Keskiviikkona vuorossa Pirkanmaan derby

18/04/2017
Otteluennakko

Kakkosen kauden alkuun on aikaa alle kaksi viikkoa, mutta ennen sitä tarjolla on todellinen herkkupala, kun Tampere United kohtaa keskiviikkona FC Hakan Tehtaan kentällä. Vaikka ottelussa ei ole kilpailullista panosta, on TamUn ja Hakan kohtaamisessa varmasti jälleen erityistä värinää ilmassa. Samalla ottelu toimii Sinipaidoille oivana tasonmittarina sarjakauden alla, sillä Haka pelaa ensi kaudella Ykkösessä ja lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

Tampere United pelasi edellisen kerran yli kolme viikkoa sitten, jolloin se voitti Pirkkahallissa Kultsu FC:n komeasti 3–1 (1–1). Haka puolestaan on pelannut viime aikoina enemmän, ja voitti viimeksi viikko sitten Tehtaan kentällä pelatussa ottelussa Tampereen Pallo-Veikot 2–0 (1–0). Kaiken kaikkiaan Keith Armstrongin luotsaama Haka on pelannut talvikaudella vahvasti, ja ainoastaan liigajoukkueet ovat onnistuneet voittamaan Hakan tai edes pelaamaan tasan.

Edellinen Pirkanmaan derby pelattiin 29.1.2011 kun joukkueet kohtasivat Uusi Lahti Cupin ottelussa Lahden suurhallissa. Tuolloin TamU oli parempi puhtain 3–0 (1–0) -lukemin, ja maaleista vastasivat Henri Myntti, Jarkko Värttö ja Aleksei Kangaskolkka. Edellinen kilpailullinen ottelu puolestaan pelattiin 16.8.2010 ja silloin Haka voitti Tehtaan kentällä pelatun Veikkausliigan ottelun maalein 1–0 (0–0).

Koska keskiviikon ottelussa ei ole kilpailullista panosta, Tehtiksen lehtereillä tuskin päästään aivan takavuosien parhaisiin tunnelmiin. Ottelu on kuitenkin molemmille joukkueille toiseksi viimeinen harjoitusottelu ennen sarjakauden alkua, joten ottelu on kaikille pelaajille yksi viimeisistä tilaisuuksista antaa näyttöjä oman peliajan puolesta.

”On hienoa päästä taas pelaamaan pienen tauon jälkeen, varsinkin kun vastaan tule Haka!” Päävalmentaja Mikko Mäkelä hekumoi. ”Nyt pääsemme testaamaan tasoamme oikein kunnolla. Tärkeintä on uskaltaa pelata omaa peliä ja saada sitä kautta meidän vahvuudet ja aktiivisuus tuotua kentälle.”

Kapealla kokoonpanolla operoivien Sinipaitojen loukkaantumistilanne on edelleen haastava. ”Pieniä vaivoja on usealla pelaajalla ja sen takia pitää miettiä peluutusta ja kuormaa, ettei pahenneta tilannetta yhtään. Varmasti poissa ovat Matti Saari, Lauri Saari, Niclas Kalatsev, Mehdi Fennane, ja Antti Haavisto, päävalmentaja Mäkelä luettelee.

Myös TamU-TV lähtee otteluun jonkin verran edellisottelusta muuttuneella kokoonpanolla. Suora lähetys Tehtikseltä alkaa Tarmo Lyytikäisen isännöimällä ennakkostudiolla klo 18.00 eli puoli tuntia ennen ottelun alkua. Asiantuntijakommentaattorina studiossa on äänessä Ilkka Innola. Ottelun alkaessa ääneen pääsevät tuttu sinivihreä ääni Manu Haapalainen sekä kommentaattori Ville Toiva.

Pirkanmaan derby alkaa Tehtaan kentällä keskiviikkona klo 18.30 ja kotijoukkueen ilmoituksen mukaan otteluun on vapaa pääsy. Lähde siis katsastamaan Sinipaitojen iskukyky sarjakauden kynnyksellä!

Nyt on myös hyvä hetki hankkia Tampere Unitedin kausikortti TamU-kaupasta tai mobiilikausikortti ZUPticketistä. Normaalihintaiset kausarit maksavat 70 euroa ja seuran jäsenten ja muiden alennusryhmien kausarit 45 euroa. Myös Tampere Unitedin jäseneksi liittyminen on tietenkin mahdollista.

Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2