään tapaa”, Listenmaa pyörittelee.

Joukkueen tilanne on näin kauden kynnyksellä hyvä, sillä loukkaantumisia ei ole lukuunottamatta Severi Kankkusen jalkavammaa, joka pitää hänet poissa vielä muutamasta ottelusta. Lisäksi Anton Bright on poissa asepalveluksen takia, ja Jesse Vuori sekä Arttu Raittinen ovat olleet viikolla poissa harjoituksissa flunssan takia.

Harjoituskausi antaa suuria lupauksia hyvästä kilpakaudesta, sillä TamU otti harjoitusotteluissa kymmenen peräkkäistä voittoa ennen kuin Ykkösessä pelaava PK-35 osoittautui Helsingissä liian kovaksi vastustajaksi. Harjoituskausi on pelattu kolmen topparin linjalla, joka on mahdollistanut kärkiparin Toni Toijala ja Roope Kostiainen peluuttamisen yhtä aikaa. Kaksikon yhteispeli onkin ollut aika ajoin herisyttävää kasottavaa, ja maalejakin isot miehet ovat tehneet yhteensä 19.

Kilpakauden alkaminen näkyy Listenmaan mukaan myös joukkueen hyvänä virittäytymisenä.

”Kyllä sen näkee, että nyt alkaa tosipelit. Kopissa oli semmonen hyvä virinä, kun vähän videoita katteltiin. Juttu lensi ja kun käytiin PK-pelin virheitä läpi, keskustelua heräsi vähän enemmän kuin normaalisti.”

Vastassa laadukas Kakkosen joukkue

Vastustaja HJS on taistellut viime vuosina aivan Kakkosen B-lohkon kärkipäässä. Viime kaudella sijoitus oli neljäs erittäin tasaisessa keskikastissa, jossa oli viisi joukkuetta viiden pisteen sisällä. Sitä edellisellä kaudella sijoitus oli vielä yhtä pykälää parempi. Talven aikana HJS on pelannut yhdeksän harjoitusottelua, joista on tullut kolme voittoa, kolme tasapeliä ja kolme tappiota. Viimeisessä harjoitusottelussaan HJS pelasi nollapelin ja voitti Kakkosen A-lohkossa viime kaudella neljänneksi tulleen Lahden Reippaan 2–0 (1–0).

Viime kauden jälkeen HJS on menettänyt peräti 16 maalia tehneen Santeri Steniuksen, mutta toinen maalitykki eli 9 maalin mies Eemeli Raittinen jatkaa. Merkittävin hankinta on viime kaudella Ykkösessä pelannut ja pirkanmaalaisille hyvin tuttu Tuomas Lähdesmäki. Muita seurattavia ovat ovat Hämeenlinnassa jo juniorivuosinaan pelannut keskikentän moottori Prince Mokuma sekä Hakan  liigaringissä vielä toissa kaudella mukana ollut Jonne Thusberg.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa tunnustaa, että tiedot HJS:stä ovat melko vähäisiä. Helmikuun lopulle oli suunniteltuna harjoitusottelu Hämeenlinnassa mutta se peruuntui talvisten olosuhteiden takia. HJS:n päävalmentajana jatkaa Lauri Hakanen eikä pelaajistoonkaan ole tullut radikaaleja muutoksia, joten suuria yllätyksiä tuskin on kuitenkaan odotettavissa.

”Tieto on aika vähissä, sillä en ole nähnyt yhtään heidän peliään. Tietysti pelisysteemin pitäisi olla tiedossa, ja vähän se mitä ne hakee. Ja on siellä tuttuja pelaajiakin, joista uusimpana Lähdesmäki”, päävalmentaja Listenmaa toteaa.

”Kyllä sieltä kova joukkue vastaan tulee, ja varmasti on kärkipään joukkueita kesällä, joten ihan hyvä tason mittari on meille taas tässä tulossa.”

Edellisen kerran TamU ja HJS ovat kohdanneet helmikuussa 2020 Kakkosen Cupissa, johon TamU sai osallistua edellisellä kaudella Kakkosesta pudonneena joukkueena.  Tuolloin TamU siirtyi nopeasti 2–0-johtoon Roope Kostiaisen ja Emeniken maaleilla, mutta hävisi ottelun lopulta 2–3 nykyisin TamUssa pelaavan Arttu Raittisen tehtyä voittomaalin.

Suomen Cup tuo mukavan mausteen kauteen

Suomen Cupin paluu juurilleen perinteiseksi cup-kilpailuksi on otettu koko Tampere Unitedin seurayhteisössä vastaan ilolla.  Kakkosen joukkueella ei toki ole realistisia mahdollisuuksia taistella cupin voitosta, mutta ottelut tuovat mukavan mausteen kauteen. Kolmannen kierroksen ottelu palvelee hyvin sarjakauteen valmistautumista, ja eteneminen seuraaville kierroksille tuo hyvän porkkanan, sillä todennäköisyys saada vastaan jokin kiinnostava ylemmän sarjatason joukkue kasvaa kierros kierrokselta.

”Kyllä me voittoa lähdetään hakemaan jokaisessa pelissä, ja katsotaan kuinka pitkälle päästään. Tietenkään cup ei ole prioriteetti numero yksi, mutta tuo sarjan oheen hyviä mielenkiintoisia pelejä”, Listenmaa toteaa.

”Tottakai me halutaan tästä jatkoon ja sitten vaikka joku liigajoukkue Pyynikille, tai toinen vaihtoehto on sitten että, saadaan joku vähän alempisarjalainen ja mahdollisuus päästä sitten vielä pitemmälle. Mutta katsotaan kierros kerrallaan, eikä lähdetä ajattelemaan liian pitkälle näitä asioita. Tässä on ihan riittävästi tekemistä että saadaan HJS kaadettua,  joten katsellaan sitten sen jälkeen lisää.”

Järjestelyt Kaupissa

Ottelu pelataan torstaina 14.4. Kaupin tekonurmella 3, eli sillä Kaupin kentällä, jonka laidalla on vanhasta Tammelasta tuodut katetut katsomot. Otteluun on poikkeuksellisista olosuhteista johtuen vapaa pääsy.

Yleisöä palvelee ottelussa TamUn grillipiste sekä fanituotteiden myyntipiste. Anniskelua ei Kauppiin pystytä lupateknisistä syistä järjestämään. Samoin VIP-tilaisuutta ei tässä ottelussa ole.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi. Pyynikintorilta ehtii Kauppiin hyppäämällä klo 18.16 lähtevään ratikkaan ja vaihtamalla matkan varrella Kauppiin menevään ratikkaan #1. Ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pyynikintorin kupeessa Pirkankadulla.

Jos et ehdi otteluun paikan päälle, Ruutu näyttää ottelun. Suora lähetys alkaa haastatteluilla klo 18.50.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2