Kevään viimeiseen harjoitus­otteluun vastaan FC Viikingit

26/04/2019
Otteluennakko

Tampere United pelaa viimeisen harjoitusottelun ennen Kakkosen kauden alkua lauantaina klo 17.30 alkaen Kaupissa. Vastaan saadaan itähelsinkiläinen FC Viikingit, joka pelaa tulevalla kaudella Kakkosen A-lohkossa.

Edellisen kerran TamU ja FC Viikingit ovat kohdanneet kaudella 2017, kun ne pelasivat samassa Kakkosen lohkossa. Silloin Idän punaiset olivat hiukan Sinipaitojen niskan päällä, sillä Vuosaaressa ottelu pelattiin tasan 1–1 ja syksyllä pisteet matkasivat Ratinasta pääkaupunkiin 0–2-lukemilla.

Molemmilla joukkueilla on alla tasapeli edellisestä ottelusta. Viikingit pelasi pitkäperjantaina Töölössä Klubi 04:n vieraana harvinaisen 4–4-tasapelin, vaikka pelasikin suuren osan ottelusta vajaalla. Viikinkien kaikki neljä maalia syntyivät kulmapotkuista tai niiden jälkitilanteista, joten Sinipaidat saanevat lauantaina hyvää harjoitusta erikoistilanteiden puolustamisesta.

TamUlla taasen on alla mukava 2–2-tasapeli EIF:n vieraana Tammisaaressa. ”EIF:ää vastaan oli paljon positiivista, mutta luonnollisesti meidän on parannettava. Varsinkin syöttöjen laadussa ja tarkkuudessa on petrattavaa”, luonnehtii päävalmentaja Mourad Seddiki.

Yleisesti ottaen molempien joukkueiden talvi on sujunut tuloksellisesti mukavasti. TamU lähtee joka tapauksessa sarjaan haastajan asemasta, mutta FC Viikingit on antanut merkkejä paluusta Kakkosen kärkikahinoihin. Tästä kertoo myös edellisten harjoitusotteluiden tulokset, joissa GrIFK kaatui kotona 1–0 ja EIF vieraissa lukemin 1–2.

FC Viikinkien pelitapa on päävalmentaja Alexander Baranovin alaisuudessa perustunut nopeaan syöttöpeliin ja suunanmuutoksiin. Samaa on varmasti luvassa myös lauantaina, ja kiinnostavasti myös TamU on kehittänyt peliään tähän suuntaan Mourad Seddikin alaisuudessa. ”Odotettavissa on hyvä vääntö kahden samankaltaisen joukkueen välillä”, TamU-luotsi ennakoikin.

Tampere Unitedin poissaolijoiden lista ei ole edellisistä otteluista lyhentynyt, vaan poissa ovat Valtteri Uimonen, Sami Ekmark, Arttu Mättö, Mikael Köngäs, Mustafa Hussein Zada, Nils Strömsholm, Elias Harala ja Marcio Severino. Poissaolojen syinä on muun muassa loukkaantumisia ja sairastelua. ”Viikon päästä alkaa sarja, joten toivottavasti saadaan muutama pelaaja takaisin kokoonpanoon siihen mennessä”, Mourad Seddiki toteaa.

Ottelu pelataan Kaupin tekonurmella 1 lauantaina 27.4. klo 17.30 alkaen. Otteluun on luonnollisesti vapaa pääsy. Tervetuloa katsastamaan Sinipaitojen kunto sarjakauden kynnyksellä!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49